In het Verenigd Koninkrijk stijgen de werkgelegenheid en de inkomsten, maar de Europese economieën blijven haperen

Screenshot_96

(Door: Oliver JJ Lane – Vertaling: “Wachteres”)

De economische situatie voor het Verenigd Koninkrijk blijft positief, waarbij de laatste cijfers een nieuwe stijging van het aantal mensen met een baan en loonstijgingen in Groot-Brittannië laten zien, terwijl de aanwijzingen voor de Europese Unie geleidelijk verslechteren. Terwijl anti-Brexit politici en de reguliere media uitvoerig zijn ingegaan op de economische schade die zal worden veroorzaakt als het VK de Europese Unie verlaat, blijft de feitelijke  economie het beter doen dan de pessimistische voorspellingen beweren.

Breitbart

Uit de laatste cijfers van het Bureau voor de Nationale Statistiek blijkt dat het aantal werkenden in het laatste kwartaal met 31.000 is gestegen. Het totale werkloosheidspercentage blijft ongewijzigd op het historisch lage percentage van 3,8%.

Er was ook goed nieuws voor degenen die al aan het werk zijn, aangezien de lonen inclusief de bonussen sinds de wereldwijde financiële crisis tot het hoogste niveau zijn gestegen. Het wekelijkse inkomen uit arbeid is in het afgelopen jaar met 4% gestegen.

Dit nieuws volgt op een rapport van Bloomberg Monday, waarin de “onverwacht sterke prestaties” van de Britse economie werden toegegeven, die er volgens het rapport zijn, ondanks dat het land bezig is de Europese Unie te verlaten. Het BBP [bruto binnenlands product] steeg met 0,3% en het groeide in alle kwartalen.

De goede economische cijfers voor het Verenigd Koninkrijk staan ​​in sterk contrast met die in heel Europa, het economische blok waarvan anti-Brexit politici volhouden dat de Britse economie eraan gebonden moet blijven of dat dit anders in vergetelheid zal raken. Recente Duitse industriële productiecijfers werden door een econoom uitgelegd en door de Associated Press aangehaald als “verwoestend, zonder enige opsmuk”, terwijl de fabrieksorders dalen en daarvan wordt gezegd dat dit weinig goeds voorspelt voor de economie in zijn geheel.

Er is slecht nieuws op komst voor de grootste economie van Europa, met een sterk en snel dalend ondernemersvertrouwen en duidelijke tekenen van een komende recessie voor Duitsland. In 2018 was de groei van het VK inderdaad het hoogst van de belangrijkste economieën in Europa, terwijl Italië op hetzelfde lage niveau bleef en Duitsland kromp.

Deze economische resultaten staan in schril contrast met de dreigende waarschuwingen die werden gegeven vóór het Brexit-referendum van 2016, met gewijzigde versies van hetzelfde ‘Project Angst’ die de reguliere mediadiscussie rond het verlaten van de Europese Unie door Groot-Brittannië bezig blijft houden. In 2016 zei de toenmalige Britse minister van Financiën George Osborne – de baas van de paniekzaaiers van de ‘remain’ campagne – tegen het Britse volk, dat hoofdzakelijk stemde voor het verlaten van de Europese Unie, dat het daadwerkelijk hiermee doorgaan een onmiddellijke recessie zou veroorzaken.

De voorspellingen van [het EU en Brexit] Project Angst zijn vervolgens geaccepteerd als “onjuist en partijdig“, hoewel anti-Brexit politici een veronderstelde schade van de groeiende Britse economie blijven aanhalen als reden om de terugtrekking van Groot-Brittannië uit de EU te herroepen.

Bron:
www.breitbart.com
Door: Oliver JJ Lane

Vertaald uit het Engels door:
“Wachteres”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in demoniseren, EUSSR, gezond realisme, Groot-Brittannië, Hypocrisie, Linkse Kerk, Rotzakken, Socialisten, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

12 reacties op In het Verenigd Koninkrijk stijgen de werkgelegenheid en de inkomsten, maar de Europese economieën blijven haperen

 1. guusvelraeds zegt:

  In oktober begint een nieuw het zoveelste opkoop programma van de ECB om nauwelijks nog verhandelbare (lees oninbare) leningen op te kopen. Hiervoor zal elke maand 20 miljard aan nieuw geld worden bijgedrukt. Geld uit het niets gecreëerd. Men hoopt hiermee opnieuw tegen beter weten in dat de economie vlot trekt en de inflatie licht gaat stijgen.

