Wanneer politieke correctheid pathologische trekken aanneemt: zorgen om de daders i.p.v. empathie voor de slachtoffers?

Screenshot_130

(Vertaling: E.J. Bron)

In vergelijking met de meeste landen worden in de Duitse mainstream media opvallend veel zorgen en empathie rondom de daders op de voorgrond geplaatst. Het onmetelijke lijden van de slachtoffers verdwijnt naar de achtergrond.

Die Freie Welt

In Amerika, Rusland, China, in het Nabije en Midden-Oosten, in Latijns-Amerika: daar overal geldt in de eerste plaats de empathie voor het slachtoffer en de straf voor de dader. In de VS speelt het aspect van de rechtvaardige straf nog een rol in justitie – en ook in de media.

In Europa, in het bijzonder in Duitsland of Zweden, staan de zorgen rondom de daders opvallend op de voorgrond. Dat neemt deels absurde trekken aan. Na de gruwelijke stationsmoord van Frankfurt op een 8-jarige jongen door een Afrikaan uit Eritrea becommentarieerde de vrouwelijke dominee bij de gebedsdienst in Frankfurt:

“Wat moet iemand meegemaakt en geleden hebben wanneer hij anderen zoiets vreselijks aandoet.” (Video uit de ARD-Mediathek, vanaf 11:45)

En een politicus van de Groenen uit de deelstaat Niedersachsen relativeerde de daad door deze te vergelijken met een ongeval, door te schrijven:

“In het autoverkeer komen jaarlijks meer dan 3000 mensen om het leven – geen al te grote discussies. In het treinverkeer komt één persoon om het leven – interview met de chef van de veiligheidsdienst, een minister breekt zijn vakantie af, laten we alsjeblieft de zaken in verhouding zien,…”

Eveneens opvallend: bij alle daden in de afgelopen weken proberen de mainstream media, uiteraard volledig conform aan de aanbevelingen van de persraad, de daders uit de koppen weg te laten. Er is immers sprake van de daad en van het slachtoffer, maar het subject, de dader, wordt pas in de loop van de tekst genoemd.

Bij de herdenkingsplechtigheid op het Centraal Station van Frankfurt waren op de achtergrond weer demonstranten bij elkaar gekomen om daartegen te protesteren. Wat moet er in deze mensen omgaan dat zij de zorgen rondom de daders en “political correctness” belangrijker vinden dan de empathie voor de slachtoffers?

En waar blijft het gevoel voor het principe van een rechtvaardige straf, zoals we dit van de meeste andere landen in de wereld kennen? Hoe moeten afschrikking, recht en orde nog functioneren wanneer vele (potentiële) daders geen respect voor het recht en de wet hebben en niet bang zijn voor de politie?

Bron:
www.freiewelt.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Weg met ons!", achterlijkheid, Barbarisme, belangenverstrengeling, cultuurrelativisme, gezond realisme, Groenen, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, Krankzinnigheid, lafheid, landverraad, Linkse christenen, Linkse Kerk, Linkse media, mainstream-media, meningsdictatuur, migrantengeweld, moralisme, Multiculti, Naïviteit, onwetendheid, Pacifisme, political correctness, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

15 reacties op Wanneer politieke correctheid pathologische trekken aanneemt: zorgen om de daders i.p.v. empathie voor de slachtoffers?

  1. Tineke zegt:

    Ze hoeven ook niet bang te zijn voor de politie,die staan aan hun kant,iets met iftars enzo !

    Geliked door 1 persoon

  2. Statler & Waldorf zegt:

    Heeft hoofdzakelijk te maken met de verwijving / verwekeling / vervrouwelijking van de Europese landen.
    Er schijnt namelijk iets mis te zijn met mannelijkheid, wat dat dan is blijft mij een raadsel.
    Uiteraard, gelijkheid in rechten, behandeling en salaris is evident maar wat wil men nu eigenlijk nog meer?
    Het lijkt er op, gezien de inmiddels 80+ gendervarianten, dat men alle varianten acceptabel acht behalve een gewone mannelijke kerel.
    Nu echter loopt de mens slechts zo’n 200.000 – 250.000 jaar mee op deze aardbol en dus zal de mens het wel weten denkt men waarschijnlijk.
    Krokodillen, waarvan ik nog nooit een homofiele, lesbische of verbouwde variant ben tegengekomen leven 190 miljoen jaar op deze aardkloot dus welke soort is hier nu feitelijk de slimste en zal elke waan van de tijd overleven?

