Dit is zo schunnig! Verweer Wilders gericht op beschadigen tegenpartij…

Screenshot_80

(Door: Wim van Schaik)

Gisteren hield het OM vol dat er met het strafproces tegen Wilders niets mis is. Men schijnt daar niet te beseffen dat zelfs de schijn van een politiek proces al voldoende zou moeten zijn om dit circus te stoppen. Aan deze nachtmerrie voor alle partijen moet zo snel mogelijk een eind komen. En daarna is het hoog tijd dat de schuldigen aan de klopjacht op Wilders zich verantwoorden.

Daar denkt Jacco Gunst van het Reformatorisch Dagblad (RD) heel anders over. Als we Jacco moeten geloven, heeft Wilders niets te klagen en is zijn verweer er alleen maar op gericht om de tegenpartij te beschadigen. Dat de gerenommeerde en internationaal gerespecteerde advocaat van Wilders, Geert-Jan Knoops in de Wilders-files zonder meer leest dat het ministerie van Justitie en Veiligheid, destijds onder minister Opstelten, volop invloed heeft uitgeoefend op de beslissing om Wilders te vervolgen, wordt gebagatelliseerd. Lak hebben aan het beginsel van de scheiding der machten, sjoemelen met de elementaire beginselen van de rechtsstaat is voor het RD minder erg dan het grote doel: Wilders moet en zal gestraft worden.

Lezers van het RD krijgen zinnen voorgeschoteld als “Het lijkt PVV-leider Wilders opnieuw te lukken een show te maken van zijn strafzaak.”  Wie zo’n zin leest denkt toch beland te zijn op Joop.nl, waar we een even schandalig stuk, compleet met  Godwin, aantreffen.

Het kwaadaardig geschrijf van Jacco Gunst haalde de voorpagina van de krant van gisteren. Veel lezers van het RD kijken geen tv. Geen nood. De redactie van het RD neemt de propagandafunctie van de NOS gretig over. En ja, beweren dat Wilders een show opvoert, terwijl hij met zijn advocaat vecht voor zijn recht, is inderdaad kwaadaardig en komt neer op ordinaire, laaghartige laster en is daarmee ook in strijd met het eigen hoogdravende mission statement van het Reformatorisch Dagblad. Kennelijk snappen ze bij het RD niet dat het in een rechtsstaat normaal hoort te zijn dat het OM bewijs moet leveren, dat een verdachte zich met alle legitieme middelen verdedigt en dat rechters onafhankelijk en onbevooroordeeld zijn…

Het is de onbeschaamdheid ten top om Wilders te beschuldigen van ‘beschadigen van de tegenpartij’, terwijl het hele proces tegen Geert Wilders – naar nu blijkt – gericht is op het beschadigen van een ‘lastige’ politicus. Alsof Wilders tijdens dit proces niet constant is tegengewerkt. Zo mocht Nederland de getuigenis van Paul Cliteur ter verdediging van Wilders niet live zien. Een verzoek van de verdediging om meer onderzoek te doen naar het besluit van het Openbaar Ministerie om Alexander Pechtold niet te vervolgen voor een vergelijkbare uitspraak over Russen werd afgewezen. Getuigen werden niet toegewezen. Rechters gaven blijk van vooringenomenheid. Ze hebben zelfs van Marokkanen een ras gemaakt om Wilders maar te kunnen veroordelen. En dan blijkt het hele proces vanaf het begin besmet. Om het nog maar niet te hebben over het gesjoemel met de aangiften. Wie was er hier nu aldoor op uit om wie te beschadigen?

