Pegida-Zwarte Pieten in Apeldoorn, Hilversum en Nijmegen

Screenshot_67

(Door: “Helena”)

Nederland snakt naar de échte Zwarte Piet!

Al is de leugen nog zo snel, Petra van Wingerden-Boers, de waarheid achterhaalt men wel! Hoppa, mee in de zak,  en voor straf een enkeltje naar Spanje toe, na een ferme corrigerende tik op de blote billen met een – met stevig touw samengeknoopte – roe! Deze madam liet afgelopen zaterdag 16 november  in Apeldoorn de Pegida-Pieten met veel tamtam oppakken, omdat ze pepernootjes aan het uitdelen waren langs de route,  hiervoor was de vorige dag zelfs toestemming verleend door de gemeente! In de persverklaring werd Pegida ervan beschuldigd zich niet aan de regels te hebben gehouden en dus: eigen schuld dikke bult!

Maar gelukkig hebben we de beelden èn het bewijs van de toestemming op band staan, dus: troela van Wingerden-Boers eigen schuld als  je over een poosje een WOB binnen krijgt en Apeldoorn zich weer kan gaan opmaken voor een evenement waarbij het – net als zaterdag – nodig is om van de stad een onneembare vesting te maken!

Zaterdag 16 november landelijke Intocht Apeldoorn met alleen maar roetveegpieten

Onderweg naar de route merkten we al de sympathie die er onder de Apeldoorners heerst voor de èchte Zwarte Piet! Er werd geclaxonneerd (nee geen toeterturken), er gingen duimen omhoog, er werd ons zelfs koffie aangeboden door de vriendelijke dame van het dichtstbijzijnde horecatentje, keer op keer moest er gestopt worden om met de kindertjes op de foto te gaan èn met stoere binkies die in de Hoofdpiet onze Edwin herkenden! ‘Gelukkig echte Zwarte Pieten!!!’ Een warm bad (!) en de wandeling langs de route moest nog gaan beginnen, hoewel…

Screenshot_68

Tassencontrole, identificatie…. en lopen maar! De kinderen langs de route hadden de Zwarte Pietjes al ontdekt en begonnen enthousiast te roepen. Maar achter ons ontstond enige consternatie: een druk gebarende Ed met zijn portable aan zijn oor werd tegengehouden door de handhaving! Wat nu weer!! We mochten niet verder, want het werd opgevat als een demonstratie! Wat the f*#k is dìt nu weer! ‘We moesten in een demonstratie-vak gaan staan!’

Het duurde even totdat er na tussenkomst van de politie weer wèl  toestemming werd gegeven, de politie zou een oogje in het zeil houden. Al die blije kindergezichtjes maakten de opgelopen irritatie meer dan goed en we vermaakten ons prima: ‘En we zingen en we springen en we zijn zo blij, want er zijn geen stoute kindertjes bij’ etc. Totdat de pers er lucht van kreeg dat het aan onze kant wel èrg gezellig was! Edwin had ons al ingeseind dat we niet met de pers mochten praten, deden we dat wel dan werden we opgepakt was hem verteld, dus we negeerden de pers en hielden ons bezig met het uitdelen van het snoepgoed waarvoor we als dank geknuffeld werden en zelfs door creatieve kindjes tekeningetjes van Sint en Zwarte Piet kregen toegestopt,  heel aandoenlijk!

Maar na ongeveer 20 minuten sloeg de stemming om. “We worden opgepakt, ze komen er al aan!” Edwin’s strakke gezicht  sprak boekdelen, maar hij zat gelukkig weer snel in zijn rol als vrolijke Hoofdpiet toen de twee rijen dikke – met wapenstokken uitgeruste – staatspolitie aan kwam marcheren. Met een brede smile volgden we Ed’s  voorbeeld en beantwoordden het Zwarte Piet geroep van de kindjes zwaaiend, riepen ‘Joehoe!’ en gooiden nog een paar handen pepernoten in de lucht. De politie kreeg een fluitconcert, maar de vijand van het volk liet zich niet ontmoedigen; Befehl = Befehl, en zo werden we voor de ogen van kinderen en ouders naar een zijstraat gedirigeerd en daar in de hoek gezet. Een heel cordon strakke koppen bleef voor zich uitkijken, geen emotie, niets!

Een voor een, aan weerskanten vastgepakt, werden we als criminelen in de gearriveerde boeven-busjes opgesloten,  vooraf werden al onze spulletjes afgenomen en – om te gillen – foto’s gemaakt van ons Zwarte Pietenhoofd met daaronder ons legitimatiebewijs!  De kans om nu,  na dit incident, nog eens zònder toestemming als Zwarte Piet ergens op te duiken was hiermee dus ook verkeken! Ze waren er maar druk mee. Het duurde en duurde, tot uiteindelijk de busjes vol gas weg stoven, door het rode licht knalden, en we bij de politie academie werden afgeleverd en daar weer een voor een werden vergezeld door twee manschappen!

