Heeft Nederland geprobeerd om een kroongetuige in de MH-17-zaak om te kopen?

Screenshot_3

Vladimir Zemach na een hoorzitting voor een rechtbank in Kiev op 5 september. Niet veel later werd hij in het kader van een gevangenenruil met Rusland vrijgelaten.

(Vertaling: E.J. Bron)

Het neerschieten van  het vliegtuig MH-17 van Malaysia Airlines in het jaar 2014 boven het oosten van de Oekraïne is nog steeds niet echt opgelost. Wederzijdse beschuldigingen maken het werk moeilijk. Nu heeft een van de belangrijkste beschuldigden voor het Europees Gerechtshof voor de Mensenrechten een aanklacht ingediend tegen Nederland en de Oekraïne.

RT

Vladimir Zemach werd door de door westelijke regeringen gefinancierde hobbyonderzoekers van “Bellingcat” als belangrijkste beschuldigde neergezet, die het BUK-luchtafweersysteem op die noodlottige 17e juli 2014 bediend en na het neerhalen van de Boeing 777 verborgen zou hebben. Als bewijs verwijst “Bellingcat” naar een op Internet opgedoken interview met Zemach, waarin hij zogenaamd zelf toegeeft de BUK verstopt te hebben. Het probleem daarbij is echter dat de desbetreffende plaats in de video onduidelijk werd gemaakt d.m.v. een pieptoon. Men zou echter van zijn lippen kunnen aflezen dat hij het woord “BUK” uitgesproken zou hebben, beweerden de hobbyonderzoekers.

Voor de onderzoekers van het Joint Investigation Team (JIT) is de 58-jarige Vladimir Zemach daarom een zeer belangrijke getuige. Onder Nederlandse leiding nemen bovendien nog Australië, België, Maleisië en de Oekraïne aan het onderzoek deel. Of de getuige om deze reden op 27 juni door een commando van de Oekraïense geheime dienst SBU uit de stad Snizjne in de zelf uitgeroepen Volksrepubliek Donetsk ontvoerd, verdoofd en naar Kiev werd overgebracht, blijft onduidelijk. Vast staat dat Zemach in het kader van de tussen Rusland en de Oekraïne is september plaatsgevonden gevangenenruil weer via Rusland naar zijn geboortestad is teruggekeerd.

In gevangenschap in Kiev kreeg de Afghanistan-veteraan bezoek van Nederlandse onderzoekers, die hem wilden ondervragen over het neerhalen van vlucht MH-17. Zij stoorden zich blijkbaar niet in het minst aan de omstandigheden waaronder Zemach überhaupt naar Kiev gebracht kon worden. toen de regering in Den Haag te weten kwam dat “haar” gevangene uit de gevangenis zou worden ontslagen, protesteerde ze en verlangde van de Oekraïense autoriteiten hem gevangen te blijven houden, omdat hij tot een van de verdachten werd verklaard.

Na zijn vrijlating bracht Vladimir Zemach niet alleen zware beschuldigingen tegen de Oekraïne naar voren, maar ook tegen Nederland. In een interview met de Russische tv-zender “Rossiya-24” beweerde hij dat men hem op grond van zijn deelname bij “terroristen” (bedoeld worden de separatisten van de beide “Volksrepublieken” Donetsk en Loegansk) ermee dreigde hem levenslang opgesloten te laten. Maar hij zou dit kunnen voorkomen door te getuigen dat Rusland en de milities achter het neerhalen van de MH-17 van Malaysia Airlines zitten. Als beloning zou hij niet alleen vrij komen, maar ook het Nederlandse staatsburgerschap en een huis in Nederland krijgen.

