Gedoe in Brussel: ‘Titel van nieuwe EU-commissaris asielbeleid is kwetsend voor vluchtelingen’

Screenshot_95.png

Functieomschrijving ‘Bescherming van onze Europese levenswijze’ mag niet

In Brussel klinken steeds meer kritische geluiden over de functieomschrijving van beoogd EU-commissaris Margaritis Schinas in de nieuwe Europese Commissie. Hij heeft als vicevoorzitter met de overkoepelende opdracht ‘Bescherming van onze Europese levenswijze’ de taak onder meer het migratiebeleid te coördineren.

Post online

Direct was er kritiek op aanstaand voorzitter Ursula von der Leyen omdat zij hiermee de indruk zou wekken migranten als een bedreiging te zien. Pogingen tot uitleg van haar woordvoerder zijn volgens velen niet overtuigend.

Meerdere fracties in het Europees Parlement eisen dat ze de omschrijving verandert. Parlementsvoorzitter Sassoli zei die enigszins bizar te vinden. Ook Jean-Claude Juncker heeft weinig begrip voor de titel die zijn opvolger aan Schinas heeft gegeven.

Een snel besluit over een eventuele naamsverandering komt er niet, zei een woordvoerder namens Von der Leyen. Zij is met haar toekomstige commissarissen sinds woensdagavond voor het eerst samen om hun werk en andere ‘belangrijke thema’s’ te bespreken. De kwestie komt volgende week aan de orde in Straatsburg, waar het parlement de Duitse om nadere opheldering kan vragen.

Schinas heeft het op zijn twitteraccount niet over de Europese levenswijze. De Griek noemt alleen de beleidsterreinen waarover hij zich moet ontfermen: migratie, veiligheid, sociale rechten, onderwijs, cultuur en jeugd.

Bron:
https://tpo.nl
(h/t “Wachteres”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "goedmenschen", "Nuttige idioten", "omvolking", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", achterlijkheid, Allochtonen, asielwaanzin, Barbarisme, belangenverstrengeling, Brussel, cultuurrelativisme, establishment, Eurofielen, Europa, Europees Parlement, Europese Commissie, EUSSR, Hypocrisie, Illegalen, Immigratie, Islamisering, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, Linkse Kerk, Marxisme, meningsdictatuur, moralisme, Multiculti, Naïviteit, nieuw fascisme, onwetendheid, political correctness, politici, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

19 reacties op Gedoe in Brussel: ‘Titel van nieuwe EU-commissaris asielbeleid is kwetsend voor vluchtelingen’

 1. Mary zegt:

  Als hij nou eens met veiligheid begint is hij snel klaar met de rest dat betekend grenzen dicht!!!!, of zou het niet gaan over de veiligheid van de Europese burger……….

  Geliked door 2 people

 2. Marc zegt:

  Hahaha, die neo-fascisten in Brussel. Als variatie op het aloude OETC (Onderwijs in Eigen Taal en Cultuur voor Turken en Marokkanen in de jaren 1990) bedenken ze nu het AETC: Afschaffen van Eigen Taal en Cultuur. Van de eigen Europese talen en culturen wel te verstaan!

  Als iets een rechtvaardiging voor gewapend verzet vormt, dan is het deze van bovenaf verordonneerde nihilistische revolutie wel!

  Geliked door 3 people

 3. Claudia M. zegt:

  De Europese levenswijze… Bestaat die dan? Persoonlijk was ik nogal verknocht aan de Nederlandse levenswijze, hoewel toegegeven ik daar minder en minder van terug zie.

  Wellicht komt er daarom een moment waarop ik de Nederlandse levenswijze vaarwel ga zeggen. Eens kijken of ik niet ergens in een warmer klimaat, een levenswijze die wat minder uitdrukkelijk wordt opgelegd, kan terugvinden.

  Geliked door 3 people

 4. Republikein zegt:

  De koolmonoxidevergiftiging waaraan
  een man in Doesburg gisteren is
  overleden,werd veroorzaakt door een
  houtskoolbarbecue die in huis was
  aangestoken.Met de cv-ketel was niets
  mis,bleek na onderzoek.In het huis
  woonde een familie van 14 mensen.De
  moeder en een zoon raakten gewond.Zij
  zijn buiten levensgevaar.
  Boe!

