Gaat er nog wel iets goed?

Screenshot_113

(Door: Wim van Schaik)

De lijst wordt met de dag langer: een falende belastingdienst, niet functionerende ouderenzorg, verstopte wegen, dalende onderwijsresultaten, toenemend geweld, woningen tekort, asielzoekers teveel, luisteren naar actiegroepen en lobbyisten, negeren van waarschuwingen en burgers buiten spel zetten. Ga zo maar door. Regelmatig zijn ministeries, inspecties en overheidsdiensten betrokken bij desinformatie, misleiding en misstanden. Gaat er nog wel iets goed?

Neem het verlengen van een rijbewijs. Hoe moeilijk is dat? Toch kun je het op dit moment wel vergeten om gewoon op tijd je rijbewijs verlengd te krijgen als je 75-plusser bent. Eind december vorig was er een wachtlijst van 86.000 personen. Om die wachtlijst weg te werken, heeft minister Van Nieuwenhuis Alexander Pechtold (ja, die!) aangetrokken als algemeen directeur van het CBR. (Hoezo baantjes carrousel?) Sindsdien is de wachtlijst alleen maar gegroeid. Er staan nu 100.000 mensen in de wacht. Door een administratieve regeling kunnen vijfenzeventig-plussers tot maximaal één jaar na het verlopen van hun rijbewijs blijven rijden. Dat zou een oplossing zijn, ware het niet dat die regeling niet geldt in het buitenland. Heb je als 75-plusser op tijd alle formaliteiten vervuld voor tijdige verlenging van je rijbewijs, word je zoet gehouden met een nep-rijbewijs.

Asielzoekers daarentegen, ook al hebben ze hier niets te zoeken, krijgen een vip behandeling. Bij de IND zijn er vergelijkbare problemen als bij het CBR: personeelstekorten, computersystemen die niet functioneren. Het lukt ze daar niet om asielaanvragen binnen zes maanden af te handelen. Maar terwijl 75-plussers aan het lijntje worden gehouden met een fake oplossing, is er voor asielzoekers een riante schadevergoeding. Met dank aan Vluchtelingenwerk Nederland en asieladvocaten kunnen zij een dwangsom eisen voor elke dag vertraging. Dat kan oplopen tot 15.000 euro, en soms nog meer: dwangsom als businessmodel voor gelukzoekers. Deze onzinnige regeling gaat de belastingbetaler dit jaar geen, zoals  geschat voorgelogen, 17 miljoen kosten, maar 70 miljoen of – wie weet – nog meer.

Nederland is voor zover bekend het enige land in de EU met een dwangsom-regeling voor asielzoekers. Kamerlid Maarten Groothuizen (D66) – dezelfde van “Haal arbeiders tijdelijk uit Afrika” – vindt zo’n dwangsom voor de IND prachtig:  “Als de overheid te traag levert, is een dwangsom de prikkel om het werk wél op tijd te leveren”. Maar waarom geldt dat dan niet voor het CBR, dat net als de IND een zelfstandig bestuursorgaan (zbo) is? Waarom meten met twee maten? Waarom mensen van buitenlandse komaf bevoordelen? Het antwoord ligt bij de asielindustrie. Die staat met een heel netwerk van adviesbureaus, advocaten, tolken en deugers  klaar voor de ‘zielige’ asielzoeker. Hoofdtaak?  Uitzoeken waar en hoe, en vooral hoeveel geld van de Nederlandse overheid burger te halen valt en… elke maatregel die lijkt op gezond verstand frustreren. Zo’n netwerk heeft de doorsnee Nederlander niet. Ook de senior niet. Die gezagsgetrouwe sul wordt door de politiek genegeerd en door eigen ouderenbonden en ouderenpartij geëxploiteerd.

Eerder al deed Geert Wilders aangifte tegen premier Rutte wegens discriminatie van ‘gewone Nederlanders’ die niet zoals asielzoekers vanaf dag één op Nederlandse bodem  ‘alles’ gratis krijgen. Die aangifte werd geseponeerd. Maar in dit geval ligt het er wel heel dik bovenop: er wordt door vergelijkbare instanties te traag geleverd. Maar waar in het ene geval ‘gedupeerden’ ruimhartig compensatie krijgen, worden in het andere geval de gedupeerden afgescheept met een halfbakken, tweederangs oplossing Dat maakt hen tweederangsburgers. En dat is discriminatie.

