AfD-advertentie over de campagne “Gezamenlijk voor de grondwet” mag niet verschijnen

Screenshot_109

(Vertaling: E.J. Bron)

De “Frankfurter Allgemeine Zeitung” (FAZ), de “Welt”, de “Spiegel” en de “Focus” hebben de publicatie van een advertentie van Alexander Gauland, de erevoorzitter van de AfD, geweigerd – een schandaal en opnieuw een bewijs van de vrijwillige zelfcensuur in de Duitse media! Hieronder de vertaling van hetgeen veel lezers blijkbaar niet mogen zien:

Screenshot_47

Zeer geëerde dames en heren,

In deze dagen merken we allemaal dat er kostbare dingen bestaan, die we maar al te vaak als vanzelfsprekend beschouwen. Of het nu de zorg binnen de familie is, of het werk van de verpleegster in de kliniek, of de verbondenheid van onze samenleving. Wij allemaal kunnen iets van deze weken leren. Wat nederigheid en dankbaarheid. Dankbaarheid voor de verantwoordelijkheid die onze naasten op zich nemen. Nederigheid voor de moeite en inspanningen van diegenen die er voor ons waren. Zij zouden ons hoop moeten geven om sterker tevoorschijn te komen uit deze crisis. Als individu. Als familie. Als natie.

Velen beweren dat onze samenleving zo gespleten zou zijn als nooit tevoren. Ik wil dat niet geloven. Ja, natuurlijk bestaat er strijd, bestaan er verschillende voorstellingen van de toekomst van Duitsland. Maar dat is er altijd al geweest. Wat nieuw is, is de poging om het argument van de politieke tegenstander als immoreel te brandmerken. Dat vergiftigt de strijd. Het vergiftigt de relaties. Met vrienden, met familieleden, met buren. Het spijt me, maar dat kunnen we niet toestaan. Wij niet. En u ook niet.

Ik word tegenwoordig in menig talkshow onweersproken niet een “fascist” genoemd. Mijn medestrijders rusteloze, ronddolende geesten van de nazi´s. Weet u, ik kan daar tegen: ik heb in de loop der jaren een behoorlijk dikke huid gekregen. Maar gelooft u me, voor iedere aanhanger is deze dagelijkse uitsluiting uit de samenleving een zware last. Veel Oost-Duitse landgenoten herinnert deze toestand steeds meer aan zeer duistere uren van onze geschiedenis.

Nee, wij zijn geen “kankergezwel”. Nee, wij zijn geen “tuig”.

Wij zijn vrije burgers net als u. Vrije burgers, die elkaar gevonden hebben uit echte zorgen om hetgeen we geërfd hebben van onze voorouders. Tot dit erfgoed behoort de grondwet. De beste grondwet die wij Duitsers ooit hadden. Wier inhoud en geest we elke dag recht moeten laten wedervaren.

Nee, niet de strijd is het gevaar voor onze grondwet, voor de pluralistische democratie en voor de maatschappelijke samenhang. Het gevaar zijn zelfbenoemde “democraten”, die de oppositie willen laten verstommen. Door luidkeels te schreeuwen: “Wij zijn met meer!” Dat is immers zelfs ook zo. Maar ook een minderheid heeft in de democratie het recht om gehoord te worden. Daarvoor vechten wij.

Voor u. Voor Duitsland. Voor ons allemaal.

Alexander Gauland
Erevoorzitter van de Alternative für Deutschland (AfD)

Bron:
https://unser-mitteleuropa.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Lügenpresse", "Nuttige idioten", "Weg met ons!", AfD (Alternative für Deutschland), Barbarisme, belangenverstrengeling, Communisme, cultuurrelativisme, democratie, demoniseren, dictatuur, Elite, establishment, gezond realisme, Groenen, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Links fascisme, Linkse christenen, Linkse Kerk, Linkse media, mainstream-media, Marxisme, meningsdictatuur, Nationalisme, nieuw fascisme, Patriottisme, political correctness, Rotzakken, sociaaldemocraten, Socialisten, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

9 reacties op AfD-advertentie over de campagne “Gezamenlijk voor de grondwet” mag niet verschijnen

 1. karton zegt:

  Laten drukken die brief en in álle Duitse brievenbussen stoppen !