  Geliked door 2 people

  • Joannes den Hollander zegt:

   Een van de 12 negerkinderen kwam dan wel weer op het lumineuze idee om een letselschadedeskundige te laten aanrukken om vervolgens het onderste uit de kan te halen. Geld ruiken die smeerlappen wel. Het zit ze gewoon in de genen,

   Geliked door 4 people

  • Blaffertje zegt:

   @Republikein.
   Mijn tante woont boven zo’n cultuurverrijker die ook op een hibachi in huis aan het ‘koken’is (als je het ruikt word je er onpasselijk van, dat schapenvlees, knoflook en ander gore kruiden).
   De woningbouw meerdere malen gebeld over deze kook praktijken van deze gast, maar zij ondernemen niks.
   Als er door die lamlul brand uitbreekt kan zij geen kant op omdat er geen vlucht mogelijkheden zijn.
   Ze is 83 en woont 3 hoog en kan alleen van het balkon afspringen.
   Laat zich raden dat ze dat niet naverteld.
   Ze zijn waarschijnlijk te schijterig om tegen meneer de Arabier te zeggen dat dit niet mag en dat zijn kook gewoontes in Nederland niet kunnen.
   Hij woont niet in een kleihutje of een bedoeïenentent.

   Geliked door 3 people

 5. Oeps zegt:

  Dames en Heren.

  Is me dat even schrikken !!! Wat een blunder van Ursula Plagiaat !!! Ze wil Margaritis Schinas benoemen als eurocommissaris. Hoe kànn ze dit toch doen !!! Hij is een MAN en hij is BLANK en hij is getrouwd met een vrouw. Hij is dus GEEN HOMO !!! Wat is die Ursula Plagiaat toch fout !!! En dan zou die vent ook nog voor de bescherming van onze Europese levenswijze moeten gaan zorgen. Oei, oei, oei, wat een stommiteit !!! Dat is een belediging voor het moslimvolk en voor de negertjes Totaal geen respect voor die zieluge vluchtelingen, die kansparels, die een aanwinst zijn voor onze euroconomie !!! Zo krijgt Ursula Plagiaat de omvolking en de islamitisering en de Nieuwe WereldOrde toch nooit voor mekaar !!! Je kunt wel zien, dat ze een blondje is !!!

  Geliked door 2 people

 6. Rony Stokart I-58038 Toskana zegt:

  Zelfs dat “blond”zijn is plagiaat.

  Geliked door 2 people

 7. kampersrene zegt:

  We moeten verdraagzaam zijn…..hoofd afhakken , een geseling als ge meer symphatie hebt voor een andere godsdienst ervaren wij als Westerling helemaal niet als kwesend……..nog niet bijna

  Geliked door 3 people

 8. Blaffertje zegt:

  God, God, God. (excuses aan de christenen)
  Wat zijn wij verworden tot een stelletje ongelooflijke slappe zakken.
  Het is een prima beschrijving ‘Bescherming van onze Europese levenswijze’, mits het dat maar bewerkstelligd wat het belooft, alhoewel dat Europese er wel tussenweg mag van mij.
  Bescherming van ONZE levenswijze en niet die van onze “gasten”.

  Geliked door 3 people

 9. Henk.V zegt:

  Hoe kwetsend is het voor de blanke bevolkingen van Europa dat men niet meer mag zeggen dat er zoiets als een specifiek Europese cultuur bestaat ,die warempel de basis is geweest voor ALLE westerse beschavingen in de wereld???
  Sinds wanneer moet men rekening houden met de zogenaamde gevoelens van een geïmporteerde menselijke sloopmachine , waarom,wij burgers, alvast nooit hebben gevraagd?

  Denkt ”Brussel” in ernst, dat er ooit iets goeds voortkomt uit een opgelegde- totalitaire vorm van Europese zelfverloochening?
  Geen mens met zelfrespect zou zich moeten willen schikken onder een dictatuur van idioten die ons willen doen geloven dat een totale afbraak van Europa een voorwaarde is voor een periode van geluk en welvaart..
  Wat ons werelddeel nodig heeft is een afdoende reconstructie van een zelf benoemd bestuursorgaan dat ons van alles wil beroven wat onze cultuur en identiteit heeft gevormd..
  Wij willen ons recht op zelfbeschikking terug.

