Reisverbod: Iran wil het verlaten van de steden verbieden

Screenshot_155

(Vertaling: E.J. Bron)

Iran wil met het oog op de te verwachten drukte n.a.v. het Iraanse Nieuwjaarsfeest een reisverbod opleggen. In verband met het nieuwe corona-virus zou volgens informatie van regeringsvertegenwoordigers het reisverkeer in Iran tussen de steden gestopt worden.

epoch times

Dan zou het verboden zijn om op reis te gaan en de steden te verlaten, zei regimewoordvoerder Ali Rabii. Minister van Binnenlandse Zaken Abdolresa Rahmani Fasli zei tegenover het staatspersbureau Insa dat het verbod vandaag of morgen in werking zou treden.

Staatschef Hassan Rohani had de Iraanse bevolking daarvoor op hardere maatregelen in de crisis voorbereid. De nieuwe maatregelen zouden “moeilijk” kunnen worden voor de mensen, zei Rohani in een op tv uitgezonden zitting van het kabinet.

Tot nu toe nog geen officieel uitgaansverbod

Iran behoort met Italië, Spanje en China tot de door de corona-virus epidemie zwaarst getroffen landen in de wereld. Desondanks had Teheran tot nu toe afgezien van reisverboden of een uitgaansverbod. De autoriteiten hebben de Iraniërs tot nu toe geadviseerd thuis te blijven en af te zien van reizen.

Naar aanleiding van de festiviteiten m.b.t. het Nieuwjaar- en voorjaarsfeest Noroez heeft de Iraanse crisisstaf nu echter gediscussieerd over een aanscherping van de maatregelen, zei Rohani. “We moeten deze maatregelen uitbreiden.”

Het ministerie van Gezondheid zou daarom een plan aan de crisisstaf hebben voorgelegd, waarover vandaag nog een besluit zou moeten worden genomen. De nieuwe maatregelen zouden geldig zijn tot het einde van de schoolvakantie sop 4 april.

Volgens informatie van vertegenwoordigers van het moellah-regime zijn er in Iran inmiddels meer dan 27.000 mensen besmet met het nieuwe corona-virus. Alleen woensdag al meldde het ministerie van Gezondheid meer dan 2200 nieuwe besmettingsgevallen. Het aantal doden steeg met 143 naar 2077. Het niet officieel geregistreerde aantal zou echter wel eens aanzienlijk groter kunnen zijn.

Bron:
www.epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Iran. Bookmark de permalink .

9 reacties op Reisverbod: Iran wil het verlaten van de steden verbieden

  1. Piet Snot zegt:

    Hoeveel zullen er zalf op hun poepertje gesmeerd hebben omdat iemand dat zei daar.
    Heb niet echt gewerkt dan.

    Like

  2. koplampkapot zegt:

    Even afgezien van de onmogelijkheid om de komende tijd op reis te gaan gooit dit geen roet in mijn plannen.

    Like

  3. Luchtpint zegt:

    Lijkt me logisch. Hun arsenaal aan stomme manieren om de zaak opgelost te krijgen is blijkbaar uitgeput. Het volstaat natuurlijk niet om te zeggen “dat het een beproeving is van Allah voor de gelovige moslims” of om te beweren dat de VS / Israel het virus zouden hebben verspreid en dat bidden tot Allah de enige mogelijkheid is om de ziekte af te weren.

    Het wordt nu dus terug naar de realiteit voor de moellah stupido’s in Teheran.

    Like

  4. Scheitleister zegt:

    “Iran wil het verlaten van de steden verbieden”
    En?

    Like

  5. bobzelf zegt:

    JA EN ??????????????

    Like

  6. karton zegt:

    Laten reizen die zooi, prima zolang het maar in eigen land blijft.

    Like

  7. Republikein zegt:

    Wat een minachting voor de vluchteling[naar een prettig leven]
    Hier is de Haagse Markt gesloten wegens zwart van de mensen.
    Kwam zo’n 50 jaar geleden ook weleens, maar is echt afgegleden naar bedenkelijk niveau.
    Hoe of wat, beternog, Fons Jansen zei”: wie werd waar geboren en door wie werd hij hoe genoemd.
    Zij kan ook, ik keur het goed, niet het!

    Like

  8. karton zegt:

    @ Republikein.
    Dat soort gedraagt zich zoals zij zijn………als konijnen; moge Allah er maar héél snel een lading Myxomatose over heen strooien, in “al zijn goedheid”. Doet tie óók nog eens iets nuttigs i.p.v. steeds maar weer van die ouwe maagden ter beschikking te stellen aan moordenaars.

    Geliked door 1 persoon

  9. Jan zegt:

    Drie antisemitische organisaties eisen beeindiging boycot Iran (‘vanwege’ de epidemie), te weten de zelfhatende Joden verzameld onder de naam J-Street (opgericht door Soros), Code Pink/Stink door de zelfhatende Joodse Medea Benjamin en de Jewish Voice for Peace, ook al gefinancierd door niemand minder dan antisemiet Soros (rijk geworden door plundering van huizen van Joden die naar de gaskamers werden geleid)


    …..
    https://barenakedislam.com/2020/03/29/three-of-the-most-anti-semitic-anti-israel-jewish-organizations-in-america-demand-the-end-of-u-s-sanctions-against-iran/

    Schuld aan de epidemie hebben Amerika en de ‘zionistische entiteit’ Israel
    Iran Knows Who to Blame for the Virus: America and Israel

    Iran Knows Who to Blame for the Virus: America and Israel

    Like

Plaats een reactie