Maurice Berger, kinderpsychiater die met jonge Noord-Afrikanen werkte: “Niet één waar ik mee te maken heb gehad, gaf blijk van enig schuldgevoel.”

Screenshot_87

(Door: Paul Sugy – Vertaling: “delamontagne”)

Maurice Berger is kinderpsychiater, psychoanalist en ex-professor kinderpsychologie. Hij heeft het boek “Over nodeloos geweld in Frankrijk” gepubliceerd. Adolescenten, super gewelddadig, getuigenissen en analyses. Het ZINLOOS geweld is in constante opmars in Frankrijk. Dit is het resultaat van psychologische en culturele factoren.

Als kinderpsychiater bij een school voor “Jeugdige Delinquenten”( CER ), werd U dagelijks geconfronteerd met zinloos geweld. Een term die dikwijls in het publieke debat terugkomt, vooral recentelijk: denkt U dat we getuige zijn van een verwildering van de samenleving?

Maurice Berger: Elke 2 minuten wordt er een klacht ingediend bij de politie wegens zinloos geweld. En elke burger in Frankrijk kan met dergelijke agressie worden geconfronteerd. Het is nog maar een paar jaar geleden dat 85% van de minderjarigen die voor het gerecht moesten verschijnen, van gedrag veranderden na hun ontmoeting met de rechterlijke macht, het woord van de rechter. Nu is dat nog maar 65% en daar heb ik ’t nu over. De impulsiviteit overheerst, de ander wordt slechts beschouwd als een voorwerp  om van de spanning die men voelt in diens onmiddellijke nabijheid af te komen. De schande elimineren. Dit roept bij mij de vraag op er achter te komen wat de voorwaarden zijn voor een individu om zich beschaafd te gedragen.

Als arts zeg ik dat dit extreme gedrag steeds vaker voorkomt en ook erger wordt.  Deze verandering komt niet plotseling, schreef ik al met zekerheid in 1992. Maar de houding van de opeenvolgende regeringen was heimelijk “na mij de zondvloed”. En die is er nu nog steeds; maar ook om zich aan te passen aan een ideologie die veiligheid garandeert en elk persoon die alarmeert over dit onderwerp, vermindert de kans op [her]verkiezing. En als arts die meer dan 40 jaar met deze zaken van jonge kinderen en adolescenten te maken heeft gehad, verzeker ik U dat dit extreme gedrag erger en erger is geworden en ook vaker voorkomt. Een van de factoren onder anderen is de omvangrijke straffeloosheid waarmee een eerste aanval op een ander wordt geduld, dus niet wordt bestraft. Ik noem dit het recht om terug te slaan! In de functionele revalidatie, waar ik ook voor werk,  kom ik volwassenen tegen die lichamelijke en geestelijke gevolgen hebben na agressie door een vermeende “slechte blik”, waar de jonge dader niet voor wordt gestraft, omdat het niet eerder is voorgekomen, want hij is dus geen recidivist. Het leven, of de kwaliteit ervan, wordt zo voor het slachtoffer nog verder omlaag geduwd. EN, het is allemaal heel simpel, “als we niet gestraft worden, doen we het opnieuw”.

Van Uw ervaringen uitgaande, heeft U er voor gekozen dit boek te schrijven om enkele misvattingen over geweld aan de kaak te stellen. Volgens U is de stelling dat “gettovorming en stigmatisering” niet kloppen, waarom?

Maurice Berger: Omdat, terwijl er ernstige mistoestanden zijn in een gezin, hen elke maand € 3000,-  geven er niet aan bijdraagt deze te verhelpen. Bijvoorbeeld: Een man die herhaaldelijk zijn vrouw slaat in het bijzijn van z’n jonge kinderen, een misbruik dat ik in mijn onderzoek heb ervaren als onderdeel van een cultuur waarin de ongelijkheid van man/vrouw heerst. 69% van de zeer gewelddadige tieners waren de eerste 2 jaar van hun leven blootgesteld aan scènes van huiselijk geweld. En zij hebben dan zelf het beeld van geweld van hun vader dat weer bovenkomt als zij bijv. een duw of een slechte blik toegeworpen krijgen.

