Hadi al-Amiri: Vertrouweling van Soleimani, figuur achter de schermen van de aanval op de Amerikaanse ambassade, was gast van Obama in het Witte Huis

Screenshot_38.png

(Door: Reinhard Werner – Vertaling: E.J. Bron)

De aanval van pro-Iraanse milities op de Amerikaanse ambassade in Irak illustreert op bittere wijze het mislukken van de zonneschijnpolitiek tegenover Iran, waarmee de voorganger van Trump, Barack Obama, in de loop van zijn ambtsperiode als president van de VS was begonnen.

epoch times

De vrijdagmorgen door een doelgerichte luchtaanval op bevel van de Amerikaanse president Donald Trump uitgeschakelde commandant van de Iraanse Al-Quds-brigades, Qassem Soleimani, was de belangrijkste man achter de poging van pro-Iraanse milities in het begin van de week om de Amerikaanse ambassade te bestormen. Om de aanval uit te voeren, waren er echter ook actieve handlangers ter plaatse nodig.

Dit waren volgens de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Mike Pompeo, op 1 januari de vrijdag eveneens geëlimineerde vertrouwelingen van Soleimani Abu Mahdi al-Muhandis, de commandant van de vrijdag door de VS officieel als terreurorganisatie gekwalificeerde militie Asa´ib Ahl al-Haq, Qays al-Khazali, evenals de pro-Iraanse militieleden Faleh al-Fayyad en Hadi al-Amiri (foto boven).

Vooral Al-Khazali en Al-Amiri hadden derhalve de leidende rol in de mobilisatie van de gewapende meute, die op 31 december de “Groene Zone” van het ambassadeterrein binnendrong en probeerde het gebouw te bestormen. De aanvallers zagen pas af van hun plan, toen ongeveer 100 Amerikaanse mariniers naar plaats des onheils werden verplaatst.

Terughoudendheid van Obama zou JCPOA mogelijk moeten maken

Dat vooral Al-Amiri een belangrijke rol bij de aanval op de diplomatieke vertegenwoordiging van de VS in Bagdad toekwam, is niet vrij van een bijzondere pikanterie.

Nog in het jaar 2011 was, zoals o.a. bericht wordt door “Al-Arabiya”, de huidige militieleider hoogstpersoonlijk gast van de toenmalige president Barack Obama in het Witte Huis. Destijds was hij nog minister van Transport in de Irakese regering onder minister-president Nuri al-Maliki.

De van 2006 tot 2014 regerende regeringschef behoorde tot de sjiitische bevolkingsmeerderheid in Irak. Teheran had sinds de val van het regime van Saddam Hussein in het jaar 2003 door een door de VS aangevoerde invasie constant actief geprobeerd om via een door sjiieten aangevoerde regering de controle in het land van de voormalige vijand in de Golfoorlog te verkrijgen.

Al-Maliki bleek daarbij een belangrijk middel te zijn: zijn sektarische politiek zorgde niet alleen voor opstand in de autonome Koerdische regio in het noorden van het land tegen de leiding in Bagdad, maar ook die van de soennitische en Turkmeense delen van de bevolking – en gold als sleutelfactor die het ontstaan en de opkomst van de soennitische terreurmilitie “Islamitische Staat” (ISIS/IS) in het begin van de jaren-2010 begunstigde.

De regering Obama deed weinig om Maliki een halt toe te roepen. Hij gold als stabiliteitsfactor, die ervoor zou kunnen zorgen om een einde te maken aan de chaos in Irak na het einde van het Baath-regime, jaren van opstanden en onder de indruk van de “Arabische Lente”.

Bovendien bedreef Obama ook een zonneschijnpolitiek – critici spraken destijds als van “appeasement”- tegenover Iran, dat constant probeerde zijn invloedssfeer in de regio uit te breiden.

Obama vond blijkbaar het risico, waarvoor de agressieve expansiepolitiek van Teheran in het Midden-Oosten zorgde, in te moeten calculeren om het zogenaamd grotere en belangrijkere doel te bereiken: het JCPOA-akkoord, dat daadwerkelijk in het jaar 2015 ondertekend werd.

Er was een tweede Benghazi gepland

Nu echter bevond zich een van de leden van de regering in Irak, waarmee Obama een vertrouwelijke relatie onderhield, te midden van de gewapende meute, die probeerde onder het uitschreeuwen van verwensingen tegen de VS en Israël, een tweede Benghazi aan te wakkeren.

Op 11 september 2012 had te midden van de troebelen van de Libische burgeroorlog een radicaalislamitische militie de diplomatieke vertegenwoordiging van de VS daar bestormd, waarbij o.a. de Amerikaanse ambassadeur, Christopher Stevens, werd vermoord.

