Boeren beschermen de natuur tegen stikstof!

Screenshot_5

(Door: “Elise Nijmegen”)

Het verwijt dat de veehouderij de grootste stikstofvervuiler is van Nederland deugt van geen kant, zo zegt Mesdag Zuivelfonds NLTO dat gevestigd is in Leeuwarden. Mesdag-voorzitter Jan Cees Vogelaar zegt dat in Nederland jaarlijks 215 miljoen kilo stikstof neerslaat, waarvan 92 miljoen afkomstig is uit de landbouw. Van die totale stikstofneerslag valt 118,5 miljoen neer op landbouwgrond, landbouwgrond die het verwerkt, gebruikt als meststof, waardoor de agrarische sector per saldo 26,5 miljoen kilo stikstof meer opneemt dan ze zelf in de atmosfeer brengt. Verder hekelt het Mesdagfonds de manier waarop het RIVM meet, de gemeten luchtconcentraties die worden “verwerkt” in rekenmodellen om de neerslag te bepalen. Hoe die precieze “verwerking” van meetgegevens gaat, dat is geheim… Vanavond (04-10-2019) spreekt Jan Cees Vogelaar op de Boerenbeleefdag van Mulder Agro in Kollumerzwaag.
https://ejbron.wordpress.com

Biomassa, u weet wel, waar ze hele bossen voor omkappen om vervolgens het hout te verbranden om iets warm te stoken, is ten eerste desastreus voor onze natuur en daarbij ook nog eens veel vervuilender dan gas en kolen. De wetenschappers van de gezaghebbende organisatie EASAC schrijven dat biomassa “een hele slechte energiebron is”, en zeggen ook: “Het is een waanidee dat het verbranden van biomassa in deze enorme hoeveelheden duurzaam is”.

In ons land staan 628 biomassa installaties die voor het merendeel worden gestookt op hout, iets waar de overheid al 11,4 miljard aan subsidie aan heeft verstrekt. In Diemen moet er nu één komen die 18.000 voetbalvelden aan bos per jaar moet gaan verbranden… Het zou verboden moeten worden om de natuur op te offeren aan dwaze niet werkende groene/linkse ideologieën.
www.telegraaf.nl

Ik zit nog steeds na te genieten van onze moedige Nederlandse boeren die geheel terecht even Nederland op zijn kop hebben gezet met zijn allen en de aandacht hebben gevraagd voor het anti-boer beleid van ook weer dit Rutte III kabinet. Met 95% van de bevolking die de boeren in hun protest steunt, omdat ook de rest van Nederland ziet dat de weg die dit te ambitieuze anti-Nederlandse narcistische pro-EU kabinet is ingeslagen lijnrecht staat tegenover hetgeen de Nederlandse bevolking wil.

Zolang als ik minister ben, zo zei Schouten, wordt de veestapel niet gehalveerd. Dat is mijns inziens niets anders dan goedkope prietpraat tegen de boeren die nu genoeg hebben van politieke woordspelingen zonder inhoud, aangezien deze minister misschien wel een andere baan op het oog heeft. En daarbij weten we allemaal nu wel dat de dictatoriale EU bepaalt wat dit slaafse ruggengraatloze kabinet doet…

Timmermans, ook zo’n globalist die is vergeten hoe er gevochten is voor een vrij Nederland, wil alsnog de boeren aanpakken en wil hard in de EU-landbouwsubsidies hakken. Weer een reden erbij op de lange lijst van redenen om per omgaande uit de EU te stappen! De ondemocratische Europese Commissie wil 40% van de Europese landbouwsubsidies overhevelen naar milieu en inzetten voor klimaatacties tegen de opwarming van de aarde de komende 7 jaar. De opwarming van de aarde, die niet aanwezig is, niet bewezen is, waar geen accurate gegevens voor zijn en waar een krankzinnig beleid op is gebaseerd.

