“Geestelijk zwakke, naar seksuele lusten snakkende mannen” – Thomas van Aquino over de geboorte van de islam

Screenshot_151

Thomas van Aquino, geflankeerd door Aristoteles en Plato. 

(Door: David Berger – Vertaling: E.J. Bron)

Al vele eeuwen geleden heeft Thomas van Aquino, de belangrijkste geleerde van de katholieke kerk, ingezien waar de zwakke punten van de islam liggen en ze rijk aan kennis aangetoond. Deze uitspraken zouden verplichte lectuur voor onze huidige kerkmannen moeten worden!

philosophia perennis

Deze blog wordt gedragen door de overtuiging van de philosophia perennis dat er blijvende, tijd- en context-onafhankelijke waarheden bestaan. Zo verschillen de vreugde en het verdriet van de mensen van de Klassieke Oudheid in principe niet van onze gevoelens. Anders zouden we een tekst die ouder is dan 50 of 60 jaar überhaupt niet begrijpen.

Ofschoon dat zo is, zijn we toch steeds opnieuw verrast wanneer we vaststellen dat al vele eeuwen geleden iemand iets geformuleerd heeft dat wij moeizaam als inzicht verworven hebben. Zo verging het mij, toen ik bij de grote middeleeuwse Thomas van Aquino (1224-1274) passages over de islam zocht.

Grote delen van zijn werk ontstonden in de actieve grondige uiteenzetting met de islam

Thomas van Aquino is in dit verband daarom ook zo interessant, omdat bepaalde delen van zijn werk in actieve uiteenzetting met de islam zijn ontstaan.

Het was de tijd van de veel verguisde kruistochten, die echter in werkelijkheid ook het startschot voor een grote culturele uitwisseling tussen de Oriënt en het Avondland werd. Via oorlogen en handel met het Morgenland kwamen o.a. via de door de Moren veroverde Spaanse gebieden en via Venetië de lang vergeten en verdwenen geschriften van de grote Antieke filosoof Aristoteles opnieuw in het Avondland terug. Het denken en het werk van Thomas zijn zonder deze invloed net zomin denkbaar als de geboorte van de universiteit, waaraan de orde waartoe Thomas behoorde (Dominicanen) een wezenlijke bijdrage leverde.

Eerste wetenschappelijke uiteenzetting met de religie van de “barbaren”

Wat zegt Thomas over de islam? Behalve de inhoudelijke uiteenzettingen met het islamitische Aristotelesisme van een Averroes (Ibn Rushd) of Avicenna (Ibn Sina), die hij echter altijd onafhankelijk van de islam beschouwt, is er in zijn “Summa contra gentiles” (dat zichzelf in het voorwoord beschouwt als intellectuele uiteenzetting met de filosofische fundamenten van de ongelovigen) een bijzonder veelzeggende passage te vinden, waarin Thomas de islam karakteriseert:

Hij zou een sekte van ongeciviliseerde, in echt religieuze dingen compleet incompetente woestijnbewoners zijn.

Daardoor zou hij zich onderscheiden van het christendom, dat uit een hoogstaande religieuze cultuur, het Jodendom, geboren zou zijn. Tegenover de in de woestijn geboren religie van barbaren staan wat betreft Thomas hoog-geciviliseerde, urbane religies – het Jodendom en het christendom: Jeruzalem, Athene, Efese en Rome zijn hun bakermatten.

De ongeciviliseerdheid kent volgens Thomas niet het duidelijke onderscheid tussen filosofie en theologie, het seculiere en religieuze, tussen natuur en bovennatuur, tussen staat en kerk. Een these, die destijds ook door Averroes werd vertegenwoordigd. Maar de weg heeft bereid van het christendom en zodoende van de Europese cultuur met haar scheiding van geestelijke en wereldlijke macht.

In de islam, de religie van Averroes, kon deze aristotelische scheiding tussen het staatkundig en religieuze gebied echter nooit terrein winnen.

Daarom is het ook absoluut onzinnig om onderscheid te maken tussen een politieke islam en een onpolitieke.

De islam is politiek of hij is geen islam

Deze uiterst verwereldlijkte, door en door politieke instelling van de islam is te zien in diens opgezwollenheid van het seksuele, die van de reëel bestaande islam bijna een bevestiging van het Darwinisme maakt.

Of in de woorden van Thomas:

“Mohammed heeft de mensen seksuele genoegens beloofd, aangedreven door de lust van het vlees. Zodoende heeft hij hen tot een sekte verleid.”

