Italiaanse bejaarden nemen het lot in eigen hand

Screenshot_250

(Door: “Weethetwel”)

In Italië is een complete oorlog uitgebarsten tussen de bejaarden en de jongere generaties. Terwijl de jongeren in grote angst en gehoorzaamheid thuis zitten, negeren de bejaarden massaal hun lock-down. In grote aantallen trekken zij de straat op en vertoeven  demonstratief op alle plaatsen die verboden zijn. De politie deelt bekeuringen uit, maar ze trekken zich er helemaal niets meer van aan. Op de sociale media woedt de strijd nóg heviger. Als de situatie niet zo treurig was, zit er zelfs een humoristische kant aan de zaak.

Er is in Italië namelijk niet één bejaarde die op sociale media zit. Op sociale media zit de groep die vooral in de virtuele wereld leeft en zich op laat sluiten. De bejaarden met hun levenswijsheid en hun gevoel voor vrijheid hebben al lang door dat ze met heel die corona-affaire vreselijk bedrogen worden. Ze grijpen de macht en gaan door met het gewone leven. In de virtuele wereld daarentegen barst de bom. Dáár zitten de gelijkgestemden die zich steeds kwader maken. Het is komisch het commentaar voorbij te zien komen van de “bedrogen” dertigers die het hélemaal gehad hebben met de bejaarden. “Zitten wij thuis om de bejaarden te redden en als “dank” negeren zij massaal het uitgaansverbod”.

Bejaarden werden steeds meer het afval van de maatschappij

Er zit niet zo veel verschil tussen Italië´s oude generatie en die bij ons in Nederland. Het zijn de mensen die hun leven lang enorm hard gewerkt hebben om het land op te bouwen en die welvaart aan hun kinderen door te geven. Zij hebben ook nog gevochten voor de vrijheid die nu te grabbel wordt gegooid. Misschien hebben zij hun kinderen wel wat teveel verwend. Het is voor die kinderen heel vanzelfsprekend geworden dat die welvaart er is. Daarnaast  zien ze niet goed meer dat ze dat vooral aan hun ouders te danken hebben. Helemaal duidelijk komt dat naar voren in de politiek. Daar zit een generatie jongeren die nog nóóit gewerkt heeft en voor wie het inkomen helemáál vanzelfsprekend is, omdat ze een oneindige pot belastinggeld ter beschikking hebben waaruit hun leventje tot in lengte van jaren verzekerd lijkt. Deze generatie politici heeft lak aan bejaarden en dat laten zij al decennia blijken door systematisch de menselijke kant van de bejaarden te ontkennen en ze steeds meer in een hoek te drukken van “overtollig” en “kostenpost”. En met kostenposten weten ze wel raad. Daar kun je op bezuinigen en dat hebben ze dan ook massaal gedaan. En met de aantallen weten ze óók wel raad: middels een uitgekiend systeem van wetgeving en mentale druk wordt gepoogd deze mensen tot vroegtijdig sterven aan te zetten. Opgeruimd staat netjes.

De bejaarden zélf bemoeien zich niet zoveel met de politiek

Er zijn een aantal redenen waarom bejaarden zich maar weinig bemoeien met de politiek. De belangrijkste reden is dat ze niks meer te vertellen hebben. Ze stemmen wel braaf op een bejaardenpartij, maar wat moet die nu voor hen doen. De werkelijke macht in het land ligt bij de generaties die ná hen komen en die op dit moment de lakens uitdelen. Bescheiden als ze zijn, vragen ze trouwens ook niet veel. En in de keiharde westerse maatschappij van “individualisering”, wat niets anders betekent dan “ieder voor zich”, ben je met je bescheidenheid nérgens. Wanneer het respect voor de bejaarden niet meer vanuit de jongere generatie zélf komt, is het gedaan en lijken ze alleen maar af te kunnen wachten wat hen nog wordt toegeschoven.