Nou vielen die manschappen nog wel mee, maar ik had weer de pech te maken te krijgen met een kenau, die net voordat we naar binnen gingen opdook en me erop attent maakte dat ik verdacht werd van een strafbaar feit, dat er een verhoor zou plaatsvinden en dat ik me eerst maar eens even af moest schminken!  “Vergeet het maar, bovendien zijn al mijn spullen me afgenomen”. Maar daar wist het kreng wel een oplossing voor! Tijdens de wandeling door de lange gang richting de verhoorkamer kreeg ik een onbestemd gevoel en zocht langs de muren naar pijlen die de richting wezen naar de doucheruimtes. Stel je toch eens voor dat die geniepige Petra het wel voor elkaar zou krijgen wat Jorritsma (over my dead body) niet gelukt is?? Help, waar waren de anderen??

Oh ja, het fouilleren moest ook nog gebeuren! In de verhoorkamer werd er door de kenau uit alle macht aan mijn Zwarte Pieten pakje gesjord. “Hup tegen de muur, benen wijd en schoenen uit!” Ik had me tegen de kou warmpjes aangekleed en ze had duidelijk moeite haar doel te bereiken maar toch voelde ik me behoorlijk in het kruis getast. Toen ze me een babydoekje toewierp en het commando gaf “En nu afschminken” was ik er klaar mee. “Zeg bekijk het even, dat ga ik niet doen, je kunt ook te ver gaan hè!” De manschappen namen het over en daarna, moet ik zeggen, werd het toch nog gezellig!

We hebben trouwens allemaal hetzelfde antwoord gegeven op de vraag waarom we dachten dat we aangehouden waren, welnu ‘De NTR wil geen Zwarte Pieten in beeld!’

Na 3 uur waren onze Pietjes weer compleet en werden we met z’n allen in een bus naar het station gezet, waar Edwin nog een hele discussie op gang bracht  met de politie waar, zoals we gewend zijn, geen speld tussen te krijgen was. Toen we uitstapten, werden we toegejuicht door  omstanders, en weer werd er volop geclaxonneerd en Edwin door een groep jongeren op de schouders geklopt: ‘Edwin man, wat ben jij een held!’ We zijn toch nog het kopje koffie gaan halen bij die vriendelijke mevrouw van het horeca-tentje

Zondag 17 november: Hilversum en Nijmegen

Screenshot_69

In Hilversum was de vreugde groot: ‘Gelukkig, daar zijn jullie, wat een verademing, de èchte Zwarte Pieten’. Zowel kinderen als volwassenen, iedereen vond het leuk dat we er waren, zelfs op het culturele plein (zo noem ik het dan maar) waarvan je toch zou verwachten dat de alternativo’s  links en dus anti zouden zijn, kregen we een applausje en wilden ze allemaal met ons op de foto! Een grote stoere kerel kwam naar ons toe en zei: ‘Dat jullie het lef nog hebben om dit te doen, daar heb ik oprecht diep respect voor! Het is me nogal wat allemaal en dan toch stug doorgaan, hulde!’ En zo ging het de hele dag door, ook in Nijmegen! Jong, oud, mensen met een kleurtje, het maakte niet uit, alleen maar een positief geluid!!

Screenshot_70

En dat, beste lezers van “E.J. Bron”, geeft ons, ondanks de tegenwerking van de staat, toch een groot stuk voldoening; al die blije kindergezichtjes en die ouders die ons bedankten dat we er waren.

De Eindhovense aartsleugenaar Jorritsma liet in de pers weten dat hij blij was met een intocht met alleen maar roetveegpieten: ‘De verandering is ingezet!’ Daar kan hij wel eens gelijk in krijgen, want de mensen hebben er de kots van!

Mocht u ons willen ondersteunen (www.vriendenvanpegidanl.@gmail.com), zou dat heel fijn zijn. We hebben al enkele donaties vanuit het hele land binnen, kunnen we weer pepernoten gaan kopen!

Door:
“Helena”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "PEGIDA", burgermoed. Bookmark de permalink .

18 reacties op Pegida-Zwarte Pieten in Apeldoorn, Hilversum en Nijmegen

 1. hslot4 zegt:

  Weet niet waar die info vandaan komt maar met die reeten likker van een Pieter hoertjes in Hilversum zijn er alleen roetveeg imbecielen en gekleurde pieten .
  https://www.gooieneembode.nl/nieuws/cultureel/148427/alleen-roetveegpieten-bij-hilversumse-intocht-sinterklaas

  Geliked door 1 persoon

 2. jungleelephant zegt:

  Zo zie je maar weer:de politie is [niet meer] je beste vriend!Als ooit de bom barst,hoef je je niet meer af te vragen aan welke kant zij gaan staan!

  Geliked door 2 people

 3. Tistochwat zegt:

  De ‘overheid’, uw grootste vijand.
  Ik word gewoon onpasselijk van die idioterie over Zwarte Piet.
  Zie je als kind ergens een ‘reetveegpiet’ lopen, blijkt het ome Jan of je buurman te zijn.
  ‘Hé buurman, hoe kan dat nou? Je woont toch naast ons en niet in Spanje?’

