Annegret Kramp-Karrenbauer wil dat katholieke priesters mogen trouwen

Screenshot_16

(Vertaling: E.J. Bron)

Heeft de minister van Defensie en cheffin van de CDU nog niet genoeg problemen?

Tanks rijden niet, marineschepen verroesten, vliegtuigen en helikopters stijgen niet op, soldaten ontbreekt het aan ondergoed en gevechtslaarzen: het Duitse leger is slechts beperkt inzetbaar, heeft de leger-gevolmachtigde actueel vastgesteld. Bovendien staat het ministerie van Defensie wegens obscure miljoenen kostende adviseurscontracten onder druk.

PI News (2)

Maar Merkel´s minister van Defensie Annegret Kramp-Karrenbauer, met bijbaantje CDU-cheffin, vindt nog tijd om zich bezig te houden met problemen van de katholieke kerk. Priesters moeten mogen trouwen, vindt het politieke stormkanon van de bondskanselier. Tot ziens celibaat?

Langzaam echter dringen zich bij de CDU-voorzitter overeenkomsten met de sociaaldemocratische pendant Saskia Esken op. Die doet ook bij ieder onderwerp haar duit in het zakje om in de media te verschijnen, houdt zich echter in ieder geval over algemene maatschappelijke vragen nog in.

Niet echter Annegret Kramp-Karrenbauer. Het staat haar als katholiek weliswaar vrij om zich uit te laten over zaken aangaande haar religie, maar in ieder geval zou de timing moeten kloppen. Als het eigen huis in brand staat, zou je niet moeten proberen om tegelijkertijd de brand in het huis van de buren te blussen.

Zeker niet wanneer de eigen argumenten als brandversnellers werken. Wie, zoals de CDU-voorzitter, denkt het bijna al pathologische misbruikprobleem in de katholieke kerk, gebrek aan priesters, lege kerken en toenemende aantallen uittredingen met één enkel celibatair handgebaar op te kunnen lossen, vergist zich enorm.

Wanneer de priester mag trouwen en papa mag worden (eventueel inclusief scheiding), dan zullen de biechtstoelen en kerkbanken nog leger worden. Want wie zou aan een getrouwde priester tegenwoordig nog vrijwillig zijn meest geheime  zonden toevertrouwen? Het biechtgeheim, het oer-vertrouwen in priesters, die alleen maar verplichtingen hebben tegenover hun religie, verwordt tot een holle frase.

Het katholieke priesterambt wordt een wereldlijke baan zoals elke andere. Vast en zeker zullen er meer priesters komen, maar niet meer leden. Menig kerkbelasting katholiek zal met het oog op de sowieso fout functionerende katholieke kerk ook de laatste stap zetten en van de innerlijke opzegging overgaan naar de reële. De exodus bij de oude partijen is vergelijkend bewijs.

Kramp-Karrenbauer mengt zich in interne kerkelijke belangen, heel goed wetend dat het celibaat van priesters een hot item van de Duitse bisschoppen bij de synodale vergadering in Frankfurt is. Op de koop toenemend dat het Vaticaan en vooral de Duitse emeritus paus Benedictus XVI. ervoor waarschuwen om het gebod van het priesterlijke celibaat te versoepelen.

Daardoor wordt zij partijdig en wil de richting aangeven. Daarmee bewijst de CDU-cheffin de democratische aanspraak van de scheiding van kerk en staat een slechte dienst. Ze zou zich bezig moeten houden met haar politieke taken – daar heeft ze meer dan genoeg aan!

Bron:
www.pi-news.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "Weg met ons!", achterlijkheid, Barbarisme, belangenverstrengeling, christendemocraten, cultuurrelativisme, Duitsland, Hypocrisie, katholieke kerk, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Linkse christenen, Merkel, Rotzakken, Vaticaan, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

11 reacties op Annegret Kramp-Karrenbauer wil dat katholieke priesters mogen trouwen

 1. henk verhoef zegt:

  haar voorgangster – net zo.n breke been-zit nu bij de eu als BASIN van europa

  Wees blij dat het duitse leger net zo,n puinhoop is als alle andere overheids instellingen en ministeries , anders had Mutti het net als haar voorganger nog wel eens geprobeerd– een europa onder duitse leiding– – en ook deze keerr is zij niet gekozen
  Zelfs nederland is als in 1940— een brok e;llende– – niets veranderd
  ga maar slapenm en doe de gordijnen maar dicht– de islam is al binnen
  maar dat maakt toch niet veel verschil mnet d66 aan het bewind
  toen gaskamer– nu voltooit pilletje
  Of een priester nu getrouwd is of niet ,hij versleet hem toen ook niet met plassen

  Geliked door 2 people

 2. droevige mof zegt:

  Dat heeft een averechts effect. De katholieke kerk in Duitsland is in diskrediet gebracht door een groot aantal schandalen. Elke poging om de lekkende tanker weer terug naar zee te krijgen is gedoemd te mislukken. Totaal ongeloofwaardig. Dat was nogal een flater niet, Frau Kramp-Karrenbauer?

