De islam kan niet veranderen; is dat echt zo?

Screenshot_215

(Door: H. Numan)

De islam kan niet veranderen. Dat weten we. Tenminste, dat zeggen mensen die zich er in verdiept hebben. Dat is niet helemaal correct. Het mohammedanisme wil niet veranderen. En dat is iets compleet anders. Het mohammedanisme kan best veranderen. Als we maar willen.

Laat ik eerst beginnen met een vergelijking. Vroege christenen (100-280 AD) zullen keizerlijk christendom (325-450 AD) met moeite christendom noemen. Dezelfde mensen zouden de katholieke kerk in de middeleeuwen als compleet heidens zien, en gaan we nog verder naar vandaag, zich verbaasd afvragen wat dat in godsnaam is. Andersom zou u zelf met het christendom van een eeuw geleden behoorlijk wat moeite hebben. Panta Rei, zeiden de oude Grieken, alles verandert. Dat is normaal. Wist u bijvoorbeeld dat Nederland, een protestants land, rond 1900-1950, naar verhouding de meeste missionarissen voor de katholieke kerk ter wereld leverde?

Nu gaan we kijken naar het mohammedanisme. Een moderne salafist zou zich prima op z’n gemak voelen rond het jaar 900 AD in Raqqa. Of in mohammedaans Spanje tussen 711-1400 AD. Of waar dan ook binnen de mohammedaanse wereld. Hij zou soms wat moeite hebben met de taal, want taal verandert altijd. Dat is iets wat zelfs mohammedanen niet kunnen stoppen. Maar grotendeels is het verlangen van salafisten – en alle mohammedanen! – om terug te gaan naar de goede ouwe tijd toen de profeet nog leefde niet zo gek. Dat is zowel een kracht als een zwakte.

Een kracht, want ze kunnen met goede argumenten zeggen dat hun geloof onveranderlijk is. Een zwakte, want sinds Mo madeliefjes ging duwen, is er nogal wat verandert. Onder andere het scheermes, de boekdrukkunst en de moderne wetenschap zijn uitgevonden. Natuurlijk erg leuk en bijzonder charmant dat de wetten van de profeet niet veranderd zijn. Helaas is de samenleving zelf nogal veranderd. En dat is gelijk de zwakte van het mohammedanisme.

Je kunt mensen onthoofden wat je wilt voor heiligschennis, maar DNA liegt niet. Paarden kunnen niet in een nacht van Mekka naar Jeruzalem en terug vliegen. Sterker nog, paarden kunnen helemaal niet vliegen. Binnen het christendom zijn er net zo veel imbeciele fabels die voor waar moeten doorgaan. Het verschil is dat de meeste christenen die niet (meer) letterlijk nemen. Mohammedanen wel. Allemaal. Niet alleen Achesoes, de ex-gastarbeider die effectief analfabeet is. Maar ook dr. Tariq Ramadan.

Ik neem u niet in de maling. Een serieuze mohammedaanse theoloog was in debat met prof. Richard Dawkins. Die vroeg hem of hij het verhaal over Buraq (dat is dat vliegende paard) geloofde. Ja, zei die theoloog. Het staat in de koran, dus is het waar. Woord voor woord. Dawkins was met stomheid geslagen. Dat vond ik wat verbazingwekkend, van een bioloog die zeer bekend is op het gebied van het creationisme. Let wel, dit was niet een debat in theehuis Isfahan in de Schilderswijk, maar in de universiteit van Oxford.

Ja, we moeten het mohammedanisme veranderen, kwelen de progressieven. Zij geloven enkel in hedonisme, dus moet iedereen dat doen. Die mensen begrijp ik ergens wel. Je hebt geen boek nodig om te vertellen hoe je moet leven. Klopt. Als je iedere dag even moet lezen dat ‘gij niet zult doden’ om te voorkomen dat je iemand vermoordt, dan zit er een steekje bij je los. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat alle drugs overal verkrijgbaar moeten zijn, of dat je in het park of in de goot er op los kan bonken. En dat schijnen progressieven nogal eens te denken. Als er geen god is, kan je er op los leven, zoiets.

Kan het mohammedanisme veranderen? Nee. Niet uit zichzelf. De structuur is ongrijpbaar. Er is geen mohammedaanse paus. Er zijn er verschillende, maar niet met het gezag van een paus. Je kan de koran niet veranderen, want dat is het letterlijke woord van god. Theoretisch zou je de hadiths kunnen veranderen. Puur theoretisch, want niemand binnen het mohammedanisme die dat zelfs maar overweegt.