Gebrek aan aandacht en gesprekken met hun ouders,  sommige jongens die U begeleidt zijn zelfs niet in staat om emoties bij een ander te onderkennen.

Maurice Berger: Niet één van de jonge mensen die ik heb meegemaakt toonde enig schuldgevoel voor het geweld door hem aangedaan. Het ergste is het ontbreken van “empathie”, het vermogen om te begrijpen wat de ander voelt. Zo vroeg ik eens een jongen, die en man in coma had geslagen omdat hij volgens hem “vals naar hem keek”, waarom heb je hem dan niet meteen vermoord? Antwoordde de jongen: “Omdat een vriend me aan mijn jas naar achteren wegtrok”. Ik vroeg hem daarna wat hij de moeder van het slachtoffer anders zou hebben aangedaan als ’t slachtoffer was overleden. Antwoord: “Ze zou een poosje verdriet hebben gehad, maar je moet verder geen meelij met jezelf hebben, het is toch allemaal een klerezooi. En hij was anders toch wel eens dood gegaan”.

Niet één van de jongemannen die ik meemaakte, toonde echt schuldgevoel voor zijn geweld en dat werkt erg destabiliserend voor ons professionals, we moeten een andere weg inslaan. De structuur in de gezinnen is medeverantwoordelijk voor hun gewelddadig gedrag. Ik vroeg aan elke jongere die ik moest  begeleiden om zijn verhaal te vertellen en het bleek dat in de regio waar ik werk de grote meerderheid van deze minderjarigen uit immigrantenfamilies kwam en voornamelijk uit Noord-Afrika. De “groepscodes” zijn voor hen belangrijker dan de wet.

En de reactie van de rechtbank, is die onvoldoende? Hoe moeten we aan al deze zaken een einde maken?

Maurice Berger: Deze jongeren hebben een daadwerkelijk verbod nodig, een “hardhandig STOP” om hen te laten begrijpen dat er een wet bestaat. Vaders zijn er dikwijls niet of hebben geen enkele belangstelling in hun kind. Onder deze omstandigheden kan geen enkele wet worden toegepast, behalve de meeste brute.

Vindt U dat autoriteit over het algemeen genomen, afgezien van de beschreven familietragedies, afneemt?

Ja, autoriteit neemt af.  Ze schijnt bedoeld om de verlangens van een ieder te bevredigen. Te gaan van “Ik wil” naar “Wij”. Wat doet ’t ertoe als iedereen doet zoals ik en de wetten niet naleeft? Ook moeilijk in deze tijd, waarin heel veel media de spot drijven met de pogingen die in ’t werk worden gesteld om de noodzakelijke verboden te herstellen.

Bron :
www.lefigaro.fr
Door: Paul Sugy

Vertaald uit het Frans door:
“delamontagne”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "Integratie", "Nuttige idioten", "omvolking", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Weg met ons!", achterlijkheid, Allochtonen, asielwaanzin, Barbarisme, Criminaliteit, cultuurrelativisme, Demografie, Dhimmitude, Eurabië, Frankrijk, gezond realisme, Immigratie, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Justitie, Krankzinnigheid, lafheid, landverraad, Linkse Kerk, Maghreb/Noord-Afrika, migrantengeweld, Multiculti, nieuw fascisme, Noord-Afrikanen, Overheid, Pacifisme, politici, politie, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

40 reacties op Maurice Berger, kinderpsychiater die met jonge Noord-Afrikanen werkte: “Niet één waar ik mee te maken heb gehad, gaf blijk van enig schuldgevoel.”

 1. Lucky zegt:

  https://www.dagelijksestandaard.nl/2019/11/wilders-over-racistisch-allochtoon-tuig-dat-blanke-jongen-in-elkaar-mept-minder-veel-minder/

  Wilders over ‘racistisch allochtoon tuig dat blanke jongen in elkaar mept’: “MINDER. VEEL MINDER!”

  PVV-voorman Geert Wilders heeft zijn reactie afgegeven op de schokkende beelden uit Gorinchem, waar we een groep jeugdige kopschoppers met migratieachtergrond een autochtone jongen in elkaar zien trappen. Het Kamerlid grijpt terug op uitspraken uit 2014: “MINDER, VEEL MINDER!”

