D66-minister Sigrid Kaag: ‘Vanuit verlicht eigenbelang moeten we aan Afrika schenken in coronacrisis’

Screenshot_4

(Door: Kenneth Steffers)

Sigrid Kaag, minister van Minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking (foto), is van mening dat Nederland ‘vanuit verlicht eigenbelang’ een helpende hand moet bieden aan de nabije corona-crisis op het Afrikaanse continent.

Minister Kaag was te gast in het interviewprogramma Op1. In die uitzending deed ze dan ook haar opmerkelijke uitspraken. Nu weten we allemaal dat er heel wat mensen zijn afgehaakt bij de publieke omroep na het vertrek van Jinek en Pauw, maar gelukkig was tweep Perlocator zo scherp om een compilatie te delen van de uitspraken van Kaag.

En ja hoor, ze zegt het echt:

Lees verder>>>
DDS

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "Weg met ons!", achterlijkheid, Afrika, belangenverstrengeling, cultuurrelativisme, D66, Hypocrisie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Linkse Kerk, Rotzakken, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

40 reacties op D66-minister Sigrid Kaag: ‘Vanuit verlicht eigenbelang moeten we aan Afrika schenken in coronacrisis’

 1. Rensk. zegt:

  Dus als mensen in de problemen zitten dan gaat men vanuit een verlicht eigenbelang anderen, die in de problemen zitten helpen Is ook het advies van de schuldhulpverlening. Zit u in de problemen help dan een ander vanuit verlicht eigen belang. Zo heurt ´t Volgens Kaag dan.
  Vanuit Kaags eigenbelang zoveel mogelijk geld naar corrupte leiders, zodat een deel weer naar haar Hamasvrienden gesluisd kan worden. Kan de woorden ongelofelijk of verbijsterend niet meer gebruiken, want die dekken de lading niet meer.

  Geliked door 3 people

 2. Harry Willemse zegt:

  Zij heeft gelijk. Vanuit eigenbelang moeten wij geld overmaken naar de Palestijnen, anders krijgt zij van haar kerel op haar flikker dat het geld zo lang wegblijft.

  Geliked door 3 people

 3. dutchess zegt:

  Hoe lang moeten we Afrika nog op onze rug dragen? Nog maar 100 jaar erbij? Steunen met voedsel, medicijnen, opleiding en geld voor de dictators?
  Na de gigantische hulp uit het verleden van het Westen zou Afrika allang self supporting moeten zijn. Maar op je krent zitten en je hand ophouden is immers veel gemakkelijker. Word onderhand dood- en doodziek van heel Afrika. En dame Kaag moet maar emigreren naar Afrika. Daar hebben ze wel idioten genoeg, maar het ontbreekt hen nog aan “nuttige idioten”.

  Geliked door 5 people

  • Gienekehado zegt:

   1000en MILJARDEN zijn er ingepompt, 10.000en nonnetjes zijn er op afgestuurd. Met als resultaat; West-Europa is nu het zusje van Afrika. Dat reken ik Kaag en al haar soortgenoten persoonlijk aan! En al haar zgn. onderscheidingen zijn voor mij niet meer dan VETTE NEP. Krijg je automatisch opgespeld als je maar lang genoeg slijmt en meeheult!

   Geliked door 1 persoon

 4. Harry zegt:

  Zoals bij heel veel linkse idioten zijn haar hersenen aangetast door het ” asielzoekersyndroom ” .
  Terwijl onze hele gezondheidszorg kapot bezuinigd is , ouderenzorg haast opgegeven ,
  ons leger geen tanks meer heeft en zelfs geen munitie voor de geweren , de politie met halfbakken apparatuur de straat op gestuurd word , een groot deel van de ondernemers failliet dreigt te gaan , zou die stomme zuignap NOG MEER GELD IN DIE BODEMLOZE AFRIKAANSE PUT WILLEN DONDEREN ?
  Hier de boel nog meer in de soep laten lopen om je ” menselijkheid ” te tonen ?
  Heb je dan helemaal geen verstand ?