Maar nú, in het corona-tijdperk, is alles anders

Dan komt er ineens een virus uit de hoge hoed waarvan al lang en breed bekend is dat het absoluut geen massamoordenaar is of ooit zal worden, maar waarmee middels een ongekende media-hype het grootste bedrog aller tijden wordt gepleegd. De halve mensheid wordt als vee opgehokt en met stokslagen op hun plaats gehouden. De hele economie wordt stilgelegd. En met welke reden? “We moeten zuinig zijn op onze bejaarden”. Aan de bejaarden zélf werd niets gevraagd. Ze zien wél wat de jongere generatie opeens voor hen in petto heeft: van het ene op het andere moment worden ze behandeld als melaatsen en wil niemand meer iets met ze te maken hebben. Zogenaamd voor hun eigen bestwil. Er zijn gevallen bekend dat hulpbehoevende oudjes van het ene op het andere moment in de steek zijn gelaten en gestorven door gebrek aan voedsel en water. Ook in Nederland worden de bejaarden door gewetenloze politici opgesloten en de familiebanden doorgesneden. Kinderen gaan niet meer op bezoek bij hun aan kanker stervende vader, omdat hij misschien corona kan krijgen.

In Italië is het nog veel schrijnender dan hier wanneer verboden wordt de doden te begraven. Ze zien hun medemensen sterven en na hun dood afgevoerd worden als chemisch afval naar de verbrandingsoven. Wat vervolgens door de buitenlandse media gebruikt wordt om de corona-angst verder aan te wakkeren. Is dát de manier die zij zich voorgesteld hadden om hun leven te beëindigen?

Levenservaring en wijsheid

Welke streken die politici nu ook met de bejaarden uithalen, of ze hen nu opsluiten, geestelijk kapot proberen te maken, als kleine kinderen behandelen: in één opzicht blijven ze straatlengtes vóór op hun kwelgeesten: dat is met hun levenservaring en wijsheid. Ze kijken overal dwars doorheen. Niemand kan hen dat meer afnemen. Natuurlijk, zij zijn óók geschrokken van het ongekende mediabombardement van de corona-hype. Maar véél eerder dan de gehersenspoelde jongere generaties hadden zij in de gaten welk enorm bedrog hier werd gepleegd. Massaal komen ze naar buiten en zitten gezellig samen in de zon. Ze nemen zelf de koffie mee, want hun cafeetje is op last van hogerhand gesloten. Vechten kunnen ze niet meer.  De bekeuringen die door hun eigen kinderen worden uitgedeeld, nemen ze voor lief, dat gaat tóch van de erfenis af.

Door:
“Weethetwel”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

PS: Hier vindt u alle artikelen van “Weethetwel” op de site “E.J. Bron”.

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Italië. Bookmark de permalink .

99 reacties op Italiaanse bejaarden nemen het lot in eigen hand

 1. Waarmee duidelijk word gemaakt dat de totale deling van de maatschappij een feit is.
  Uit alle landen komt zowat hetzelfde beeld.
  De oudjes zijn de schuldigen en de jeugd in al hun wijsheid vind het goed dat ze van overheidswege opgesloten worden.

  Geliked door 7 people

 2. Blaffertje zegt:

  Prachtig stuk.
  Wist overigens niet dat D666 ook in Italië zat.
  “overtollig” en “kostenpost”. En met kostenposten weten ze wel raad.”

  Ik geef eigenlijk D66 wel de schuld omdat deze heeeeeel graag alles wat in hun ogen oud en krakkemikkig is wil opruimen, maar het is ook beleid in de EU, zij zijn geen haar beter alleen dragen zij het niet zo uit en valt het minder op, ook zij willen maar wat graag van de kostenpost “het oudje” af.
  Ook zij hebben geen respect voor de oudere die hun welvaart heeft geschonken en het mogelijk heeft gemaakt op het pluche in Brussel te blijven plakken met een maandsalaris waar Jan lul uit de biertent minstens een jaar voor moet werken.