Maar het kan altijd nog erger. Jacco sluit zijn lasterlijk artikel af met “Eén ding staat echter vast: van een normaal, ordelijk proces is al lang geen sprake meer. Wilders heeft zijn doel bereikt.”  Dit slaat echt alles. Al vanaf het begin van het ‘minder Marokkanen proces’ heeft Wilders gezegd dat de vervolging politiek gestuurd werd. En velen met hem vermoedden dit ook. Alleen al het circus rond de aangiften (ook genegeerd door het OM) gaf daar al alle aanleiding toe. En nu alle signalen er op wijzen dat Wilders van meet af aan gelijk had en onthullingen zijn bewering ondersteunen, heet het bij het RD: “Wilders’ actie ´beschadig de tegenpartij´ begint vruchten af te werpen.”

De angst dat de jager, het OM of het ministerie van justitie, de prooi wordt, spat er bij het RD af.  Waarom eigenlijk? Een krant hoeft toch alleen de feiten te laten spreken? Ook als ze voor de zittende macht onwelgevallig zijn. Dat het RD dit niet doet, laat zien dat de krant zich volledig heeft bekeerd tot schunnige mainstream berichtgeving.

Door:
Wim van Schaik
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Fake News", "Lügenpresse", "Nuttige idioten", Barbarisme, belangenverstrengeling, demoniseren, Desinformatie, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, linkse gereformeerden, Linkse media, mainstream-media, meningsdictatuur, Nederland, nieuw fascisme, Rotzakken, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

25 reacties op Dit is zo schunnig! Verweer Wilders gericht op beschadigen tegenpartij…

 1. Rensk. zegt:

  Ja alles verdraaien en omdraaien. Ze zullen niet stoppen. Wilders zal en moet fout zijn ook al is ie het niet. Ik weet dat er veel van zulke enge griezels bestaan en nog een vrij kleine groep mensen, die het ook goed door hebben. Meeste mensen hebben het totaal niet door. Komt nog wel als het te laat is en dan zijn ze zo geschokt dat ze die uitspraak niet eens meer uit kunnen brengen.

  Geliked door 2 people

 2. Harry zegt:

  Zou het misschien zo kunnen zijn dat het geloof een visie op wat normaal is , dusdanig verkloot , dat men niet normaal , nuchter en rationeel meer kan denken ?
  Dat strookt wel met mijn ervaringen met het soort dat het reformatorisch dagblad leest .
  Ik heb er duizenden om me heen . Je bek valt soms open !
  De gedachtenkronkels die velen er op na houden , liggen in mijn optiek niet ver van wat moslims bezielt .
  Daarom roep ik nogal eens : geloof doét iets met je en het is niet veel goeds !

  Geliked door 4 people

  • scherpschutter1943 zegt:

   geloof maakt meer kapot dan je lief is.

   Geliked door 1 persoon

  • Bezorgde burger zegt:

   Ik geloof en sta toch volledig achter Wilders.
   Conservatieve christenen hebben het land gesticht dat de meeste vrijheden ter wereld kent en hebben voorkomen dat Clinton daar met de zepter ging zwaaien.
   Conservatieve christenen in Oost Europa liggen constant in de clinch met de EU omdat ze geen illegale moslims accepteren.
   Dus conservatieve christenen hebben ook een goede kant!

   Like

 3. Arthur Schop zegt:

  De Nederlandse bewindvoerders zijn altijd kampioen geweest in valse rechtsspraak:
  “Barbertje moet hangen”… Multatuli

  Geliked door 1 persoon

 4. Woodensledge zegt:

  RD: Hypocriet, dom en totaal niet (meer-) van deze wereld !!!!