  Ga het in ” palestina ” eens hebben over meelevendheid .
  Spreek ze daar eens aan op hun moordzucht .
  Hoeveel ” palestijnen ” hebben er ooit ook maar EEN POOT uitgestoken om anderen te helpen ?
  Alleen proberen zoveel mogelijk niet-moslims te vermoorden en te teren op andermans geld !
  Ze hebben wel geld genoeg om duizenden raketten op Israel af te schieten .
  VAN ONS GELD , GODVERDOMME !
  Stomme Kaag-kech !
  Daarvoor word je niet betaald van ONS BELASTINGGELD !
  Donder dus maar zo snel mogelijk op , trek wat van die lorren over je kop en ga in ” palestina” wonen . Daar is je thuis !

  Geliked door 7 people

  • delamontagne zegt:

   De Europese Unie (EU) zal de Marokkaanse begroting steunen door onmiddellijk 150 miljoen euro toe te wijzen, DIT IS BEDOELD voor de behoeften van het speciale fonds voor het beheer van de Covid-19-pandemie dat op initiatief van koning Mohammed VI is gecreëerd.

   De EU zal zich er ook toe verplichten 300 miljoen euro van de aan Marokko toegewezen middelen om te buigen voor de reactie op de pandemie door hun de mogelijkheid te geven om in de uitzonderlijke begrotingsbehoeften van het koninkrijk te voorzien.

   Dit volgt uit een gezamenlijk persbericht tussen Marokko en de Zevenentwintig EU-landen .
   Dit werd openbaar gemaakt na het telefonische interview tussen de minister van Buitenlandse Zaken, Afrikaanse Samenwerking en in het buitenland wonende Marokkanen.

   BRON:
   Marokaanse Krant
   Yabiladi

   https://www.yabiladi.com/articles/details/91314/coronavirus-l-ue-fait-millions-d-euros.html

   Geliked door 1 persoon

 5. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Hoe is het toch mogelijk dat een intellectueel tot zulke stompzinnige handelingen overgaat.
  De vrouw heeft meerdere studies gedaan en heeft daarna vele belangrijke functies bekleed waarvan de meeste zich aan het zicht van de gewone man onttrokken.
  Hoe ze in die functies gefunctioneerd heeft valt dan ook niet te bepalen, heeft ze het goed gedaan of heeft ze een spoor van vernielingen achtergelaten?
  “Voor haar werk in Syrië werd Kaag persoonlijk bedankt door de Amerikaanse president Barack Obama.” zegt Wikipedia
  Tja dat zegt me niet zoveel, Obama was de zwakste president in decennia, misschien zag hij in haar een lotgenoot…
  Feit is wel dat ze al een paar fikse botsingen binnen het parlement heeft gehad, 13 miljoen versneld overmaken naar de Palestijnse autoriteit terwijl je getrouwd bent met een Palestijn, een voormalig Palestijns ambassadeur en Fatah “politicus” in Zwitserland lijkt op zijn zachtst gezegd niet handig.
  Wie zei daar belangenverstrengeling ?

  Geliked door 5 people

  • Wim zegt:

   “De vrouw heeft meerdere studies gedaan”. En wat voor studies heeft ze dan gedaan? “Midden-Oostenstudies” in Caïro, “Internationale betrekkingen” in Exeter en “Buitenlandse Betrekkingen” aan Instituut Clingendael. Nou nou, wat een wetenschappelijke diepgang allemaal… Ze heeft er in ieder geval een Palestijn aan overgehouden.

   Geliked door 2 people

 6. jack black zegt:

  YEP ! Waar ze ge(lijk) heeft, heeft ze ge(lijk) !
  Wanneer morsdood, dan ook echt morsdood !
  Meer bewijs van Inkompetenz geeft het niet !
  Ergo ! Opsluiten die trut en de sluiten wegsmijten !

  Like

 7. Pietersen zegt:

  Wat een bekakt omhoog gevallen serpent. Uiteraard D’66, jaja die denken elitair ‘internationaal’ en wij stom klootjesvolk alleen maar aan onszelf.
  Even later : ‘niet in Nederlands belang’, dan komt de racist toch boven in haar.