Elke ‘vriendelijke’, ‘menslievende’ en ‘verlichte’ imam blijkt in werkelijkheid een strakke salafist te zijn die Taqiyya bedreef. Niet een paar, niet veel. Allemaal. Zonder uitzondering. Tariq Ramadan is een mooi voorbeeld. Hij was het boegbeeld voor de progressieven. Beetje dom, want het was al bekend dat hij lid was van de Moslimbroederschap, voor hij moest vertrekken wegens bedrog. Die Moslimbroederschap was een terroristische organisatie, en – natuurlijk niet in de EU – staat nu zo ongeveer overal ter wereld als een terroristische organisatie te boek. Kortom, progressief links stelde een bekende salafist aan om bruggen te bouwen. Je moet maar dom zijn … de enige brug die hij aan het bouwen was, was er een waarover u moet lopen om u te laten besnijden.

Kortom, het mohammedanisme lijkt ongrijpbaar. Lijkt, want natuurlijk kunnen we er wat aan doen. Een hoop zelfs. Zonder de wet ook maar één letter daar voor aan te passen. We hoeven de vrijheid van religie niet in de kast te zetten. We hoeven geen Jodensterren in te voeren – iets wat links u dagelijks probeert wijs te maken. Als we het mohammedanisme gaan kortwieken, beweren ze, dan veranderen we onze samenleving in een fascistische totalitaire samenleving. Onzin. Daar zijn de progressieven zelf mee bezig, en die willen geen concurrentie.

Het enige wat we moeten doen is simpelweg onze wetten handhaven. Dat is eigenlijk alles. Scheiding van kerk en staat. Maar dan heel strak. Ja, dat is verdomd vervelend als u toevallig streng gelovig bent, en al een eeuw uw koters op kosten van de staat in uw geloof laat opvoeden. Scheiding van kerk en staat houdt namelijk in dat we dat dan niet meer doen. Op zich hebben mijn ouders dat destijds al gedaan. Die waren streng katholiek, maar stuurden m’n zus en mij naar een neutrale school. Na school gingen m’n zus en ik naar de pastorie waar we voorbereid werden op de eerste communie en het vormsel. Geen enkel probleem. Zelfs voor de kosten hoeft u niet bang te zijn. Mijn ouders waren alles behalve vermogend.

Maar … dat is zo ongeveer het laatste wat streng gelovige christenen acceptabel vinden. Hun schooltje met de Bijbel moet en zal door de staat betaald worden! Desnoods met vier of vijf madrassa’s er omheen. Die óók door de staat betaald worden. Dat vinden ze niet leuk, maar ach. Zo lang de staat hun schooltje met de Bijbel maar blijft betalen. Tja. Als je dat offer(tje) niet wilt brengen, dan adviseer ik u: blijf op de SGP of het CDA stemmen, en ga de koran lezen in plaats van de Bijbel. Dat gaat u hard nodig hebben, binnenkort.

Ja maar, zo roepen ze, Nederland is gebaseerd op judeo-christelijke principes. Okay. En wat dan nog? Die judeo-christelijke principes, daar is niets mis mee. Dat is historie, en dat moeten we koesteren en trots op zijn. Ze zijn niet gebeiteld in twee stenen tafelen waar Spinoza mee van de Vaalserberg kwam. De samenleving is sinds 1648 nogal veranderd. Ook na 1917, toen papen en refo’s gingen samenwerken om de staat te tillen.

Wat toen een goed idee was, is nu compleet bezopen. In 1917 was het overgrote deel van de bevolking religieus. Op dit moment is dat een minderheid. Een onbeduidende minderheid zelfs, als het op ‘echt’ religieus onderwijs aankomt.

De katholieke lagere school in mijn wijk was de Kardinaal de Jong school. In de jaren 80-90 hernoemden ze zich ‘het kardinaaltje’. Op dit moment hebben ze een kardinaalvogel als logo. De school staat in een wijk die nu voor de overgrote meerderheid uit mohammedanen bestaat. Religieus onderwijs wordt er niet meer gegeven. Enkel in zeer algemene termen, en met de meeste aandacht voor – u raadt het al – het mohammedanisme. Maar het is een katholieke school, en op grond daarvan krijgen ze ruime subsidie van de staat. In werkelijkheid zitten ze dichter bij een madrassa dan bij de pastoor. En zo’n ‘school met de Bijbel’ die moeten we blijven subsidiëren?