  Like

  • Lucky zegt:

   https://www.geenstijl.nl/5150692/politie-marokkanen-mogen-gewoon-arno-klappen/

   Politie: Marokkanen mogen gewoon Arno klappen

   Dat was nog best een brisant verhaal begin september. Journalist Arno Wellens maakte kennis met de biculturele samenleving en werd gekopschopt door Marokkaans scootertuig na een opmerking over aso-gedrag in een bioscoop. Alles werd live gestreamed op de Facebook en de zeven hyena bontkraagjes + scooter konden op een presenteerblaadjes bij de popo afgeleverd worden. Kat in het bakkie voor de Sterke Arm zou je denken. Maar nee, hoor. Geen lijk, geen zaak. Politie laat de zaak schieten

   Like

  • vangie1206j zegt:

   Dit soort MENSEN zijn GEEN Mensen maar hersenloze gewetenloze geprogrammeerde moord machines.

   Like

   • fleckie zegt:

    Hier kan men ook zeggen:” de moordenaars wonen tussen ons”., ..( wat wel jammer is, dat ze niet tussen diegenen wonen, tolerante. 2 e Kamer- leden ). en bij het kroost van die mensen het koppenschoppen uit mogen proberen, en niet maar een keer: oefening baart kunst nietwaar. ……
    <~<~<~<~<~<~<

    Like

 2. Steven zegt:

  Dat heet nou ‘verrijking’ en dat hebben we hard nodig in Nederland.

  Geliked door 1 persoon

 3. Peter zegt:

  Wanneer gaan ze in Nederland eindelijk eens begrijpen dat het ‘schuldgevoel ‘pas bij dit soort lui komt als je ze met de hele familie tegelijk uitzet .Radicaal ,dat zijn ze en zo moet je ze ook behandelen ,zachte heelmeesters maken stinkende wonden .En dit heeft niks te maken met racisme .

  Geliked door 1 persoon

 4. Rensk. zegt:

  Precies als het kabinet wat er nu zit daar in Den Haag. Idem. Laat ze die maar eens onderzoeken. Hoewel acteren kunnen ze als de beste. Ik zou die hersen wel eens willen laten onderzoeken en dan met name het empatische gedeelte, Ik denk dat een psychiater of iemand die zich bezig houdt met de hersens van criminelen zich de pleuris schrikt van wat ie dan aantreft bij een aantal van die criminele politici

  Geliked door 1 persoon

 5. guusvelraeds zegt:

  Heel simpel. De islam doet niet aan individuele gewetensvorming zoals in het Christendom en Jodendom wel aan individuele gewetensvorming gedaan wordt. Binnen het christendom en Jodendom gaat men uit van de vrije wil van de mens en zijn keuze vrijheid voor het goede of het kwade te kiezen. De christelijk opgevoede mens en Joodse mens gelijk wordt geprikkeld na te denken over zijn gedrag en de gevolgen hiervan voor de medemens. De islamitische mens krijgt niet geleerd dat hij een vrije wil heeft te kiezen tussen goed en kwaad. Wat goed is en slecht staat in de koran en daar mag de islamitische mens geen oordeel over vellen. Hij moet zich alleen onderwerpen en de koran opvolgen in al zijn facetten. Denkkracht hoeft de moslim niet te ontwikkelen alleen onderwerpingsdrang. Als de moslim een moord pleegd dan is dat de wil van Allah geweest. Zijn wil is helemaal niet aan de orde geweest want hij is een instrument van Allah. Dit betekent dat een gewetensontwikkeling (een innerlijke kracht die je tegenhoud bij bepaald gedrag) bij de moslim afwezig is. Daarom hebben we ook al de gruwelijkheden kunnen zien gepleegd door IS terroristen en hun aanhang. Zij hebben daar geen millimeter gewetenswroeging over en zouden het zo weer doen als hun de kans geboden wordt. Denk daar maar eens aan als je de IS hoeren en hun geworpen roedel wolven terug haalt naar Nederland.

  Geliked door 6 people

  • paulzwueste zegt:

   Guusvelraeds.
   Helemaal gelijk.

