Oostenrijks integratierapport: In Wenen spreekt 52% van de leerlingen geen Duits als moedertaal

Screenshot_1

(Vertaling: E.J. Bron)

Ook in Oostenrijk stijgt het aantal mensen met een “migratieachtergrond” enorm – hoewel de actuele immigratiecijfers afnemen. Dat blijkt uit een zojuist voorgesteld actueel “integratierapport” van de Oostenrijkse regering.

Duits - Zuerst

Volgens dit rapport heeft inmiddels bijna één op de vier mensen – in procenten: 23,3% – in de Alpenrepubliek een “migratieachtergrond”. In de afgelopen jaren is dit aandeel continu gestegen. Terwijl de immigratie in de afgelopen jaren tot ongeveer 35.000 personen is gedaald – in 2015 waren het nog 113.000. Deze daling was ook te zien bij de asielaanvragen: in 2018 werden in Oostenrijk in totaal 13.746 asielaanvragen ingediend – 44% minder dan in 2017.

Minister van Integratie Schallenberg benadrukte echter dat de uitdagingen, die uit de “integratie” van de immigranten voortkomen, enorm blijven.

Om die onder de knie te kunnen krijgen, zouden er ook grotere investeringen op taalgebied nodig zijn, waarschuwde de economieonderzoekster Gudrun Biffl, een van de schrijvers van het rapport. Het percentage immigranten onder de werklozen in Oostenrijk bedroeg in 2018 30,7% en was zodoende hoger dan in 2017 met 29,2%. Ook wat het sociale minimum betreft zijn asielzoekers volgens het rapport – weinig verrassend – buitenproportioneel vertegenwoordigd, namelijk met ongeveer een derde deel van de ontvangers. Ook het aandeel van de buitenlandse leerlingen is gestegen: in het schooljaar 2017/2018 had ongeveer 15,5% van de scholieren in Oostenrijk een buitenlandse nationaliteit. In het jaar daarvoor waren dit 14,8%.

Er staat ook in het integratierapport te lezen dat in 2017/2018 ongeveer 26% van de scholieren geen Duits als omgangstaal had. Dit percentage zou in vergelijking met het EU- en OESO-gemiddelde buitenproportioneel hoog zijn. In de hoofdstad Wenen bedraagt dit percentage zelfs ongeveer 52%.

Bron:
https://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "Integratie", "migratie", "Nuttige idioten", "omvolking", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", Afrika, Allochtonen, Arabische wereld, asielwaanzin, cultuurrelativisme, Demografie, Eurabië, Graaien, Illegalen, Immigratie, Islamisering, Krankzinnigheid, landverraad, Linkse christenen, Linkse Kerk, Multiculti, nieuw fascisme, Oostenrijk, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

4 reacties op Oostenrijks integratierapport: In Wenen spreekt 52% van de leerlingen geen Duits als moedertaal

 1. ronjaspers zegt:

  intergratie betekend eigenlijk:infiltratie,kolonisering,blanke genocide.

  Geliked door 1 persoon

 2. Harry Willemse zegt:

  En laat mij raden. Zij spreken niet eens hun eigen moedertaal correct.

  Geliked door 1 persoon

 3. Over vijftig jaar, als dit zo door gaat en niet gestopt wordt, zijn bijna alle Europese talen verdwenen. Want nu al zijn er vieze scholen die Arabische lessen geven.

  Geliked door 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s