  Geliked door 1 persoon

 3. M. zegt:

  Ook daar is men klaargelegd voor de overname net zoals hier de boel leeg bezuinigd is dat overal hetzelfde EU liedje.
  Als je EU leger van schietgeile lui op burgers niet van de grond komt maak je toch gewoon een probleem zodat het wat sneller van de grond komt.

  Like

 4. Nou Heren en Dames Sportvissers.
  Nou wordt het oppassen geblazen want!!!!!
  Er is een Ambassade van de Noordzee opgericht vanuit een stelletje linkse mafklappers.
  Maar vergis je niet, want de subsidies klotsen tegen de plinten met alle linkse gevolgen van dien.
  Want ze komen op voor voor ‘zee-emancipatie’ en nou kun je denken wat is dit weer voor eerste klas kwats.
  Maar pas op, In navolging van dit soort mafklappers zullen zich groepen gaan vormen die de sportvisser aan zullen gaan klagen wegens het mishandelen van vissen.
  Klinkt overdreven???
  Nou niet echt, het is namelijk een aantal jaren geleden al gebeurd dat een stel gekken de sportvissers actie voerden door sportvissers blokjes kaas aan te bieden met een vishaak erin, en heeft men geprobeerd om vissers voor de rechtbank te trekken.
  Iets wat met een Ambassade van de Noordzee een betere onderbouwing gaat krijgen.
  Ik zeg niet in het aankomend jaar staat de eerste sportvisser voor de rechtbank, maar het is erop wachten.
  Is de sportvisser aan de beurt geweest dan is de kans groot dat niet lange tijd daarna de beroepsvisser aan de beurt komt.

  Rechten voor natuur? Over rechten voor rivieren, bossen en misschien zelfs de Noordzee

  In ons rechtssysteem geldt de natuur als een ding zonder rechten. Maar in steeds meer landen wereldwijd worden aan stukken natuur eigen rechten toegekend: aan rivieren en bossen, aan bergen en aan moeder Aarde zelf.

  Rechten voor natuur?
  Jurist en schrijver Laura Burgers geeft een inleiding op deze fascinerende beweging. In Nederland is sinds vorig jaar een artistiek-politieke organisatie actief die zich De Ambassade van de Noordzee noemt en die naar eigen zeggen opkomt voor ‘zee-emancipatie’. Directielid Anne van Leeuwen vertelt over de filosofie en de doelen van de Ambassade. Burgers gaat daarna nog kort in op de vraag, of de Noordzee een zelfstandige rechtspersoon met eigen rechten zou kunnen en moeten worden.

  https://aac.uva.nl/content/evenementen/evenementen/2020/01/30-januari—natuur-als-rechtspersoon.html?1580580108498

  Like

 5. Hovawart zegt:

  De haven van het linksche Hamburg heeft tijdenlang een schuilplaats geboden aan twee Duitse marineschepen die direct na de nieuwbouw en de tewaterlating beide al slagzij maakte,(of een geniale militaire Duitse tactiek of een behoorlijke fuck-up van de scheepswerf,) dat er extra miljoenen voor reparaties nodig waren om recht door zee te kunnen varen, valt echter in het niets bij de exorbitante extra belastingmiljoenen (€866 mil) door het stadsbestuur voor de uiteindelijke realisatie van de Hamburgse Elbphilharmonie, oftewel das Elphi.. Volgens de Oeso neemt de kloof tussen arm en rijk in Duitsland alleen maar toe, …..de onzichtbare armoede ook.
  Ich sitze da, und frage dich, Annegret, wie ist das möglich, denn der EU plündert schon seit 20 Jahren.

  Like

 6. guusvelraeds zegt:

  Als het niet met meisjes reeds vanaf 9 jaar is vind ik het prima zoals wel gebruikelijk bij het geloof van vrede en verdraagzaamheid. Waar maakt dat mens zich druk over. Zijn er geen andere problemen in de wereld en sinds wanneer is zij lid van de curie van de Rooms-Katholieke kerk.

  Like

 7. Pietersen zegt:

  “Mens ga koken” zou Pim Fortuyn zeggen.

  Like

 8. kampersrene zegt:

  tot dat besluit kwam die dame toen zij een mooie priester zag met een stevige “fluit”

  Like

 9. Republikein zegt:

  Schiet steeds in een kramp bij die leipo!
  Verzeihung.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s