    Geliked door 2 people

  3. Lucky zegt:

    Off topic
    https://www.limburger.nl/cnt/dmf20190803_00117105/ongeval-met-giftige-stoffen-op-chemelot

    Bij Chemelot is rond kwart voor twaalf een ongeval met giftige stoffen gebeurd.
    Er is een NL-alert uitgezonden waarin wordt opgeroepen om ramen en deuren te sluiten en ventilatie uit te zetten. Het luchtalarm is ook afgegaan. De hulpdiensten zijn gewaarschuwd met de melding ‘stank-hinderlijke lucht.’

    Like

  4. Peter Rissing zegt:

    “In Amerika, Rusland, China, in het Nabije en Midden-Oosten, in Latijns-Amerika: daar overal geldt in de eerste plaats de empathie voor het slachtoffer en de straf voor de dader.”
    en:
    “In Europa, in het bijzonder in Duitsland of Zweden, staan de zorgen rondom de daders opvallend op de voorgrond.”

    Arme slachtoffers, droevig maar waar en het is nog legitiem ook.

    De ‘Politieke verklaring van Marrakech’ (Marrakesh Political Declaration’ ofwel ‘The Rabat Process’) (lekker vaag al die verschillende namen om verwarring te zaaien) is gewoon een verkapte immigratie-handelsovereenkomst, die bovenstaand schandelijk genoeg legitimeert en is mede ondertekend door onze Linkse regering.
    Een citaat uit deze handelsovereenkomst:
    “Legale en illegale immigratie zijn gelijk. Illegale immigranten hebben dezelfde rechten als legale immigranten. Na één dag werk hebben allochtonen binnen de EU dezelfde werkloosheidsuitkering als autochtone werknemers, die in de EU hun hele leven in de EU hebben gewerkt.
    [ Laat U dit eens goed tot U doordringen en bereken hoeveel premie u in uw leven heeft afgedragen om onze verzorgingsstaat in stand te houden en waar dat geld nu naar toe kan gaan. ]

    Omdat de verklaring -die werd aangenomen tussen 31 Europese en 26 Afrikaanse landen, betrekking heeft op het feit dat migratie een ‘positief’ proces is dat moet (met staatsgeld. PR.) worden aangemoedigd waarvoor nieuwe migratiekanalen (met staatsgeld. PR.) moeten worden geopend zodat ‘migranten’ niet kunnen worden gedifferentieerd op basis van hun wettelijke status.”
    [ Illegaal, crimineel, oorlogsmisdadiger en uzelf en ook ik, wij allen zijn gelijk en hebben de zelfde rechten. ]
    Doelstellingen die daarvoor in het ‘handelsverdrag’ worden genoemd zijn onder meer:
    “Meer aandacht voor de bestrijding (met staatsgeld. PR.) van vreemdelingenhaat, racisme en discriminatie. De partners (alleen de rijke Westerse landen dus, PR.) zullen actie ondernemen tegen deze verschijnselen, en proberen een ‘evenwichtig’ verhaal over migratie (met staatsgeld. PR.) te bevorderen, gebaseerd op ‘feiten’, waarbij de positieve bijdrage van de ontwikkeling van gemeenschappen in de landen van herkomst, doorreis en bestemming (alleen de rijke Westerse landen dus, PR.) wordt benadrukt.”
    [ Wat we hier lezen is dat de ondertekenende partners (alleen de rijke Westerse landen dus, PR.), waaronder Nederland, nieuws en berichtgeving zullen ‘sturen’ door feiten en gegevens te plukken en er positieve elementen uit te halen. Dit betekent dat als migratie bijvoorbeeld tot criminaliteit leidt dit niet dient te worden benoemd. Maar . . . . als één migrant met succes (met staatsgeld. PR.) een bakkerij start, zal daar (met staatsgeld, PR.) over worden gepubliceerd om te accentueren hoe positief migratie is! ]

