Weldra nog meer “EU”: Juncker wil einde van unanimiteitsgebod

Screenshot_53

(Vertaling: E.J. Bron)

De (nog) voorzitter van de Europese Commissie, Jean-Claude Juncker, heeft de lidstaten van de EU ertoe opgeroepen om het unanimiteitsgebod in buitenlandse politieke kwesties op te geven. Dat zou echter niet in alle gevallen gelden. “Er zal bijvoorbeeld nooit een Europese instantie komen die beslist over het uitzenden van Duitse soldaten op een buitenlandse missie. Het Duitse leger is een parlementsleger, en dat zal ook zo blijven”, zei Juncker tegen het “Redactienetwerk Duitsland”.

Die Unbestechlichen

In andere gevallen echter zou het unanimiteitsgebod moeten verdwijnen, zei Juncker verder: “Dat hoort erbij, zodat Europa geschikt wordt voor de wereldpolitiek.” Meerderheidsbeslissingen zouden verhinderen “dat we op het internationale niveau niets te melden hebben”, zei de Luxemburger. “Op dit moment volstaat het immers helaas al dat één lidstaat zich uitspreekt tegen sancties en dat daardoor deze sancties helemaal niet doorgaan. Dat is niet goed. Met deze regels hebben we het heel moeilijk om de aandacht op ons te vestigen in de wereld.” Bovendien eiste Juncker meer competenties voor de Europese Commissie bij de coördinatie van de gemeenschappelijke economische en valutapolitiek. Het zou er niet om gaan een tegenpool tegenover de natiestaten te vormen, “maar om een gelijkberechtiging bij de economiecoördinatie in relatie tot de Europese Centrale Bank te bereiken, die immers verantwoordelijk is voor de valutapolitiek”, zei Juncker.

Bron:
https://dieunbestechlichen.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Weg met ons!", belangenverstrengeling, cultuurrelativisme, democratie, dictatuur, Elite, establishment, Europa, Europese Commissie, EUSSR, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Links fascisme, machtswellust, Marxisme, Nationalisme, nieuw fascisme, Patriottisme, Rotzakken, soevereiniteit, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfbeschikking. Bookmark de permalink .

17 reacties op Weldra nog meer “EU”: Juncker wil einde van unanimiteitsgebod

  1. exmarineman zegt:

    Ja dat hebben we al veel vaker gehoord van die EC/EU. Maar het betekent weer soevereiniteits-overdracht en daar moet een volksraadpleging voor/over worden gehouden. Dus ….. bindend referendum.

    Geliked door 6 people

  2. top of flop zegt:

    Nederlanders zijn geen Duitsers, ook geen Fransen.

    Geliked door 2 people

  3. Cathja zegt:

    De strop om onze halzen wordt opnieuw wat strakker aangetrokken, als het aan Juncker ligt.
    Een Nexit is nog steeds de beste manier om aan deze dictatuur te ontkomen, maar de lauwheid van ons volk, dat geen gevaren lijkt te zien (behalve dan degenen die wél de ogen en oren open hebben), doen me vrezen dat Nederland zich gewoon laat meesleuren in de gapende afgrond die we al heel dicht genaderd zijn.
    Welke idioot is nog steeds blij met de EU? Het ‘prachtige project’ zoals dat ons ooit is voorgehouden?

    Geliked door 5 people

    • Tijl Uylenspiegel zegt:

      Dat “prachtige project” was ook helemaal niet zo verkeerd; vergaande economische samenwerking.
      Dat zou ook vandaag de dag nog een prima doel zijn om na te streven, daartoe zouden echter een paar stappen terug gezet moeten worden en dat gaat niet gebeuren. De Federalisten hebben het project destijds stapje voor stapje van koers veranderd en vreemd genoeg zetten ze nog een tandje bij in geval van weerstand.
      Als lidstaten terug willen naar meer autonomie dan doet de EU het tegenovergestelde.
      Vreemd genoeg is het Liberale blok met Guy Verhofstadt en onze “eigen” Sophie in ’t Veld daar de grootste aanjagers van.
      D66 heeft er nooit een geheim van gemaakt hier voorstander van te zijn maar de VVD schippert in eigen land heen en weer, de ene keer wel de andere keer weer niet.
      Feit is dat de meeste landelijke partijen zeggen tegenstander te zijn van het verder afstaan van autonomie maar doen ze het tegenovergestelde.
      De Verenigde Staten van Europa, het komt steeds dichterbij.

      Like

  4. Blaffertje zegt:

    Ze blijven maar doorgaan met dat zinkende schip wat Europa heet.
    We moeten zelfbeschikking houden, dus grenzen dicht .
    NEXIT please, NU!

    Geliked door 5 people

  5. Kees zegt:

    We willen een andere EU, deze heeft afgedaan.