Ook in Bagdad zou het draaiboek iets dergelijks moeten zijn. Bronnen, die zich uitlieten tegenover de nieuwssite “Alhurra”, verklaarden dat het luitenant-generaal Abu Muntazar al-Heusseini, een militair adviseur van de huidige minister-president Adil Abdul-Mahdi zou moeten zijn die de deuren naar het ambassadeterrein zou moeten openen – samen met een hoge veiligheidsofficier in de Irakese regering, wiens naam echter niet genoemd werd.

Die zou echter alleen maar binnen de groene zone van het ambassadeterrein soevereine bevoegdheden hebben. Soleimani was van plan om de ambassade te bestormen, brand te stichten en het aanwezige ambassadepersoneel te doden en te verbranden.

Erdoğan zou optisch van de situatie kunnen profiteren

Behalve het Badr-korps al-Amiris, een van de belangrijkste Iraanse proxy-milities in Irak en onderdeel van de “Volksmobilisatie eenheden” (PMF), speelde ook Al-Muhandi´s “Haschd Brigade” een belangrijke rol bij de aanval op de ambassade.

De 3500 strijders die er aan deelnamen, hadden daarvoor vrijstelling van hun dienst in de PMF of de 45e en 46e brigade van de “Nationale Verdedigingsbrigades” gekregen. Niet alleen sjiitisch-islamitische, maar ook een christelijke militie, de “Babylon-militie” van Ryan al-Chaldani, zou aan de aanval hebben deelgenomen.

Om de veiligheid van het Amerikaanse militaire personeel en bondgenoten te garanderen, zullen volgens berichten de VS nu 3000 soldaten van de 82e Airborne Division naar het Midden-Oosten sturen, hoofdzakelijk naar bases in Koeweit. De VS lijken vastbesloten om mogelijke vergeldingsaanslagen van de Iraanse terreurorganisatie en proxy´s actief tegen te gaan.

De regering-Trump wil op deze wijze veiligstellen dat de aanhoudende terugtrekking van de VS uit het Midden-Oosten niet opnieuw eindigt in chaos, waarvan gevaarlijke spelers profiteren.

In dit verband kan er van uitgegaan worden dat de opvallend onverschillige houding van Washington met betrekking tot het sturen van Turkse troepen naar Libië er ook een indicator voor is dat Trump de NAVO-bondgenoten ook met het oog op Irak sterker wil maken.

Voor de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan zou dit gepaard kunnen gaan met het winnen aan invloed – de VS zullen daaraan echter niet meer financieel en personeel deelnemen.

Bron:
www.epochtimes.de
Door: Reinhard Werner

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Donald Trump, gezond realisme, Iran, Islam, Obama, Rotzakken, sjiieten, soennieten, Terrorisme, VS. Bookmark de permalink .

29 reacties op Hadi al-Amiri: Vertrouweling van Soleimani, figuur achter de schermen van de aanval op de Amerikaanse ambassade, was gast van Obama in het Witte Huis

 1. guusvelraeds zegt:

  Elke afspraak over vede met islamitische staten waarin de sharia de lijn van het bestuur bepaald is vanaf begin gedoemd te mislukken omdat het verraad tegenover de anders gelovigen religieus voorgeprogrameerd is en gelijk staat aan een bevel rechtstreeks van Allah.

  Doe geen moeite is mijn advies aan elke Westerse staat en garandeer je vrede met absoluut militair overwicht. Verlies je dat overwicht ben je het haasje. Dat geldt natuurlijk ook voor het overwicht binnen je eigen landsgrenzen.

  We hebben inmiddels miljoenen naar binnen gehaald.

  Raak je het overwicht kwijt dan is het de goddelijke opdracht van elke gelovige moslim om iedere niet moslim te onderwerpen.

  Vreedzame coexistentie op gelijke hoogte komt niet voor in het islamitisch vocabulair.

  Goedwillende moslims (die zijn er ook) spelen binnen deze processen geen enkele rol.

  Willen die laatsten een rol spelen dan verliezen ze in no time hun hoofd.

  Geliked door 3 people

 2. Jan zegt:

  En
  Shibl al-Zaydi, leader of the PMU has been confirmed dead after the US conducted another air strike targeting his convoy in Taji. Two vehicles hit. 

  https://www.citizenfreepress.com/breaking/breaking-trump-just-did-it-again-another-terrorist-convoy-carrying-high-value-targets-just-obliterated-in-iraq/

  Like

 3. Jan zegt:

  Hollyweirdo’s ziedend

  Hollywood Erupts After Soleimani Airstrike: ‘Hitler Did the Same Thing
  https://www.breitbart.com/entertainment/2020/01/03/hollywood-erupts-after-soleimani-airstrike-hitler-did-the-same-thing/