Hoog tijd dat deze bevolkingsgroep dit niet langer pikt en van zich laten horen. Hoog tijd om een vuist te maken. Hoog tijd om een schadeclaim bij de overheid neer te leggen. Nog beter zou het geweest zijn als de minister gewoon het geld dat nu weggesluisd wordt naar personen die nog nooit een bijdrage aan dit land geleverd hebben, had kunnen investeren in de capaciteit van het CBR. En dan bedoel ik niet het aanstellen van een extra directeur die zo nodig van een baan voorzien moest worden.

Door:
Wim van Schaik
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Bananenmonarchie Nederland, discriminatie, Overheid, Rotzakken, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

12 reacties op Gaat er nog wel iets goed?

  1. Rensk. zegt:

    Nee er gaat niks goed, want ze kunnen helemaal geen land besturen. Graaien en voor zichzelf zorgen dat kunnen ze wel. Het interesseert ze ook helemaal geen klap hoe het land eruit komt te zien. Oppervlakkige mensen hebben nooit visie. Die denken enkel aan zichzelf en hoe ze zichzelf het best kunnen verrijken. Veel geschreeuw weinig wol. Geen leuke mensen als je ze langer leert kennen. NIet leuk is nog zacht gezegd.

    Geliked door 1 persoon

  2. Bob Fleumer zegt:

    Nederland is het theater van de lach en heel veel tranen, wat een vertoning van onbenul is hier aan de gang. Het geld klotst tegen de plinten maar er is nergens geld voor dingen die echt nodig zijn.Rutte de kapitein van ons schip van staat heeft geen idee van navigatie of het uitzetten van een koers laat staan dat hij weet waar we met zijn allen naar toe gaan.

    Geliked door 3 people

  3. Jan Altena zegt:

    Steengoed stuk.

    Geliked door 1 persoon

  4. hennag zegt:

    Asiel zoekers zijn moslims, dus verwijs ik wederom naar het verdrag van Straatsburg. Het is in feite vragen naar de bekende weg (Straatsburg verdrag) maar niemand die hierover wil klagen, wel over het resultaat.

    Geliked door 2 people

    • Bob Koster zegt:

      @hennag.
      Er bestaat geen verdrag van Straatsburg. U bedoelt resolutie 1743 van Strbrg uit 1973, als reactie op de Arabische olieboycot. De raad voor Europa heeft toen met de Arabieren afgesproken dat zij weer olie gingen leveren mits de Europese landen de immigratie van moslims zouden steunen.
      De islamisering van Nederland hebben wij dus te danken aan olieverslaafde automobilisten. Alleen al daarom ben ik groot voorstander van elektrisch rijden.

      Like

  5. verwardeman zegt:

    Rutte weet precies wat hij doet !
    Niemand de filmpjes gezien van zijn arriveren bij diverse Bilderbergconferenties , de afgelopen
    jaren ?
    Deze baantjesjager voert gewoon de agenda van deze Bilderberg NWO globalisten uit .
    Naar de kloten met de blanke Nederlander , Coudenhoven Kalergi plan !
    Al deze shit wordt opzettelijk veroorzaakt , ze willen van ons blanken af , OMVOLKING .
    We hebben twee mogelijkheden : PVV of FvD stemmen , helpt dat niet dan een volksopstand ,
    ze letterlijk wegjagen / onschadelijk maken .

    Geliked door 1 persoon

    • LUCIA zegt:

      Ja, niet zo verwarde man. Dat is onze enige optie , correct stemmen en als dan weer de stem van het volk buitenspel gezet wordt …dan doen wat we eigenlijk al lang hadden moeten doen …een opstand, want dat is dan de enige uitweg….let wel niet de favoriete!!!.