“Zijn valse leer bevat ook aanwijzingen die bij zijn beloftes passen. Zo liet hij de zinnelijke begeerte de vrije loop. Zoals te verwachten was, waren het naar zulke genoegens snakkende mannen die hem daarbij volgden. Wat betreft bewijzen voor de waarheid van zijn leer heeft hij alleen zulke genoemd die een ieder met zijn natuurlijke vermogen kan begrijpen die over maar heel weinig geest beschikt.”

Aan geestelijke fundamentele instelling zou het Mohammed volledig ontbreken:

“Daarentegen zei Mohammed dat hij met de macht van zijn wapens werd gestuurd – en dat zijn tekens waaraan zelfs rovers en tirannen geen gebrek hebben.”

Daar past ook de ontstaansgeschiedenis van de islam bij:

“Mohammed werd vanaf het begin niet gevolg door geleerden, niet door in de goddelijke en menselijke dingen onderrichte mensen. Diegenen die in hem geloofden, waren brute mannen en woestijnreizigers, die absoluut geen idee van de een of andere goddelijke leer hadden. Maar hun grote aantal dwong Mohammed met de macht van zijn wapens anderen met geweld hem te volgen.”

Islam als “cultuur van het liegen”

En ook de cultuur van het liegen in de islam ziet Thomas al bij Mohammed verankerd:

“Hij vervalst bijna alle getuigenissen van het Oude en Nieuwe Testament door er zijn eigen leugensprookjes van te maken. Dat kan iedereen zien die zijn leer onderzoekt. Daarom was het een slimme beslissing van zijn kant om het zijn aanhangers te verbieden het Oude en Nieuwe Testament te lezen. Anders zouden deze boeken hem schuldig hebben bevonden aan vervalsing.”

Bron:
https://philosophia-perennis.com
Door: David Berger

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Barbarisme, Christendom, Historie, Islam, Jodendom, Mohammed. Bookmark de permalink .

49 reacties op “Geestelijk zwakke, naar seksuele lusten snakkende mannen” – Thomas van Aquino over de geboorte van de islam

 1. Daan Kranenburg zegt:

  ??? Dacht dat die Mohammed een analfabeet was. Dacht ook dat het bestaan van die persoon nooit feitelijk bewezen is. Zelfde geldt voor Jezus en vele andere godsdiensten en hun prominenten. Slimme jongens hebben er geloof cultussen van gemaakt, geld en macht over andere mensen daar draait het alleen om. Hoe krijg je dat voor elkaar? Simpel, basis ingrediënt is angst voor de dood en het onbekende daarna door de mens. Schep een hemels paradijs voor ze, verkoop het met zalvende praatjes, of hel en verdoemenis, of met het zwaard en ze trappen erin en gaan ervoor.

  Like

  • benkok zegt:

   Hi Daan, heb je het verschil nog niet door tussen koran/islam en het Bijbelse verhaal?
   Verschil tussen dag en nacht, zie bijv. https://tora-yeshua.nl/2009/09/lezing-ben-kok-over-dezelfde-god/
   Vergelijk de bronnen, niet wat men er her en der van maakt en gebruikt voor eigen belang, dus lees koran en Bijbel, vergelijk Mohammed en Yeshua.
   Shalom
   Ben Kok (joods-chr. pastor)

   Geliked door 2 people

   • Daan Kranenburg zegt:

    Re: Benkok, verschillende inhoud, maar beide boeken verzonnen sprookjes met het zelfde doel!

    Like

  • Piet Snot zegt:

   Heb het maar niet over.
   Anders gaan al de hobby dominees hier op de site weer helemaal los, over dat jij er toch echt helemaal naast zit, en dat het toch echt allemaal waar is.
   Plus de bijbehorende bijbel teksten om hun verhaal kracht bij te zetten.

   Like

   • delamontagne zegt:

    Nou wil ik jou niet op Stang jagen, maar het gaat om verschil koran en bijbel.
    Je hoeft niet geleuvig te zijn, maar dat verschil blijft, dag en nacht……………..

    Geliked door 1 persoon

   • Piet Snot zegt:

    Dat weten WIJ hier toch al, dat verschil.
    Nee, daar hoef je niet gelovig voor te zijn om dat door te hebben.

    Geliked door 1 persoon

  • Piet Snot zegt:

   Ik heb je nog zo gewaarschuwd, maar toch doen hé.
   Ben Kok is er alvast mee begonnen, ik wist het gewoon.

