Corona-virus: Hoe de Russische jeugd solidair is met zijn ouderen…

Screenshot_204

(Door: Boris Genadevitch Karpov – Vertaling: “delamontagne”)

Het schijnt dat sommigen hier [bedoeld worden de lezers van de site “Riposte-Laique”] – een minderheid gelukkig – trouwe lezers zijn van de Franse media van desinformatie en graag herhalen wat voor negatiefs ze weer over Rusland hebben gelezen. Dat is hun goed recht, maar ik vind hen meelijwekkend en dat maakt me verdrietig.

Zoals Alexey Navalny ( de voorman van de oppositie in Rusland ), die heeft verklaard dat de vrijheid van meningsuiting in Rusland wordt geschonden en dat terwijl een goeie tiental jaren duizenden Russen elke dag naar zijn berichtgeving hebben geluisterd.

Maar laat ik verder gaan, wat ik schrijf is niet voor hen bedoelt. Weer dat corona-virus, maar wees gerust, men heeft ’t ook over andere dingen. Ik wilde vandaag eigenlijk een ander aspect van ons volk laten zien.

Zoals ik al eerder schreef, heeft president Poetin een week vakantie aangekondigd. Een week waarin veel  ondernemingen gesloten zullen zijn, maar de salarissen moeten gewoon worden doorbetaald. Zo heeft de burgemeester van Moskou de sluiting van alle zaken bevolen, op de apotheken en voedingsmiddelen winkels na. Alle restaurants, kapperszaken etc. zijn gesloten. Ook de uitgaanscentra zijn tijdens deze “vakantie” dicht. Tenslotte wordt aan mensen ouder dan 65 jaar gevraagd thuis te blijven.

Maar geen enkele gedwongen opsluiting voor de burgers, die blijven gewoon VRIJ om te gaan en te staan waar zij willen. Maar ziet u, wij zijn verantwoordelijke mensen en al meer dan de helft van de Moskovieten (de stad die het ergst getroffen is door het virus met 703 van de 1036 gevallen in het land op het moment dat ik dit schrijf ) blijft thuis; volgende week zullen dit er ongetwijfeld 80 % zijn. En dit allemaal zonder strikte dwangbevelen, gewoon een oproep tot gebruik gezond verstand.

En dan, dat is ook mooi, heeft de verkeerspolitie van Moskou, de DPS, opdracht gekregen om de ogen te sluiten voor kleine overtredingen van automobilisten en zo min mogelijk processen-verbaal uit te schrijven. Dit om de spanningen niet op te laten lopen en om de contacten tussen mensen te minimaliseren. Is dat in Frankrijk ook zo ?

Nu over dat thuisblijven van mensen ouder dan 65. En toen kwam er een voorbeeldige solidariteitsbeweging tevoorschijn die onmiddellijk aan het werk ging. In heel veel flats/appartementen hebben jongeren (in ieder geval jonger dan 65 jaar!) contact gezocht met oudere mensen en een organisatie op poten gezet om hen van levensmiddelen te voorzien. Middelen die zij nodig hebben (levensmiddelen, medicijnen, etc.). Aflevering aan huis welteverstaan en dikwijls worden de spullen ook gratis weggegeven.

Onze pensioengerechtigden hebben dikwijls maar een klein pensioentje en het is fijn als ze geholpen worden. Elk woningcomplex organiseert dit via Telegram of Whatsapp en alles werkt naar tevredenheid. Wat het materiële betreft, zijn onze ouderen in goede handen.

Ik weet niet heel zeker of zoiets ook in Frankrijk bestaat, omdat ik heb gehoord dat er mensen zijn die aan verpleegsters vragen om elders te gaan wonen, omdat zij bang zijn voor besmetting… Dat is toch wel anders bij ons, waar oudere mensen worden gerespecteerd en ik vind dit een van de positieve aspecten in ons land.

Maar er zijn ook, ik verzeker het u, veel negatieve aspecten. En de lezers over wie ik het in het begin had, kunnen dus gerustgesteld zijn.

Bron:
https://ripostelaique.com
Door: Boris Genadevitch Karpov

Vertaald uit het Frans door:
“delamontagne”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Rusland. Bookmark de permalink .

7 reacties op Corona-virus: Hoe de Russische jeugd solidair is met zijn ouderen…

 1. Stef zegt:

  De weegschaal van oost en west is aan het kantelen.