  Geliked door 1 persoon

 5. van Colle zegt:

  Daar hoeven we dus never nooit een abbonement op te nemen ,dat dagblad hoort zich te schamen alsof Abraham Kuiper weer aan het woord is samen met de islam gaan we dus met het RD decennia terug gefeliciteerd griezels

  Geliked door 1 persoon

 6. Woodensledge zegt:

  Kots- en kotsmisselijk van Joop.ll

  Geliked door 2 people

 7. wauso zegt:

  Reformatorisch Dagblad is een soort van Christelijke PedofielenClub. De Dominee die met zijn vingertjes in het broekje van het kleine jongetje zit en zegt dat dit goed voor hem is ! Dat mensen dit Pedoblad nog lezen zegt meer over dit soort mensen dan over het blad zelf ! Deze Christelijke Idioten zoeken de indoctrinatie. Deze types noem ik: Boerkahoertjes ! De Boerkahoertjes leven met de stelling: Goed doet, goed ontmoet ! Je kunt daar niks aan veranderen. Deze types zijn ECHT achterlijk (opgevoed en gebleven) !

  Geliked door 1 persoon

 8. Elvi zegt:

  Weet je, het zijn die makke Nederlanders. Liever geen moeite doen dan ergens tegen te ageren.
  Nederland is echt een lamlendig volk geworden, moe gebeukt door immigratie en de gevolgen daarvan. Niet te vergeten de afleiding, de klimaathysterie.
  Hier en daar is er een opstand, maar zelfs dat stelt niet veel voor. Ze ondergaan de kwellingen met gebogen hoofd naar beslissingen.
  Dát is Nederland. Behalve als je Fries bent en wel op durft te staan.
  Maar ook daar is ten ene male duidelijk dat dit een gelopen race is. Van hén is het DNA afgenomen.
  Waar is dat volk dat ooit de zeven republieken oprichtte. Bestaat het nog of zijn we al te ver weg qua samenstelling.
  Moedeloos dat we hier niets meer tegen kunnen doen.
  En dat kunnen we niet zolang corrupte partijen zoals de VVD, meermaals aangetoond, de zeggenschap hebben en achteloos kunnen beïnvloeden.
  Ik weet niet wanneer er genoeg Nederlanders wakker worden, het raakt nog steeds te weinig mensen voor een kordaat stop.

  Geliked door 3 people

  • koosv8 zegt:

   Vroeger werd een wethouder of ander soort lieden buiten het dorp of stad opgehangen.
   Als jullie niet beter je best doen, volgen er meer. Is zo gek nog niet, en er zijn echt mensen voor te vinden. Er zijn er genoeg waar het water al tot aan de lippen staat. Doodgewone mensen eigenlijk.

   Like

  • ronjaspers zegt:

   Elvi.Wat dacht je van:feminisering,decadentie,politieke correctheid.Hersenspoeling door het giftige extreem linkse M.S.Manipulatie.De extreem linkse talkshows met hun links draaiende diaree en kots,en niet te vergeten dat veel mensen teveel doosjes tolerantie geslikt hebben.

   Like

 9. Corné zegt:

  Dat verwacht je toch niet van het Reformatorisch Dagblad, lijfblad van de SGP. Die zitten vaak op dezelfde lijn als de PVV. Zeker waar het gaat om de islam. Ik kan me niet voorstellen dat Kees van der Staaij daar gelukkig van wordt.

  Like

 10. Taljaard zegt:

  Dit gaat ze lezers en abonnementen kosten.
  Hoor al een hele tijd gemopper over het feit dat het RD de laatste jaren dezelfde kant op gaat als het Nederlands Dagblad en Trouw. En niet alleen bij jongeren. Veel mensen uit reformatorische kring stemmen dan weliswaar geen PVV of FvD, maar sympathiseren er wel mee. En hopen op een coalitie met PVV-FvD en SGP. Dat laatste hoop ik trouwens ook.

  Geliked door 1 persoon

 11. Oeps zegt:

  Dames en Heren.

  Voor het Reformatorisch Dagblad “geloven“ kennelijk in het dogma, dat alle gezag afkomstig is van God en dat daar niet aan mag worden getwijfeld. Dat de gezagsdragers kornuiten van de duivel zijn, doet er voor dit goedgelovig krantje blijkbaar niets aan af. Gelukkig hebben we buiten de bijbelbelt een wat reëlere kijk op de wereld.

