Lesbos: Woedende Grieken verhinderen aanmeren van NGO-schip

Screenshot_21

(Door: “Victoria” – Vertaling: E.J. Bron)

Ruim 50 woedende burgers hebben vandaag het aanmeren van een boot van een humanitaire organisatie in de haven van Mytilini – de belangrijkste plaats op het Griekse eiland Lesbos – verhinderd, bericht “Focus Online”. Het schip, de “Mare Libtum” (foto), zou ´s middags aanmeren in Mytilini. Er stonden tientallen mensen op de kade die het aanmeren verhinderden, aldus verslaggevers. Ze scholden de bemanning uit en scandeerden “donder op!”. De boot zou daarna de haven  uitgelopen en in onbekende richting verder gevaren zijn.

politikstube

De “Tagesspiegel” bericht dat de uit vrijwilligers bestaande bemanning van het in Berlijn geregistreerde humanitaire controleschip “Mare Librum” door woedende Grieken werd uitgescholden, met benzine bedreigd en op zee achtervolgd werd. Het schip voer de Middellandse Zee weer op. Aan boord van de “Mare Librum” willen de vrijwilligers vooral de handhaving van de mensenrechten en op zee geldende wetten controleren. Zo willen ze bijvoorbeeld documenteren wanneer schepen van de kustwacht rubberboten met migranten d.m.v. golfslag in het nauw brengen, in het water naast de boot schieten of de rubberboten terug slepen.

Bron:
https://politikstube.com
Door: “Victoria”

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in burgermoed, gezond realisme, Griekenland, Linkse Kerk, Nationalisme, NGO, Patriottisme, Rotzakken, Zelfbeschikking. Bookmark de permalink .

19 reacties op Lesbos: Woedende Grieken verhinderen aanmeren van NGO-schip

 1. Lucky zegt:

  Migrants shouting to Greek border guards “we aren’t interested in staying in your country, we just consider it a bridge so that we can reach all other EU countries”
  If all EU member states won’t send substantial help to #Greece, this is what will happen. The migrants will come

  Migranten die tegen Griekse grenswachters schreeuwen “we zijn niet geïnteresseerd in uw land, we beschouwen het gewoon als een brug zodat we alle andere EU-landen kunnen bereiken”
  Als alle EU-lidstaten geen substantiële hulp naar #Griekenland sturen, is dit wat er zal gebeuren. De migranten zullen komen

  Geliked door 2 people

 2. John van antwerpen zegt:

  De Grieken, en dat weten ze uit ervaring, zullen nooit buigen voor het neo ottomaanse rijk
  van de mislukte inteelt sultan Erdogan. Bijna 200 jaar later na het begin van de Griekse opstand tegen de Turken nemen ze weer het voortouw. Hulde aan de Grieken, onze culturele voorvaderen. Europa had eens de gehele Balkan heroverd en nu staan ze als eerste in de rij
  om ons weer te verdedigen. Petje af.

  Geliked door 6 people

 3. Aan laten leggen en de hens erin.

  Geliked door 4 people

 4. Jan zegt:

  Enteren en tot zinken brengen was beter geweest. Nu proberen zij het opnieuw

  Wat het wijf Flo Strass zegt: Rechtsradikalen wilden ons schip in brand steken

  “Einer hatte einen Kanister und schüttete Benzin an Bord”

  (die rotkop!)

  ZEIT Campus ONLINE: Wer waren die Angreifer?

  Strass: Wir sind uns sicher, dass es Rechtsradikale waren, die gegen unsere Arbeit hier sind. Am Tag darauf gab es gleich wieder eine ähnlich gefährliche Situation. Da waren wir in einem anderen Hafen zum Tanken, als der Coastguard auf uns zukam und meinte: An eurer Stelle würde ich lieber schnell hier weg. Beim Ablegen haben uns dann aggressive Rechtsradikale entlang der Küstenstraße verfolgt.

  https://www.zeit.de/campus/2020-03/lesbos-fluechtlinge-griechenland-grenzoeffnung-tuerkei-eu

  Geliked door 1 persoon

  • Wat weet die zeepkut te vertellen over mensen die hun eulanden totaal naar de kloten zien gaan en ertegen optreden dat deze smeerlappen de eilanden nog verder slopen.
   Het zijn rechtsradikalen joh.
   Zou je zo iemand niet een doodstrap verkopen

   Geliked door 5 people

  • freda110 zegt:

   Flo of Floris, voor mij niet geheel duidelijk of het hier nou een vrouw of een man betreft.
   Misschien helpt het als ze eens een kettinkje omhangt, dan kun je tenminste zien wat de voorkant is.
   Dit is het prototype van een linkse, geen vlees, geen vis, oerlelijk met een groot minderwaardigheidscomplex wat ze dan proberen te verbergen door een grote bek en genderneutrale kleding.
   Griezelige mensen die over lijken gaan om hun gelijk te krijgen.

   Geliked door 3 people

  • vangie1206j zegt:

   Die Grieken hadden dat stuk ongedierte van dat schip af moeten schieten.
   Smerige groot smoel.

   Geliked door 3 people

  • boorzalf zegt:

   Da’s een omgebouwde, op die foto.

   Like

 5. Rensk. zegt:

  En dat noemen ze dan rechts extremisten. Mensen, die hun grondgebied verdedigen. Die arrogante kop van deze kapitein gaat straks lekker naar zn warme veilig huisje in Gemany Maar wel een horde islamieten afleveren in het grondgebied van een ander. Man wat een empathie heeft dat linske volk. Nul nul en nog eens nul empathie. Bemoeials en met vingertje wijzen volk Ik heb ze meegemaakt dit soort en ik kots ervan. Weg er mee. Waardeloos volk.