   Like

  • Lucky zegt:

   In een van de reportages waar je die isis-monsters kon zien, stond een vrouw te schreeuwen en klagen over wat hun werd aangedaan en hoe ze erbij zaten in zo’n isis-gevangenkamp.
   Toen de journalist haar wees op de gruweldaden die er in het kalifaat gepleegd werden, zoals het onthoofden en levend verbranden van mensen, kreeg hij van haar ijskoud te horen dat dat gewoon zo hoorde, want het staat in de koran.

   Geliked door 1 persoon

 6. Elvi zegt:

  Dank je wel voor het vertalen!

  Geliked door 2 people

 7. Hovawart zegt:

  Een feit dat bij elk weldenkend mens al eeuwen gevoeld word, behalve bij degenen aan de macht…..dat zegt toch genoeg over de richting en het voortbestaan van onze maatschappij.
  Het is onmogelijk om de aard van een (gelovig) mens te veranderen, daarom moet het westerse volk geruimd worden………

  Like

 8. hans-e-pans zegt:

  Gewoon de andere kant opkijken en vooral die kant op blijven kijken.

  Geliked door 1 persoon

 9. M.A.L. Sion zegt:

  Waardevolle mensen worden door terroristen, zonder dat die met de ogen knipperen, afgeSLACHT. In de Westerse wereld wordt zo’n terrorist berecht en tot lange gevangenisstraf veroordeeld.
  Beschaafde Westerse landen zeggen dat ELKE misdadiger (veroordeelde) een tweede kans verdient.
  Een islamitische terrorist zal na een heel lange gevangenisstraf nog steeds een terrorist zijn. De beschaafde Westerse wereld zou eens moeten beseffen dat de vermoorde (HET SLACHToffer) GEEN tweede kans krijgt.

  Like

 10. scherpschutter1943 zegt:

  Dus hebben die noordafrikaanders alleen maar respect voor een groter geweld dan dat zij zelf kunnen oproepen. Dat nederland dat niet wil dat groter geweld gebruik , is niet de schuld van die noordafrikaanders die weten niet beter en snappen niets van onze laffe houding. Neem als voorbeeld dat er 10 winkeldieven in een bende worden gearresteerd. Je neemt 1 dader en knalt hem voor de winkel af. Laat hem een paar dagen liggen en elke winkeldievenbende weet hoe de kaarten geschud zijn. Dat is barbaars toch! Inderdaad, onze tere christenziel is tot tranen toe geroerd en daarom doen we dat niet. We geven de daders liever een uitkering, een woning en nog veel meer. Helaas die noordarikaanders begrijpen er geen moer van, ze worden alleen nog geweldadiger. Wie het anders beter weet mag het zeggen.

  Geliked door 2 people

 11. HenK zegt:

  De enige oplossing als rasechte NL emigreren naar Australie of Canada of noem maar op, in ieder geval weg wezen hier

  Like

  • Dat is laf Henk en in die landen willen ze je ook niet hebben. Hun landen zitten op slot

   Like

  • mahoog zegt:

   In Canada heeft nu ook een”kommaarbinnen president” het voor het zeggen,dus die zitten weldra in de zelfde ellende.Hier in Brasil even een anti socialist,maar voor hoelang nog?Ik ging hier wonen toen we onder millitair gezag waren,en heb daar weinig of niets van gemerkt….o ja,het was veiliger op straat dan nu…..maar daar wordt weer aan gewerkt.

   Geliked door 1 persoon

  • dpelayocmartelmihaiviteazuljsobieskievsavoye zegt:

   @HenK Helaas: Canada wordt al jaren vernietigd door trudeau en daar blijft hij mee doorgaan (ook daar flinke omvolking door VIJANDIGE 7e Eeuwers). Australië heeft een goede naam, maar helaas importeren zij, heel verrassend, de laatste jaren ook veel 7e Eeuwers.
   Lijkt erop dat IJsland de beste optie is: NIET in de EU & op dit moment <1% islam (vast wel economisch verklonken aan de EU (weet nog niet hoe het zit met groene terreur), geldt voor Zwitserland zelfs voor 70%, dat laatste land lijkt meer en meer in de ban de raken van de Duitser Robert Habeck (partijideoloog) van Die Grünen. Land is nog wel veilig en heeft een goede conservatieve partij (wapenbezit is toegestaan!), maar het communistische monster lijkt ook daar in opmars.