  Like

 4. Jan zegt:

  Idioot van de Dag Rose McGowan

  Dear #Iran, The USA has disrespected your country, your flag, your people. 52% of us humbly apologize. We want peace with your nation. We are being held hostage by a terrorist regime. We do not know how to escape. Please do not kill us. #Soleimani

  https://mobile.twitter.com/rosemcgowan/status/1212976832544460801

  Geliked door 1 persoon

 5. Jan zegt:

  Salami is toast

  Geliked door 2 people

 6. Kraftavilqa zegt:

  Dat demonstreert maar weer dat de Amerikanen met obola waarlijk de vijand in huis – in dit geval het witte huis – hadden gehaald tot twee keer toe zelfs.gelukkig heeft acht jaar obola wel geleid tot een zekere bewustwording bij de Amerikanen zodat ze heks hillary daar hebben laten liggen waar ze reeds was.en ze Donald James Trump hebben gekozen.

  Geliked door 4 people

  • Nemesis zegt:

   Dat heeft hij zeker, tijdens zijn bewind, liepen de toppers van moslim broederschap in en uit, zonder controles. Iedere dag weer. Als men toentertijd de USA kranten en alternatieve media een beetje volgde, er bestaan honderden bewijzen, spreek foto’s en video opnames van.

   Like

  • guusvelraeds zegt:

   Moest even nadenken maar ik heb hem. Vroeger had je de zwarte pest vandaag hebben we de zwarte obola.

   Like

 7. Monalisa zegt:

  Er wonen ook mensen Daar die dit doorgaven aan usa 🇺🇸

  Like

 8. Jackholland zegt:

  Geen 1 moslim is te vertrouwen. En al zeker niet wanneer het afspraken betreft tussen moslims en niet-moslims . Zolang moslims geen openlijk commentaar hebben op de Koran en bijbehorende shit laten Ze in principe blij. ken dat ze achter de gebruiken , wetten , tradities van de pislam staan. Daar hoort ook liegen bij tov niet-moslims. Trap er niet in hoe aardig uw Marokkaanse bakker, Turkse slager ook is , als het er op aan komt gaat uw niet islamitische kop er gewoon af. Hoeveel brood en vlees u er ook gekocht heeft . Het was, is en blijft kutvolk met een hele grote K, en dat zal nooit veranderen . West-Europa gaat volledig nr de kloten vanwege werkeloze parasiterende kutmoslims . Er is 1 lichtpuntje zodra west Europa leeggeroofd is zullen ze vertrekken en net als sprinkhanen elders gaan parasiteren want iets opbouwen kunnen ze niet .

  Geliked door 2 people

  • guusvelraeds zegt:

   De islam is helemaal dichtgetimmerd voor kritiek. Moslims is het vrije denken vanaf de geboorte afgeleerd. Tel hierbij de gruwelijke sociale controle op en je hebt een perfekt volk geschapen om te leven onder een dictatuur. Niet voor niets dat de EU ze bij massa’s naar binnen harkt. Zij vrij spel met hun pseudo religie en straks aan het hoofd van de EU een moslim. Klaar is Kees.

   Like

  • Alex Delarge zegt:

   Parasiterende inteeltmuᛋᛋlims.

   Like

 9. Klaas zegt:

  Like

 10. Charles Martel zegt:

  Raar dat die heren Arabische namen dragen en geen Farsi namen.

  Like

 11. Jan zegt:

  En mocht Iran wraak nemen

  Trump Invokes the Number 52 in Responds to Iranian Threats: ‘Iran Itself WILL BE HIT VERY FAST AND HARD’
  .
  https://pjmedia.com/trending/trump-invokes-the-number-52-in-responds-to-iranian-threats-iran-itself-will-be-hit-very-fast-and-hard/

  Like

 12. Lilith zegt:

  Bij de inauguratie van Obama zat de moslimbroederschap op de 1e rij.

  Like

 13. Maes zegt:

  War is provoced by immense weaponindustie and its overflow of production. Get writ of the old stocks. Renew the machinery, the old gunmachines have waste value.

  Like

 14. Jan zegt:

  Mexikaanse president Andrés Manuel López Obrador wil excuses van Amerika vanwege het aantal moorden gepoleegd met wapens gesmokkeld door Hussein Obama in project Fast and Furious.

  – Fast and Furious guns were discovered at El Chapo’s hideout in Mexico.
  – Fast and Furious guns were linked to over 200 murders.
  – Fast and Furious guns were used in the Garland Texas terrorist attack.
  – Fast and Furious guns were even used by ISIS (https://www.thegatewaypundit.com/2016/06/breaking-isis-terrorists-used-obamas-fast-furious-gun-paris-attack/)

  https://www.thegatewaypundit.com/2020/05/mexican-president-demands-clarity-apology-united-states-obamas-fast-furious-gun-running-program/

  Eric Holder en Hussein Obama aan Mexico uitleveren, zodat dir schorem alvast opgeruimd is

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s