De beschuldiging wordt nu gevolgd door daden. Zoals zijn advocaat Anatoli Kutscherena meedeelde, zou hij in opdracht van Zemach een klacht tegen Nederland en de Oekraïne bij het Europees Gerechtshof voor de Mensenrechten hebben ingediend. Daarbij gaat het vooral om de ontvoering, de omstandigheden in de gevangenis en het toedienen van psychofarmaca om hem tot een gewenste getuigenis te brengen. Maar zijn cliënt boog niet voor de druk, zei Kutscherena. Zemach zou principieel bereid zijn om te praten met Oekraïense en Nederlandse onderzoekers, echter alleen in zijn vaderland, voegde hij er nog aan toe.

Bron:
https://deutsch.rt.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

h/t T.K.

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

11 reacties op Heeft Nederland geprobeerd om een kroongetuige in de MH-17-zaak om te kopen?

 1. Klaas zegt:

  Like

  • @ Klaas.

   Ik heb eigenlijk meer het idee dat het niet gaat om benul te hebben van.
   Naar mijn mening is het gewoon het proberen van kijkcijfers op te schroeven om die 900 miljoen die de staatspropaganda kost een geloofwaardig tintje te geven.
   Ik moet zeggen Ik kijk niet naar dit soort programma’s maar uit hetgeen Ik erover gelezen heb moet het nogal een ziekmakend geheel zijn geweest.
   Wat wel duidelijk is is dat dit stuk vuil op een schild gehesen dient te worden en aan het publiek verkocht moet gaan worden als een zielig meisje dat door Isis voor de gek gehouden is.
   Maar je kunt het ook anders zien.
   Ze wist maar al te goed waar ze mee bezig was alleen het liep niet zo af als ze verwacht had omdat de hele moordenaarsbende naar de hel is gebombardeerd en dus haar kalifaat snel ten einde kwam.
   Het zal me overigens niet verwonderen als ze binnen een jaartje of zo weer pleite is naar een andere tak van haar zo geliefde Isis

   Like

 2. Saeftinghe zegt:

  Een aantal feiten voorzover ik ze ken en kan beoordelen.
  De MH 17 is NIET brandend uit de lucht komen vallen.
  Dit roept bij mij de vraag op: Bij een rakat treffer, is er dan niet ALTIJD een explosie die hoog in de lucht brand veroorzaakt?

  Wat is er van die verkeersleider in Kiev, Carlos, geworden? Die schreef heel veel op een internet site.
  Daar Was geschreven, dat hij opdracht had gekregen om de MH17 om te leiden en lager te laten vliegen. Waarom, en van wie kwam die opdracht?

  Getuigen hebben 2 jachtvliegtuigen gezien, vlakbij de MH17, oudere SU types voor grondaanvallen. Konden die niet de 11Km hoogte halen?
  Een raket kan dat zonder moeite!

  Er waren zuurstof maskers opgezet, daar moet de cabine druk voor zakken om die bereikbaar te maken.
  Er was dus tijd om die op te zetten!!

  Op de allereerste beelden na het neerstorten waren RONDE kogelgaten te zien in de cockpit!
  Later nooit meer herhaling van deze beelden.

  Obama beweerde sateliet opnames te hebben, die zijn nooit publiek gemaakt, waarom niet

  En wie had er nu belang bij om dat vliegtuig neer te halen?
  Rusland? hoe dan?
  Ukraine? Hoe?
  De rebellen?

  Wanneer één van deze, met overtuigende argumenten, naar een ander zou kunnen wijzen als dader, dan zie ik wel een belang.
  De MH17 is boven de Ukraine neergeschoten en doorgezweefd naar het rebellen gebied.

  Het lijkt me dat, na doorschieten van de cockpit, dode piloten, zweeft het vliegtuig nog een flink stuk door.
  Na een raket treffer lijkt het mij toe dat een veel steilere val maakt en niet in rebellen gebied zou neerkomen. En brandend!

  Van een Egypties vliegtuig, ver van oorlogsgebied, waarin een bom ontplofte heeft Obama wèl haarscherpe satelietbeelden gepubliceerd!
  Had hij die niet van een oorlogsgebied, waar het USA bedrijf Monsanto, grote belangen heeft??