  Geliked door 3 people

 12. Henk.V zegt:

  Indien de krompraat in het terecht gewraakte artikel in het RD gevoed wordt door reformatorisch denken , dan is dat denken door verlinksing in de redactie ontstaan.
  Het gezonde verstand is dan duidelijk op de loop gegaan.Religies die het verstand op nul willen zetten moet men hoe dan ook wantrouwen.
  De lezers van het RD vindt men in de aanhang van het zware ” zware calvinisme”. Deze protestanten leven In de zogenaamde ”Bijbelbelt”
  De opvattingen die de SGP verkondigt komen uit die hoek.
  Wat mij verbaast in dit artikel van het RD is het geluid dat uit de politiek correcte hoek komt!.
  Politiek correct zijn is in de mode en wat je ook van de Refo’s kunt zeggen: zij zijn niet te porren voor links-modieus gepraat met opvattingen die voor de zware cavallerie in het protestantisme niet te verteren zijn.
  De Refo’s zijn zeer strak in hun denken en zij bedienen zich van opvattingen die niet compatibel zijn met multicultureel modernisme. Dit artikel vertolkt dus niet de opvattingen van Refo’s in het algemeen.
  Het komt mij dus voor dat er in de redactie van het blad iemand zit met Christen Unie sympathieën. Deze partij heeft zich tegen Wilders gekeerd.. Wij moeten niet vergeten dat de CU zich vanuit christelijk links denken heeft ontwikkeld.
  In die hoek ziet men over het hoofd dat de persoon die het meest opkomt voor het behoud van het oorspronkelijke Joods-christelijke karakter van ons land iemand is die persoonlijk niet gelooft en niet in een specifiek christelijke partij zit: de PVV.
  Dat zou elke zich christelijk noemende partij en dagblad eens goed moeten beseffen..
  Het ziet er naar uit dat in het algemeen de ”christenen” te lamlendig zijn geworden om voor zichzelf en hun verdrukte geloofsgenoten elders op te komen.

  Geliked door 4 people

  • Taljaard zegt:

   @Henk V.
   Vandaag nog even gesproken met iemand (een predikant), die in het bestuur van het RD zit. Hij is ook niet echt te spreken over de recente koers van een deel van de opinie-redactie. ”Politieke correctheid is de dood in de pot, M.”, zei ik hem. ”Daar moeten we niet heen. Want dat is er al meer dan genoeg. Teveel als je het mij vraagt. Vergeet niet waarom het RD destijds is opgericht. (Tegen de linkse koers die Trouw nam.)”
   ”Tja, H. Maar ze krijgen een steeds breder lezerspubliek, zeggen ze bij de redactie.
   En daar menen ze op in te moeten spelen. Ik deel jouw zorgen, maar het is ook een commercieel bedrijf.”
   ”Hij (predikant naast me) heeft zijn abonnement al opgezegd. En ik ook.”
   ”Snap het. Maar jullie zijn ehhh…oud. En ze richten zich op een jonger lezerspubliek.”

   En dat is het wel zo ongeveer….

   Like

 13. ed zegt:

  geloven in een hiernamaals is een geestelijke afwijking jong genoeg begint vaak genoeg herhaald laat je een mens in de paashaas geloven ,massamoordenaar 1.

  Like

 14. BezigeBij63 zegt:

  Het geloof kent ook vele valse profeten. De Kerk heeft vele vertegenwoordigers onder hen.

  Like

 15. boorzalf zegt:

  Engerds zijn het de gereformeerde, moet er altijd aan dit filmpje denken als over deze figuren gaat. Altijd in het zwart, Brrrrr.

  Like

 16. OphEUffen zegt:

  Van mensen die in sprookjesboeken geloven had ik niets anders verwacht. Zij steunen liever de islam als het er op aankomt. Het sprookjesfiguur naar keuze zal hard over ze oordelen en ze op gepaste wijze straffen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s