Wapengeweld in Zweden: chirurgen moeten nu in Zuid-Afrika op cursus

Screenshot_103

(Door: Marilla Slominski – Vertaling: E.J. Bron)

In Zweden neemt het aantal slachtoffers van daders met vuurwapens en messen toe. Een uitdaging voor het medisch personeel. Daarom zoekt men nu raad bij de deskundigencollega´s in Zuid-Afrika – het land met de meeste slachtoffers door kogels ter wereld.

journalistenwatch

Vanaf 2021 wil de provincie Västra Götaland Zweedse chirurgen drie maanden naar Johannesburg sturen om daar een betere omgang met kogel- en steekwonden te kunnen leren. Het programma, waarbij de chirurgen steeds drie maanden in de stad Johannesburg doorbrengen, zal de Zweedse chirurgen op grond van de veelheid geweldsmisdrijven in de stad meer ervaring met schotwonden opleveren, bericht de zender “Sveriges Radio”.

 Ragnar Ang, geneesheer-directeur van de EHBO-post van Sahlgrenska, werkte in het verleden zelf in een Zuid-Afrikaans ziekenhuis en denkt dat het programma chirurgen de mogelijkheid zou bieden om binnen enkele maanden meer patiënten met zulke verwondingen te behandelen dan zij normaal gesproken in een jaar in Zweden onder het “mes” krijgen.

In Zweden bevindt het gebruik van vuurwapens zich op een hoog niveau. Alleen vorig jaar al zijn er in Zweden 33 mensen door vuurwapens om het leven gekomen, bericht “The Local”.

In 2018 waren er in Zweden 306 schietincidenten met 45 doden en 135 niet dodelijke verwondingen. In 2017 bedroeg het aantal geweldsdelicten, waarbij vuurwapens werden gebruikt, volgens “The Local” 324. Daarbij kwamen 43 mensen om het leven en raakten er 139 gewond.

Volgens informatie van de politie is het aantal schietpartijen op de meeste plaatsen – inclusief de hoofdstad Stockholm en de zuidelijke stad Malmö – constant gebleven, maar in enkele regio´s en vooral in het noorden van Zweden is het aantal de afgelopen drie jaar sterk toegenomen. In totaal zouden er in het jaar 2019 tot 31 oktober 286 schietpartijen in heel Zweden zijn gemeld.

De Zweedse partijchef van de partij Moderaterna, Ulf Kristersson, liet zich in juni 2019 over dit fenomeen uit en verklaarde dat de omvang van het wapengeweld “extreem zou zijn voor een land dat zich niet in oorlog bevindt”.

Het hoofd van de Zweedse veiligheidsdienst (Säpo), Anders Thornberg, waarschuwde volgens “Breitbart” dat de burgers er niet op zouden moeten rekenen dat het probleem van het wapengeweld spoedig zou verdwijnen. Hij denkt dat het huidige niveau zich het komende decennium zou handhaven.

In een interview met de Finse zender “Yle” verklaarde Thornberg in het begin van het jaar dat het geweld, dat grotendeels is te herleiden tot activiteiten van criminele bendes, hoog blijft, hoewel de gevangenissen van het land vol zitten: “De gevangenissen in Zweden zitten vol, de huizen van bewaring zitten vol, de instellingen voor minderjarigen zitten vol. Desondanks vindt ongeveer hetzelfde aantal schietpartijen plaats, hoewel de politie meer wapens en drugs in beslag neemt dan ooit tevoren”, aldus Thornberg over de stijgende criminaliteit in Zweden.

Daarom nu blijkbaar de blik naar Zuid-Afrika, want daar is men gewend aan de omgang met slachtoffers van geweld. Volgens de anti-wapenorganisatie “Gun Free South Africa” worden er in Zuid-Afrika dagelijks 23 mensen met behulp van vuurwapens gedood.

Bron:
www.journalistenwatch.com
Door: Marilla Slominski

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "Integratie", "Nuttige idioten", "omvolking", "Verrijking", "Weg met ons!", Allochtonen, asielwaanzin, Barbarisme, Criminaliteit, cultuurrelativisme, Demografie, Elite, establishment, Eurabië, Hypocrisie, Illegalen, Immigratie, Islamisering, Krankzinnigheid, Linkse Kerk, migrantengeweld, Moslims, Multiculti, nieuw fascisme, Overheid, Pacifisme, political correctness, Rotzakken, sociaaldemocraten, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zuid-Afrika, Zweden. Bookmark de permalink .

12 reacties op Wapengeweld in Zweden: chirurgen moeten nu in Zuid-Afrika op cursus

 1. Men kan beter ambtenaren van zweden leren hoe ze veroordeelde misdadigers moeten doden, dat is veel effectiever dan opereren en oplappen. Dat moet je alleen doen bij argeloze argeloze die slachtoffer worden van criminelen. De aangeschoten crimineel laten dood gaan of afmaken.

  Geliked door 5 people

 2. Aegolius cs zegt:

  Zo beschermen we de bevolking.