    Lees meer over de handelsovereenkomst ter bevordering van de import van vrijwel alleen jonge mannelijke laaggeschoolde -vaak analfabete- negers en arabieren in onze mooie, hoogontwikkelde beschaafde cultuur:
    https://www.europeanfreedom.com/2018/06/21/african-immigration-into-europe-why-we-should-be-concerned-about-the-marrakech-declaration/
    en
    https://www.migrationwatchuk.org/press-release/561

    Like

  5. M.A.L. Sion zegt:

    En het heeft geen zin om te wachten tot bij de media en de ‘politiek correcte’ bevolking het roer om gaat. We zullen het heft in handen moeten nemen met acties tegen de grote groep waar die (potentiële) daders in schuil gaan. Het is lovenswaard om meer aandacht voor de slachtoffers te vragen maar we moeten vooral trachten toekomstige slachtoffers te voorkomen.
    Weg met de islam.

    Geliked door 1 persoon

    • orelius zegt:

      Wat voor aktie,s. En wie gaan dat doen dan . Iedereen roeptoeterd maar niemand doet iets. Dit land gaat net als de rest van het mooie oude Europa ten onder . Vrouwen worden verkracht , mensen worden vermoord wat moet er nou gebeuren eer dat het volk opstaat. Allemaal gehersenspoelde zombie,s . Europa is totalloss.

      Like

  6. Pingback: Wanneer politieke correctheid pathologische trekken aanneemt: zorgen om de daders i.p.v. empathie voor de slachtoffers? | eunmask

  7. Ton Ruygrok zegt:

    “Wat moet iemand meegemaakt en geleden hebben wanneer hij anderen zoiets vreselijks aandoet.”

    Mevrouw de … “” Dominee “” …( volgens Gods Woord is het een Vrouw niet toegestaan het ambt van Dominee enzo uit te oefenen… goed uw Bijbeltje lezen… Oh Nee., u gebruikt natuurlijk zo’n dood vertaalde versie… ) wat voor Verschrikkelijks en welke Trauma’s heeft u wel niet mee gemaakt om tot zo’n … “” gebed “” … te Komen.., moet vast van Monsterlijke proporties zijn geweest.. , …. Idioot…!….,
    A.Ruygrok, Monster

    Like

  8. Hovawart zegt:

    Vooral pogen om de maatschappelijke problemen, die voortkomen uit de linkse ideologie, te accepteren als een onoverkomelijk lot, de misstanden niet benoemen en de oplossingen en de zorg voor de slachtoffers vooral blijven negeren……om het rechtse populisme niet in de kaart te spelen.
    De LInksche Looney Brigade is extremistischer in hun overtuigingen dan de meest gewelddadige terreurbewegingen……….linkse terreur is wereldwijd het grootste gevaar, men noemt het ook wel socialisme verstopt in het globalisme, een mondiale aandoening met steeds vaker dodelijke gevolgen.

    Geliked door 1 persoon

  9. Henk der Niederlánder zegt:

    Het was al overal opgevallen op de verschillende Blogs dat er veel empathie voor de daders is en dat feitelijk de slachtoffers min of meer weg gecijferd worden.
    Maar als je dan zo’n idioot van de groenen hoort over meer slachoffers in het verkeer zakt je broek toch echt af.
    Die halve gare wil het verschil dus niet weten tussen ongevallen en pure moord.
    Trouwens hoe noemt die gek dan de moordpartijen die gepleegd worden met vrachtwagens en bestelwagen.
    Vind die dolle dat dat ook ongevallen zijn of zo iets.
    Hier hebben we dagdwazen en criminelen in de regering zitten maar in Duitsland zullen het dan wel echt pure psychopaten zijn, dat kan niet anders als je zo uit de hoek komt.

