VIDEO – Toespraak premier Rutte: “Veel Nederlanders zullen besmet raken met corona” (vanaf min. 2:35)

 

Geplaatst door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

15 reacties op VIDEO – Toespraak premier Rutte: “Veel Nederlanders zullen besmet raken met corona” (vanaf min. 2:35)

 1. Monalisa zegt:

  Echt hoop vol was hij niet, ik dacht dat hij op ging stappen

  Like

 2. Harry zegt:

  Rutte : “coronavirus gaat voorlopig niet weg ” .
  Coronavirus : ” Rutte gaat binnenkort weg ” .
  Benieuwd wie het hardste kan liegen ………….

  Doe je best , Corona !

  Geliked door 1 persoon

 3. Monalisa zegt:

  Velen zullen ook sterven.

  Like

 4. Hovawart zegt:

  Hoe gaat de politiek om met kerkdiensten of moskeebezoek om het besmettingsgevaar te beperken?, horeca dicht maar geen woord over religieuze bijeenkomsten………zegt genoeg.
  Overal samenscholingsverboden maar je kunt de moskeegangers al naarstig zoeken naar open plekken om buiten hun mohammedaanse profeet aan te roepen……..eens kijken of er een platte pet het aandurft om het optreden van een clubje maanaanbidders durft te verbieden…….

  Geliked door 1 persoon

 5. D.G.M.Holland zegt:

  Rutte verwacht nog één keer de minister president te kunnen uithangen door de Corona-ellende helemaal uit te melken…
  Wie stemt er nog op deze “kunsthistoricus” ?
  Met zo’n diploma kun je alleen maar terug kijken in de tijd.
  Als minister president moet je echter vooruit kunnen kijken…….
  Dat kan hij toch niet door zijn pinoccio-neus ?

  Like

 6. boorzalf zegt:

  Ik heb er totaal geen vertrouwen in, in zijn toespraak. Geen woord over de grenzen dicht. Het volk wordt een beetje aan zijn lot over gelaten heb ik het gevoel. Krijg nog steeds 1000 euro van Rutte.

  Like

 7. Toen hij zij “maar we laten U niet in de steek” wist Ik het wel.
  Hij heeft al die jaren nog niks anders gedaan dan de bevolking in de steek gelaten teb gunste van de multinationalen asielimport aan andere profiteurs.
  Voor mij gewoon weg met deze klootzak en dump hem in een fijn moslimland.

  Like

 8. Tom zegt:

  Even een simpel rekensommetje aan de hand van de cijfers die ons worden voorgeschoteld.

  70% kan besmet raken.

  20% van de besmetten kan, ik citeer: “ Deskundigen schatten dat 10 tot 20 procent van degenen die het virus krijgen kritieke zorg nodig hebben en velen van hen zullen moeite hebben met ademhalen.”

  Dat zijn dus 2.400.000 Nederlanders!

  Waarom zien we deze cijfers niet in Zuid Korea of Israël? O ja, die hebben het probleem direct serieus genomen…

  Dat van die 20% is hier te lezen:
  https://www.ad.nl/auto/autofabrikanten-moeten-ventilatoren-maken-voor-ziekenhuizen-in-plaats-van-auto-s-br~ab1f16a8/

  Like

 9. Gerrit zegt:

  Er zijn veel lovende reacties op zijn toespraak lees ik. Met verkiezingen in aantocht is het hem weer gelukt zich als “staatsman” voor te doen. Precies als net voor de vorige verkiezingen toen hij met veel plotselinge daadkracht een Turkse minister liet verwijderen uit ons land.
  Ik zag de uitzending en dacht direct dat het hem weer gaat lukken om de mensen op hem te laten stemmen. Ze gaan er weer intrappen.

  Like

 10. Lucky zegt:

  https://www.weforum.org/agenda/2020/03/coronavirus-can-herd-immunity-really-protect-us

  Kan kudde-immuniteit ons echt beschermen tegen coronavirus?

  De Britse regering streeft naar immuniteit tegen kuddes om COVID-19 aan te pakken.
  Kudde-immuniteit betekent dat genoeg mensen immuniteit hebben tegen een ziekte om de verspreiding ervan te stoppen

  Kudde-immuniteit wordt doorgaans alleen gezien als een preventieve strategie in vaccinatieprogramma’s. Als we geen vaccin hebben – zoals we niet doen voor COVID-19 – zou voor het bereiken van immuniteit voor kuddes een aanzienlijk deel van de bevolking geïnfecteerd zijn en herstellen van COVID-19. Dus wat zou dit betekenen voor de verspreiding van de ziekte in het VK?

  Het percentage van de bevolking dat immuun moet zijn om de immuniteit van de kudde mogelijk te maken, hangt af van hoe overdraagbaar een ziekte is. Dit wordt gemeten door de term R0, dat is het aantal nieuwe infecties dat elk geval zal genereren. Voor COVID-19 wordt de R0 geschat op 3,28, hoewel er nog steeds onderzoeken lopen en dit aantal waarschijnlijk zal veranderen. Dit betekent dat voor kudde-immuniteit ongeveer 70% van de Britse bevolking immuun zou moeten zijn voor COVID-19.

  Om immuniteit voor de massa te bereiken, zouden in het VK meer dan 47 miljoen mensen besmet moeten zijn. De huidige schattingen zijn dat COVID-19 een sterftecijfer van 2,3% en een ernstige restziekte van 19% heeft. Dit betekent dat het bereiken van immuniteit voor kudde tegen COVID-19 in het VK kan leiden tot de dood van meer dan een miljoen mensen met nog eens acht miljoen ernstige infecties die kritieke zorg vereisen.

  Vertraging als strategie voor de volksgezondheid
  Ook is het besproken concept niet alleen om de ziekte zijn gang te laten gaan door de bevolking, maar om de verspreiding ervan te vertragen en de meest kwetsbaren tegen ernstige ziekten te beschermen.

  Het vertragen van de verspreiding van COVID-19 is een veelbelovende strategie, vooral in combinatie met verbeterde maatregelen om ouderen en mensen met onderliggende gezondheidsproblemen te beschermen. Door de verspreiding van de ziekte te vertragen, heeft de NHS mogelijk meer tijd om zich voor te bereiden, kunnen we misschien behandelingen of vaccins ontwikkelen en komen we dichter bij de zomer wanneer we een lagere incidentie hebben van andere ziekten die de NHS belasten, zoals de griep.

  Een vertragingsstrategie in combinatie met bewaking en beheersing, zoals aanbevolen door de WHO, kan zeer effectief zijn in het bestrijden van de verspreiding van COVID-19. Maar als we de verspreiding van het virus vertragen, maar vertrouwen op de immuniteit van de kudde om de meest kwetsbare mensen te beschermen, zouden we nog steeds 47 miljoen mensen nodig hebben om geïnfecteerd te worden.

  Zelfs als het ons lukt om de meest kwetsbare mensen te beschermen (hoewel er geen discussie is over hoe dit zal worden gedaan of voor hoe lang), kan het sterftecijfer voor het anders gezonde deel van de bevolking nog steeds 0,5% of hoger zijn. Dit betekent dat we zelfs in dit onwaarschijnlijke ‘beste geval’-scenario nog steeds naar meer dan 236.000 doden zouden kijken.

  We kunnen en we moeten het beter doen. China houdt de verspreiding van COVID-19 snel onder controle zonder dat de immuniteit van de kudde vereist is (slechts 0,0056% van de bevolking is besmet). Wachten op de immuniteit van kuddes voor COVID-19 in het VK door het virus ‘door de gemeenschap te laten gaan’ is geen goede strategie voor de volksgezondheid.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s