  Geliked door 5 people

  • Gienekehado zegt:

   Dit Schepsel is een gevaar voor haar (ONS) eigen land! Haar eigen portemonnee wordt elke maand met tig10.000 volgepropt, die van ons rooft / jat ze leeg!! Geef haar een schop onder haar ONNOZELE REET richting Afrika met 5 MILJARD condooms als Ontwikkelingshulp!! Terwijl ze daar BEKAKT zit te orakelen zijn er alweer 50.000 sneue kindertjes gefabriceerd!! Naïeve Onnozele “politici” hebben ons landje naar de afgrond geholpen en 1000en MILJARDEN verbrast!! (en menigeen zijn / haar leven verpest!)

   Geliked door 1 persoon

 8. Alphons Mantel zegt:

  wanneer verhuist ze naar Afrika?

  Geliked door 1 persoon

 9. Jan zegt:

  Fijn Kaag. Dan kan de politie tenminste doorgaan met terreur tegen de bevolking

  Police in South Africa fire RUBBER BULLETS at shoppers queuing for food outside supermarket in Johannesburg

  ….
  https://www.dailymail.co.uk/news/article-8162889/Police-South-Africa-fire-RUBBER-BULLETS-hundreds-shoppers.html

  Geliked door 1 persoon

 10. LUCIA zegt:

  VANUIT ONDERBELICHT EIGENBELANG… VOELT HET VOLK WEINIG VOOR DIT SOORT CADEAUTJES. WE GEVEN N.L AL VEEL TE VEEL UIT AAN NAAR ONS TOE UITGEWAAIERD AFRIKA D.W.Z. JULLIE DOEN DAT VOOR ONS, NOEM HET MAAR EEN NON-CONSENTED-GIFT ALS JE AAN DE TAFEL ZIT IN EEN MEETING MET JE CEO’S

  WILT U VOORAL VERLICHTINGSBONNEN UIT UW EIGEN PORTEMONNEE OF ACHTERZAK UITDELEN WANT DIE VAN ONS IS TAMELIJK LEEG , ALLES WAT U ER NIET UIT HAALT GEBEURD WEL DOOR *VATTENFALL( DAT IS NUON MET EEN SPRAAKGEBREK, NET ZOIETS ALS ” KASSA ZONDER WERKEN” DAN INEENS KASJA OLLONGREN HEET.)

  OVERIGENS DAT VATTENFAL HE , DOET OOK AL IN DUBIEUZE VERLICHTING MET ONZE BOSSEN NU EX-BOSSEN.U KOMT ONTZETTEND AARDIG OVER HOOR MAAR DAT HEB JE OOK MET DE DUIVEL, DIE NAAIT JE MET EEN GLIMLACH, WAAR JE BIJSTAAT OOK NON-CONSENTED.
  GETSIE WIE DOET OOK NOG ,,GOH BEN HET EFFE KWIJT EN WE GEVEN U NIET ALLE SCHULD HOOR MAAR U BENT WEL HET K-BINET WIJFFIE MET DE MEESTE HERSENS DUS ALS U ZO BEZIG BENT, DE KAT DE BEL AAN TE BINDEN.. OMDAT DE HEREN U HIERIN HOFFELIJK VOOR LATEN GAAN, BEDENK DAN, DAT HET UW POPULARITEIT NIET TEN GOEDE KOMT EN GEEN PREEK DAT GOED ZAL MAKEN!!!

  Geliked door 2 people

  • PIET SNOT zegt:

   AL DIE STROOM OF GAS BEDRIJVEN DOEN WEL IETS WAT MIJ NIET BEVALT.
   IK KAN NIET AAN DE GANG BLIJVEN MET OVERSCHAKELEN.
   HOUD IK OOK NIET VAN, IS EEN HOOP WERK.
   IK HEB VANAF MIJN 1STE WONING NUON, NU EEN ANDERE NAAM, EN IK VIND HET WEL BEST ZO.
   BEN ER MAANDELIJKS 75 EURO AAN KWIJT. KRIJG IK NOG 25 PUNTEN OOK ELKE MAAND OM “CADEAUTJES” UIT TE ZOEKEN ALS JE GENOEG PUNTEN HEB,.