De staat is ook niet verplicht om halal maaltijden te serveren of zelfs maar te faciliteren. Ook niet om dat wettelijk te verplichten. Democratie is iedereen gelijk behandelen, klopt. Maar halal maaltijden zijn religieus. Als u die wilt nuttigen, eigen bammetjes meebrengen. Of verhuis naar een land waar dat wel is. Zijn er genoeg van. Oh, en in de gevangenis dan? Nou, als u een ware gelovige was, dan had u daar dus niet gezeten. Met andere woorden: jammer, maar helaas. Vraag om overplaatsing naar de bajes in het land van uw voorkeur. Het is niet moeilijk om uw vonnis in Marokko of Turkije uit te zitten.

U wilt in dienst genieten van marcro-biotisch onbespoten rantsoenen? Dat gaat niet. Dan moet u bij GL in dienst. Oh, u bent mohammedaan, en daar moeten we rekening mee houden? Prima, we hebben koosjere maaltijden. Dat is een erfenis uit het verleden. Eet smakelijk! Als het u niet bevalt, u kunt ook dienen in het Turkse of Marokkaanse leger. Niemand die u tegenhoudt.

De politie zou verboden moeten worden om deel te nemen aan iftar maaltijden. Officieren die dat faciliteren of verplichten, zouden daarop aangesproken moeten worden, en eigenlijk ontslagen. Hetzelfde voor schoolbesturen die hun pupillen verplichten om moskeeën te bezoeken (maar nooit kerken).

Het hoofddoekverbod moet streng gehandhaafd worden. Het is belachelijk dat een vrouw  (Nederlandse bekeerlinge) gekleed in een niqaab een trein 20 minuten kan laten stilstaan. Het allerminste wat er gedaan had moeten worden is die muts uit de trein zetten, wachten op de politie, en na verbalisering laten wachten op volgende trein. Jammer dat ze haar trein gemist heeft, maar dat is een offertje voor Allah, moet ze maar denken. Het is te gek voor woorden dat 1.000 mensen hun afspraken of verbindingen moeten missen omdat Miep de Mohammedaanse dawa doet.

Onze bestuurlijke elite heeft destijds en nog steeds gastarbeiders geïmporteerd uit puur eigen belang. Nu staan we voor een voldongen feit: zie het maar eens terug te draaien. Elk jaar komen er rond de 100.000 mohammedanen bij. Nog steeds. Nu zijn het geen gastarbeiders meer, maar asieligzoekers. Elk jaar komt er qua hoeveelheid een middelgrote stad bij in Nederland. Elk jaar krijgt Nederland er een stad ter grootte van Gouda of Eindhoven bij. Maar dan uitsluitend gevuld met mohammedanen. Want gevluchte christenen, daar heeft onze ruimdenkende overheid geen trek in. Alleen mohammedanen, en vrijwel alleen jonge mannen in de leeftijd 18-35 jaar. Je zou haast gaan denken dat het opzet is.

Ik heb nieuws voor u, dames en heren van de elite. Wat u kan, dat kunnen anderen ook. Als jullie mohammedanen kunnen importeren en faciliteren, dan is het tegenovergestelde ook mogelijk. Ook al is het niet de door u gewenste uitkomst.

Kortom, het mohammedanisme hoeft helemaal niet aangepast te worden. Het enige wat ze moeten doen is de wet gehoorzamen. Da’s eigenlijk alles. Zolang wij onze eigen wetten niet willen handhaven, zolang zullen zij zich niet aanpassen. En de dawa gaat gewoon verder.

Door:
H. Numan
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Islam. Bookmark de permalink .

11 reacties op De islam kan niet veranderen; is dat echt zo?

 1. Republikein zegt:

  Nou Numan, je hebt er wel van gemaakt.
  Laten we het eenvoudiger maken, alles is energie en heeft met het begrijpen te maken, zo boven, zo beneden.

  Like

 2. Omdat we ons laten gek maken en er niet tegen optreden, omdat de elite stukke sterker is dan het handjevol katholieken of anders gelovigen die nu overrompeld worden met allerlei islamitische confrontaties en er op de scholen geen catechismus en voorbereidingen voor de heilige communie meer worden gegeven, de kerken leeglopen omdat vorige generaties de vrije geest en nog wat vrijheden prefeleerden, wil het niet zeggen dat ik het opgeef. Sommige zaken die ik leerde op de “st.Jozefschool” hielden in dat ik me veilig voelde, in een vertrouwde kerkelijke omgeving, met een jeugdsoos voor biljarten en tafeltennis. Heel anders dan nu waar de kinderen amper weten wie er die dag thuis zal zijn en het eten klaar maakt en daarom zo druk zijn met hun games, want de rest zal ze een worst zijn, behalve dan Greta, de nieuwe onheilsklimaatprofete, die heeft aantrekkingskracht dat wil je niet weten, vandaar dat ik haar het nieuwe bruidje van de duivel noem.

