FOTO´S . . .


“Milieuactivisten” zeggen dat fracking slecht is. Dit is waar de lithium voor hun elektrische auto´s vandaan komt. 

Geplaatst door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

h/t “Jan”

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

6 reacties op FOTO´S . . .

 1. droevige mof zegt:

  De Duitse klimaatspinners hebben 350 GigaWatt nodig voor hun elektrische auto’s, maar er zijn slechts 68,5 GigaWatt beschikbaar. En dit met kolen en kerncentrales. Eenvoudige berekening maar zonder resultaat en zonder gevolgen.

  Like

 2. Blaffertje zegt:

  Nu klink ik wel even heel erg links maar fracking (schaliegas- en schalie oliewinning) is erg slecht.
  Er word o.a. hoog kankerverwekkend benzeen en formaldehyde gebruikt, de aarde er omheen verzilt en alle leven in een omtrek van enkele kilometers gaat dood, ook planten willen er vrijwel niet meer leven en het grondwater word vergiftigd.
  En de kleine explosies die nodig zijn om minuscule scheurtjes in het gesteente te maken om het opgesloten gas of olie vrij te maken hebben ook een nadelig effect op het bodemleven.
  Fracking is in Amerika al jaren geleden toegepast en het aantal sterfgevallen aan kanker is in de gebieden waar gefrackt werd dramatisch toegenomen.
  Mensen in die gebieden zijn in actie gekomen tegen het fracking en ze hebben gelijk gekregen, maar hier in Nederland moet men het wiel weer opnieuw uitvinden, daar komt nog bij dat het meer kost dan het oplevert.
  https://nl.wikipedia.org/wiki/Fracking

  Geliked door 2 people

  • Tijl Uylenspiegel zegt:

   Ook ik moet niks hebben van het vaak GroenLinkse geleuter maar in het geval van fracking heb ik ook zo mijn twijfels (net zoals bij genetische manipulatie).
   Het is natuurlijk knap dat ze het kunnen maar voordat je het ook daadwerkelijk gaat inzetten moet er wel ruim voldoende zijn aangetoond dat het ook werkelijk veilig kan.
   In het geval van genetische manipulatie is dat niet of nauwelijks aan te tonen en daarom zou men het zekere voor het onzekere moeten nemen.
   Niet doen dus.

   Geliked door 1 persoon

 3. Blaffertje zegt:

  Maar voor alle duidelijkheid, beide zijn slecht.

  Geliked door 1 persoon

 4. Bob Koster zegt:

  In Canada worden honderden vierkante km teerzand afgegraven om er het laatse beetje olie uit te destilleren. Wat over blijft is een troosteloos maanlandschap waar al het leven verdwenen is. Plaats daar ook eens wat foto’s van. Voor het eerlijke verhaal.

  De onderste foto toont een plaats waar mineralen zo dicht aan de oppervlakte liggen dat ze eenvoudig afgegraven kunnen worden. Dat gebeurt ook met andere ertsen, zelfs met uranium.

  Overigens zijn mijn mede-technofielen het er allemaal over eens dat waterstof de toekomst heeft en dat auto’s op batterijen in het museum thuis horen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s