Israël zal de VN vragen om 800.000 Joodse vluchtelingen uit Arabische landen te erkennen

Screenshot_79

Het Joodse Kwartier in Tripoli in Libië voor de Tweede Wereldoorlog. In 1931 woonden er nog 21.000 Joden in Libië. In 1974 nog een 20-tal. De laatste Jood van Libië, Rina Debach, verliet het land in 2003.

(Door: “Brabosh”)

De Israëlische ambassadeur bij de VN, Danny Danon, heeft een plan aangekondigd om een ​​resolutie voor te stellen waarin Joodse vluchtelingen uit Arabische landen en Iran worden erkend, met als doel de voorgestelde zogenaamde Palestijnse resoluties te ondermijnen.

Danon zal de resolutie aankondigen tijdens een bespreking van de Algemene Vergadering om 72 jaar te markeren sinds het partitieplan van 1947 dat de staat Israël vestigde. Danon zei:

Lees verder>>>
een ander Israëlisch geluid

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestijnen", antisemitisme, Arabische wereld, gezond realisme, Islam, Islamisering, Israël, Joden, Jodendom, Jodenhaat, Verenigde Naties. Bookmark de permalink .

5 reacties op Israël zal de VN vragen om 800.000 Joodse vluchtelingen uit Arabische landen te erkennen

 1. Rensk. zegt:

  Goed plan. Kijken hoe de pet staat bij de VN. Ik zie de uitkomst tegemoet.

  Like

 2. De 1000en Joden die de laatste jaren uit W-Europa GEVLUCHT zijn, ook maar meenemen in de aantallen vluchtelingen. In Israel maakt men zich zorgen om de toekomst van het land. De orthodoxe Joden ‘fokken als konijnen’ en verdommen het om het leger in te gaan en/of om te gaan werken. Dit speelt ook mee in de politieke crises waarin het land op dit moment verkeert. Lang geleden hoorde ik een Israeli al zeggen; ’t Is dat de Arabieren onze gemeenschappelijke vijand is, anders zou er zomaar een burgeroorlog kunnen uitbreken. Een ander probleem dat dreigt is de overbevolking in de toekomst. Een gem. orthodoxe moeke krijgt gem. 7 kinderen, de seculiere 2 à 3. Er wordt ook gerept dat Israel mss in de toekomst te heet wordt om er te wonen!!

  Like

 3. Meine zegt:

  Geef ik weinig kans, wordt direct weggestemd, en dan verzwegen.
  Maar, ik laat mij graag verbazen….

  Like

 4. fleckie zegt:

  From time immemorial’ is het boek ( ZEER. de moeite waard). van Joan Peters, over het joods- Arabisch conflict over Palestina, ’. en…ALLEEN te koop in speciale. geselecteerde boekhandels, in de Verenigde Staten. !!! iSBN no-06-091.288 -X. ..091.24585 .
  Uitg. Harper & Row Publishers . Waar o.a. In. verteld wordt hoe men het verdrijven van de Joden uit de Arabische landen, MET achterlating. van eigendommen, banktegoeden.( verdoezelde!!,,) …( dezelfde ideeen zoals hier in de christelijke landen. POGROMS ( altijd) ontketend werden!!!…………..>~<~<~<~<~<~<

  Like

 5. fleckie zegt:

  waar. ons belastinggeld OOK. MET. VREUGDE. ontvangen wordt…..DE. UNRWA, die verkeerd telde😂🤑in 2012. NIW 8.6.2012.
  Einat Wilf is op campagne om de telpraktijken van de UNRWA aan de orde te stellen.Eigenlijk zijn maar enkele tienduizenden Palestijnen ECHTE. vluchtelingen
  Vorige week was ze op uitnodiging van het CIDI een paar dagen in Necerland: dr. Einat Wilf, een Istaelische parlementarier van de Atsmaoet- partij, een donkerharige veertiger die promoveerde in de politicologie. Ze maakt deel uit van Ehud Baraks Arbeid- partij, die begin 2011 aan zulke brote spanningen tussen de linket. Zen. rechtervleugel blootstond dat Barak tot een slimme afsplitsing besloot, en daarmee verhinderde. dat. de. arbeid. door uittreding de coaltie van Netanyahu om zeep hielp. Vanaf januari 2011 hield Netanyahu daarom 66 parlementariers over, inclusief de vijf van Atsmaoet- een marge die dank zij Kadima inmiddels overigens flink wat ruimer is geworden.
  Wilf kwam om een idee te promoten en natuurlijk ook ‘om mensen te ontmoeten’. Tijdens een petsontbijt in hetn Amsterdamse Victoria Hotel, zette ze haar idee zonder omwegen uiteen: de UNRWA ( United Nations Relief and Works Agency), de hulporganisatie die- merkwaardige uitzondering— speciaal voor. de. Palestijnen op aarde is en ruwweg EEN. MILJARD. DOLLAR
  per jaar mag uitgeven, telt zo ongeveer ALLE. Palestijnen als vluchtelingen mee, behalve die uit de Palestijnse gebieden op de West Bank. Deze manier van tellen die zomaar vier miljoen inPalestijnse gebieden op de west Bank. Deze manie4 van tellen, die zomaar 4 miljoen vluchtelingen oplevert, is volgens Wilf een praktijk v.d. UNRWA die ‘ in de jaren 60 begonnen is, maar niet stoelt op enige solide juridische basis. Waarom zouden nakomelingen van vluchtelingen zelf vluchteling zijn, redeneert ze, als ze gewoon in de. GAZASTROZoK, de West. BANK, of. JORDANIE. wonen en niemand ze dwingt om daar weg te gaan? Inmiddels is men al bij de vietde of de vijfde generatie beland: hoe lang is die VN- filosofie houdbaar?
  Wilf wil de term ‘vluchteling’ gaan beperken tot de mensen die in 1948 daadwerkelijk hun hiuizen moesten verlaten. Zij mogen vann Wilf terugkeren als ze zich’vredelievend’gedragen. Deze manier van tellen of definitie zou het aantal Palestijnse vluchtelingen p,otseling terugbrengen tot.’ enkele
  tienduizenden’. Omdat de eis op terugkeer een belangrijke horde is in het vredesproces, en om dat het momenteel niet de tijd is voor grote onderhandelingen, lijkt het Wilf vetstandig om deze kwestie eerst aan te pakken—‘klein beginnen’ kortom. De komende jaren gaat ze Ampagne voeren voor deze visie. .UITSMIJTERS. .los van haar campagneverhaal had ze voor het ontbijtende journaille nog wat conceptuele uitsmeters. Geloofde ze nog in een tweestatenoplossing.? ‘Optimisme’ was niet aan de orde, hooguit ‘de plicht om te proberen’,en zo zag Barak het ook; een ‘overtuiging dat het kan lukken’ is er niet. Dat Barak in 2000 in Camp David zo dicht bij een oplossing leek te zijn lag niet aan zijn bijzondere talenten, maar aan de strategische situatie. De kansen op vrede waren na 1989 toegenomen omdat de Sovjetunie wegviel als steunpunt voor landen. de Arabieren maar dat de kansen zekfs in de jaren 90 niet werden gegrepen zegt volgens Wilf veel over het ‘diepgewortelde Arabische antisemitisme.’.
  Een journalist is de koppige overtuiging toegedaan dat Israel een zorgplicht heeft tegenover. naar. een Palestijnse. staat teruggekeerde vluchtelingen, maar zwilf vindt van niet— dat was toch immers het hele idee van een soevereine staat? Is het Westen te mild tegenover de nukken en grillen van Arabische landen? vraagt ondergetekende . Jazeker , vindt Wilf, er is sprake van een ‘racisme van lage vereachtingen’. Ook Israel heeft zichzelf in 1948 en erna uit de nesten gewerkt. Waarom moet de Palestijnen steeds een slachtofferrol worden toebede3ld? De UNzrWA. is helaas een vitale kracht bij het in stand houden van die rol, bevestigt Wilf weer een andere vraag.
  ONAANTASTBAAR. .En dan Netanyahu , de chef van de coalitie wasr ze zelf inzit. Hij is volgens Wilf onaantastbaar en niet alleen de machtigste, maarv ook de breedst gesteunde politicus van het land,.” Zijn visie weerspiegelt die van de meeste Israeli’s. Hij dient hun belangen, vinden zev. Israeli’s vertrouwen geen leiders die te gretig willen onderhandelen” Netanyahu is precies de man die deze waakzaamheid belichaamt.Nooit eerder was volgens Wilf een Israelische premier. ZO. onomstreden. Als de discuscie tenslotte om onnaspeurlijke redenen bij het zeuropese schuldgevoel belandt, wordt ze heel welbespraakt.” Dat Israel het produkt zou zijn van
  dat schuldgevoel, is een sprookje datbhet in Arabische landen goed doet. De stichting van Israel is niet door de ztweede Wereldoorlog veroorzaakt, het zionistische plan is veel puder, dat is zonneklaar. Israel zou sowieso zijn gesticht, maar dan met. meer. joden. 😊 We slaan onze notitiecahiers dicht, tegen zo’n energieke afsluiter kan de povere hotelkoffie niet op. ##
  .DE. UNRWA. STIMULEERT. DE. PALESTIJNSE. SLACHTOFFERROL.
  #<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s