  Geliked door 5 people

 3. vangie1206j zegt:

  Van hun erfenis af ??
  Ik heb ook 2 van die fijne kinderen 😥 die alleen interesse hebben op mijn nalatenschap.
  Ben bijna 73 en heb hun te kennen gegeven dat als ik mijn ogen definitief sluit er voor hun HELEMAAL NIETS TE HALEN VALT GEEN ENE EURO.
  Ook eventuele gerechtelijke stappen zal ze NIET helpen omdat ik dat ook geblokkeerd heb.

  Geliked door 8 people

  • Vulkanoloog zegt:

   Ik vraag me dan toch af hoe dat zo ver heeft kunnen komen Vangie1206j, dat je kinderen alleen maar interesse hebben in je erfenis. Ofschoon ik me kan indenken dat je ze hebt onterfd, je hebt daar natuurlijk zelf een hand in gehad. Te veel vrij gelaten? Je hoeft niet te komen op verjaardagen?
   Een band moet gebouwd worden en heeft tijd nodig. De laatste decennia is die tijd er niet meer, want er moet gewerkt worden voor die 4 vakanties in het jaar en natuurlijk de torenhoge belastingen die betaald moeten worden om het Herrenvolk te kunnen voorzien van alle gemakken.
   Het spijt me erg voor je dat je zo over je eigen kinderen denkt. Wat ben ik blij met mijn ouders en die erfenis, dat interesseert me niet. Wil dat m’n beide ouders kans maken om 100 te worden, want ik wil ze gewoon nooit nooit nooit kwijt :’-(

   Geliked door 2 people

   • hannah zegt:

    de Vulkanoloog heeft geluk, ik dus niet, dochter afgestudeerd tandarts wil me niet meer zien al sinds jaren, we hebben ons kapot gewerkt voor de studie … rest van verhaal overbodig ….

    Geliked door 8 people

   • delamontagne zegt:

    Wij ook niet, met één dan ! Uw verhaal lijkt op ’t onze, alleen is het al 24 jaar geleden.
    Nu, hoge goeie positie in de “zorg”, maar gelukkig maken wij onze ZORG hier in Fr mee………
    Kijk eigenlijk nooit meer terug op die tijd…….

    Geliked door 3 people

   • vangie1206j zegt:

    Heet zoiets niet STANK VOOR DANK.
    Hier idem dito.

    Geliked door 1 persoon

   • delamontagne zegt:

    Geen idee hoe oud U bent, maar ik zou toch niet zo makkelijk over een ander oordelen ( Vangie ).
    Ik ben zelfs nog een aantal jaartjes ouder dan hij en wat mij steeds meer opvalt, MENSEN GAAN STEEDS MEER UIT VAN HUN EIGEN POSITIE EN HOE ZIJ ‘T LEVEN HEBBEN MEEGEMAAKT…………, kunnen zich nauwelijks in een ander inleven.
    Ik denk Mevr. Hannah heeft ’t beter begrepen.
    Ik hoop voor U dat de ouders 100 mogen worden, de mijne hebben nauwelijks de AoW gehaald, ik was toen 27 jaar oud………….

    Like

   • vangie1206j zegt:

    In juni hoop ik 73 te worden.
    En geloof me ik had het ook heel grrag anders gehad.
    (GEZEGDE). Met onwillige honden is het slecht hazen vangen.
    Als geld jou in zijn macht heeft is de liefde foetsie.

    Geliked door 3 people

   • vangie1206j zegt:

    Ja Vulcanoloog je krijgt kinderen en je weet niet hoe die zich ontwikkelen.
    Heel vaak gaat het goed maar soms fout.
    Zie al die criminelen en moordenaars waren ook lieve mooie baby,s.
    Je doet je best geef ze veel liefde misschien te veel.
    En mijn ex echtgenoot als die je kinderen tegen je op hitst dan ben je nergens meer.

