Peiling: Israëli´s voor de eliminatie van Hamas

Screenshot_8

(Vertaling: E.J. Bron)

De meerderheid van de Israëlische bevolking is van mening dat haar land in de strijd met Hamas in de Gazastrook klaaglijk heeft gefaald.

Israel Heute

Uit een nieuwe peiling van “New Wave Research” blijkt dat de meeste Israëlische Joden gefrustreerd zijn wat betreft de regeringspolitiek tegenover Hamas in de Gazastrook. Hierin weerspiegelt zich de wens van de Israëlische bevolking naar een overwinning in het Israëlisch-Arabisch conflict.

De joodse bevolking in het land wil volgens de peiling duidelijk de vernietiging van Hamas en een hervatting van de doelgerichte doding van hoge terroristen. 78% van de geënquêteerden ziet geen einde van het Arabisch-Israëlisch conflict. Op de vraag of er de komende twee decennia een kans zou bestaan om het conflict op te lossen, antwoordde 50% dat er een “onredelijke kans” zou bestaan. 28% is van mening dat er überhaupt geen kans zou bestaan op het einde van het conflict.

47% geeft de Palestijnse Autoriteit de schuld van de mislukte onderhandelingen tussen Israël en de Palestijnse Arabieren sinds 1993. De belangrijkste reden zou de weigering van de Palestijnen zijn om het bestaansrecht van Israël als joodse staat te erkennen. 41% denkt dat het conflict pas zou eindigen wanneer Palestijnen hun droom van de vernietiging van Israël opgeven.

Een derde deel van de Israëlische Joden denkt dat men eerst de gevechtsbereidheid van de Palestijnen zou moeten breken om een erkenning van Israël als joodse staat te bereiken. Slechts 20% zou inzetten op onderhandelingen, 18% op economische prikkels in de Palestijnse gebieden, en maar 9% ziet een militaire operatie als oplossing van het conflict.

De meerderheid (84%) van de Israëlische Joden denkt dat een overwinning op de Palestijnen van doorslaggevende betekenis zou zijn, maar slechts 10% heeft het gevoel dat Israël op dit moment in dit conflict aan de winnende kant staat.

Maar hoe zou deze Israëlische overwinning er dan precies uitzien?

32% zegt: als de Palestijnen hun drang om Israël te vernietigen opgeven. Nog eens 32% denkt wanneer er een vredesverdrag met de Palestijnen opgesteld zou zijn. 14% denkt: wanneer Israël door de Arabische landen erkend zou zijn en 12% wanneer Israël door de internationale gemeenschap erkend zou zijn.

De Israëlische samenleving is het eens over war de omgang van Israël met terroristen betreft. 82% vindt deze omgang te laks. 68% is zelfs tegen de uitonderhandelde wapenstilstand in het zuiden na de laatste escalatie van geweld. Onder de bewoners van Zuid-Israël zijn daar zelfs nog meer mensen tegen, namelijk 75%.

Slechts 14% van de geënquêteerden wil een manier vinden hoe men met Hamas zou kunnen samenwerken. Bijna de helft daarentegen (49%) eist de volledige eliminatie van Hamas.

Bron:
www.israelheute.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestijnen", "Religie van de vrede", antisemitisme, Arabieren, Arabische wereld, Barbarisme, Gazastrook, gezond realisme, Hamas, Islam, islamitische ideologie, Israël, Israël-vijandigheid, Jihad, Joden, Jodenhaat, Moslims, Racisme, Rotzakken, Salafisten, Terrorisme, tolerantie/intolerantie. Bookmark de permalink .

18 reacties op Peiling: Israëli´s voor de eliminatie van Hamas

 1. Waarom financiert de EU Hamas?

  Like

  • koddebeier zegt:

   Omdat ze niet deugen en fascisten steunen fascisten !

   Geliked door 1 persoon

  • Harry zegt:

   Omdat we met een enorm percentage landverraders en volksverraders opgescheept zitten ?
   En met een stel lafaards die liefst bij voorbaat capituleren !

   Eigenlijk zou je dat ook onder de psychische aandoeningen kunnen rangschikken .

   Een laf verknipt volk zijn we geworden !
   De linkse hersenspoeling heeft gewerkt .