  Geliked door 2 people

 3. Tom zegt:

  De islam kan wel degelijk veranderen echter het Westen houdt dit zelf tegen. Het Westen heeft het sprookje verzonnen dat de islam in zijn huidige vorm ‘vrede’ betekent.
  Moslims die van binnenuit de islam willen veranderen worden tegengewerkt omdat het Westen niet van zijn standpunt af wil stappen… De verandering binnen de islam moet dus ook starten vanuit het Westen.

  Dit is een mooi artikel:

  http://www.israeltoday.nl/NewsItem/tabid/381/nid/36886/language/nl-NL/Default.aspx

  Als ik dan ook gelijk mag reageren op zogenaamde fabels in de Bijbel.
  Ik geef het vaker aan maar wij moeten het idee laten varen dat onze ‘realiteit’ echt is. Dat is het namelijk niet. Ons bestaan is een illusie welke niets meer is dan het gevolg van het bestaan van God. De Joden roepen dit al zo’n 4000 jaar en de wetenschap begint het punt te naderen dat ze de Joden gelijk moeten geven in het feit dat ons bestaan een illusie is…
  De Joden riepen ook al dat het universum een begin heeft gehad. De wetenschap heeft dit tot halverwege de 20e eeuw afgedaan als een fabel… Nu weten we beter en nu erkent de ‘wetenschap’ dat het universum inderdaad een begin heeft gehad.

  Ik schrijf ‘wetenschap’ om een onderscheid te maken tussen de huidige fantastwetenschappers en de echte wetenschappers uit het niet zo verre verleden. De echte wetenschappers hebben veelal vanuit hun christelijk denken de natuurwetenschappen beschreven en hebben uitgewerkt. Newton is een mooi voorbeeld. Overigens komt het idee van de big bang ook van een christelijke wetenschapper vandaan. Zelfs Hubble was christen.

  Het is juist de huidige wetenschap die de fabels verzint. Spontane big bang zonder oorzaak, spontaan ontstaan van leven etc. De wetenschappers proberen ‘wetenschappelijk’ te zijn maar laat je toch niet voor de gek houden. Het is geen wetenschap! Hooguit een leuk SciFi verhaal maar het is en blijft een fabel!

  Maar nogmaals… Zoals de Joden dus al 4000 jaar roepen is God de enige realiteit. Enkel God bestaat en wij zijn niets meer dan een gevolg van het bestaan van deze God. Wij zijn de illusie. Onze realiteit is een illusie.

  God ‘droomt’ of ‘denkt’ ons en zodra God stopt met ‘denken’ aan Zijn schepping dan houdt deze schepping op met bestaan.

  Like

 4. scherpschutter1943 zegt:

  Mooi stuk Numan. U schrijft mijn waarheid. Mijn waarheid is ook dat de politici die het nu lopen te verzieken voor de autochtone Nederlanders, straks als eerste hun kop op het hakblok moeten leggen als de moslims hier de baas zijn. En dat ze de baas zijn is al bijna zover. Dus rutte, c.s. maak je borst maar nat. Denk maar niet dat er 1 nederlander is die een vinger voor je uit steekt om je te redden. Misschien dat alleen een openbare bekering tot moslim je nog kan redden. Ik denk niet dat je daar veel moeite voor hoeft te doen rutte, want zo de wind waait waait je jasje.

  Geliked door 1 persoon

 5. M.A.L. Sion zegt:

  Ik vind dit een uitstekend artikel. En toch heb ik kritiek. Het gaat om de volgende alinea:

  Ik heb nieuws voor u, dames en heren van de elite. Wat u kan, dat kunnen anderen ook. Als jullie mohammedanen kunnen importeren en faciliteren, dan is het tegenovergestelde ook mogelijk. Ook al is het niet de door u gewenste uitkomst.

  Sorry, heer Numan, ik ben het eens met wat in die alinea staat maar ik vind het niet duidelijk genoeg. Dat “tegenovergestelde” zou ik graag duidelijker verwoord zien:
  We kunnen mohammedanen ook DEPORTEREN, UITZETTEN. Eventueel op het strand van een Noord Afrikaans land zetten met de mededeling ZOEK HET ZELF MAAR UIT.