    Geliked door 2 people

   • Ev zegt:

    Heb je ook aan je ouders gevraagd of ze wel zo oud willen worden? Dat jij ze niet kwijt wil, is volgens mij volstrekt irrelevant.

    Like

  • Nemesis zegt:

   Buitengewoon triest voor je, en geef je dus helemaal gelijk, goed zo ! Sterkte !

   Geliked door 4 people

  • delamontagne zegt:

   Dat is niet prettig om te schrijven, maar een klein advies:’
   als die spulletjes, wat de erfenis betreft [ geld opbank, aandelen, huis en weet ik wat….] in NL zijn dan hebben kinderen bij onterven toch recht op ,n bepaald aandeel.
   Daar kun je niet onderuit.
   Ik zou een-en-ander toch via een Notaris regelen.
   Als ’t buitenland betreft, is ’t uiteraard weer anders.
   In Fr was ’t helemaal absurd geregeld.
   Hoe ik ,t weet, ach, “eufemistisch”gezegd hebben wij in NL ook zo wat meegemaakt.
   ( gelukkig niet alle kinderen…)

   Geliked door 3 people

   • vangie1206j zegt:

    Delamontagne dank voor je meedenken maar ik heb niets meer in Europa.
    Heb mijn huis in Duitsland redelijk kunnen verkopen en al mijn geld en bezit zijn in de Filippijnen beland.
    Toch dank dank dank.

    Geliked door 4 people

   • hannah zegt:

    vervolg Hannah, mijn dochter en schoonzoon hebben hun praktijk en groot landhuis met rieten dak verkocht, ze gaan in de Bretagne een nieuw “leven” beginnen, ik zal ze waarschijnlijk nooit meer zien …..

    Geliked door 2 people

   • delamontagne zegt:

    Ik weet niet of ik erin gelijk heb, maar ik denk dat vrouwen uit gezinnen die dingen hebben meegemaakt zoals U en Vangie, wij e.a., het moeilijker hebben met ’t verwerken ervan dan mannen.
    Maar dat weet ik niet zeker uiteraard, hoe ouder ik wordt, hoe minder ik de dingen ZEKER weet.
    Mijn vrouw heeft ’t er Heel moeilijk mee gehad, we weten niet eens of er [klein]kinderen zijn etc.
    Toen ik 65 werd hoorde ik niets van ons kind, toen ik 75 werd idem, als ik 85 [hoop] ga worden idem.
    En als ik ’t tijdelijke voor ’t eeuwige ga verruilen dan…………….
    dan hoef ik niet meer terug te denken aan de tijd dat we alle moeite, [ geld , huisvesting, reizen etc etc ] studie in buitenland want in NL buiten de boot door Numeris Fexis, hebben gedaan.
    Ook geen mensen aanhoren die vinden dat ’t ergens “ook wel aan jezelf en de opvoeding zal liggen”.

    Geliked door 1 persoon

   • vangie1206j zegt:

    Nooit meer zien is dat vanwege de afstand of is er ruzie in de familie.

    Like

  • Joannes den Hollander zegt:

   Vangie, dat is een veelgehoord probleem waar de oudere generatie mee worstelt. Veel jongeren gaan tussen nu en de komende dertig jaar aanzienlijke nalatenschappen in hun schoot geworpen krijgen waar drie generaties krom voor gelegen heeft. Hebben onze kinderen dat verdiend? Als ik mijn oor ten luister leg bij leeftijdsgenoten en tevens naar mijn eigen ervaringen kijk, moet ik helaas constateren dat velen van hen dat zeker niet verdienen, integendeel zelfs.
   Recentelijk heb ik een testament laten opmaken waarbij ik op grond van eigen ervaring, in elk geval de koude kanten uitgesloten heb van elk verkrijgingsrecht zodat mijn kinderen alles krijgen. Ging dat van harte? Nee, zeer zeker niet maar om het nou weg te geven aan “goede doelen” gaat mij dan net weer een brug te ver. En met een warme hand te geven zou heel fijn zijn en ook gemakkelijk kunnen, maar dat hebben ze grandioos verbruid zodat ik zo lang als ik leef de knip op de beurs houd. Vandaar dat ik dan ook hoop om honderd plusser te worden. Dan hebben zij in elk geval een leeftijd dat ze het niet meer nodig hebben. Gelukkig denkt mijn ex, waar dankzij mij ook wat te halen valt hetzelfde erover.