  Geliked door 1 persoon

 6. Mary zegt:

  Haha geweldig die Grieken op Lesbos en zo doe je dat, opdonderen!!!!!

  Geliked door 2 people

 7. HenK zegt:

  Je land laten vergiftigen door parasieten en bezetters die alleen uit zijn op een beter leven op kosten van de werkende bevolking , De EU is een grote ellendebak !!

  Geliked door 1 persoon

  • Tineke zegt:

   Wat zijn we belazerd met die hele EU.
   WELVAART-VREDE-VEILIGHEID.
   Dit wordt een burgeroorlog als het zo doorgaat.
   Helemaal gepland weliswaar,.vandaar dat ze zo graag een EU leger willen.
   Dan kunnen ze raak schieten waar ze maar kunnen.
   Die hele EU is 1 grote nachtmerrie…..
   En al die lui ,op misschien een enkeling na,die hun zakken vullen zijn part of de deal.
   Anders zit je niet op die sleutelposities,zo simpel is het.
   Als de mensen niet wakker worden op tijd,valt er niet meer te ontwaken uit de nachtmerrie die EU heet…….

   Like

   • vangie1206j zegt:

    Tineke mocht het zover komen en ik ben nog in leven wil ik heel graag terugschieten. Als ik ga, ga ik niet alleen.

    Geliked door 1 persoon

 8. jegeloofthetniet zegt:

  Groot gelijk. Terug naar Erdogan. Blijf bij je standpunt Grieken!

  Like

 9. Lucky zegt:

  https://www.breitbart.com/europe/2020/03/06/pro-migrant-ngos-stop-activity-greek-island-attacks-local-fascists/

  Pro-Migrant NGOs Stop Activity on Greek Island After Attacks from Local ‘Fascists’

  Several pro-migrant NGOs will be suspending their activities on the Greek island of Lesbos after attacks from locals they have deemed to be far-right extremists.

  One of those halting operations is Douglas Herman, the co-founder of the NGO Refocus, who said that many of the organisations on Lesbos have told volunteers and staff to leave the island due to safety concerns after a rising number of attacks by locals.

  According to Herman, who told his six employees to leave Lesbos, the attacks on NGO workers have been from “fascist gangs” who he said had set up roadblocks across the island and threatened NGO workers and volunteers, Die Zeit reports.

  The NGO vessel Mare Liberum, which claims to monitor the activities of authorities off the Greek coast for potential human rights violations, say they were also attacked by “fascists” on Monday evening.

  Nl
  Pro-migratie NGO’s stoppen activiteit op Grieks eiland na aanvallen van lokale ‘fascisten’

  Verschillende pro-migranten-ngo’s zullen hun activiteiten op het Griekse eiland Lesbos opschorten na aanvallen van locals die zij als rechtse extremisten hebben beschouwd.

  Een van die stopoperaties is Douglas Herman, de mede-oprichter van de NGO Refocus, die zei dat veel van de organisaties op Lesbos vrijwilligers en personeel hebben verteld om het eiland te verlaten vanwege bezorgdheid over de veiligheid na een toenemend aantal aanvallen door de lokale bevolking.

  Volgens Herman, die zijn zes werknemers vertelde om Lesbos te verlaten, waren de aanvallen op ngo-werknemers afkomstig van ‘fascistische bendes’ die volgens hem wegversperringen op het eiland hadden opgezet en ngo-werknemers en vrijwilligers bedreigden, meldt Die Zeit.

  Het NGO-schip Mare Liberum, dat beweert de activiteiten van autoriteiten voor de Griekse kust te controleren op mogelijke mensenrechtenschendingen, zegt dat ze ook maandagavond door ‘fascisten’ zijn aangevallen.

  Like

 10. Lucky zegt:

  https://www.dagelijksestandaard.nl/2020/03/schokkende-cijfers-slechts-4-gearresteerde-vluchtelingen-aan-griekse-grens-is-syrier/

  Schokkende cijfers: slechts 4% gearresteerde vluchtelingen aan Griekse grens is Syriër

  Het beeld dat westerse media schetsen van een massale toeloop van Syrische vluchtelingen aan de Turks-Griekse grens of arriverend op bootjes is hoogstwaarschijnlijk incorrect. Dat is de conclusie die getrokken moet worden uit cijfers van de Griekse regering die zo nu en dan migranten die het te bont maken arresteert. Slechts één op de vijentwintig is Syriër. Tweederde komt uit Afghanistan.

  Aris Roussinos
  @arisroussinos
  ·
  15 u
  Countries of origin of the 252 migrants and refugees detained in Greece so far, per Greek govt:

  Afghanistan: 64%
  Pakistan: 19%
  Turkey: 5%
  Syria: 4%
  Somalia: 2.6%
  Iraq, Iran, Ethiopia, Morocco, Bangladesh, Egypt: 5.4%

  Like

 11. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Blijft ook verbazingwekkend met wat voor schroot die zogenaamde mensenredders de zee op gaan en dat het kennelijk mag, vergis je maar niet, de Middellandse Zee is niet een klein binnenzee’tje, het kan er wel degelijk behoorlijk spoken en dan wil je toch niet op open zee met zo’n wrak ronddobberen.

  Like

 12. Ijsbeer zegt:

  Die gasten een pak rammel geven. Schipje afnemen. Schipje doorverkopen (Turkije ligt vlakbij, en is notoir corrupt, moet wel lukken) Met de opbrengst een burgermilitie financieren.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s