  Geliked door 4 people

 3. koddebeier zegt:

  De hele zaak stinkt !

  Geliked door 2 people

  • Blaffertje zegt:

   @Koddebeier.
   Roerend met je eens.

   Oekraïne heeft een dikke vinger in de pap bij deze kwestie.
   Het was een Oekraïense colonel die enkele minuten na dat het vliegtuig was neergehaald in paniek reageerde dat niet het beoogde vrachtvliegtuig van de Russen was neergehaald maar een passagiersvliegtuig.
   Deze man was kort daarna van de aardbodem verdwenen en het radio bericht gewist.
   En de Russische separatisten die tekens de schuld krijgen hielpen bij het verzamelen van de overblijfselen, bijna iedereen kent de beelden wel van die separatist die een speelgoed beestje omhooghoud, deze werd door de media gepresenteerd alsof die man het een trofee vond, die beelden waren geframed, maar toen het hele filmpje getoond werd op de niet reguliere media (internet) zag men een man die ontroerd was en het respectvol neerlegde en een kruis sloeg.

   Er word gelogen en bedrogen door Rutte en kompanen omdat de Oekraïne vrij van smetten moet zijn omdat het bij de Europese unie moet komen.
   Ik geloof in de onschuld van Rusland voor de volle 100%.
   Rutte en de club konden nog wel een een zware dobber krijgen aan Poetin als ze zo doorgaan hem te tarten.

   Geliked door 2 people

 4. bobzelf zegt:

  OCCHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH
  ALS DIVERSE WERELDLEIDERS GEZAMELIJK 20 MINUTEN NA DE MOORD ROEPEN :
  PUTIN DID IT, HET WAS EEN BUKRAKET !!
  merkel, hollande , cameron , rutte, en zelfs de australische zeiloor op 24.000 km

  DAT KAN NIET, JE KUNT WEL ROEPEN , WE MOETEN DE DADERS VINDEN EN VEROORDELEN

  DUS ROEPEN PUTIN DID IT, HET WAS EEN BUKRAKET , IS “””AFGESPROKEN WERK “”
  SIMPEL , dus ze wisten het, !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  ALS 1 UUR NA DE MOORD , DE USA ROEPT, “”ONWEERLEGEBARE BEWIJZEN “””
  MAG IK DIE DAN 5 JAAR 5MAANDEN EN13 DAGEN EFFE ZIEN NOU ???

  DE VOLGENDE MORGEN , OPENEN ALLE DAGBLADEN MET “”PUTIN MOORDENAAR ”

  met welke bewijzen dan ?????????????????????????,

  en dan voor de zoveelste keer :

  een bukraket heeft een “”warhead ”
  Die IS GEVULD MET SCHROOT !!
  SCHROOT VAN PAKWEG 4 X 4 CM

  DUS HOE KAN SCHROOT VAN 4 X 4 CM. RONDE Gaten maken in de cockpit ???

  tevens beste lezers ,,,,, zijn er in en uitslagen in de cockpit

  dus ??? is er DUS van af 2 kanten geschoten , met 30 mm zwaar mitrailleurvuur

  daarna als de piloten dus dood zijn en er GEEN !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ALARM
  IS GESLAGEN

  wordt zo’n grapje afgemaakt met een AIR TO AIR RAKET VAN ??

  EEN MIG 27 / 29

  UKRAINE HEEFT ER EEN DIKKE 150

  NOU HIER IS DE FILM DIE DE MOORD BEVESTIGD ,

  DE FILM IS VAN 27 JULI 2014 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!, 10 DAGEN NA DE MOORD

  MET DE ONDERZOEKER MICHAEL BOCIURKIW , veel kijk plezier

  de oorzaak van de moord , hoort u !!! op 6 minuut 07 secondes

  groetjes ome bob

  Geliked door 2 people

 5. Pingback: Heeft Nederland geprobeerd om een kroongetuige in de MH-17-zaak om te kopen? | E.J. Bron – Econamic Global

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s