Tsjechië wil helpen de migratie op te lossen

Screenshot_253.png

De Tsjechische minister-president Andrej Babiš.

(Door: Martina Schneibergová en Anna Musilová – Vertaling: E.J. Bron)

Afgelopen jaar zijn er meer mensen illegaal vanuit Tsjechië Duitsland binnengekomen. Dit blijkt uit een jaarrapport van de Duitse politie, dat vorige week woensdag door de Duitse minister van Binnenlandse Zaken, Horst Seehofer (CSU), werd gepresenteerd. Zijn Tsjechische collega beweert echter dat het aantal illegale migranten afgenomen zou zijn.

De Duitse minister van Binnenlandse Zaken Horst Seehofer noemde tijdens de presentatie van het jaarrapport van de Federale Duitse politie o.a. het aantal illegale binnenkomsten in Duitsland:

“Belangrijk is dat de Federale politie vorig jaar 42.478 illegale binnenkomsten naar Duitsland heeft geregistreerd. Dit aantal is daarom belangrijk, omdat het de niet toegestane secundaire migratie tot uitdrukking brengt, dat wil zeggen personen die in Europa al bescherming hebben gevonden, daarna echter doorreizen naar Duitsland.”

In totaal nam het aantal illegale binnenkomsten naar Duitsland in vergelijking met 2017 met ongeveer 15% af. Aan de grens met Tsjechië steeg dit aantal echter. Zo werden er 4295 illegale binnenkomsten uit Tsjechië naar Duitsland geregistreerd, terwijl dat in 2017 nog 4035 geweest waren.

Dat ziet het Tsjechische ministerie van Binnenlandse Zaken echter anders. Daar spreekt men  van een daling van het aantal illegale migranten die uit Tsjechië Duitsland zijn binnengekomen. Minister van Binnenlandse Zaken Jan Hamáček (sociaaldemocraten) legt het verschil in de aantallen uit:

“In Duitsland worden de aantallen in de statistieken anders aangetoond. Daar wordt iedere persoon meegerekend die in de grenszone aangehouden wordt en zijn identiteit niet kan bewijzen. Dat hoeft echter niet altijd een migrant te zijn. Er was sprake van veel mensen die een verblijfsvergunning in Duitsland hadden en alleen naar Tsjechië waren gereden om inkopen te doen of te tanken. Op de weg terug waren ze echter niet in staat hun identiteit te bewijzen.”

Horst Seehofer bekritiseerde tijdens de presentatie van het jaarrapport van de Duitse Federale politie vooral dat Tsjechië zogenaamd weinig bereidheid zou tonen om deel te nemen aan de oplossing van de vluchtelingencrisis. Minister van Binnenlandse Zaken Jan Hamáček wees dat echter af:

“De Tsjechische Republiek verzet zich absoluut niet tegen een Europese oplossing van het migratieprobleem. Het enige dat wij afwijzen, zijn verplichtende vluchtelingenquota. Sowieso is gebleken dat deze niet functioneren, en de EU heeft inmiddels afscheid van ze genomen. Mocht deze verklaring een poging betekenen om het idee van de quota weer op te pakken, dan kan de Tsjechische Republiek daar niet mee akkoord gaan.”

Ook de Tsjechische minister van Buitenlandse Zaken, Tomáš Petříček, reageerde op de kritiek van Seehofer. De sociaaldemocraat zei dat Tsjechië bereid zou zijn om te helpen bij een gezamenlijke Europese oplossing van de migratie. Men zou vluchtelingenquota echter afwijzen.

Petříček herinnerde er bovendien aan dat Tsjechië ook financiële hulp zou bieden. Bovendien zou men militairen en politieagenten naar die landen sturen waar de vluchtelingenroutes doorheen gaan om de autoriteiten daar te helpen.

Verder herinnerde Petříček aan het standpunt van de Tsjechische diplomatie dat men zou moeten handelen nog voordat de vluchtelingen naar Europa komen. Het vluchtelingenprobleem zou al in de landen van herkomst opgelost moeten worden, aldus de minister van Buitenlandse Zaken.