   Like

  • paulzwueste zegt:

   Die Thomas van Aquino mag wel oppassen met zich zo te onderscheiden van het Christendom…
   Nog een zo’n onderscheidenlijk onderscheid en hij wordt “ontheiligt” en uit de hemel gegooid!

   Geliked door 1 persoon

 2. Jade zegt:

  @ “Anders zouden deze boeken hem schuldig hebben
  bevonden aan vervalsing.”
  Een beetje van jezelf en een beetje van Maggi,
  maar dat wisten wij inmiddels al…
  Niet voor te stellen dat deze doodcultus
  bijna 2 miljard aanhangers heeft.
  Als je dan toch de wereldpopulatie wil reduceren,
  begin dan met deze groep.

  Geliked door 3 people

  • paulzwueste zegt:

   Heb je wel eens onderzocht hoe hoog het intelligentieniveau van het gewone volk is in die landen waarvan de bevolking massaal de islam heeft omhelst?
   Bij ons ligt dat natuurlijk anders, wij doen dat omdat we zo’n hoog IQ hebben.

   Like

   • delamontagne zegt:

    Nooit onderzocht dat IQ van die arabs/muslims, wel de verschrikkelijke domheid ervaren waar niet tegen op te boxen valt.
    En hun Haat tegen niet muslims.
    Daarom begrijp ik zo’n reactie niet op;
    Rinske de Vries zegt:
    23 juli 2019 om 16:29
    / / /
    IK VERTROUW ER NIET ÉÉN
    en dat is niet van vandaag of gisteren, dat is al van Eergisteren…………….

    Geliked door 1 persoon

  • ronjaspers zegt:

   Jade.Dat de islam zoveel aanhangers heeft komt dat ze fokken als konijnen.Ze zullen de wereld veroveren door de baarmoeder en niet door het zwaard,khadaffi voorspelde dit al jaren geleden.

   Like

 3. J.A. Kapteyn zegt:

  Behalve Thomas van Aquino hebben talloze klassieke Westerse denkers en politici hun mening gegeven over de islam. Kerkvader Augustinus, Voltaire, Churchill, onze eigen Snouck Hourgronje hadden geen goed woord over voor deze leer van onderwerping en absolute gehoorzaamheid. Een pure op militaire leest geschoeide ideologie die afvalligheid met de dood bestraft. Ondanks dat en ondanks de veroveringsstrategie van de islam die we 1400 jaar hebben kunnen aanschouwen vindt de Westerse politiekcorrecte “intelligentia” dat de islam omarmd en gefaciliteerd moet worden. Zelfs de Paus en de Christelijke kerken knielen voor de islam – totaal blind voor de discriminatie van en geweld tegen Christenen in islamitische landen.
  HOE DOM EN NAIEF KUN JE ZIJN ?
  De weg die we momenteel zijn ingeslagen leidt tot een catastrophe.

  Geliked door 3 people

  • paulzwueste zegt:

   Kan wel zijn, maar ònze ogen zijn geopend door grote geesten zoals Obama en Rutte.
   Ik denk persoonlijk dat onze paus die Aquino snel in de ban gaat gooien.
   Is ook beter, we moeten per slot allemaal dezelfde kant opkijken.
   Waar ligt bijvoorbeeld Mekka?
   Dàt wordt de dwingende vraag voor reisleiders in opleiding.
   Piloten moeten weten waar Mekka ligt, zodat ze het vliegtuig op de automatische piloot kunnen zetten richting Mekka.
   Zodat alle passagiers in dezelfde richting kunnen bidden.

   Zo je ziet is het allemaal niet zo eenvoudig.

   Like

  • ronjaspers zegt:

   J.A. Kapteyn.De elite zijn niet dom of naief maar kwaadaardig.De soldaten van allah worden binnengehaald om de oorspronkelijke europeese bewoners te terroriseren en af te slachten,zodat de satanische elite hun new world order kunnen installeren.