   Like

 11. Nemesis zegt:

  “vanuit verlicht eigenbelang” probeer ik me nu vooral eerst maar een zelf te helpen en mijn naaste omgeving.
  Kan iemand die Kaag of de mond snoeren, of beter haar naar die echtgenoot van haar sturen ? Daar hoort ze namelijk te zijn in deze tijd en niet hier de boel op stang jagen en vooral op kosten, we worden al uitgeplunderd genoeg.

  Geliked door 5 people

  • delamontagne zegt:

   die Kaag ??, die zou toch eigenlijk Mevr, Al-Kak moeten heten.
   Zover ik altijd heb begrepen moeten al die vrouwen getrouwd met muslims onderdanig zijn aan hun echtgenoot, sorry, hun BAAS.
   Hij heet: Anis al-Qaq spreekt uit ” Ahniees àl-Kak”, maar dat klinkt natuurlijk erg bekakt in ’t NL-praatlement………

   Geliked door 3 people

 12. droevige mof zegt:

  “Verlicht eigenbelang” (aufgeklärtes Eigeninteresse) deze term is het sleutelbegrip van het links-liberale establishment. Vroeger heette het betalen voor bescherming. Waarbij mevrouw Kaag en haar internationale vrienden altijd betalen met het geld van anderen.

  Geliked door 4 people

 13. Jules Vismale zegt:

  Dat akelige mens heeft totaal GEEN enkel gevoel naar de Europeanen omdat ze, gelijk aan een zekere minister Netjes, die de islam jaren geleden nog beschaafder vond dan de democratie in Europa en met een moslim trouwde, totaal NIET weet dat wij al decennia’s miljarden hebben overgemaakt om Afrika er bovenop te helpen!
  En heeft dat daar ook maar iets uitgehaald? NEE dus omdat daar nog steeds burgeroorlogen heersen, het geld in de verkeerde handen viel (van dictators), dat door de overbevolking er juist ontzettend veel besmettelijke ziektes uitbreken in Afrika, talloze Afrikanen hierdoor juist naar Europa willen immigreren en daarbij betaald Sigrid Kaag al dat geld vast niet uit haar eigen zak maar uit die van de Europese burgers!
  Met andermans geld strooien is lekker makkelijk ofschoon je natuurlijk ook bepaalde figuren hebt uit strips, sprookjes en de Bijbel die zo allemaal hun eigen ideeën hebben over andermans geld of hun eigen geld! Hieronder zijn dit in het artikel als drie treffende voorbeelden op te noemen:

  1. In het Nieuwe Testament leende, volgens Jezus Christus, een rijke heer verschillende talenten (geldbedragen) uit aan zijn drie dienstknechten die zij moesten gaan vermeerderen. De eerste twee knechten vermeerderden inderdaad de geleende talenten maar de derde knecht voerde er geen klap mee uit en hij begroef het in de grond om hierna gewoon te gaan luieren!
  Toen de eerste twee knechten de vermeerderde talenten terugschoten aan hun meester werden die geprezen en mochten zij bij hem blijven. Maar de luie knecht probeerde hem te overbluffen door zijn meester gewoon het talent terug te geven opdat deze hem hierna zo schijnbaar toch niets kon maken!
  Die meester werd helaas zo kwaad op hem dat hij de nietsnut onmiddellijk op straat liet gooien en als deze veel slimmer was geweest had hij desnoods het talent voor zichzelf gehouden om ermee vandoor te gaan al zou dat juist weer een vorm van diefstal zijn geweest!

  2. In de Efteling was er in het Nederlandse sprookje, ‘De Magische Klok’ (1952), de goedaardige tovenaar die veel overhad voor arme mensen en hen altijd financieel steunde als zij daar recht op hadden. Helaas was de tovenaar nogal naïef en had hij ooit Slimme Toon, een vrij klein ventje, als knecht in dienst genomen om voor hem te komen werken.
  Slimme Toon kon inderdaad hard werken maar in werkelijkheid bleek hij een oplichter, een dief en een nietsnut te zijn die de Magische Klok van de tovenaar wou stelen om aan zes verwaande en trotste prinsen te verkopen! De prinsen, die door de tovenaar al de deur uit waren gewezen daar ze gierig voor anderen waren en gul voor zichzelf, hielpen toen Slimme Toon om de klok te stelen waarna de valse knecht hoopte een flinke zak goud van hen te bemachtigen.
  De tovenaar ontdekte echter deze vorm van bedrog, diefstal, ontrouw en ijdelheid en prompt betoverde hij de zeven boeven in standbeelden die allemaal voor straf om het kwartier voor de klok de fanfare moesten gaan blazen en de klok moesten luiden!
  Dat was gelukkig ook hun verdiende loon omdat de prinsen en Slimme Toon allemaal ontzettend stom bezig waren geweest!