   Geliked door 2 people

 2. Corné zegt:

  Wie het nieuws in het MO volgt en geen Trouw, Volkskrant, NRC of een ander GroenLinks dagblad weet dat er een grootschalige vernietigingsoorlog voor de deur staat. Israël zal op zeer korte termijn genadeloos toeslaan. Libanon en Gaza zullen binnen een paar dagen compleet worden vernietigd. De westbank zal worden gezuiverd. Abbas en de PA uitgeschakeld. En het belangrijkste, Iran zal met kernwapens van de kaart worden geveegd. De Arabische landen zullen uiteraard heel boos doen, maar stiekem blij zijn dat aartsvijand Iran is uitgeschakeld. Honderdduizenden doden zullen er zijn Israël kan niet anders. Anders wordt dit land vernietigd. Ze laten zich geen tweede keer een oor aan naaien door de zogenaamde westerse goedmensen. Daar komt bij dat ze nu Trump nog als vrijwel enige steun in het Westen hebben. Die zit er nog maar een jaar. Als er straks weer een antisemitische democraat zoals Obama komt staan ze machteloos.

  Like

  • ruud beijer zegt:

   Israël zal wel moeten. De PVV staat vierkant achter Israël. Nuke the middle east!

   Geliked door 2 people

  • Eigen volk eerst zegt:

   Is een heel goed plan. De moslim landen en vooral de islam gaat maar door met haten. Israël zal inderdaad wel moeten.

   Geliked door 1 persoon

  • BigLJohn zegt:

   ….Israël zal op zeer korte termijn genadeloos toeslaan….Eerst zien, dan geloven. Israel speelt al decennia lang voor al te goed is buurmans gek in hun omgang met degenen die zich de naam Palestijnen aangemeten hebben. Daarnaast laat het als een bang wezeltje zijn oren hangen naar de eisen van het linkse west Europa. En zou nu opeens in een minimum van tijd en met een maximum aan snelheid een draai gaan maken van 180 graden. En wat Iran betreft; die hadden ze 20 jaar geleden al te grazen moeten nemen, niet nu, nu Iran is verworden tot een levensgevaarlijke atoommacht. Net als bij ons het – immigratieprobleem – dat niet meer op te lossen is. De basis daarvoor had 50 jaar geleden gelegd moeten worden.

   Geliked door 1 persoon

  • Corrie Bruin zegt:

   Als het kan dan liever gisteren dan vandaag dat hele zooitje laten afbranden .

   Geliked door 3 people

  • paulzwueste zegt:

   Corné.
   Tamelijk fatalistisch geschreven.
   Probeer eens wat objectiever te zijn.
   Israël gaat alléén en uitsluitend kernwapens gebruiken als het land geen uitwijkmogelijkheid meer ziet.
   Die uitwijkmogelijkheid heet Amerika.
   De VS zullen ruim voor de apocalyps, zoals door jou beschreven, Iran met behulp van Saoedi Arabië zodanig hard hebben aangepakt dat het regiem, overigens met behulp van de eigen bevolking, zal worden vernietigd.
   Dat is het doel waarnaar de VS geholpen door tal van westerse landen, naar zal streven.
   De enige mogelijkheid om een stel idioten die tot alles in staat zijn te vernietigen zonder dat daarbij de reële mogelijkheid bestaat dat de wereld een grote nucleaire woestijn zal worden.
   Dat Israël tijdens die operatie van de gelegenheid gebruik zal maken om Hamas, waar ze zich ook bevinden, zal vernietigen is evident.

   Geliked door 2 people

 3. ruud beijer zegt:

  Kill Hamas!

  Geliked door 2 people

 4. Pietersen zegt:

  Ik kan de Israëli’s geen ongelijk geven. Hamas en de Gaza etteren maar door, zoals bij ons de islamitische bezetting maar door ettert.

  Geliked door 3 people

 5. Henk.V zegt:

  Ooit maakte Israël een ernstige inschattingsfout door de Hamas-, toen deze beweging opkwam- enige speelruimte te gunnen, omdat men dacht de Hamas tegen de P)LO tegen elkaar te kunnen uitspelen.

  Toen deze fout werd ingezien was het feitelijk al te laat. Weliswaar zijn de Hamas en de PLO zeker geen vrienden van elkaar geworden, maar in de loop der jaren hebben ultra fundamentalistische krachten ( door Iran financieel gesteund en bewapend) de macht gegrepen in deze organisatie en hun doel is gelijk aan dat van de Iraanse geestelijkheid: Israël totaal te vernietigen.

  Alle landen van de Arabische Liga hebben in 1967 de eindresolutie van het Verdrag van Khartoem ondertekend. De vergadering was belegd door de Liga, na de zoveelste pijnlijke militaire nederlaag tegen Israël (1967).