   Geliked door 5 people

   • vangie1206j zegt:

    Dank voor jullie medeleven jegens mij.
    Ik zal proberen uit te leggen hoe ik zover gekomen ben.
    In 1991 ben ik gescheiden mijn vrouw was een geldwolf die niet tevreden te krijgen was.
    Ik kreeg later ern nieuwe relatie heb toen een nieuw testament op laten maken op mijn nieuwe relatie op basis langst levende.
    Mijn zoon reageerde met de woorden dus dat mens gaat er met mijn geld straks van door.
    Mijn dochter eiste zo ongeveer toen al geld van mij wat ik natuurlijk niet gaf.
    Van haar uit kwam een wraak campagne waarschijnlijk opgehitst door haar moeder en beschuldigde mij ineens van incest jegens haar.
    Toen waren voor mij de rapen helemaal gaar.
    Helaas is mijn tweede vrouw mij ontvallen door een dodelijke ziekte die zich in 2 maanden voltrok.
    Nu ben ik hertrouwd met een Filipijnse vrouw en woon ook in de Filipijnen. Ook daar maakte mijn zoon dezelfde opmerking over. En toen was het voor mij ook over.
    Mijn dochter heb ik persoonlijk onterft en haar dat zeer duidelijk mede gedeeld.
    Ook op mijn Filipijnse vrouw heb ik mijn testament vast laten leggen zodat mijn kinderen daar niet meer aan kunnen komen.
    Je vader beschuldigen van incest wat een haat reactie van haar was is het gemeenste wat je als dochter kan doen.
    Dit is in het kort mijn levens verhaal.
    Maar al met al het doet veel pijn ik heb altijd van mijn kinderen gehouden en goed voor gezorgd en dan is dit je beloning.

    Geliked door 7 people

   • vangie1206j zegt:

    De jeugd van tegenwoordig zeg onze kinderen veel althans denken alleen maar aan feesten de beest uithangen je vol spuiten met drugs of vol laten lopen met alcohol.
    Ik heb mijn hele leven hard gewerkt eigen bedrijf en aardig kunnen sparen voor mijn oude dag.
    Zelfs de NL (r)overheid kan fluiten naar iets van mij.

    Geliked door 7 people

   • vangie1206j zegt:

    Johannes een advies van mij opmaken met je partner indien mogelijk.
    Jij julliehebbenerjehele werkzaam leven voor gewerkt.
    Dan nu genieten ervan.

    Geliked door 1 persoon

   • Monalisa zegt:

    vangie1206j Toch even nog een tip voor u, u zegt dat u kinderen heeft onterft. Dat kan op goederen of u huis, maar op het geld wat u heeft niet, dus u moet zorgen als het slecht gaat dat u maar 25 eurocent op de bank heeft. Daar krijgen zij de helft van. Vraag u het maar bij een notaris in Nederland. Het lijkt overal voorkomen in de familie.

    Geliked door 1 persoon

   • vangie1206j zegt:

    Monalisa uw verhaal klopt als je in Nederland woont.
    Ik niet meer een kleine 14000km verwijderd van NL.
    Hier in de Filippijnen kunnen ze niets doen want er is geen uitlevering verdrag NL.
    Heb er met mijn toen Duitse Notaris besproken en die vertelde mij ook financieel onterven kan niet.
    Masr zij hij hoe willen zij nog enige aanspraak kunnen maken via de Filippijnen.
    En deze Notaris heeft voor mij een testament opgemaakt op.mijn vrouw langstlevende testament.
    Toch dank voor meedenken.