   Andere opties zijn natuurlijk Polen, Hongarije, Tsjechië en Slowakije (in dat land staat geen enkele moskee) nadeel: wel (nog) in de EU, groot voordeel: weinig lieden van de 7e Eeuwse veroveringsideologie van dood, verderf en totale vernietiging van andersdenkenden en hun cultuur. Of wellicht landen als Kroatië, Slovenië, Estland, en in mindere mate Letland of Litouwen. Portugal beviel mij prima (wel in de EU, in Lissabon zag ik in 6 dagen minder 7e Eeuwers (ben daar ook in buitenwijken geweest, zag er slechts 4, een paar daarvan waren eigenlijk zigeuners, al droegen deze vrouwen wel hoofddoeken) dan op de dag dat in terugkwam van vakantie in mijn eigen dorp. Op dit moment zullen nog velen doorreizen naar Noord Europa, omdat zij het idee hebben dat Portugal economisch flink minder is dan Noord-Europa (ook dat was boven mijn verwachting: de Portugezen liepen er in Lissabon verzorgder bij dan de Spanjaarden in Madrid, waar ik een paar dagen daarvoor was in datzelfde jaar).
   Enkele berichten uit Canada https://www.youtube.com/watch?v=iz2M8tqe0Fk&t=438s
   Ook daar verraad in eigen gelederen… https://www.youtube.com/watch?v=OUD4j09t9fM
   Kerst in Canada, 2018 https://www.youtube.com/watch?v=FSS704_lu-I&t=47s

   In alle Westerse landen aan de gang: islamisering, Cultureel Marxisme, communisme 3.0, feminisme & globalisme vernietigen onze cultuur & beschaving + klimaathoax. Deze Nieuw Zeelander zegt het ook goed:   Like

 12. dpelayocmartelmihaiviteazuljsobieskievsavoye zegt:

  Dit kan zo niet langer in Europa. Verbied de 7e Eeuwse leer! Die is onhervormbaar. Dat soort gewelddadige gasten de bak in en na uitzitten terug naar land van herkomst met hun hele gezin (verbetert de onderlinge sociale controle) en nooit meer terug in een Westers land. Kom je wel terug… dan is het einde oefening. Eurogendfor heeft er geen moeite mee burgers af te knallen…

  Geliked door 1 persoon

 13. vangie1206j zegt:

  Goed zo lul Macron lekker zo door gaan met je ziekelijke weg kijk gedrag.
  Nu wegwerp kinderen straks monsters.

  Geliked door 1 persoon

 14. hans zegt:

  Een hardhandig stop!? Een ongelofelijk pak slaag (bij voorkeur van Nederlanders) tot ze niet meer kunnen lopen en dan via een goede deal met Putin dwangarbeid voor 8 jaar in een goelaggen-kamp wat mij betreft in Oost Siberië!
  Tijdens deze straf van betreffende persoon de hele familie Europa uit en er nooit meer in!
  Linkse enge socio-werkers die deze uitwassen hebben toegestaan en meestal zelf hebben veroorzaakt door namelijk NIKS te doen een beroepsverbod!
  We hebben hier te maken met inteelt-autisten wat men krijgt als je 500 jaar in dezelfde dorp met iedereen naait.

  Geliked door 2 people

  • Kerst zegt:

   Ho, Hans!!!
   Je beledigt nu mensen met autisme, waaronder mij….
   Als je daar geen verstand van hebt, hou dan liever je mond!
   Je kraamt echt onzin uit door autisme met inteelt te verbinden en met de islam…

   Like

   • Astrid zegt:

    @Kerst zegt:
    22 november 2019 om 17:49
    ———
    Ik begrijp heel goed dat je je aangesproken voelt door het misplaatste woord ‘inteelt-autisten’ van Hans en ik vind dat vervelend voor je, omdat het geen scheldwoord zou mogen zijn.