  3. Dagobert Duck had in een ‘Donald Duck Extra’ (1998) een vrij dom, onsympathiek, kleuterachtig en laf personeel in dienst genomen die echter allemaal totaal NIETS gaven om hun eigen geld of dat van hun baas! Zij gaven namelijk al hun geld en bezittingen opeens heel vrijgevig af aan twee “overvallers” (in werkelijkheid acteurs die door Dagobert waren ingehuurd om de “moed” van dit personeel op de proef moesten stellen) omdat ze wilden overleven!
  Hierna probeerden zij zelfs het geluksdubbeltje en de complete inhoud van de kluis aan de twee “overvallers” te schenken (die kerels mochten dat trouwens toch niet houden want dan was het uiteindelijk toch diefstal geweest en zij werden later nog door Dagobert uitbetaald) waardoor Dagobert ontzettend kwaad werd op deze lapzwansen, broekschijters, slapjanussen, nietsnutten en overlopers!
  Die hadden er totaal geen rekening mee gehouden dat hun baas dit gedrag van hen nooit zou pikken en zij hoopten misschien zelfs dat Dagobert alles zou vergoeden na de “overval” naderhand ofschoon ze hun geld en bezit wel terugkregen. Toen het akelige personeel er alleen, na een zogenaamde “brand”, meteen vandoor gingen was voor Dagobert de maat vol en ontsloeg hij die stomkoppen allemaal en zonder hen een cent salaris uit te betalen!
  En ondanks dat Dagobert herin zelf ook een onsympathieke baas was kon hij dergelijk personeel ook beter kwijt dan rijk zijn daar ze net zo onbetrouwbaar waren als de eerder opgenoemde personages!

  Geliked door 1 persoon

 14. bozeoudeman zegt:

  Kan dit stuk onnozelaar eindelijk eens voorgoed naar Gaza oprotten?

  Geliked door 2 people

 15. vangie1206j zegt:

  Heeeee Sigrid Kaag alias moslim lover wat dacht JIJ ervan nu eens ONS BELASTINGGELD in NEDERLAND te investeren in plaats weer weg te geven aan al die wanhoop landen die nog te lui zijn dat zijn de dag aankijken.
  Wij hebben in Nederland ook een Corona probleem of interesseert jou dat niet.
  Mens ik walg van je.
  Je bent geen Nederlandse meer maar een moslim judas die het liefst Nederland in de uitverkoop doet.

  Geliked door 4 people

 16. delamontagne zegt:

  De Europese Unie (EU) zal de Marokkaanse begroting steunen door onmiddellijk 150 miljoen euro toe te wijzen, DIT IS BEDOELD voor de behoeften van het speciale fonds voor het beheer van de Covid-19-pandemie dat op initiatief van koning Mohammed VI is gecreëerd.

  De EU zal zich er ook toe verplichten 300 miljoen euro van de aan Marokko toegewezen middelen om te buigen voor de reactie op de pandemie door hun de mogelijkheid te geven om in de uitzonderlijke begrotingsbehoeften van het koninkrijk te voorzien.

  Dit volgt uit een gezamenlijk persbericht tussen Marokko en de Zevenentwintig EU-landen .
  Dit werd openbaar gemaakt na het telefonische interview tussen de minister van Buitenlandse Zaken, Afrikaanse Samenwerking en in het buitenland wonende Marokkanen.