   Like

 4. benkok zegt:

  Leuk artikel voor de 1e en 2e kamer, waar toch velen een universitaire of minimaal HBO opleiding hebben, maar de standpunten van Thomas van Aquino, noch die van Calvijn of Luther, willen kennen en die zijn 100 % negatief over het duivelse systeem, de islam.
  1400 jaar islamgeschiedenis van oorlog, geweld en verkrachting, gelegitmeerd in koran/ahadith willen ze ook niet kennen.
  Kortom, 150 + 75 landverraders, die als stukken onbenul ons land verkwanselen aan islam en klimaatgekte, uitgezonderd dan PVV en FvD
  Landverraders, net als alle kerken en synagoges, die zwijgen over de islam, net als het Koningshuis, wat altijd opportunistisch meehobbels en zwijgt, de islam positief meeneemt.
  En voor de actualiteit van de islam kun je terecht op https://www.thereligionofpeace.com waar de teller op ruim 35000 door moslims vermoorde mensen staat, sinds 9/11 dan.
  Het totaal ligt rond de 300 miljoen slachtoffers van de jihad in 1400 jaar, dankzij de “religie van vrede”
  Shalom,
  Ben Kok (joods-chr. pastor)

  Geliked door 6 people

  • Lis zegt:

   Dat hebt u mooi geschreven, meneer Kok. Dit artikel is een regelrechte aanklacht tegen al die ‘kerkleiders’ die menen dat de islam net zoiets is als het christendom. Ik ben zelf geen christen, maar een artikel als dit is heel bruikbaar om zulke christenverraders mee om te oren te slaan.

   Geliked door 3 people

   • delamontagne zegt:

    Kerkleiders die hun “kruisje” afdoen als ze bij die mohammedanen op de Tempelberg met hen staan te slijmen.
    Een paus die met die kerel uit Cairo, een belangrijk persoon in de islam, staat te zoenen.
    Ze zullen allemaal het Christendom de laatste doodsteek toebrengen.

    Geliked door 2 people

   • benkok zegt:

    Bedankt Lis, ik heb ze genoeg hiermee om de oren geslagen, men heeft dan geen weerwoord, maar gaat wel gewoon politiek correct verder.
    Yeshua zegt van dat soort lui: omdat jullie koud noch heet zijn, maar lauw, spuug Ik jullie uit mijn mond., Openbaring 3:16
    Dus de afrekening komt nog, dat is hun loon, uitgekotst voor eeuwig, omdat ze in feite Zijn liefde voor alle mensen, dus ook voor hen in beginsel, negeren en afwijzen.
    Dat kun je niet maken met de Schepper van hemel en aarde.
    Shalom, zie https://tora-yeshua.nl/hoe-leer-je-de-enige-ware-god-kennen/
    Ben Kok (j-chr. pastor)

    Geliked door 3 people

   • paulzwueste zegt:

    Ben Kok.
    Dat hebt u mooi gezegd, en het maakt helemaal duidelijk dat Jezus in zijn tijd al werd belaagd door dat lafhartig, leugenachtig, smerig radicaal-orthodox-politiek-correct farizeeër-volk dat gelijk de Romeinen er bij haalde als ze ’n politieke tegenstander om zeep wilden brengen.

    Geliked door 2 people

  • ronjaspers zegt:

   benkok.Er is een goed gedocumenteerd boek wat spreekt over 400 miljoen doden uit naam van de islam in india,dan kom je in totaal uit op 590 miljoen doden uit naam van de islam.

   Like

 5. droevige mof zegt:

  Wanneer Thomas van Aquino Mohammed bekritiseert, is het de confrontatie van het ene theocratisch-absolutistische systeem met het andere. Het verschil ligt in de geschiedenis van de twee religies. Het christendom werd veranderd en door de molens van de Reformatie en Verlichting gedraaid, de Islam niet. “Het Rijke Roomse Leven” was nog steeds een overblijfsel van het onverlichte christendom met al zijn schoonheden en sharia-achtige repressies.
  Het christendom in Europa en de VS is op de grond en is vervangen door een linkse humanistische eco-kerk. De grap is dat de hoogste vertegenwoordigers van de kerken lid zijn geworden van de eco-kerk. Vooral de belachelijke Argentijn.

  Geliked door 2 people

  • benkok zegt:

   Hi Doevige Mof,
   Het is beter om de bronnen van de religies met elkaar te vergelijken, dan zie je de verschillen het meest duidelijk.
   Dan zie je ook, dat islam inderdaad totalitair is, wie er niet bij wil horen, wordt verwijderd in jihad, maar dat is heel anders in het Bijbelse verhaal.
   Wie het evangelie van liefde, genade en gerechtigheid wil aanvaarden door Yeshua aan te nemen als de enige weg tot JHWH, is hartelijk welkom en wie dat niet doet, moet dat echt zelf weten.
   Nergens in de Bijbel leren de gelovigen, dat ze anderen met geweld moeten dwingen, integendeel en laat staan uitmoorden.
   Verschil tussen dag en nacht, zie bijv. https://tora-yeshua.nl/2009/09/lezing-ben-kok-over-dezelfde-god/
   Het al dan niet aanvaarden van Yeshua en Hem wel of niet volgen daarna heeft wel enorme gevolgen voor een mens in de eeuwigheid, maar in dit leven ben je vrij om je keuze te maken, om JHWH wel of niet als Schepper en Koning van de kosmos te aanvaarden.
   Shalom
   Ben Kok (joods-chr. pastor)