    Ik denk dan ook dat Hans ‘narcisten’ bedoelt. Narcisten onderdrukken namelijk alles en iedereen, hebben geen empathisch vermogen en gaan over lijken tijdens hun denkbeeldige wedstrijd met de omgeving, dit om hun eigen minderwaardigheidscomplexen te verbergen.

    Narcisten [egotrippers] worden gekweekt door mentale/fysieke mishandeling [in de jeugd] en laat de islam daar nu een perfecte kweekvijver voor zijn. Islam is een kankercultuur die uitgeschakeld dient te worden. Dat houdt in dat wij Westerse mensen tot op hun geweldsniveau zullen moeten afdalen, willen we hun idiote strijd overleven. En wie heeft daar nu zin in?!? Het wordt sowieso matten met de islamnarcisten, op wereldschaal welteverstaan. Blij dat ik geen kinderen heb, de tijden gaan nog veel roeriger worden… iets met WOIII…..

    Geliked door 2 people

   • Alle verhalen hier zijn gruwelijk, gepleegd door daders die de kwalificatie mens niet meer verdienen, ondanks dat ze op 2 benen lopen en er geluid uit komt. Niet mensen dus. Laten we ze dan ook als niet mensen behandelen en ter bescherming van ons zelf, datgene doen wat ook in oorlogstijd geoorloofd is, namelijk het doden van de vijand, in dit geval zonder genade en zonder uitzondering. Zolang wij, normale mensen, zwak, week, enz blijven t.a.v. dit soort daders, zijn we medeplichtig aan het voorbestaan van dit soort beesten en is ons lot bezegeld. We zullen met ons blote handen met dat soort beesten moeten vechten voor ons overleven. Degenen met morele bezwaren zijn al direct kansloos. Mocht er iemand zijn die het beter weet, ik hoor u graag.

    Geliked door 2 people

   • mahoog zegt:

    Autisten zijn meestal hèèl begaafde mensen.

    Geliked door 2 people

 15. Jackholland zegt:

  Als een volk zich als een troep bavianen gedraagt. Behandel ze dan ook als bavianen. Sluit ze op geef ze een rots laat ze daar baviaan spelen. En als je dat zielig vindt zet ze dan weer terug in de natuur waar ze vandaan komen. ( noord Afrika) Ga ze niet forceren om zich als een beschaafd westers mens te gaan gedragen . Kunnen willen en mogen(islam) ze niet.

  Geliked door 2 people

 16. delamontagne zegt:

  Gebrek aan aandacht en geen “uitwisseling” met de ouders zorgen ervoor dat ze niet in staat zijn zich in anderen in te leven:
  Een baby leert niet te [glim]lachen als hij dit niet van z’n ouders ziet, hij herkend geen emoties als een volwassene dit niet zo voor hem benoemt wat hij voelt.
  Hierdoor kunnen sommige jong-volwassenen niet een gezichtsuitdrukking begrijpen.
  De emoties die op ’t gezicht van een ander verschijnen zijn niet te ontcijferen, niet te begrijpen en de bijkomende mimieken worden als bedreigend ervaren.
  Dus men moet Aanvallen…………..!

  Geliked door 2 people

  • delamontagne zegt:

   KAPOT MAKEN, VERNIELEN…..dat is het spel voor hen die geen verbeeldings[kracht’] kunnen hebben.
   Een van de hoofdoorzaken van geweld begint al op zeer vroege leeftijd.
   Moeders die zelf zo’n desastreuze jeugd hebben gehad dat ze eigenlijk niet in staat zijn om naar hun baby te [glim]lachen, te begrijpen wanneer zo’n kind behoefte heeft geknuffeld te worden.
   Heel vaak spelen dit soort ouders Nooit met hun kinderen ( Video-spellen zijn geen echte spelletjes ! ).
   Deze kinderen hebben nooit geleerd “Doen-alsof” en als ze jongvolwassene zijn geworden is hun denken beperkt.
   Het woord dat ’t meest naar voren kwam tijdens de gesprekken met de hulpverleners, was “Normaal”, zonder dat er verdere uitleg aan werd gegeven over hun daden.
   Als ze in hun jeugd niet met autootjes hebben gespeeld een “ongelukjes” hebben gemaakt, of met brandweermannetjes vuurtje blussen speelden, doen we dat later in ’t echt.
   Een jongen vertelde:”We verveelden ons en gingen toen maar de school in brand steken.
   Deze tieners begrijpen het woord “fantaseren” niet.
   Het is wel duidelijk dat met zo’n beschadigd denkvermogen hogere scholing vergeefse moeite is.
   Alleen vakken waarbij hulpmiddelen kunnen worden gebruikt zodat de leerling “het kan zien”, handmatig iets doen, zullen succes hebben.
   “Ik moet het kunnen zien om te begrijpen”…………..