  Geliked door 1 persoon

 2. guusvelraeds zegt:

  Aan verpleegsters vragen of ze elders kunnen gaan wonen!? Mijn lieve hemel. Dan lijkt het me verstandiger aan alle politiek correcten te vragen of ze zich in Afrika willen vestigen zodat ze daar optimaal genieten van de door hun gewenste verrijking. Zij gelukkig en de niet politiek correcten ook gelukkig.

  Geliked door 2 people

 3. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Dat alles is voor een groot deel te danken aan het feit dat we in West-Europa inmiddels meerdere parallelsamenlevingen hebben, de vele nieuwkomers zijn de taal van het land niet meester en kijken met afgunst naar de betere positie van autochtonen binnen de arbeidsmarkt.
  Enige introspectie naar het hoe en waarom ze een achterstand hebben op de arbeidsmarkt is hen vreemd.
  Dat het weleens de belabberde werkethiek is die hun parten speelt komt ook geen moment in ze op.
  De sociale cohesie binnen onze samenlevingen is verdwenen. Let maar eens op; Turkse en Marokkaanse jongeren zijn wel beleefd tegen oudere Turken en Marokkanen en de rest kan om het minste of geringste een grote bek verwachten.
  De allochtone jongeren hebben het vele malen beter dan hun ouders het ooit gehad hebben en tegelijkertijd zijn ze afgunstig op autochtonen die het dankzij vele generaties nou eenmaal beter hebben.
  Ze krijgen precies dezelfde kansen als autochtonen maar kunnen niet meekomen, dat is niet hun schuld maar de onze…! Nou ja in hun ogen dan!
  Hoe die sociale cohesie terug kan komen ?
  Nou niet eigenlijk, dat gaat gewoon niet meer gebeuren, iedereen leeft in zijn eigen bubbel, het is ieder voor zich en god voor ons allen.

  Like

 4. LUCIA zegt:

  Hier doen de studenten ook e.e.a. op dat gebied en dat vond ik opmerkelijk omdat er in de media niets anders gedaan wordt dan jongeren tegen de ouderen ophitsen i.v.m. pensioenen en welvaart etc. Goed dat dit in Rusland gebeurt en moet me van het hart, niet iedereen trapt in de indoctrinaties, ik krijg überhaupt de pest er in als mensen proberen me een richting op te duwen, haat dat.. ben veel te eigenwijs en gelukkig meerdere mensen met mij.
  Dit is ook een lekker dwars forum ..heerlijk.

  Geliked door 1 persoon

 5. bobzelf zegt:

  JA IK HEB HET 10 JAAR LANG VAN DICHTBIJ MEE MOGEN MAKEN
  DE BELEEFHEID VAN KINDEREN
  HET OPSTAAN VOOR OUDE MENSEN IN BUSSEN EN METRO’S
  HET KLAAR STAAN VOOR IEDEREEN

  WAT DAT BETREFT KUNNEN DE OUDERS IN NEDERLAND VAN DIE ONTSPOORDE POKKENJONG MAAR BETER EIGENLIJK 1 MAANDJE IN RUSLAND EN UKRAINE ROND KIJKEN ,,,,,,,

  ZE ZULLEN HUN OGEN NIET GELOVEN , GEWELDIG

  OOH U BENT PUTIN FAN OOM BOB , JA OOK , MAAR OOK DIT WAT IK U NU VERTEL IS WEER EEN ECHTE WAARHEID EN ZELF GECONSTATEERD

  HUGGIE WE GAAN 12 KM HARDLOPEN OVER DE BOULEVARD VAN MIJN EIGEN STRAND

  IT IS MY BEACH ( maar dan moet u Bravehaearth gezien hebben whahaha )
  IT IS MY ISLAND

  LATER , !!! is de kwartet ploeg van de letterneukers al opgericht ??

  dooei

  the king of ATHENS

  Geliked door 2 people

  • Stef zegt:

   Fatsoen vind je nog in Polen. Waar kinderen op straat je een goeden dag wensen. Daar mogen opa en oma ook nog meehelpen met de opvoeding. Hier krijgen ze een grote bek als ze zich ermee bemoeien. En van onze kansparels moeten we zeker niets goeds verwachten.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s