Mogelijk ook schadelijk PFAS in strooizout

Screenshot_9

Strooizout bevat mogelijk te veel schadelijke chemische stoffen. Daardoor komt het bestrijden van de gladheid op de wegen komende winter in gevaar, zegt directeur Ardin Bos van de Nederlandse Zoutbank in de Telegraaf.

De directeur zegt in de Telegraaf letterlijk: “Er zijn te hoge PFAS-waarden gemeten.” Maar zo stellig wil Arnold Tuytel, van de actiegroep Grond in Verzet, het niet zeggen. Het bedrijf dat de meting heeft gedaan kan niet zeggen of er PFAS inzit, zegt hij. “Dus dit wordt nu verder onderzocht.”

De actiegroep heeft zelf het initiatief genomen om het strooizout te laten onderzoeken.

Lees verder>>>
RTL Nieuws

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "Weg met ons!", Bananenmonarchie Nederland, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Links fascisme. Bookmark de permalink .

7 reacties op Mogelijk ook schadelijk PFAS in strooizout

 1. Monalisa zegt:

  We blijven thuis dan?? Maar ik maak hier toch een opmerking er word ook te vaak gestrooid als het niet nodig is, Tja als Piet nu al het weer niet meer kan voor spellen zal het bij Rijkswaterstaat niet veel beter zijn. Maar de oudjes hebben hun wintervoorraad aangevuld.

  Like

 2. andre zegt:

  Nou Rijkswaterstaat neemt het niet zo nou met een korreltje zout meer of minder laat staan arseen of asbest hahahaha enneh Rutte heeft weer wat uit te leggen. 1,7 miljoen ton bagger, ja echte bagger hup zo in onze mooie waterplassen. Als u volgend jaar gaat zwemmen trek dan een chemisch pak aan alvorens een verfrissende duik te nemen.

  https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2019/09/26/zembla-reportage-over-zandwinningsputten/

  Like

 3. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Je lacht je toch te barsten ?
  Een deel van het zout komt uit de Marokkaanse bodem, nooit geweten dat daar een Tefal fabriek stond of dat er regenkleding werd gemaakt maar dat moet dus wel want hoe komt het anders in de grond, zouden ze misschien in de war zijn met hasj ? Nou ja, één ding zijn we het dan wel over eens, er komt zelden iets goeds uit Marokko…

  Like

 4. vangie1206j zegt:

  Nederland moet naar de verdommenis is het niet door de VN is het wel door Brussel.
  En de grootste klootzak is ene Mark Rutte flapdrol eerste klas die moedwillig Nederland de afgrond in duwt.
  En natuurlijk professioneel leugenaar.

  Like

 5. bigljohn zegt:

  Uit het niets kwam opeens de CO2 leugen, gevolgd door een verzonnen stikstof probleem. Toen al deze kul nog niet voldoende indruk maakte, voegde men daar een grootschalige bodemvergiftiging door PFAS aan toe. Dat schadelijke PFAS zit niet in de bodem, en ook niet in het strooizout. Het zit in de hersens van de tweede kamer-leden. Sindsdien doen zij allemaal erg raar. Eigenlijk zijn ze rijp voor opname in een psychiatrisch ziekenhuis met zware beveiliging. Nederland word geregeerd door vol-idioten, terwijl de groep mensen met gezond verstand door hun weg word gezet als asociaal gespuis. Nederland, het land van de Mocro Maffia, Gekke Henkie en overheden die louter uit krankzinnigen bestaan. Je zult er maar wonen. Wij dus, die daar maar mee moeten zien te dealen….

  Like

 6. Corne zegt:

  De beste oplossing is dat we maar stoppen met leven en ademhalen … Geen CO2, geen stikstof, geen PSAS. Het komt ons ecosysteem ten goede. Dan krioelt het straks weer van streepjespadden, tuleluurvlindertjes, kriebelvliegjes, bijtjes. De natuur is veel beter af zonder de mens. Zoals bekend is Groenlinks daar een fanatiek voorstander van. Om te beginnen met het euthanaseren van de kneuzen. Zoals het vroegtijdig beëindigen van het leven van zielige oudjes. Geen recht meer op behandelingen dus. Natuurlijk moeten er veel meer crematoria komen. Wel milieuvriendelijke en energieneutraal. De restwarmte kan mooi benut worden voor het verwarmen van woningen. Niet van die van de ouderen natuurlijk. Daar moet een zo slecht mogelijk woonklimaat komen. Vochtig, koud en tochtig, zodat de bacillen gemakkelijker kunnen toeslaan.
  De overheid is ook al gestart met het bestelen van de pensioenen. Die de oudere generatie met zuinigheid en vlijt heeft opgebouwd. Maar ja, het geld is hard nodig voor de onbetaalbare ecowaanzin.

  Like

 7. Blaffertje zegt:

  Dit hele land gaat naar de kloten door die idiote milieu en klimaat doelen.
  De boeren kapot, de bouw kapot, de ziekenhuizen kapot, want ze zijn allemaal zoooo vervuilend en fout.
  Nu het strooizout weer.
  Dat Nederland straks muurvast staat omdat de wegen spekglad zijn en doden vallen in het verkeer maakt ze ook niet uit want klimaat en milieu zijn heilig.
  Ze vergeten een ding dat er straks niks meer te vreten is omdat de schappen in de winkels leeg zijn omdat de vrachtwagen ze niet meer kunnen bevoorraden.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s