   Like

   • Lucky zegt:

    Roofdieren….
    https://www.dagelijksestandaard.nl/2019/11/zo-kan-het-ook-levenslang-en-30-jaar-voor-gruwelmoorden-op-franse-bejaarden/

    Zo kan het ook! Levenslang en 30 jaar voor gruwelmoorden op Franse bejaarden

    Een Franse rechtbank heeft twee misdadigers keihard aangepakt door ze te veroordelen voor de hoogst mogelijke straf. De daders waren jonger dan 20 toen ze onder invloed van drank en drugs een drietal ouderen martelden en vermoordden en een jonge vrouw in het bijzijn van haar partner misbruikten.

    In 2017 pleegden Zaki A.T. en Dailami A. een reeks verschrikkelijke misdrijven. Een 85-jarige vrouw, een 71-jarige man en een 74-jarige vrouw werden dood gevonden in hun woningen. Zij zijn gemarteld en uiteindelijk vermoord door deze twee figuren, waarvan er één destijds minderjarig was en de ander een jaar of achttien. Ook hebben zij zich op één van de avonden waarop ze dit deden, vergrepen aan een jonge vrouw in het bijzijn van haar partner.

    Geliked door 3 people

   • delamontagne zegt:

    BLOED overal, Op de muren, het plafond, de meubelen, overal…….
    Als de politie op 3 Mrt 2017 het eenvoudige apartement van echtpaar DeglÍnnocenti binnenkomt, begrijpen ze heel snel niet met een gewone inbraakt te maken te hebben.
    Wat ze zien is een groot bloedbad……..
    Op haar ziekbed ligt de 85-jarige vrouw, Ginette, haar schedel totaal ingeslagen, ligt in een roodachtige brei met glasscherven.
    In de andere kamer ligt haar man onder een hoop kleren,Massimo 71 jaar oud.
    Het lichaam opengesneden en het gezicht totaal verpletterd.
    etc, etc nog meer gruwlijke details.
    Zelfs de parkietjes van ’t echtpaar moesten het ontgelden.
    De “JONGEREN ! ? ?”, waren toen 17 en 18 jaar oud.
    etc,etc
    Dit is een van de twee, de moslim “Zaki Ali- Toumbou

    Ze kwamen van het overzeese, ISLAMITISCHE departement van Frankrijk in Afrika.
    Wat zo min mogelijk werd geschreven, HET WAREN MOSLIMS.
    Want zo zullen de Media denken, wat heeft hun “godsdienst” er mee te maken.
    Le Parisien
    http://www.leparisien.fr/amp/faits-divers/trois-retraites-tues-une-jeune-femme-violee-les-barbares-de-montlucon-devant-la-justice-18-11-2019-8195430.php

    Geliked door 2 people

 17. Lucky zegt:

  https://www.universiteitleiden.nl/nieuws/2017/08/hoe-vind-je-psychopaten-in-de-dop

  Kenmerken van psychopathie
  Zwaanswijk is uitgegaan van een model met drie factoren of drie bouwstenen: interpersoonlijk, affectief en gedragsmatig. Psychopaten tonen op het interpersoonlijke vlak onder meer een (oppervlakkige) charme, arrogantie en narcisme. Ook liegen ze makkelijk. Qua gevoelsleven (het affectieve) is sprake van ongevoeligheid, oppervlakkigheid en het ontbreken van schaamte of schuldgevoel. De gedragskenmerken zijn: impulsiviteit, onverantwoordelijkheid, behoefte aan opwinding en grensoverschrijdend gedrag. Die gedragskenmerken leiden, in combinatie met de andere dimensies, vaak tot delinquentie.