Bron:
www.radio.cz
Door: Martina Schneibergová en Anna Musilová

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "migratie", "Vluchtelingen", belangenverstrengeling, demoniseren, Duitsland, Europa, EUSSR, gezond realisme, Hypocrisie, Illegalen, Immigratie, meningsdictatuur, moralisme, Nationalisme, Patriottisme, Rotzakken, soevereiniteit, tolerantie/intolerantie, Tsjechië, Verzet, Volksvijandigheid, Zelfbeschikking. Bookmark de permalink .

5 reacties op Tsjechië wil helpen de migratie op te lossen

 1. delamontagne zegt:

  Het is toch al van een paar jaar geleden dat Tjechië ( en Slowakije ! ) alleen Christelijke Midden-Oosten-vluchtelingen wilde opnemen.
  Dus mensen van daarginder die door de INTOLERANTE moslims echt worden vermoord, uitgeroeid etc,etc zoals Mo het in zijn boekwerk had bevolen.
  Maar de Europese leiders vonden dat weer diskremenazie van de sielige moslims, mad dus niet.
  ( in Dts-land was een nieuwe “Duitse” ! !, een moslima die bij de immigratiedienst mocht gaan werken.
  Een Christelijk gezin uit Syrië werd afgewezen.
  WAAR ZOU DAT AAN LIGGEN ? ))
  / / /
  Het is maar ’n mopje, voordat de orthodoxen weer boos worden.

  Like

 2. Lucky zegt:

  Net terug uit prachtig Praag, waar het ook kleurrijk was, alleen is het moeilijk in te schatten wie een toerist is en wie een Tsjech.

  Geliked door 1 persoon

 3. Ronald B zegt:

  Het zijn geen vluchtelingen!!!! HET ZIJN STUK VOOR STUK GELUKSZOEKERS!!! Hup, allemaal terug en jullie eigen landen opbouwen!!!
  Het grote probleem hier in Nederland, Duitsland, België, Zweden etc. etc. is dat deze gelukszoekers allemaal een verblijfsvergunning krijgen!!! Dat had dus nooit gemoeten en dat moet dus veranderd worden!!! Een visum geven, GEEN GRATIS GELD, GEEN WONING!!! Landen van herkomst veilig? Dan allemaal terug!!!

  Like

 4. Dijkstra zegt:

  Ik weet een perfecte Europese oplossing voor het migrantenprobleem;
  1) hekken langs alle buitengrenzen te land en strenge controle door gewapende ambtenaren (ook wel soldaten genoemd);
  2) EUNAVFOR die de watergrenzen bewaakt verregaande bevoegdheden geven om boten tegen te houden en terug te slepen naar Libie. Als migranten op de heenweg het veilig genoeg vonden om Libie als tussenstation te gebruiken, dan kan dat op de terugweg ook geen probleem zijn.
  3) Huidige afgewezen asielzoekers/migranten met geld terugsturen. Niet alleen administratief, maar daadwerkelijk begeleiden.
  4)landen die niet meewerken aan de terugreis zoals vermeld onder 3), keihard aanpakken met financiele maatregelen, opzeggen associatieverdrag met de EU en eventueel het afzetten van migranten op een willekeurig strand ergens in Marokko of Mauretanie. Migranten dan wel voorzien van een reispakket en reisgeld (doen Soros en UNHCR nu ook al).

  Like

 5. scherpschutter1943 zegt:

  Het probleem is dat de uit te zetten illegalen, zich met hand en tand tegen uitzetting verzetten, tot vechtpartijen in het vliegtuig aan toe. De politie en de marechausse zijn daar niet tegen opgewassen omdat zij zonder voldoende mandaat tot het aanwenden van geweld, hun werk moeten doen. Daarbij komt nog dat de overheid weigert om illegalen te interneren in kampen, in afwachting van uitzetting. Al met al, de toestand overziend denk ik dat het pure politieke onwil is om dat illigalenprobleem op te lossen. De politiek en de rechterlijke macht doen er alles aan om alle maatregelen tot uitzetting te traineren met uitspraken waaraan de uitvoerende diensten zich hebben te houden. Dus de illigalen blijven gewoon in nederland, wonen in onze huizen en houden hun hand op bij de uitkeringsfabriek.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s