Timmermans wil een klimaatneutraal Europa in 2050. Duurzaam landbeheer is daarbij de boodschap en Timmermans zal voorstellen om de drastische verlaging van landbouwsubsidies, inclusief een verlaging van de inkomenssteun, te verdedigen… De Europese Commissie kondigde al eerder een investeringsplan van 1.000 miljard aan voor klimaatdoelstellingen, allemaal van het belastinggeld van de zeer ontevreden hardwerkende Europeanen.
www.melkvee.nl

Fleur Agema, die al jaren vecht voor de gezondheidszorg van dit land, zegt geheel terecht: “Ik zit verdorie al 12 jaar naar afbraak te kijken.” En dat is inderdaad wat de Rutte-kabinetten met Nederland hebben gedaan, Nederland afgebroken, geheel volgens EU-beleid. Want alle EU-lidstaten zijn gelijk of zouden dat moeten zijn, volgens de EU. En we gaan dus de kant van Griekenland op en blijven net zolang meer dan de armere EU-lidstaten betalen totdat alle landen “gelijk” zijn… Financieel, (aso)sociaal en onder dictatoriaal beleid.

In onderstaand interview met Fleur Agema, van de enige politieke partij van Nederland die de waarheid durft te vertellen, een aantal cruciale zaken die zijn gebeurd of ontstaan door politiek wanbeleid. Het beleid van VVD-minister Bruno Bruins vindt ze “een totale gekte” en is op geen enkele redelijkheid of logica gestoeld en die ze ook geheel terecht van een “stuurloos” beleid beticht rond de ziekenhuizen.

Er zijn in vijftien jaar al meer dan vijftien spoedposten verdwenen en dat is minstens zo erg als de faillissementen en gedwongen sluitingen van ziekenhuizen, en Agema verwacht met het oog op het beleid van het Rutte-kabinet dat er nog wel meer ziekenhuizen gaan sluiten. Die willen namelijk meer zorg in de wijk en minder in het ziekenhuis…

Agema vergelijkt de ondoordachte sluitingen van ziekenhuizen met de sluitingen van de bejaardenhuizen, wat ervoor heeft gezorgd dat er nu er nu naar nieuwe woonvormen gezocht wordt. En ze verwacht ook, omdat het aantal 75-jarigen de komende 10 jaar naar verwachting toeneemt van 1,3 naar twee miljoen, dat het allemaal weer teruggedraaid zal moeten worden.
www.nrc.nl

Minister Ollongren, waar de hypocrisie vanaf straalt, eerst het referendum afschaffen en vervolgens een democratiefestival organiseren, wil veranderingen aanbrengen die van invloed zijn op uw privacy. Minister Kasja Ollongren heeft de Tweede Kamer geïnformeerd over de voorziene wetswijziging rond gegevensuitwisseling en privacy in het sociaal domein. Daarvoor ontwikkelt het traject “Uitwisseling Persoonsgegevens en Privacy” (UPP) van het Programma Sociaal Domein samen met het Rijk en gemeenten voorstellen.

Gemeenten krijgen daarbij de wettelijke grond om te verkennen of een persoon kampt met multiproblematiek. Binnen het Programma Sociaal Domein worden passende oplossingen gezocht én doorgevoerd voor “kwetsbare” burgers die kampen met meervoudige problematiek en daarom moet alles, zoals inkomensvraagstukken, gezondheid, zorg, schulden, veiligheid, huisvesting en onderwijs verbonden worden… Persoonlijk denkt ik dat dit nodig is voor een algemene totalitaire sociale controle…
www.programmasociaaldomein.nl

Onderzoeksbureau CE in Delft heeft onderzocht hoeveel CO2 er wordt uit gestoten via de vliegvelden van de Schiphol Group. Het bureau bracht alle getankte kerosine in beeld en de uitstoot van al deze kerosine blijkt bijna net zo hoog als die van alle Nederlandse auto’s bij elkaar. Over deze CO2-uitstoot wordt, net zoals over de vliegtickets, geen belasting betaald, zegt campagneleider Dewi Zloch van Greenpeace. Schiphol, zo zegt Dewi, ligt op ramkoers met het klimaat. Er is nu alleen naar de CO2-uitstoot gekeken, maar omdat vliegtuigen op grote hoogte vliegen, stoten ze natuurlijk ook andere gassen en/of fijnstofdeeltjes uit.
https://vroegevogels.bnnvara.nl

Dit schaamteloze kabinet, dat alle macht aan Brussel wil overdragen en niet opkomt voor de belangen en behoeftes van Nederland en de Nederlanders, mag van mij uit elkaar vallen.