    Like

   • Monalisa zegt:

    ik wens u sterkte tja die notarissen zijn slimmer dan je kinderen, maar er moet heel wat gebeuren als je tot zo’n daad over gaat, komt mij bekend voor.

    Like

  • Gienekehado zegt:

   Weleens gelezen dat in bijna de helft van de families wel ‘iets’ speelt. Ook van nabij meegemaakt. Kan flinke impact hebben! Gelukkig kwam het uiteindelijk weer goed. Iedereen Sterkte gewenst! (geloof dat kinderen sws recht hebben op een gedeelte van de erfenis)

   Like

  • BigLJohn zegt:

   Een late reactie, maar ik heb Bron even gemist vanwege computerproblemen, en kwam dit blog per toeval tegen. Mijn dochter (en enigste kind) is van hetzelfde laken een pak. Denkt alleen maar in termen van geld cashen. Opa (mijn overleden vader) zou haar zijn huis toebedeeld hebben (wat niet waar is). Ik mag dat huis niet van haar verkopen, want het is al van haar (haar woorden). Enkele jaren geleden kwamen ze weer eens na zeer lange tijd op bezoek, en zij maakte daar misbruik van om mijn huishoudgeld te stelen zijnde 6 briefjes van 50 Euro. Die maand zat ik opeens krap, mede omdat ik een zware maand had met veel onkosten. Haar commentaar; ik heb helemaal niets gestolen, en als je geld nodig hebt, vraag het maar aan je vrouw. Op dat moment heb ik besloten dat zij er bij mij niet meer in komt, en ik geen contact meer met haar wil. In het verleden (toen mijn vader nog leefde) probeerde zij mijn vader af te troggelen en liep met 50 Euro de deur uit. Haar moeder zou krap zitten, en zij zou er op uit gestuurd zijn om geld te vangen. Ik zag het buiten en zij maakte ruzie met mij. Uiteindelijk heb ik het geld van haar afgepakt.

   Like

   • vangie1206j zegt:

    Als ik uw verhaal lees bent u onderscheiden waar de ex het kind ophitst tegen de vader.
    Groot gelijk dat je, je dochter de deur gewezen hebt.
    Ik heb hier eerder geschreven geld erin liefde eruit.
    Helaas het is niet anders.

    Geliked door 1 persoon

   • vangie1206j zegt:

    Onderscheiden moet zijn gescheiden.

    Like

 4. malsion zegt:

  Zouden de jongeren beseffen dat wat ze nu over de ouderen uitroepen op termijn hun eigen deel zal worden als ze al het geluk hebben om ooit oud te worden.

  Like

  • Jules Vismale zegt:

   Ik weet niet of jij het sprookje kent over ‘De Bremer stadsmuzikanten’ van Grimm waarin een ezel, een hond, een kat en een haan, die alle vier door hun bazen dreigden te worden afgedankt omdat ze blijkbaar te oud waren, ervandoor gingen om in Bremen muzikanten te worden.
   Ze kwamen toen in een bos een hut tegen waar allemaal rovers woonden die gezellig aan tafel zaten waarna de vier dieren hen wisten te verjagen en het huis zelf overnamen! En dit verhaal bewijst dan weer eens dat de ouderdom zich niet zomaar laat afdanken door hun bazen en zij zelfs nog jongere nietsnutten en boeven kunnen verjagen!

   Geliked door 3 people

  • Nemesis zegt:

   Schijnbaar denken ze de eeuwige jeugd te bezitten, ik weet het niet ze zijn zo gek als een dur wat dat betreft,

   Geliked door 1 persoon

  • Tineke zegt:

   Ik ben bang van niet malsion.

