Macron stelt uitgaansverbod in Frankrijk in

Screenshot_1

(Vertaling: E.J. Bron)

De burgers van Frankrijk hebben huisarrest. Opgelegd door hun eigen president. Die heeft hen er namelijk mee opgescheept in hun woningen te blijven en deze alleen nog maar te verlaten om boodschappen te doen, een dokter te bezoeken of naar het werk te gaan. Voor het overige moeten de Fransen braaf thuis blijven – en vooral dienen ze niet meer in de open lucht bij elkaar te komen voor demonstraties tegen hem. Dat heeft Macron in zijn toespraak weliswaar niet expliciet genoemd, maar deze huidige situatie komt hem in dit opzicht niet helemaal ongelegen.

Die Freie Welt

Vanaf vandaag geldt het uitgaansverbod, evenals andere in zijn toespraak genoemde maatregelen, voor de komende 15 dagen. Macron wil meer dan 100.000 politieagenten op straat brengen om het bewegingsverbod te controleren. Ook reizen binnen Frankrijk zijn alleen nog met speciale toestemming toegestaan. Wie de voorschriften overtreedt, kan een boete krijgen. Per slot van rekening, aldus Macron, zou het land zich “in oorlog” bevinden.

Politieke beslissingen werden door Macron eveneens in de ijskast gezet. De voor aanstaande zondag geplande eindronde van de gemeenteraadsverkiezingen werd verschoven, alle geplande wetshervormingen werden voor onbepaalde tijd opgeschort. Dat geldt ook voor de in het land uiterst omstreden pensioenhervorming, waartegen al weken en maanden grote stakingen en demonstraties in het hele land hadden plaatsgevonden. Maar daar hoeft Macron eerst niet meer bang voor te zijn.

Bron:
www.freiewelt.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Frankrijk. Bookmark de permalink .

9 reacties op Macron stelt uitgaansverbod in Frankrijk in

  1. Pieter zegt:

    Ik geloof nooit dat een niet besmet mensch het virus kan overdragen.
    Ik geloof wel dat het volk dom genoeg is om voorgelogen te worden en er in te geloven.

    Geliked door 1 persoon

  2. Lucky zegt:

    https://tpo.nl/2020/03/17/mark-rutte-herhaalt-nederland-gaat-niet-in-lockdown-belgie-vanaf-woensdag-wel/

    Mark Rutte herhaalt: Nederland gaat niet in lockdown – België vanaf woensdag wél

    Nederland gaat niet zoals België en Frankrijk in ‘lockdown’. De EU-leiders hebben tijdens hun videoconferentie over maatregelen in verband met het coronavirus wel afgesproken dat alle lidstaten “minimaal op oranje” gaan, maar elk land beslist zelf of het het maatschappelijk leven tijdelijk helemaal platlegt. Nederland kiest daar nu niet voor, herhaalde premier Mark Rutte dinsdagavond.

    België zal vanaf woensdag tot en met 5 april een ‘lockdown’ instellen die de bewegingsvrijheid van mensen zal beperken om de verspreiding van het coronavirus in te dammen, meldde de Belgische televisie RTBF. Belgen mogen dan alleen supermarkten, apotheken en banken bezoeken of voor noodgevallen naar buiten

    Like

  3. LUCIA zegt:

    Ja en zo hou je mensen in bedwang en kun je heel lang ze doodongelukkig regeren!!

    Like

  4. LUCIA zegt:

    Fascisme met als alibi een soort griepvirus, eerst nep klimaatproblemen en nu een nepvirus???

    Like

  5. Nemesis zegt:

    Ohh het makroontje bevindt zich in oorlog, ja met de bevolking.

    Ben benieuwd wat het antwoord van de Franse bevolking zal zijn. Misschien dit:

    Like

  6. vangie1206j zegt:

    Het land bevindt zich nu ineens in oorlog!!!!.
    Had beter eerder een oorlog kunnen beginnen tegen tegen dat smerige moordende moslim uitschot.

    Geliked door 2 people

  7. Jan zegt:

    Nazisme 2.0

    Geliked door 2 people

  8. Jan zegt:

    En in de communistische staat Californië

    Orange County Issues Strict Order in Response to Coronavirus Panic – Threatens to Jail People Who Walk Outside with Others Not in Household
    https://www.thegatewaypundit.com/2020/03/orange-county-issues-strict-order-in-response-to-coronavirus-panic-threatens-to-jail-people-who-walk-outside-with-others-not-in-household/

    In dezelfde staat laat de bevolking zien waartoe je buurman in staat is als die besmet is met het communistisch virus: buren worden verraden als het ‘moet’.
    Buurman hoest en ‘dus’ belt de geïndoctrineerde de politie:

    California Residents Calling 911 to Report Coughing Neighbors

    Neighbors calling 911 to report hearing loud coughing next door? It’s happening.

    As the number of those with the coronavirus grows locally — Riverside County announced its 15th case on Monday and San Bernardino County confirmed its first case on Sunday — some Coachella Valley police departments say they’ve started fielding 911 reports from concerned callers convinced a neighbor’s overly loud sneeze or hacking cough is proof the person has the virus.
    ….
    https://www.thegatewaypundit.com/2020/03/california-residents-calling-911-to-report-coughing-neighbors/

    Like

Plaats een reactie