Als alle Nederlanders die zich benadeeld voelen door de regering; de gepensioneerden, de leraren, de motorrijders, de christenen, de vrouwen die zich onveilig voelen, de nabestaanden en families van slachtoffers van zinloos geweld, de mensen die boos zijn omdat de moedige Friezen gestraft zijn voor hun heldendaad, de vrachtwagenchauffeurs die geen tijd hebben voor een degelijke pauze, de aannemers en kleine zelfstandigen die door de stikstof/fijnstof-hysterie in financiële problemen zijn geraakt, de Groningers die nog steeds niet gecompenseerd zijn, de mensen die ten onder gaan aan de hoge financiële maandelijkse lasten, de Joden, de mensen met vaderlandsliefde, de mensen tegen 5G, de echte aangepaste vluchtelingen die hier nu in vrijheid leven, de studenten die zich in de schulden moeten werken om te kunnen studeren, de mensen die uit de EU willen en de mensen die het referendum terug willen, zich de volgende keer aansluiten bij de boeren, die indien nodig weer gaan protesteren, dan zal er verandering komen.

Dit is óns land en wij, de bevolking van Nederland, mogen, indien nodig, de regering erop wijzen dat ze verkeerd bezig zijn. “Waar recht tot onrecht wordt, wordt verzet tot plicht.”

Door:
“Elise Nijmegen”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

19 reacties op Boeren beschermen de natuur tegen stikstof!

 1. Kuu zegt:

  Baudet (vervolg): (over kabinet en GroenNiks): blanco chque van K4:

  youtube.com/watch?v=RIk-duFS390

  Like

 2. Daan Kranenburg zegt:

  Kan iemand mij vertellen/uitleggen waarom we nu ineens weer een stikstof probleem hebben. Heeft dat iets met stikken te maken of zo?

  Like

  • Tom zegt:

   Volgens mij bedoelen ze stikstofverbindingen zoals Ammoniak en Ammonium (NH4 en NH3).
   Het hele klimaatprobleem wordt wel steeds onoverzichtelijker. Dan weer CO2, dan weer methaan (CH4) en nu weer stikstofverbindingen.
   We hadden ook al drijfgassen (chloorfluorkoolwaterstoffen)…

   Ik snap het ook allemaal niet. CO2, CH4 en NH4 zit ook gewoon in de grond en het lost op in ons grondwater.

   CH4 kun je direct als brandstof gebruiken en CO2 kun je omzetten in brandstof.
   Tevens zou je in theorie CO2 ook kunnen omzetten naar CO3 of HCO3 als het in het water is opgelost en je de pH verhoogt. Als je het dan laat reageren met Calcium (Ca) dan hou je CaCO3 over en dat is ‘kalk’.

   Volgens mij zijn er legio oplossingen maar ziet niemand door de bomen het bos niet meer en wordt iedereen nerveus gemaakt.

   Geliked door 1 persoon

 3. djanggo braamhaar zegt:

  om de grote vervuilers en kapitalisten te bescherming – richt deze kut regering alle pijlen op de boeren.
  Deze regering heeft de natuur afgebroken en verzuimt om meer bossen aan te leggen.
  Wie weet wat Koning Willem Alexander van Amsberg allemaal overlegd met Rutte.
  Het is ene corrupte bende
  Het hoofddoel van deze regering is miljarden handel in drugs

  Like

  • Orelius zegt:

   Als dat nou eens waar was , dat we met zijn allen de straat opgaan. En ja we moeten zeker achter onze boeren blijven staan.
   Hard werkende mensen die altijd genaaid worden. Nee dat tuig in Den Haag heeft liver hand op houders , waar we onze schuld van vroeger aan mogen betalen.
   Om een zuiver geweten te hebben . Wij slavenhandelaren zijn slechte mensen. Alle landen leeg geroofd net als de Vikingeen hebben gedaan. En even iets anders . Hoorde rutte gisteren dames en heren zeggen , oei FOUT dat mag niet meer rutte . De wereld is knetter gestoord geworden . Dus de straat op met zijn alle. Neem een voorbeeld aan Hongkong. De straat op en niet meer stoppen tot dat tuig weg is. En de democratie hersteld is.