   Geliked door 1 persoon

   • droevige mof zegt:

    De geschiedenis van het christendom en zijn geschreven bronnen is even grijs als de hele menselijke geschiedenis.
    Een mengeling van licht en duisternis.
    Een theoloog vertelde me eens dat de snelste manier om ongelovig te worden is om exegese en kerkgeschiedenis te bestuderen

    Like

  • paulzwueste zegt:

   Droevige mof.
   Goede sfeertekening, maar ik wil u toch op het volgende wijzen.
   Het Christendom, oftewel de leer van de Heilige Rooms-Katholieke Kerk, is gebaseerd op
   liefde.
   De liefde die wij ontvangen van God en de naastenliefde die wij anderen moeten geven.
   De islam-leer is gebaseerd op chantage, onderdrukking en onderwerping, moord en doodslag.
   Dus de vernietiging van de eigen vrije wil van elk individu.
   Het Christendom gaat uit van de “keuze van de ander” voor de religie.
   De islam verwerpt elke gedachte, elke vorm van keuze.
   Dit is essentieel.
   ’n “Geloof” kan nooit bestaan zonder de vrijwillige keuze er voor.
   Bij het ontbreken van de eigen keuze blijft slechts dwang en chantage op het leven over.
   Dit houdt in dat het Christelijk Katholiek geloof in essentie nimmer theocratisch en/of absolutistisch is geweest.
   Ik weet zeker dat van Aquino zijn kritiek op de islam vanuit ’n geheel andere context heeft geschreven.

   Wat de Kerk er van gemaakt heeft is ’n geheel andere zaak.

   Geliked door 2 people

 6. Republikein zegt:

  Wereldwijd kijken moslims het meest naar porno.

  Geliked door 1 persoon

 7. Rensk. zegt:

  Ook door de opvoeding zijn best veel moslimkereltjes sexueel zwaar gefrustreerd. Alleen de apartheid al van mannen en vrouwen. Dan die idiote ideeen over vrouwen dat ze dezelfde waarde hebben als een pakezel. Hun eigen waarde overschatten ze zwaar. Zeer zwaar. Over het algemeen dan. Dan het verschil tussen arm en rijk in al die moslimlanden,waarbij de rijkere man tig vrouwen neemt en de niet rijke het nakijken heeft. Kortom het is 1 groot gefrustreerd volkje.
  EU ziet het wel zitten dat moslimgebeuren. Zuipen/vrouwen in overvloed/macht uitoefenen op iedereen en met name op vrouwen etc etc Uiteraard over de rug van de burgers. EU betekent althans voor mij 1 grote kotsbende. Trouwens het koningshuis is ook om te kotsen. Maxima doet ook enkel wat haar opgedragen word. Weigeren daar is ze een te grote schijter voor. Net als dat beetje dom. Dat word haar opgedragen te zeggen. Doet ze volgzaam.Voor pak m beet 15 miljoen per jaar. Maar ja dat volk he? Wat achter die hekjes staat te zemelen met vlaggetjes. Die zijn er dol op.

  Geliked door 2 people

  • delamontagne zegt:

   Kan maar één * geven, moeten er eigenlijk 5 zijn.

   Like

  • paulzwueste zegt:

   De islam is ’n manvriendelijke beweging die in Nederland vertegenwoordigt wordt door “Denk”.
   Die er voor zal zorgen dat wij eindelijk bevrijd zullen worden van de onderwerping door de vrouwen die er op uit zijn de mannen te verdrijven uit al hun door de natuur geschonken rechten!
   Vrouwen terug naar de keuken en de man lekker waterpijpen met die moslimwijven.
   Zo, dat is er uit.
   Mag ook wel eens gezegd worden.

   Like

 8. koosv8 zegt:

  Geweldig verhaal, en al zo oud. Interessant dat deze geletterde man het zo treffend heeft opgeschreven.