  Geliked door 2 people

 2. vangie1206j zegt:

  Een keurige brief endat geeft duidelijk de reacties weer van het ondemocratisch gehalte van oa. De media aangestuurd door de overheid A.Merkel.

  Geliked door 2 people

 3. Sinyo zegt:

  Dat valt mij tegen van de FAZ. Vele jaren geleden had ik werkend in D een abonnement. Dat werd mij toen als kwaliteitscourant aangeraden door een paar collega’s. Teruggekeerd in NL nam ik een abonnement op NRC Handelsblad, dat door mij na enkele jaren (om geestelijk gezond te blijven) met genoegen werd opgezegd.

  Geliked door 1 persoon

 4. bozeoudeman zegt:

  Ja ach de pers? Staaltje domheid vandaag gelezen in De Verdieping van Trouw die beter De Inhoudsloosheid kan worden genoemd. In een artikel met de schreeuwende kop “Einde van populisme?” staat daar een staaltje van vlees noch vis ‘journalistiek’. De ene politicoloog stelt, vrij vertaald, als antwoord op die vraag “Zeker”; de tweede zegt “Neen hoor” en de derde stelt heel intelligent:”misschien wel en misschien niet!” Geweldig dit soort papiervervuiling. En om tot dit soort hoogstaande inhoudelijke journalistiek te komen heeft de schrijfster vast en zeker in Groningen haar academische graad in Informatica of Journalistiek behaald. Broeva en haro!

  Geliked door 1 persoon

 5. Wim Vreeswijk zegt:

  Prima tekst !!

  Geliked door 1 persoon

 6. Lucky zegt:

  https://www.journalistenwatch.com/2020/04/03/phoenix-corona-asche/

  Phönix aus der Corona-Asche: Fünfte Amtszeit für Merkel?

  Leider ist es kein verspäteter Aprilscherz: In Berliner Groko-Kreisen wird allen Ernstes laut über eine fünfte Amtszeit von Angela Merkel nachgedacht. „Bild“ spekuliert: Sollte der CDU-Machtkampf um Parteivorsitz und Kanzlerkandidatur unentschieden ausgehen und die Corona-Krise noch lange dauern, könnte Merkel als „alternativlos“ erscheinen – und weiterregieren.

  Bislang sah alles danach aus, dass Markus Söder als „starker Mann“ aus der Corona-Pandemie hervorgehen könnte; auch Gesundheitsminister Jens Spahn und NRW-Ministerpräsident Armin Laschet versuchen sich zu profilieren – doch am Ende könnte es gut sein, dass ausgerechnet Merkels Narkosepolitik als besonnenes Krisenmanagement gefeiert wird. Von Friedrich Merz redet mittlerweile kein Mensch mehr.

  Nl
  Phoenix uit de corona-as: vijfde term voor Merkel?

  Helaas is het geen gekke grap van eind april: in Berlijnse groko-kringen overweegt Angela Merkel serieus een vijfde ambtstermijn. “Imago” speculeert: als de CDU-machtsstrijd om partijvoorzitterschap en kanselarij kandidaatstelling in een gelijkspel eindigt en de corona-crisis lange tijd aanhoudt, zou Merkel kunnen verschijnen als “zonder alternatief” – en blijven regeren.

  Tot dusver leek alles erop dat Markus Söder uit de corona-pandemie kon komen als een ‘sterke man’; Minister van Volksgezondheid Jens Spahn en Armin Laschet, premier van NRW, proberen zich ook te onderscheiden – maar uiteindelijk kan het zijn dat Merkels anesthesiebeleid wordt gevierd als voorzichtig crisisbeheer. Niemand praat meer over Friedrich Merz.

  Like

 7. Bob zegt:

  De duitse pers straalt nog het verleden uit,
  alles wat niet ze niet willen is fout

  Like

 8. er is geen woord verkeerd in deze prima tekst van de AFD

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s