   Like

 4. scherpschutter1943 zegt:

  Deze regering van rutte, c.s. heeft schijt aan de belangen van de eigen bevolking. Ik ben iovertuigd van het feit dat men bezig om nederland op te heffen en te maken tot een monddood wingewest van brussel.

  Geliked door 1 persoon

 5. Qvic zegt:

  Het wordt steeds belachelijker en steeds dommer beleid van Rutte III door gevoerd. Zoals het zogenaamde stikstof probleem, iets wat niet eens bestaat. Want in de natuur komt niet eens stikstof in pure vorm voor. Onze atmosfeer bestaat uit 99% stikstofdioxide (NO2) In de samenstelling van 88% stikstof en 21% zuurstof. Dus over welke stikstof neerslag wordt er dan over gesproken. Iedereen ademt stikstofdioxide in, om te kunnen overleven.

  Toen de boeren nog hun mest op het land mochten sproeien, met de bekende giertank. In die gier zit o.a. ammoniak (NH3), fosfaten en zwavel e.d. dat deden zij vlak voor er regen werd voorspelt. Een deel verdampte al in onze atmosfeer en de rest van het ammoniak, fosfaten en het zwavel loste op in het regenwater, waardoor het verzwakt in de grond kon trekken. Resultaat was dat de grasakker die vol met wormen en andere beetjes die in de grond zaten en dat zorgde voor een gezond gras wat uitstekend wilde groeien. Maar door een EU besluit werd deze methode verboden. De boeren moesten toen hun gier direct in de grond injecteren. Resultaat was dat er zo een te hoge concentratie ammoniak, fosfaten en zwavel in de grond komt en zo er voor zorgde dat alle beestjes en wormen in de grond gedood werden en het gras een veel slechtere kwaliteit heeft verkregen en minder hard ging groeien. Dus minder opbrengsten per hectare. Dat zorgde er ook voor dat er minder vogels, konijnen/hazen/muizen en ander gedierte in de grasweides kunnen overleven. De koeien die dat gras eten, hebben nu meer gras nodig voor hun melk productie en te overleven. Dat zorgde er ook voor dat de koeien meer ontlasting kregen. Nu gaat de EU nog een stapje verder, door te beweren dat de landbouw te veel stikstof uitstoot. Terwijl de EU zelf ervoor gezorgd hebben, door eerste instantie het probleem te veroorzaken en nu andere de schuld geven, van hun eigen fouten. Dan blijf je toch afvragen welke nietsweter of hypocriet deze belachelijke wetten verzint in de EU.

  De diesel auto/vrachtauto pesten, want een diesel is een zelfontbrander. Dat wil zeggen dat door de hoge druk in de cilinders de brandstof zelf tot ontbranding komt. De diesels krijgen altijd meer stikstofdioxide (NO2) via het luchtfilter de motor in, dan de motor eigenlijk nodig heeft, dit wordt gedaan om te zorgen dat er altijd een optimale verbranding tot stand kan komen. De overtollige stikstofdioxide die via de uitlaat er uit komt, wordt NOx genoemd. In werkelijkheid is het nog steeds stikstofdioxide. Maar nu valt het onder de noemer NOx (dit is NO en NO2) dat als zeer gevaarlijk gas wordt bestempeld door de EU. De aller nieuwste diesels (de EURO 6 motor) stoten veel minder NOx uit, dit komt doordat er een ander soort katalysator in het uitlaatsysteem zit. Die zorgt dat er een nitraat (NO3) ontstaat, dus valt het niet onder het kopje NOx. Dus zogenaamd beter voor het milieu. Maar het nitraat vervalt weer snel in NO2 (stikstofdioxide). Dus met andere woorden, in de EU worden wetten gemaakt, die totaal overbodig is. Want het resultaat is en blijft eigenlijk het zelfde als ervoor. Maar met 2 uitzonderingen, de gebruiker wordt door die wetten onnodig op kosten gejaagd en beperkingen opgelegd. Want oudere diesels mogen niet meer in sommige steden komen. Omdat die diesels te veel NOx (NO2) uitstoten, het zelfde NO2 die iedereen inademt om te kunnen leven. Wat zal de volgende element zijn in het nummerriek stelsel, wat als zeer milieu onvriendelijk bestempeld wordt door de EU?