  Geliked door 2 people

 10. Jan zegt:

  De nazi-organisatie EU jammert weer wat af, iets met niet bestaand recht

  European powers condemn Netanyahu vow to annex Jordan ValleyFrance, Germany, Italy, Spain and United Kingdom issue joint statement warning move would be ‘a serious breach of international law’
  …..
  https://www.timesofisrael.com/european-powers-condemn-netanyahu-vow-to-annex-jordan-valley/

  Like

 11. HTT (v.h. Hannah) zegt:

  Deze vrouw was nog maar koud in beeld en ik las al berichten dat we, buiten de immigranten voor de rest van hun leven te gaan onderhouden, vluchteling of niet, ook de pensioenen en ww uitkeringen moeten gaan delen met mede eu-inwoners. In een land als bijvoorbeeld spanje of bulgarije zijn er mensen die het minder hebben. Ipv dat de regeringen van deze landen is om de tafel gaan en zaken gaan oppakken om daar verbetering in te brengen is het makkelijker het gewoon bij anderen weg te halen. Heeft de euro daar een gelijke waarde? Nee… maakt niet uit. Hebben nederlanders hun hele werkzame leven salaris inhoudingen gehad om de ww en pensioenpotten te vullen? Ja… maar das dan jammer, gewoon verplicht afstaan. En nu dit weer. Er zal nog geen “vluchteling” zijn die de benaming zal zijn opgevallen dus maakt mw ursula dat wel even bekend. Verwacht dat dergelijke items als geld en tijdverspilling hoog op de agenda komen te staan de volgende jaren. De trend is gezet.

  Like

 12. Piet Karbiet zegt:

  Terwijl we allemaal weten dat die bescherming van de Europese levenswijze er in de prakktijk neerkomt op nog meer massa-immigratie van jonge mannelijke moslims zonder werk en fatsoen. Want de islam hoort al 2000 jaar bij Europa volgens Timmermand. Knettergek. Ja, invasies, plunderingen, moordpartijen en rooftochten door de aanhangers van de islam, daar kun je in Zuid Europa nog wel eens een standbeeld, steekspel of schilderij over terugvinden. Tip: Het gevecht tegen de Moor, in Arezzo: https://www.discovertuscany.com/blog/the-joust-of-the-saracen-1181/

  Like

 13. Lucky zegt:

  Ondertussen, wie wordt er gekwetst?
  https://www.breitbart.com/europe/2019/09/13/france-murder-attempted-murder-79-percent-10-years/

  France: Murder and Attempted Murder up 79 Per Cent in 10 Years

  Frankrijk: moord en poging tot moord met 79 procent in 10 jaar

  Figures from the French judicial police reveal that the number of murders and attempted murders in the country has dramatically increased over the last ten years.
  The statistics reveal that in 2009 France saw 1,767 victims of homicide and attempted homicide but that number jumped significantly to 3,168 by 2018 with professor of criminology Alain Bauer warning of the growing trend of violence, Le Figaro reports.

  Uit cijfers van de Franse gerechtelijke politie blijkt dat het aantal moorden en pogingen tot moord in het land de afgelopen tien jaar dramatisch is toegenomen.
  Uit de statistieken blijkt dat Frankrijk in 2009 1.767 slachtoffers van moord en zelfmoord heeft gezien, maar dat aantal is in 2018 aanzienlijk gestegen naar 3.168, met professor in de criminologie Alain Bauer die waarschuwt voor de groeiende trend van geweld, meldt Le Figaro.

  Like

 14. koddebeier zegt:

  Al eens afgevraagd hoe kwetsend het is voor autochtone bewoners als de sociale voorzieningen geplunderd worden door asielparasieten??

  Geliked door 1 persoon

 15. Tistochwat zegt:

  andere ‘belangrijke thema’s’

  Oh, dus dit gezwam over een titeltje is (ook) belangrijk?
  Ga wat nuttigs doen, stel graaiend geboefte!

  Geliked door 1 persoon

 16. Jean zegt:

  Zouden die vreemdelingen zich realiseren hoe kwetsend wij het vinden dat zij hier rondlopen op onze kosten en ons bedreigen met geweld?
  Ik denk het niet want daar hebben ze hersens voor nodig dus leren ze het ze in die walgelijke mosselneten wat ze moeten doen met ons….
  Hoogdringend tijd die EU zwijnenstal te sluiten en de misdadigers op te sluiten voor de rest van hun dagen.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s