  Geliked door 1 persoon

 3. Pingback: Wapengeweld in Zweden: chirurgen moeten nu in Zuid-Afrika op cursus! | eunmask

 4. Tistochwat zegt:

  Is het niet veel efficiënter om die mohammedaanse moordenaars onschadelijk te maken?
  Zet ze in het gunstigste geval allemaal bij elkaar in een varkenshok, en voer hun alleen maar afval en zet hun drinkwater uit de wc-pot voor.

  Geliked door 2 people

 5. koddebeier zegt:

  Ze hadden ook naar Nederland kunnen komen. tegenwoordig is het hier bijna elke dag prijs !

  Like

 6. karton zegt:

  Als ik ’t goed begrijp importeert Zweden dus parasieten w.o. verkrachters , moordenaars enz. en tegelijkertijd exporteren zij chirurgen naar Zuid-Afrika ?! Een goede ruil zal de Zweedse regering denken, weten zij veel ?!

  Geliked door 1 persoon

  • R Thomasson zegt:

   De Zweden hebben iedere vorm van common sense verloren. Ze denken voor geen moment aan de verschrikkelijke gevaren Zweedse chirurgen in Zuid Afrika zouden tegenlopen. Vooral Johannesburg. Hoe zwarter de omgeving, hoe groter het gevaar. Ieder van hen kan onderweg naar het werk of gewoon thuis door de negers worden vermoord. In plaats van het leven van een bekwame chirurg op het spel te zetten, kunnen ze beter de doodstraf weer invoeren. Opruimen van criminelen van de Allah-brigade is veel goedkoper en zeker efficiënter. Denk maar aan het reclame spot: “Het ruimt een hoop en kost een beetje”.

   Geliked door 2 people

 7. Lucky zegt:

  Ondertussen
  https://www.breitbart.com/europe/2020/02/01/left-party-mp-tells-swedes-to-hide-illegal-migrants-set-for-deportation/

  Left Party MP Tells Swedes to Hide Illegal Migrants Set for Deportation
  Linkspartij MP vertelt Zweden om illegale migranten te verbergen die zijn ingesteld voor uitzetting

  Swedish Left Party MP Daniel Riazat has called on Swedes to purposely hide illegal migrants and bogus asylum seekers set for deportation from police in a social media post this week.

  Mr Riazat made his post in reaction to an incident that took place at a school where his father is employed in the city of Falun in central Sweden that saw a student removed by police because of an existing deportation order, Nyheter Idag reports

  “My message to all who can: Hide a refugee. If it becomes illegal. Hide two! It’s called Civil Courage and Humanity!” Riazat wrote on social media platform Facebook.

  “Should kids not even feel safe at school anymore?! What the hell is wrong with you disgusting people who can even imagine working with the police to expel your students?” Riazat said

  Nl
  De Zweedse linkse partij-parlementslid Daniel Riazat heeft Zweden opgeroepen deze week opzettelijk illegale migranten en nep-asielzoekers te verbergen voor uitzetting van de politie in een sociale media-post.

  De heer Riazat heeft zijn functie vervuld als reactie op een incident dat plaatsvond op een school waar zijn vader werkzaam is in de stad Falun in Midden-Zweden, waar een student door de politie werd verwijderd vanwege een bestaand uitwijzingsbevel, meldt Nyheter Idag

  “Mijn boodschap aan iedereen die kan: Een vluchteling verbergen. Als het illegaal wordt. Verberg twee! Het heet Civil Courage and Humanity!” Schreef Riazat op het sociale mediaplatform Facebook.

  “Moeten kinderen zich niet eens meer veilig voelen op school ?! Wat is er in hemelsnaam mis met jullie walgelijke mensen die zich zelfs kunnen voorstellen om met de politie samen te werken om je studenten uit te zetten? ‘Zei Riazat

  Like

  • R Thomasson zegt:

   @Luckey. Kijk maar naar de kop van deze Riazat op Facebook (of evt. anderen die dezelfde naam dragen). Hij is net zoveel Zweeds als mijn hond. Ik denk niet dat veel autochtone Zweden zouden naar zijn oproep luisteren. Niet na al de ellende die vluchtelingen bezorgen. Ze zijn ze liever kwijt dan rijk.

   Geliked door 2 people

   • delamontagne zegt:

    Een donkere …”zweed !” [ heeft waarschijnlijk z’n haren geverfd ? ]
    Kan best een amiable persoon zijn, maar veel van zulks in Zweden en Zweden is Zweden niet meer.
    GELDT OOK VOOR NEDERLAND……….
    De nieuwe “Zweed” Liazat.

    Geliked door 1 persoon

   • scherpschutter1943 zegt:

    Ik ging vele jaren op vakantie naar dat prachtige zweden. Ik durf er niet meer te komen

    Geliked door 2 people

 8. Hovawart zegt:

  De voorbereidingen voor de ‘Kristalnachten’ zijn al in volle gang, wederom een hele harde les waarom het Socialisme en de Linksche Looney Brigade een levensgevaarlijke bedreiging is voor elk welvarend land.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s