  De zogenaamde Arabische Golfstaten hebben van die conclusies in het geheim steeds meer afstand genomen, als gevolg van de spanningen tussen Iran en de Golfstaten:

  De resoluties die voor het politiek optreden van alle Arabische staten gelden noemt men de drie NEES:

  -geen overleg met Israël;
  -geen vrede met Israël en
  -geen erkenning van de Staat Israël

  De golfstaten hebben grote angst voor de militaire kracht van Iran en -buiten het zicht van de wereldpers – zijn er voorzichtige contacten met de zogenaamde doodsvijand van wie zij graag militaire steun krijgen.

  Eigenlijk zijn er op dit moment drie partijen actief die Israël en alle Joden absoluut willen elimineren: Hamas en Iran, dus rest Israël niet anders dan de definitieve uitschakeling van Hamas. Al eerder, tijdens het presidentschap van Obama had Israël Iran afdoende willen muilkorven, maar de islamitische U.S.A. leider kwam Iran te hulp, nadat het land had bezworen de kernenergie slechts voor vreedzame doelen te benutten.

  Let wel, dat OBAMA de Iraniërs niet liet zeggen dat zij hun intentie om Israël te vernietigen zouden laten varen….

  Bij zoveel gebleken ”wijsheid” van de bejubelde president mag heel politiek correct Nederland nog eventjes in een kleine ovatie voor de man uitbarsten.

  Zo kan die wel weer ,jongens…

  De derde partij, de vanuit Libanon opererende Hezbollah (ook door Teheran gesteund) houdt zich nu opmerkelijk stil, nadat de strijdgroepen van deze beweging in Syrië kennis maakten met de interventietroepen van Israël in dat land. Met hen zal Israël zeker nog een rekening vereffenen.

  Tot slot nog dit : op het congres in Khartoem werd besloten de methode van militaire krachtmeting met Israël te vervangen door onophoudelijke propagandaoorlogvoering tegen Israël .Zo kwam het zielige verhaal over de onmetelijke ellende van het afgrijselijk verdrukte volk van de Palestijnen in de wereld.. VOOR HET EERST.

  In de Arabische wereld had men voordien geen oog voor de Palestijnen, laat staan over zoiets als recht op het het bestaan van een Palestijnse staat…

  Like

 6. M.A.L. Sion zegt:

  Het is onbegrijpelijk hoe Israël gelaten reageert op de vrijwel dagelijkse en veelvuldige raketaanvallen en brandbommen. Het is een ondubbelzinnige oorlogsdaad. Het is hoog tijd dat Israël grootschalig Gaza aanpakt. Gelet op de massale deelname aan demonstraties gepaard gaande met gewelddaden hoeft men geen schifting te maken tussen HAMAS en de bevolking.
  De bevolking van Gaza is Hamasgezind. Dus, Israël. Niet aarzelen maar AANVALLEN !!!
  En even medogenloos als de Gazanen optreden tegen Israël.

  Geliked door 3 people

 7. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Eén van de grootste fouten van Israël was om de Gazastrook “terug te geven”, als de palestijnen al recht zouden hebben gehad op een eigen territorium dan had een van de Arabische landen daar maar een stuk land voor moeten afstaan. Jordanië bijvoorbeeld want dat land was al in 1911 aan de Joden toegezegd door de Volkerenbond.
  Israël is zo groot als een postzegel, ze zouden nog geen vierkante centimeter land af moeten staan en al helemaal niet aan terroristen.

  Geliked door 4 people

  • Eigen volk eerst zegt:

   Teruggegeven? Ze moesten wel door de EU en andere westerse landen. Want ja, alles getint is heel zo zielig en slachtoffer. Israël redt zich wel. Die zijn niet bang om hun wraak te nemen. Oog om oog en tand om tand werkt heel goed. De EU moet bij ze in de leer. Het slappe gedoe hier breekt ons allemaal op.

   Geliked door 1 persoon

 8. Trucker zegt:

  eliminatie van de palestijen en het hele midden oosten zooitje klinkt wat beter

  Geliked door 3 people

 9. Jan zegt:

  Al dat Hamasvolk komt vaak genoeg bijeen en dan zijn er al gauw tienduizenden aanwezig. Dan moet de Israëlische regering een paar raketten op die bende laten neerkomen, dat ruimt op. Ook op hun hotels en verblijven.

  Tens of thousands rally in Gaza to mark Hamas anniversary
  https://www.apnews.com/9ed6d787fd204d258b9cff082581524f

  Geliked door 1 persoon

 10. Alex Delarge zegt:

  Waarom niet de hele gaᛋᛋastrook elimineren? Napalm is hier het sleutelwoord.https://youtu.be/PpZOko43920

  Geliked door 3 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s