   Like

 5. M. zegt:

  Goed bezig daar die oudjes door zich niet te laten regeren door criminelen in dienst van nog grotere machtsgeile criminelen.
  Dat zijn nog mensen die ergens voor staan en voor elkaar staan?
  Waar staan we hier in het land voor ?
  Elkaar naaien en aangeven als verslaafde tv kijkers bij de kliklijn?
  Massaal schijt hebben aan mensen die schijt hebben aan de massa en hun rechten is de beste manier om mensen die schijt hebben aan de massa aan te pakken.

  Ga je eens verdiepen in wat een virus is zodat je weet dat je genaaid word in plaats van jezelf vrijwillig te laten opsluiten tot de totale verkrachting en ontwrichting van uw land en leven een feit is.
  En flikker die smart Phone weg en zet de tv uit en moet u eens kijken hoe snel de wereld opknapt.

  Geliked door 5 people

 6. Kanaloa01 zegt:

  Niet alleen D’66 is schuldig, ook bij Groen Linkss gaan stemmen op om om ouderen boven de 70 maar niet meer te helpen in het ziekenhuis, althans, ingrijpende(dure) operaties.

  Geliked door 2 people

  • Nemesis zegt:

   A.s. dinsdag ben ik aan de beurt. Duim, bidt of steek een kaarsje voor me aan, dat ik het overleeft.

   Geliked door 4 people

   • Kennelijk heb ik iets gemist, wat gaat er dinsdag gebeuren Nemesis ?

    Like

   • Cathja zegt:

    @Nemesis

    Wat er ook gaat gebeuren a.s. dinsdag, ik zal aan u denken. Heb een beetje vertrouwen dat het goed komt. Ik wens u heel veel sterkte toe, en een spoedig herstel.

    Geliked door 1 persoon

   • Nemesis zegt:

    Ik zou het niet weten, dokters mompelde maar wat, maar ikzou wel moeten blijven ??? Doe net of ik het niet gehoord heb, Ik moet die week nog ergens anders heen en met iemand praten, Te hebben nu al ik weet niet steeds hoe lang gewacht, die paar dagen kunnen e ook nog wel bij, en omdat ik me niet schaam zoiets gewoon te zeggen, het is een kwaadaardige tumor in de borst, rechts.

    Like

   • bobzelf zegt:

    IK ZAL “” MIJN GROTE MANITOU “” AANROEPEN VOOR NEMESIS
    DIE HEEFT OME BOB VORIG JAAR OOK GEWELDIG BIJGESTAAN

    NEVER GIVE UP, BLIJF POSITIEF, IS ZO VERSCHRIKKLEIJK BELANGRIJK

    DIKKE KUS EN HELE VETTE HUG

    OOM MANITOU

    Geliked door 2 people

   • Gienekehado zegt:

    Heel veel MAZZEL gewenst!!

    Geliked door 1 persoon

   • ronjaspers zegt:

    Ik zal voor u bidden,godszegen.

    Geliked door 1 persoon

   • Nemesis zegt:

    Dank je wel !!!

    Like

   • vangie1206j zegt:

    Moed houden en heel veel sterkte gewenst.

    Geliked door 1 persoon

   • Nemesis zegt:

    Dank je wel. ja we houden de moed erin, ben van opgeven bestaat niet in mijn woordenboek, Dus ik ben ervan overtuigd dat ik de juiste behandeling krijg en dat het net niet zo erg is als het aanhoort. Dank je.

    Geliked door 1 persoon

   • vangie1206j zegt:

    Mag ik vragen est je mankeert of probleem is.
    Je bent Mag ik hopelijk zeggen dierbaar voor al je likes aan mij.
    Wanneer je zegt dat is privé zal ik dat respecteren.
    Hoe dan ook hopelijk zie ik je schrijfsels en likes .
    Vangie

    Geliked door 1 persoon

   • Nemesis zegt:

    Heb het al gezegd hier ergens. Het is kwaadaardige borstkanker.