  Like

 9. Lucky zegt:

  Zuivere izzlaam, zuivere haat
  https://www.dagelijksestandaard.nl/2019/07/polderimam-speelt-vermoorde-onschuld-na-haatpreek-over-ongelovige-varkens-is-gewoon-de-zuivere-islam/

  Polderimam speelt vermoorde onschuld na haatpreek over ‘ongelovige varkens’: ‘Is gewoon de zuivere islam!’

  Haatimam Fares Mokiem meent dat hij het recht heeft om te preken over ongelovigen die stuk voor stuk “varkens” zouden zijn. De van oorsprong Surinaamse imam heeft dat tegen de politie gezegd, maar hij maakt zich geen zorgen over een mogelijke vervolging. Want: “Wat ik verteld heb, is de islam zoals ik die zuiver vind,” aldus Mokiem. Wat een etterbak.

  Like

 10. Rinske de Vries zegt:

  Mannen, en met name moslim-mannen, nemen zelf het “recht” om vrouwen te verlagen tot een hoer, voetveeg, enkel en alleen omdat zij ‘man’ zijn…. Gefrustreerd als zij zijn, vieren ze hun lusten én onvrede bot, op vrouwen én niet-moslims.

  Geliked door 1 persoon

 11. Rinske de Vries zegt:

  Superieur als ze denken te zijn(…) ontpoppen zij zich als pure Barbaren. Tegenover hun eigen vrouwen én vrouwen in het algemeen. Ook dieren worden op afgrijselijke manier be(mis-) handheld. Honden en varkens zowiezo,(onrein).

  Geliked door 1 persoon

 12. Rinske de Vries zegt:

  Deze cultuur-vernietigende barbaren, behoren niet in ons land, in geen enkel niet-moslimland. Integreren nooit, maar willen dat wij ons aanpassen, aan hun cultuur:lees-Islam… NEVER – NOOIT!!! ZIJN WE ALLEMAAL ONDERWORPENEN!!!

  Like

 13. Rinske de Vries zegt:

  Graag zou ik willen dat de kerkleiders de vrijmoedigheid hebben, om tegen de Islam in te gaan. Zij moeten/kunnen weten, dat de Islam een haatvolle, angstaanjagende, intolerante, dood en verderf-zaaiende, anti-menselijke gedachtengoed is. Vredelievend..

  Like

 14. Rinske de Vries zegt:

  Er bestaat geen ‘gematigde’ – vredelievende Islam!!! Dodelijker ‘religie’ dan de Islam, kom je niet tegen. Dat weten wij inmiddels toch wél?! Elke moslim is (nog) geen terrorist, alleen elke terrorist is in bijna alle gevallen wél moslim.

  Geliked door 1 persoon

 15. Rinske de Vries zegt:

  Ik een moslim-hater? Nee, ik heb moslim-kennisen, waar ik van houd. Alleen het gedachtengoed, dat haat ik.

  Like

  • Piet Snot zegt:

   Vraag eens voor de aardigheid welke gedachtegoed jouw moslim kennissen er op na houden.
   als ze eerlijk, wat ik betwijfel.
   Ze lezen allemaal dezelfde koran, er is geen andere versie.

   Geliked door 3 people

  • Harry zegt:

   Is dat niet een rare tegenstrijdigheid , Renske ?
   Hoe kun je nou waardering opbrengen voor lui ,
   die een moordenaarsideologie aanhangen ?
   Uiteindelijk streven ze allemaal naar hetzelfde : islamitische wereldheerschappij !

   Ik had er ook een , een klant , waarvan ik dacht dat ie niks aan zijn geloof deed .
   Hij zat ook met de hond te kroelen en gaf die zelfs kusjes op z’n kop .
   Dacht : verrek , dat is een goeie !
   Had ook best de nodige sympathie voor hem .
   Totdat ik over de islam begon na de zoveelste aanslag .
   Hij draaide om als een blad aan een boom en vloog me haast aan !
   Zijn ogen spogen vuur .

   Ergo , laat je niet voor de gek houden door dat tuig , ze zijn echt ALLEMAAL hetzelfde .
   Ze gebruiken je , totdat dat niet meer nodig is .
   Wees geen nuttige idioot en hou ze bij je weg !

   Geliked door 1 persoon

  • delamontagne zegt:

   Dan heeft U ’t toch niet echt door wat islam, moslim zijn inhoudt.

   Like

 16. ed zegt:

  geloven in een hiernamaals is een geestelijke afwijking.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s