  Uiteindelijk zijn het de burgers die de rekening gaan betalen.

  M.a.w. ze gaan opnieuw aan een dood paard trekken. Ooit relatief welvarende naties worden geheel naar de verdoemenis geholpen voor een politiek project waarom de gewone burger nooit gevraagd heeft.

  https://www.rtlz.nl/beurs/artikel/4846211/ecb-rente-verlaging-qe1-opkoopprogramma-draghi

  Geliked door 4 people

 2. Jan zegt:

  …..blijft haperen.

  En dus worden de prive-rekeningen geplunderd, eufemistisch omschreven met ‘negatieve rente’

  Geliked door 2 people

 3. Jan zegt:

  Leugenfabriek nos verkondigt dagelijks dat honderden bedrijven uit GB vertrekken naar lieve stad Amsterdam

  Geliked door 3 people

  • Blaffertje zegt:

   @Jan.
   Spijker p zijn kop, want er vertrekt niets omwille van de brexit.
   Die bedrijven die vertrekken waren dat hoogstwaarschijnlijk toch al van plan.

   Like

 4. Trucker zegt:

  Knettergekke Verhofstad heeft voorspeld (als een echt orakel) in steenkolen Engels dat de Britse economie zou un elkaar storten, de rampspoed zou over het Brise rijk schreiden als de pest en honger en armoede zouden hun deel worden.
  Tja Verhofstad, net als zijn Engels is zijn gave om voorspellingen te doen ondermaats en ik blijf dan nog bescheiden in mijn omschrijving van de molenwiekende roepende van de pot gerukte eurofiel.

  Geliked door 2 people

 5. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Een aantal mensen zal zich ongetwijfeld verkneukelen bij het nieuws dat de Duitse economie daalt, het lachen zal ze echter snel vergaan want vergeet niet dat de Nederlandse economie sterk samenhangt met de Duitse.
  Er zit altijd een kleine vertraging op maar als Duitsland begint te niesen kun je er donder op zeggen dat wij verkouden worden.

  Geliked door 4 people

 6. Blaffertje zegt:

  Verbaasd me niks, die Britten hebben het prima in het snotje, maar dit hoor je niet in de mainstream media.
  Stel je voor dat er meer mensen dit positieve nieuws horen en willen uitstappen, dat wil Brussel niet.
  Brussel ziet dat het schip zinkende is en willen ten koste van alles voorkomen dat er nog meer landen de stap nemen om uit de EU te treden, er zijn genoeg die dat maar wat graag willen.
  Verstandige landen als Italië, Hongarije en zelfs Polen roert zich, maar dat domme zooitje hier wat aan de leiband van Pinokkio loopt natuurlijk niet.

  Geliked door 2 people

  • Oeps zegt:

   @ Blaffertje (13 september 2019 om 08:13)

   Dames en Heren.

   De duivelaanbidders bij de EU zijn geobsedeerd door satanische idioterieën. Die menen ze ons door de strot te moeten duwen. Door hun geblokkeerde gevoelens en emoties en hun gebrek aan geweten en verantwoordelijkheid en omdat en geen empathie en geen sympathie kennen en omdat ze niet goed kunnen nadenken, snappen ze er helemaal niks van. De duivelaanbidders drijven door tot het uiterste en nog een stuk verder en vragen zich in verbijstering af, waarom wij toch zo tegen zijn. Als ze ook maar een ietsje psychologisch en sociologisch inzicht zouden hebben gehad, dan hadden ze wellicht begrepen, dat ze het anders hadden moeten aanpakken. Maar ach, die lessen waren aan de duivelaanbidders niet besteed. Nu is hun gedoe ontaard in een gevecht tussen hen on ons. Het is niet uitgesloten, dat de opgekropte gevoelens van het volk eerdaags tot ontlading komen. Een soort herhaling van de Franse Revolutie. Die kwam immers ook niet zomaar uit de lucht vallen. De ketel staat onder druk en de duivelaanbidders stoken het helse vuur alsmaar verder op. Hoeveel druk kan de ketel weerstaan tot die ontploft ??? Brr, brr, brrr, brr, BANGGGG !!!!!