  Goed gedaan, Pegida!

  Like

 4. dolphin zegt:

  vroeger dacht ik dat Rusland erg was , maar dikke duim omhoog mensen , want ja we zijn die fascistoïde regering echt kotsbeu en ze solliciteren nar toestanden als in hongkong en parijs (wat we dagelijks niet te zien krijgen van de nederlandse pravda omroep)
  Trouwens als politie, of welke overheidsambtenaar dan ook , moet je je toch ook de ogen uit je reet schamen zo langzamerhand door hier aan mee te werken. Ook werk heeft zn grenzen……

  Geliked door 2 people

 5. Jade zegt:

  Steeds meer respect voor Edwin Wagensveld.
  Je kan hem wel afzeiken, maar hij staat er wel.,.
  Net als van Frikschoten, destijds,
  een Hollander in hart en nieren…
  Maar wie zijn wij???
  Komen wij in de geschiedenisboeken?
  Nee, want we doen niks…

  Geliked door 3 people

 6. Richard zegt:

  Aardige jongens zo te zien.
  Die hebben vast wel een banaan verdient!

  Like

 7. Steven zegt:

  Pegida…mitkommen!!

  Geliked door 2 people

 8. Lis zegt:

  Beste Helena, Edwin en anderen, jullie zijn helden. Wat hebt u met dit verslag goed aangetoond dat de Nederlander, volwassenen en kinderen, gewoon een Zwarte Piet willen hebben en klaar zijn met dat geneuzel over zogenaamd racisme. Er staat een link in uw stuk om te doneren. Helaas werkt dit niet. Is er een werkende link? Veel succes met al uw werk!!

  Like

 9. henk verhoef zegt:

  en dan zie je gisteren avond bij Pauw wat huil getinte mensen die het als gekelurde zoooooo slecht hebben in nede;rland en zoooo;n pijn gedaan worden
  Zouden ze wel eens in een gekleurd afrikaans land geleefd /gewoond hebben onde r gekleurde mensen bv zuid afrika( het ideaal van de linkse partijtjes en npo)

  zouden ze weten wat het is om gediscremeneerd te worden
  De intolerante zwarte die zelf intolerant is en zijn wil door wil zetten( zwarte piet)
  maar nooit de4 waarheid onder ogen wiol zien
  De slaven handelaars– die blaNKE– DIE KOCHTEN DE SLAVEN VAN de STAMLEDEN ( die blanke maakte ze niet eerst slaaf– dat deden de famil;ie en zo)- en brachten ze uit eindelijk de vrijheid en bet4er levern– je kan nog steeds beter als nakomeling van slaaf in europa/usa leven dan als vrij man in afrika
  Mooi stukje over nobel prijs winnaars– niet alleen weinig moslims maar ook gekleurde

  Nobel prijs voor de vrede– is niet echt een eerlijke prijs maar \hEEEL erg politiek gekleurd
  ( obama kreeg hem omdat hij zoveel oorlogen begonnen was en mandele omdat hij( en veel van zijn familie leden) in zo korte tijd multi miljardair werd)

  Like

 10. koddebeier zegt:

  Dus een fascistische bestuursdictatuur in Apeldoorn !

  Like

 11. Eigen volk eerst zegt:

  Ik ben zo blij dat er eindelijk openlijk weerstand is tegen deze cultuurvernietiging.
  Laten we ons niet weg laten drukken. Eindelijk komen de Nederlanders op voor zichzelf. Op social media is de toon heel anders. Mensen worden wakker.

  Like

 12. F1802 zegt:

  Nederland is op alle fronten los- en doorgeslagen. Nederland is mijn land niet meer. Nederland wordt bestuurd door een stel losgeslagen idioten die menen de wereld wel even te kunnen redden. Man ga eens leven zou ik zeggen en schop die ascocialen kozp’ers het land uit, alsmede die debiele linkse burgemeesters die zich ver boven het volk verheven voelen en alles maar tegen de draad- en realiteit in bewerkstelligen. Het tij zal zich keren op den duur waardoor deze landverraders zich zullen moeten verantwoorden!

  Like

 13. Re-vol-te!
  Zolang er geen politici vervangen worden verandert er niets. Ook u, uw familieleden, buren, vrienden en collega’s kunnen daaraan bijdragen. Deel daarom deze kennis waar u komt/ Verhelder de mensen dat het niet bij cultuurvernietiging en herhistorisering blijft maar dat het bestaande beleid tot bevolkingsvervenging leidt omdat er voor het Nederlandse volk geen ander thuisland dan Nederland is. Bedenk dus goed in wat voor soort land u en uw kinderen over zo’n tien tot vijftien jaar gaan leven en begin nu al de inrichting daarvan ten goede te veranderen.

  Geliked door 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s