  Like

  • scherpschutter1943 zegt:

   Qvic, het zal wel niet gebeuren maar als het aan mij ligt dan krijgen zogenaamde vluchtelingen ook een E./nummer maar dan met de status “zeer gevaarlijk voor de volksgezondheid”, met als bijsluiter dat ze niet aangeraakt mogen worden maar uitsluitend met beschermende kleding moeten worden benaderd met de wapens in de hand. In geval van escalatie, het vuur openen.

   Like

 6. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Begrijp er onderhand ook steeds minder van, vanavond was er in DWDD een hoogleraar scheikunde die probeerde wat uitleg te geven over stikstof, wat blijkt, er zijn meerdere stikstofverbindingen waarvan sommige totaal onschuldig zijn, andere minder onschuldig en eigenlijk eentje die gevaarlijk is en dat is die door overmatige meststof ontstaat.
  De man kon zich dan ook niet vinden in het stilleggen van de bouw maar wel in de halvering van de veestapel.
  Geen idee, is het damage control omdat ze aan hun water voelen dat ze te ver gaan of zit er een grond van waarheid in ?
  Wie het nog weet mag het zeggen.

  Like

 7. henk verhoef zegt:

  het land heeft heel veel geld voor bouwen en verbouwen azc voor nieuwkomers
  ZIJN ze eenmaal hier dan slaan ze de vrouwen het vrouwen opvang huis in en is er geen plaats meer voor de NEDERLANDSE , alle tinten en geloven ,vrouwen die ook door die al dan niet getinte al dan niet fijn gelovige mannen het opvanghuis in geslagen zijn
  Onze normen en waarden– juist ja- achter elke derde voordeur- geweld tegen partners of nakomelingen dan wel sexueel misbruik
  Al dan niet bezopen door gesnoven of ghb/blowtje dan wel gewoon gek
  overgoten met een sausje van hulpverleners en toeslagenen uiitkering
  Als je de waarheid zegt — minder minder- moet je als politicus 24 uur reeds een 10 jaar BEWAAKT– dag en nacht
  GAAAAAAF narco land he
  nu niet zeggen– we gaan naar de donder— we zijn reeds naar de donder,
  het alleen nog even beseffen en dan huilen en snotteren en emotioneel jammeren

  oh wat errug he

  Like

 8. kampersrene zegt:

  De grootste vervuilers zijn niet de boeren en hun vee…..maar de islamieten….zij maken onze cultuur , levenswijze,tradities enz smerig met steun van de NL regering….denk maar aan D66 en dat Rutte-geval en die troep Kuzu-Turken …de afkorting van Kust …..enz

  Like

 9. Orelius zegt:

  Ze hebben het maar over om de boeren te laten stoppen . Ze willen hun grond hebben . Maar als de boeren in opstand komen sta ik 100% achter hen. Dit mogen we niet laten gebeuren dit is de spreekwoordelijke druppel .
  KLAUWEN AF VAN ONZE BOEREN.
  Mensen word nou eens wakker , we moeten de baricades op. Ze willen de boeren compenseren . Net zoals de Groningers zeker , dus oprotten Den Haag en Brussel . DIT IS ONS LAND .