    Geliked door 2 people

  10. M. zegt:

    Empathie met de slachtoffers kan men niet teveel tonen anders komt de sympathie voor de daders nog in het geding en dat is niet politiek correct.
    Bovendien krijgt het haal maar binnen beleid dan een slechte naam.
    Men wil er nog veel meer van binnen halen dus verschuilt men zich achter politiek correct gedrag om de politiek incorrecte haal maar binnen politiek een beetje te maskeren en recht te blijven lullen.
    Empathie voor de slachtoffers betekent maatregelen om nieuwe slachtoffers te voorkomen wat weer niet samengaat met het haal maar binnen beleid waar men politiek allemaal voorstander van is.
    Als je meer slachtoffers wil dan blijf je gewoon doorgaan met het haal maar binnen beleid wat al heel veel slachtoffers gebracht heeft en nog veel meer zal brengen en laat je de leugenaars bij de media alles wat abnormaal is tot normaal lullen door journalistieke omdraaiing.
    Wat automatisch betekent dat de slachtoffers geschoffeerd of gebagatelliseerd moeten worden en de dader(s) geromantiseerd als brave koorknaapjes die buiten hun schuld verward zijn geraakt.
    Empathie voor het eigen volk kan men ook niet hebben, dan zou men nog moeten luisteren naar een verstandig deel van het volk i.p.v. ze in de media als extreem rechts te demoniseren als ze voorstander zijn van minder slachtoffers in plaats van meer.

    Geliked door 2 people

  11. GT zegt:

    Wat valt er op?

    Schokkend: Duitser (36) met machete neergesabeld door 28-jarige …
    https://www.skoften.net/…/schokkend-duitser-36-met-machete-neergesabeld-door-28-…
    2 dagen geleden – Gisteren is een 36-jarige man met een machete op klaarlichte dag op … gebracht door een 28-jarige Syriër (andere bronnen melden dat het …
    Syrische asielzoeker doodt Duitse vrouw met machete | De Volkskrant
    https://www.volkskrant.nl/…/syrische-asielzoeker-doodt-duitse-vrouw-met-machete~b…
    24 jul. 2016 – Syrische asielzoeker doodt Duitse vrouw met machete … vrouw die gewond raakte, zat in een auto waarvan de Syriër de voorruit kapot sloeg.
    Syrische vluchteling doodt Duitse vrouw | Metronieuws.nl
    https://www.metronieuws.nl/nieuws/…/2016/…/syrische-vluchteling-doodt-duitse-vrou…
    24 jul. 2016 – … een vrouw met wie hij ruzie had gekregen, met een machete gedood. … De vrouw die gewond raakte, zat in een auto waarvan de Syriër de …
    Zwangere vrouw doodgestoken | Buitenland | Telegraaf.nl
    https://www.telegraaf.nl/nieuws/394152/zwangere-vrouw-doodgestoken
    25 jul. 2016 – Een Syrische asielzoeker heeft zondag in het Zuid-Duitse Reutlingen na een ruzie een zwangere vrouw met een machete gedood in de buurt …
    Man met machete steekt agente in gezicht | Buitenland | Telegraaf.nl
    https://www.telegraaf.nl/nieuws/385371/man-met-machete-steekt-agente-in-gezicht
    6 aug. 2016 – De man die zaterdagmiddag in Charleroi twee politieagentes verwondde met een machete, is overleden aan zijn verwondingen. Dat heeft de …
    Dit is de held van Reutlingen: “Hij stopte man met machete” – HLN.be
    https://www.hln.be › Nieuws › Buitenland
    25 jul. 2016 – Daarna sloeg hij met zijn machete de ruiten van een auto in. … De man van Turkse afkomst reed de Syriër omver zodat hij kon ingerekend …
    London: Donkere man met machete snijdt burger keel door … – GeenStijl
    https://www.geenstijl.nl/4690062/london_donkere_man_met_machete/
    5 dec. 2015 – London: Donkere man met machete snijdt burger keel door en roept ‘Dit is voor Syrie!’ 663 reacties. Islamoloon screaming “this is for Syria” …
    Syrische vluchteling doodt vrouw met machete in Duitsland – NRC
    https://www.nrc.nl/…/man-in-duitsland-steekt-vrouw-dood-en-verwondt-twee-anderen…
    24 jul. 2016 – In de Zuid-Duitse stad Reutlingen heeft een 21-jarige Syrische asielzoeker een vrouw gedood en twee andere mensen verwond met een …
    Ontbrekend: syrier
    syrier | De Morgen
    https://www.demorgen.be/tag/syrier?page=4
    Syriër die jaar vastzat op vliegveld in Turkije opgenomen door Australië … Dit is de held van Reutlingen: “Hij stopte man met machete” …

    Like

Plaats een reactie