  Als nu onweerlegbaar is dat moslims in Nederland er op uit zijn om de Nederlandse samenleving te saboteren en op de duur de macht over te nemen dan dienen we het zand uit de ogen te wrijven en tot actie overgaan.
  Niet morgen maar vandaag.
  ISLAM, weg ermee !!!
  malsion@orange.fr

  Geliked door 3 people

 6. Antoni Banderes(1942) zegt:

  Prima artikel, H.Numan ! Sta mij toe enige opmerkingen te plaatsen omtrent de “onveranderlijkheid” van de koran…:

  Meteen maar verklaren dat ik een “Gelovige” ben. Een “Orthodox Christen” om maar meteen duidelijk te zijn.. De Bijbel is mijn leidraad in dit aardse leven. Al vaker is door mij de volgende kritiek neergeschreven, maar ik herhaal het nog maar eens: de koran zou het rechtstreekse woord zijn van allah en [dus] onveranderlijk… Dat verklaren moslims als feitelijkheid. Ik begin daar dan onvermijdelijk toch meteen maar even aan te morrelen:

  Het woord “Rechtstreeks” is toch echt onverdedigbaar onjuist. Immers, naar verluid is het woord tot mohamed gekomen via een engel, Gabriël zogezegd. Dat is dan meteen de eerste tussenschakel. Vervolgens heeft mohamed, die naar verluid zelf volstrekt analfabeet was, dus niet kon lezen of schrijven, hetgeen hij [volgens hemzelf] van de engel had gehoord doorverteld aan mensen in zijn omgeving. Doorverteld. U weet vast wel hoe dat gaat met het doorvertellen van verhalen. Maar goed, dat doorvertellen door Mohammed is dus minstens de tweede schakel. Het heeft trouwens geruime tijd geduurd, dat dóórvertellen. Alvorens het “verhaal” daadwerkelijk werd vastgelegd in een gedrukte of minstens geschreven vorm. Weet u nog hoe het gaat met het doorvertellen van verhalen? Van man tot man en dan jarenlang ? Laten we maar zeggen dat dit minstens de derde, vierde en vijfde tussenschakel vormde. Trouwens, mohamed was natuurlijk al lang gestorven alvorens het eerste gedrukte exemplaar van “zijn” koran van de drukpers rolde. Hij heeft er dan ook geen controle meer op kunnen uitoefenen. Het “Rechtstreekse Woord” is dus echt volslagen onzin. onwaar. onverdedigbaar.
  Aanpassen wegens “voortschrijdend inzicht” wordt zo langzamerhand heus een noodzaak. Wellicht kunnen we het in de toekomst dan toch nog eens worden met de mohammedanen ?

  Like

  • scherpschutter1943 zegt:

   Anton Banderes. Probleem met moslims is dat ze onderling niet over de koran mogen discussiëren. Dat is een islamitische doodzonde. Wel mag een individuele moslim vragen stellen over de koran, aan zijn imam. Wat mag hij NOOIT doen? De letterlijke tekst van de koran in twijfel trekken. Dit alles staat in de koran beschreven. Waag het als moslim niet daaraan te twijfelen amnders gaat je kop er af. Dus uw voorgestelde aanpassing van de koran zal er nooit komen. Aanpassing in de geloofsbelevenis en exegese, kan alleen bij de christenen die de bijbel interpreteren naar de geest en niet naar de letter. (hoewel sommigen dat ook doen, zoals “heeft de slang wel of niet gesproken” in het paradijs. Deze kwestie leidde zelfs tot afscheidingsbeweging binnen de gereformeerde kerk. Dat zal bij de moslims nooit gebeuren.

   Like

 7. Eigen volk eerst zegt:

  De moslima’s moeten veranderen, zich anders op gaan stellen binnen de islam. Pas dan gaat het veranderen. Net als vroeger bij het christendom, de vrouwenemancipatie.
  Onze overgrootmoeders, oma’s en moeders hebben veel voor ons vrouwen veel beter gemaakt.
  Bij en met vrouwen begint de verandering.

  Like

 8. fleckie zegt:

  ( wel (even ). erbij vermelden, dat er bij vrouwen ( zeker in het begin) ‘tegenstand’. werd ondervonden, maar dat vrouwen : ondanks die tegenstand…toch. ‘ doorgezet’. …hebben, …….zodoende… ( af en toe verschijnt . er nog al eens. een. denigrerende’ opmerking voor / over. vrouwen, op de. site,,!!

  Like

 9. ronjaspers zegt:

  Dat de islam ooit gaat veranderen is “wishfull thinking” dat gaat nooit gebeuren.De islam is geen religie,het is een ideologie overgoten met een religieus sausje.De islam is politiek,militair,rechtssysteem (sharia) en een handboek hoe een moslim moet leven en zich gedragen.De islam is de grootste moordmachine uit de menselijke geschiedenis 590 miljoen doden uit naam van de islam.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s