  Like

 10. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Het blijft een moeilijke materie, veehouders krijgen een melkprijs die niet of nauwelijks kostendekkend is en worden daardoor gedwongen een grotere veestapel te hebben, de kinderen zien dat het boerenleven ondanks een grote investering van kapitaal zeer arbeidsintensief is en hebben steeds minder vaak zin om het bedrijf over te nemen.
  Door de gedwongen vergroting van het bedrijf is het maar de vraag wie het voor het zeggen heeft, de boer of de bank en dat terwijl de boer werkdagen van twaalf uur of meer maakt.
  Opvolging komt onder druk te staan.
  Waarom?
  Omdat het helemaal niet zo leuk is om meer dan honderd koeien te houden.
  De boer kent zijn koeien nog nauwelijks, het leeuwendeel wordt per computer bepaald, van elke koe is bekend hoeveel liter melk per dag er geleverd wordt, wat het vet en eiwitpercentage is en ga zo maar door, selectie gaat niet meer op het oog maar via de pc.
  Bij Yvon Jaspers was kortgeleden te zien dat stierkalfjes nauwelijks iets opbrengen, boeren raken ze aan de straatstenen niet kwijt, vaak eindigen ze in de destructie, eigenaardig want kalfsvlees in de winkel kost de hoofdprijs en is niet of nauwelijks verkrijgbaar, kalfslever wordt bijvoorbeeld alleen op bestelling geleverd en is niet te betalen.
  Dat is nauwelijks nog uit te leggen.
  Tel daarbij op dat de boeren door milieufanatici afgeschilderd worden als half crimineel en als dierenmishandelaar en dan gaat de gein er gauw vanaf.
  Dat diezelfde fanatici nooit meer hebben gehad dan een hond of een kat of een konijn weten ze desondanks precies te vertellen hoe een boer met zijn koeien om moet gaan maar dat mag je dan weer niet zeggen. “Want” ze hebben het welzijn van de dieren hoog in het vaandel staan.
  Dat is hetzelfde als een loodgieter die een slager gaat vertellen hoe hij zijn vlees moet bewerken.

  Like

 11. Lucky zegt:

  Bizar!!!
  https://www.geenstijl.nl/5149888/feynman-en-of-feiten-de-pokongranaat/#more

  Feynman en/of Feiten – De Pokongranaat

  Onze regels zijn ruim 400 keer strenger dan in Duitsland. Daar is meer dan 20 mol per hectare per jaar toegestaan, hier staat de streep al op 0,05 mol/ha/jaar. Het ministerie van I&W geeft al toe: 32% van de neerslag van stikstofoxiden en ammoniak in Nederland komt uit het buitenland. Als wij onze veeteelt ietsje over de grens gooien, wordt dat alleen maar erger. Nu al importeren we 61 miljard aan landbouwproducten.

  Het PAS-systeem wilde per project een uitzondering maken, en daarmee per activiteit bepalen wat wel of niet is toegestaan. Het had het meest zorgvuldige systeem van de EU kunnen worden. Helaas afgekeurd, dus mag er niets meer. We willen een miljoen woningen bouwen voor 2030 omdat de bevolking jaarlijks met honderdduizend groeit.

  Ik wil niemand op ideeën brengen, maar als iemand jaarlijks voor € 2,89 een busje van 100 gram Pokonpoeder koopt en dat zorgvuldig uitstrooit op een hectare Natura2000-gebied, dan overschrijdt deze milieuterrorist de norm al 23 keer. In ieder busje zit immers 45,7 gram ammoniumnitraat. (De 16% stikstof geeft 16 gram stikstof, daar komt nog zuurstof en waterstof bij.)

  Like

 12. djanggo zegt:

  Remkes VVD blokkeerde het onderzoek naar moord op Pim Fortyn
  Die zelfde Remkes VVD heeft nu plotseling last van stikstof.
  Koning Willem Alexander Von Amsberg en Mr. Rutte, de opperhoofden van de drugshandel hebben de schuren nodig.

  Like

 13. Jolanda zegt:

  Er is helemaal geen stikstof/klimaat crisis!!! het dievengilde in Den Haag wil gewoon de staatskas blijven spekken ten koste van de gewone burger en boeren!
  Deze hele klimaat waanzin moet worden gestopt en de hele stelende kl… regering moet worden afgezet!!!!

  Like

 14. Jules Vismale zegt:

  Wie weet zou in een anti-EU-propaganda tegen de boeren een cartoon gemaakt moeten worden waarin een zekere Sunflower uit Fortnite (2015) meespeelt. Het is een stoere jongedame die is gekleed als een boerin met een strohoed op, een geel/bruine geblokte blouse aan en een blauwe jeans-achtige overalls-broek!
  In werkelijkheid is Sunflower (Zonnebloem) een vrouwelijke huurling die moet strijden tegen geesten en monsters en deze zouden dan vervangen moeten worden door de EU-politici! Daarbij zou in de jaren ’80/90 de zure regen ook te veel stikstof in de bodem hebben gebracht maar daar hoor je thans niets meer over!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s