  Geliked door 2 people

 18. Pietersen zegt:

  Belangwekkend rapport waarop je beleid kunt maken. De Nederlandse overheid doet daar echter niet aan en in de Tweede Kamer gaan ze dan toch roepen ‘etnisch profileren, discriminatie’, dus er gebeurd weer h-e-l-m-a-a-l niets. Net zo lang tot we helemaal naar de kloten zijn.
  Ga er desondanks maar van uit dat de islam psychopaten in overvloed kweekt.

  Geliked door 2 people

 19. hannah zegt:

  leuk verhaal …. alleen het woord inteelt AUTISTEN is hier niet op zijn plaats, autisme is iets totaal anders …. alhoewel inteelt wel het nodige aanricht ……

  Like

 20. Hovawart zegt:

  De Linksche Looney Brigade (met de PvdA voorop) kozen ervoor dat. bij de aankomst van de ‘gastarbeiders’, zij hun ‘eigen cultuur’ zouden kunnen behouden…….en zie wat er van gekomen is.
  Politiek maakt meer slachtoffers dan welke gruwelijke ziekte of sekte dan ook, en men verkiest het zelf……zelfs als men al decennia tegen dezelfde symptomen oplopen, en geterroriseerd blijven worden door generaties van deze cultuurverrijking…..het neemt zelfs toe!!!
  Hoe dom moet een volk zijn om jarenlang alles maar te blijven slikken dat Den Haag/Brussel besluiten dat men maar moet slikken, ik verslik er bijna van.

  Geliked door 2 people

 21. Wachteres zegt:

  https://www.dvhn.nl/drenthe/coevorden/Watertoren-Coevorden-kleurt-vanaf-maandag-oranje-25059435.html

  Watertoren Coevorden kleurt vanaf maandag oranje

  “Ook Coevorden doet mee aan de internationale campagne Orange the World en heeft de watertoren aan het Van Heutszpark uitgekozen om vanaf maandag in het oranje licht te hullen.

  De kleur oranje symboliseert een zonnige toekomst, vrij van geweld tegen vrouwen en meisjes. Meer dan negentig landen doen aan de campagne van 25 november tot 10 december mee.
  Emmen en Borger kleuren ook oranje

  Naast Coevorden doen in Zuidoost-Drenthe ook de gemeenten Emmen en Borger-Odoorn aan Orange the World mee. In Emmen is komende maandag lichtkunst in het Rensenpark te zien, terwijl in Borger het grootste hunebed van Drenthe, D21 oranje kleurt”.

  En ondertussen worden nog steeds miljoenen geweldplegers binnengehaald.

  Wie het vatten kan die vatte het.

  Geliked door 2 people

 22. Aegolius cs zegt:

  Dank voor jouw vertaald artikel, delamontagne!

  Geliked door 3 people

 23. Lucky zegt:

  Frankrijk
  https://www.breitbart.com/europe/2019/11/22/excrement-discovered-vandalised-french-church/

  Human Excrement Smeared at Vandalised French Church
  Met Menselijke uitwerpselen besmeurd en vernielingen in Franse kerk

  Two men are accused of breaking into a church in the French commune of Tarbes and vandalising the place of worship and soiling books with faeces.
  The church attack occurred on Wednesday afternoon and saw the pair, who are still at large, take out prayer books which they proceeded to tear up, set on fire, and soil with human waste, French broadcaster Franceinfo reports.

  The pair also emptied an entire fire extinguisher, threw a statue at the church’s benches, and toppled a crucifix which they also tossed to the ground.

  Twee mannen worden ervan beschuldigd in te breken in een kerk in de Franse gemeente Tarbes en de plaats van aanbidding te hebben vernield en boeken te vervuilen met ontlasting.
  De kerkelijke aanval vond plaats op woensdagmiddag en zag het tweetal, dat nog steeds vrij rondloopt, gebedenboeken tevoorschijn halen die ze vervolgens hebben verscheurd, in brand gestoken en bevuild met menselijk afval, zo meldt de Franse omroep Frankrijk.

  Het paar leegde ook een volledig brandblusser, gooide een standbeeld naar de banken van de kerk en wierp een kruisbeeld neer dat ze ook op de grond gooiden.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s