   Like

 7. Lucky zegt:

  Ondertussen,
  https://www.breitbart.com/europe/2019/09/13/anti-child-rape-gang-activist-and-street-organiser-tommy-robinson-released-from-prison/

  Anti-Child Rape Gang Activist and Street Organiser Tommy Robinson Released From Prison

  Anti-kinderverkrachting bende-activist en straatorganisator Tommy Robinson vrijgelaten uit de gevangenis

  Tommy Robinson has been released from Britain’s maximum security jail after a nine-week sentence that arose from him filming the faces of rape gang suspects outside of court.
  The former English Defence League leader turned citizen journalist and anti-child rape activist was pictured leaving HMP Belmarsh prison Friday morning, sporting a beard and long hair from his time behind bars. Laughing with Ezra Levant, a Canadian journalist who has allied himself closely to Mr Robinson, the street organiser joked his first stop after prison would be for a haircut because his newly grown ginger-streaked beard made him look like a “little cowardly convert” to Islam.

  Tommy Robinson is vrijgelaten uit de maximale veiligheidsgevangenis van Groot-Brittannië na een gevangenisstraf van negen weken waarin hij de gezichten van verdachten van verkrachtende bendes buiten de rechtbank heeft gefilmd.
  De voormalige leider van de Engelse Defensie Liga werd burgerjournalist en anti-kinderverkrachtingsactivist werd afgebeeld op vrijdagochtend de HMP Belmarsh-gevangenis, met een baard en lang haar uit zijn tijd achter de tralies. Lachend met Ezra Levant, een Canadese journalist die zich nauw heeft verbonden met de heer Robinson, grapte de straatorganisator dat zijn eerste stop na de gevangenis zou zijn voor een knipbeurt, omdat zijn nieuw gegroeide, met gember beslagen baard hem eruitzag als een “kleine laffe bekeerling” om Islam.

  Geliked door 1 persoon

 8. koddebeier zegt:

  Regelmatig lezen we “steeds meer Britse bedrijven vertrekken naar de EU.” (oa.Nederland).
  Spreken we hier over Fake-nieuws ????

  Geliked door 2 people

  • Wachteres zegt:

   De EU is vanaf het begin één en al leugen geweest,

   Het volk is niet vanaf het begin op de hoogte gebracht van alle smerige plannen die zij had. Bijvoorbeeld: Alle macht naar Brussel trekken en de samenleving bewust islamiseren om een maatschappij te creëren die niet meer gebaseerd is op onze waarden en normen. Zij haat dat namelijk

   Al in 2010 zei Merkel dat de multiculturele samenleving volledig was mislukt. Mark Rutte en David Cameron waren het roerend met haar eens.

   Ondertussen gingen ze vrolijk door met het binnenhalen van miljoenen moslims.

   Het liegen en bedriegen van de EU is een belangrijke reden waarom het Britse volk uit de EU wil. Dat zou ook voor ons de reden moeten zijn om de EU te verlaten en weer gewoon het Europa van de verschillende landen te worden, waar wij heel gelukkig mee waren.

   We kunnen een leiding die ons altijd heeft voorgelogen en nog voorliegt toch niet betrouwbaar achten en hen de volledige macht in handen geven?

   Kijk alleen al naar de gruwelijke zelfverrijking die er plaats vindt. Waarom zouden de EU en haar aanhang geen of nauwelijks belasting hoeven te betalen, terwijl het volk als citroenen wordt uitgeknepen?

   Waarom werden wij niet vanaf het begin op de hoogte gebracht van hun snode plannen?

   Besefte de ‘elite’ dat het volk daar volledig tegen zou zijn?

   Natuurlijk hebben ze zich dat vanaf het begin heel goed gerealiseerd.

   Liegen en bedriegen kan maar een bepaalde periode volgehouden worden, eens komt dat uit en berg je dan maar, EU-leugenaars.

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s