  BRON:
  Marokaanse Krant
  Yabiladi

  https://www.yabiladi.com/articles/details/91314/coronavirus-l-ue-fait-millions-d-euros.html

  De Europese Unie (EU) zal de Marokkaanse begroting steunen door onmiddellijk 150 miljoen euro toe te wijzen, DIT IS BEDOELD voor de behoeften van het speciale fonds voor het beheer van de Covid-19-pandemie dat op initiatief van koning Mohammed VI is gecreëerd.

  De EU zal zich er ook toe verplichten 300 miljoen euro van de aan Marokko toegewezen middelen om te buigen voor de reactie op de pandemie door hun de mogelijkheid te geven om in de uitzonderlijke begrotingsbehoeften van het koninkrijk te voorzien.

  Dit volgt uit een gezamenlijk persbericht tussen Marokko en de Zevenentwintig EU-landen .
  Dit werd openbaar gemaakt na het telefonische interview tussen de minister van Buitenlandse Zaken, Afrikaanse Samenwerking en in het buitenland wonende Marokkanen.

  BRON:
  Marokaanse Krant
  Yabiladi

  https://www.yabiladi.com/articles/details/91314/coronavirus-l-ue-fait-millions-d-euros.html

  Geliked door 1 persoon

  • vangie1206j zegt:

   En als de EU nu gelijk ook eens eist dat Marokko zijn Marokkaanse ratten terug neemt.
   Zo niet dan geen steun want altijd moeten wij bakzeil halen en zij maar eisen.
   Last voor mijn part alle Marokkanen maar COVID19 krijgen hebben ze wel verdiend.

   Geliked door 2 people

  • Tijl Uylenspiegel zegt:

   Ik stel voor die 150 miljoen om te zetten in 150 zakken zand om het aanwezige zand op peil te houden.

   Like

  • LUCIA zegt:

   Is dat hetzelfde Marokko die zich te goed acht om een munttheetje te drinken met onze Ankie Broekers Knol..Wat een praatjes hebben die roverhoofdmannen uit de woestijn met de theedoek op het hoofd iemand zou ze toch moeten vertellen dat wij dat hier voor de afwas gebruiken.

   Like

 17. koddebeier zegt:

  Echt links……Het uitdelen van geld van anderen !

  Geliked door 3 people

 18. Trucker zegt:

  ook niet on topic maar is een zeer grappige
  Delamontagne komt er maar in is in feite voor jou bedoeld ben zeker dat je het perfect begrijpt 🙂

  Geliked door 2 people

  • delamontagne zegt:

   als je de Franse gebarentaal bedoelt ?, die begrijp ik niet.
   Maar die dames aan ’t strand ?, dan moeten we nog een tijdje wachten.
   Wij zitten trouwens hier ook in isolatie………….

   Like

 19. Lucky zegt:

  Het schenken van middelen voor geboortebeperking is het enige wat ze daar écht nodig hebben.

  Like

 20. Huig zegt:

  Knetter gek deze Palastijn heeft niks met de gewone burger.
  Eng mens

  Geliked door 1 persoon

 21. fleckie zegt:

  Het mens KAAG, grijpt ook ALLES. aan, om ONS, van door de belastingdienst bij elkaar gegaarde geld, te. SLUIZEN. naar Afrikaanse landen, waar. O.a. in diverse landen multimillionairs/ multimiljardairs huizen,…….laat madam KAAG eens bij die lui aankloppen om hun eigen kleurgenoten. TE. HELPEN, ( door geldelijke ondersteuning ) OP. VELERLEi. GEBIED!!!!!!! ……🙈
  <~<~<~<~<~<~<~

  Geliked door 1 persoon

 22. Tistochwat zegt:

  Wollige wartaal van een verraderlijke zweefteef.

  Like

 23. Blaffertje zegt:

  Nou Sigrid, ik zou zeggen geef het goede voorbeeld jij kan het wel missen, muts.

  Geliked door 2 people

 24. karton zegt:

  Deze vrouw heet NIET Kaag maar Quag ! Zij is n.l. getrouwd met een Palestijnse Hamas terrorist. Verder is zij óóit besmet geraakt tijdens een intieme relatie met Korsakov Juncker, met het alcohol-virus en verkeert daardoor doorlopend in een straalbezopen toestand.
  Wat zij stamelt is volledige onzin maar wél uiterst gevaarlijk.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s