    Geliked door 1 persoon

  6. bobzelf zegt:

    en iedere keer weer :
    je vraagt nergens om
    ze pleuren het in de lucht
    wachten effe af
    er reageert niemand
    dus trappen ze het in je mik ,
    en
    KICKING THE CAN DOWN THE HILL ,
    DUS 90 % VAN DE EU IS FAILLIET
    DUS WAAR IS HET WACHTEN OP,,,,, OM ERUIT TE STAPPEN ?

    OOH wij zijn de mede oprichters , dus nooit !!

    weer zullen de andere landen ,,,,, de buren het moeten doen ,

    wanneer breekt nou eindelijk in Hollandistan DE PLEURIS EEN KEER UIT ??

    P.S. wanneer hoor ik de regering roepen , hee hebbie ut gezien
    die pleuris moffen hebben voor 50 jaar gas gekocht bij MIJN OOM VLADIMIR

    niemand vande landverraders ???

    huggie bobzelf

    Geliked door 3 people

  7. Kraftavilqa zegt:

    Zo kennel we one ,favoriete dictatortje weer. Last-i.e. Leaker sterven met z’n bek open die klootmongool.

    Geliked door 2 people

  8. kanaloa01 zegt:

    Ex Marineman, helaas hebben de “Democraten” 66 het referendum afgeschaft.
    Als er 1 gevaarlijke partij in Nederland is die verboden zou moeten worden is het wel D’66 met GL, CU, PvdA, VVD, CDA en niet te vergeten DENK als goede gedeelde tweede.
    Kort na de 2e Wereldoorlog werden dergelijke verraders veroordeeld tot lange gevangenisstraffen, nu loopt een groot deel van de Nederlandse bevolking hijgend achter de verraders aan.

    Geliked door 5 people

    • Nemesis zegt:

      Wat staat hierover in de grondwet, iemand?

      als soevereiniteit overdracht een bindende volksraadpleging behoeft volgens de grondwet en het referendum is zomaar eventjes afgeschaft, dan had de grindwet veranderd moeten worden en dat gaat niet zo snel als het referendum is afgeschaft.
      Daar is meer voor nodig.

      Like

  9. jungleelephant zegt:

    Gauw nog even door drukken voor hij oppleurt?

    Like

  10. Hovawart zegt:

    Het huidige EU-beleid heeft in alle lidstaten de meeste grote steden al verloren, daar zijn wijken verandert in banlieue, islamistische bruggenhoofden voor een ideologische infectie. Een Balkanoorlog in West-Europa staat ons te wachten, de herverdeling van grondgebieden zal het antwoord van Brussel worden om verdere escalatie te beperken, maar het terrorisme zal het gebied doen uitbreiden, steeds wijder en machtiger……….een strategische aaneenschakeling van ideologische kalifaatjes, en veel slachtoffers onder het bedrog van vrijheid van geloof.

    Like

  11. Jean zegt:

    In een democratie wordt steeds gevraagd naar de wil van het volk via een referendum en wordt nooit het beleid overgelaten aan lafaards, verraders van een volk, kontdraaiers, uitgerangeerde nietsnutten samengevat, politiekers.
    Wanneer wordt nu eens eindelijk die EU misdaadorganistie drooggelegd en uitgeschakeld? Of moet eerst alles vernietigd zijn waar onze grootouders, ouders voor gestreden hebben en velen hun leven voor gegeven hebben?
    Dat gaan we toch niet laten gebeuren door die troep lafaards, verraders van onze identiteit, beschaving en leefwereld. Wij willen geen moslims in onze samenleving, geen 10% geen 2% maar wel 0% want islam is een ware bedreiging voor onze wijze van samenleving.

    Like

  12. henk verhoef zegt:

    europa/de eu is een/het verloren continent
    Er is niemand in de wereld- die zich er nog iets van aantrekt wat ze denken en uitkramen
    er werken doen ze zo wie zo al nietg meer
    Begrijp ook zolangzamerhand de “migrant” al niet meer–
    Steeds meer europeanen leven in armoede of/en hebben ook nog een laag IQ
    Wat valt daar nu nog te halen — oke de voedselbank dan en voorlopig nog eenhuis en gratis zorrug ( hoe goed is die nog ) onderwijsvan laag niveaux
    heel veel mensen hebben schulden en de pensioenen ZOUDEN gekort moeten worden– maar net als andere zaken – vooruit schuiven- dat het daarmee niet opgelost is
    ja jammer
    Jonker gaat onder het MES– je mag natuurlijk niet hopen– die geniet kort van zijn niet verdiende pensioen

    Like

  13. Tineke zegt:

    Deze gevaarlijke ,dronken tor wil ons nog effe wat door de strot duwen,alvorens hij opsodemietert !

    Like

Plaats een reactie