      Like

  6. M.A.L. Sion zegt:

    ??? Een falende belastingdienst ???
    Bij falen denk ik aan iemand (een dienst) die het probeert maar niet in staat is om het goed te doen.
    Er is hier overduidelijk sprake van opzettelijk de kluit belazeren ten koste van weerloze mensen die afhankelijk zijn van die dienst.
    Ascher en Wiebes wisten hier al van in een vorige functie (minister en staatssecretaris). Moet dit geen STRAFRECHTELIJKE gevolgen hebben?????
    Geert en Thierry laat jullie tanden eens zien. Maak hier eens korte metten mee!

    Like

  7. Lucky zegt:

    https://tpo.nl/2020/03/10/probleem-voor-kabinet-provincies-verzetten-zich-tegen-biomassa/

    Probleem voor kabinet: provincies verzetten zich tegen biomassa
    Dat is één van de pijlers onder het klimaatakkoord

    Eén van de pijlers onder het klimaatakkoord: biomassa, dreigt weg te vallen. Steeds meer provincies willen de bouw van biomassacentrales volledig of deels aan banden leggen. Dat blijkt uit een rondvraag door BNR. En dat terwijl biomassa volgens het kabinet onmisbaar is om de klimaatdoelen te halen.

    Provincies worstelen met de kritiek van bewoners: die klagen over stankoverlast, zijn bang voor gezondheidsproblemen vanwege fijnstof en twijfelen aan de duurzaamheid van biomassa. Een aantal provincies neemt daarom serieuze maatregelen.

    Like

  8. Jules Vismale zegt:

    Alles gaat in Nederland toch ZO geweldig goed!? Degenen onder links die al die onzalige plannen hebben doorgevoerd doen me precies denken aan een nummer dat Herman van Veen in 1970 had gezongen en dat duidelijk maakt dat haastige spoed zelden goed is! En dit is het desbetreffende nummer:

    Opzij (1979):

    Opzij, opzij, opzij
    Maak plaats, maak plaats, maak plaats
    We hebben ongelofelijke haast
    Opzij, opzij, opzij
    Want wij zijn haast te laat
    We hebben maar een paar minuten tijd
    We moeten rennen, springen, vliegen, duiken, vallen,
    Opstaan
    En weer doorgaan
    We kunnen nu niet blijven
    We kunnen nu niet langer blijven staan
    Een andere keer misschien
    Dan blijven we wel slapen
    En kunnen dan misschien als het echt moet
    Wat over koetjes, voetbal
    En de lotto praten
    Nou dag tot ziens, adieu, het ga je goed
    We moeten rennen, springen, vliegen, duiken, vallen,
    Opstaan
    En weer doorgaan
    We kunnen nu niet blijven
    We kunnen nu niet langer blijven staan
    Een andere keer misschien…

    Daarbij heb ik zelf al aan den lijve ondervonden dat op sociale werkplaatsen alles al zo gehaast ging dat we daar constant zonder werk zitten, talloze mensen letterlijk en figuurlijk (werk)ziek worden, steeds meer werkgevers en -nemers in de ziektewet belanden, het werk oersaai is geworden en niet meer uitdagend is en er zelfs geen jonge aanwas aan nieuwe werknemers meer is!
    Die hele bananenrepubliek is gewoon al gedoemd om ten onder te gaan omdat ze inderdaad NOOIT stil kunnen blijven staan!

    Like

  9. Hovawart zegt:

    De Bananeske monarchie, zoals we nooit mochten leren tijdens de geschiedenislessen, is door de grootschalige handel in opium en een monopoliepositie aan haar miljoenenwinsten gekomen, niet enkel door de slavernij.
    De voorvader van Wim-Lex (de Oranjes wisten toen al goed voor zichzelf te zorgen) was ooit grootaandeelhouder en oprichter van de Nederlandsche Handel Maatschappij, de NHM…
    De handel in narcotica door het koningshuis als oorsprong van de welvaart van de Pays-Bah, daar zou men ook wel eens een excuus voor kunnen maken, nu men toch zo lekker het boetekleed aantrekt.

    Like

Plaats een reactie