    Like

   • Lucky zegt:

    Heel veel sterkte Nemesis!
    Ik zal idd een kaarsje voor je aansteken dinsdag.

    Geliked door 1 persoon

   • Nemesis zegt:

    Dank je wel Lucky, hartverwarmend

    Like

   • vangie1206j zegt:

    Lieve Nemesis hier schrik ik wérkelijk van.
    Uit de grond van mijn hart ik wens je heel veel sterkte en nog meer beterschap.
    Heb vertrouwen in de artsen.
    Sterkte heel veel sterkte Vangie.

    Like

   • M. zegt:

    Gaan we doen Nemesis en uiteraard ga je het overleven.
    Altijd uitgaan van het leven dan heb je de helft al gewonnen.
    Zal voor je duimen, bidden en een kaarsje op steken.

    Geliked door 1 persoon

   • Nemesis zegt:

    Dank je wel M, zoals je ziet totnu heb ik het overleefd, de rest zal ik pas op 7 mei horen.

    Like

   • vangie1206j zegt:

    Nemesis het is hier in de Filippijnen dinsdag 7 uur eerder dan in NL.
    IK zal deze dag aan je denken en voor je duimen.
    Nogmaals van mij uit heel veel sterkte en nog meer geluk.
    Vangie1206.

    Geliked door 1 persoon

   • Nemesis zegt:

    Dank je wel. Het is nu wel weggenomen maar ik weet nog niet of ik nabehandeling krijg

    Like

  • ieznogoedh zegt:

   De organen van mensen boven de 70 zijn kennelijk toch nog interessant voor Pia Dijkstra, dus laat ze dan maar sterven en wel liefst zo snel mogelijk. Dan kan er geoogst worden.

   Geliked door 2 people

   • Gienekehado zegt:

    Voor mij hoeft Dijkstra niet zo negatief bejegend worden! Ik ga er van uit dat ze het beste met de mensen voorheeft. Vwb. haar doneer en ‘voltooid leven’ activiteiten kan ik mij er in vinden. Zelf vind ik dat iemand die niet wil doneren onderaan de wachtlijst moet komen voor een transplantatie. Een ieder zou baas over zijn eigen leven moeten zijn. Op een zeker moment is het ‘over en uit’, voor de een eerder dan voor een ander. En als iemand geen besef van leven meer heeft, ‘de stekker er uit’. ‘Doodgaan is heel normaal, Leven heel bijzonder’.

    Like

   • Nemesis zegt:

    Bij mij wordt er niet geoogst. En voor @Gienekehado, onder aan de lijst? mij best, hoef niet zo nodig, daarom ook een niet reanimeren in mijn portemonnee. Maar beste, ga je eens even inlezen hoe de organen geoogst worden en wat er met de patient gebeurt, daar de organen NIET uit een overleden lichaam kunnen worden gehaald, anders niet bruikbaar. De mens wordt kunstmatig in leven gehouden totdat het uitruimen voltooid is, zonder verdovingen, dus die voelt alle helse pijnen.

    Geliked door 2 people

   • vangie1206j zegt:

    En bij mij wordt ook niet gerooid.
    En mijn organen zijn over de datum.

    Geliked door 1 persoon

   • Nemesis zegt:

    die van mij ook maar daar trekken ze zich niks van aan brengen op de zwarte markt nog altijd flink wat op

    Like

   • Piet Snot zegt:

    Ik denk dat Gieneke een fanatieke D66’er is, en tevens niet 1 van de allerslimste hier.
    Er zijn al zeer veel D66 gasten voorbij gekomen in haar reacties die zij wel steun wil geven omdat ze het best wel goed bedoelen.
    En 9 van 10 x een D66’er.
    Ze heeft werkelijk geen flauw idee hoe organen geoogst worden maar gaat af op goede bedoelingen van politieke figuren en bijbehorende praatjes.
    Let er maar eens.

    Geliked door 1 persoon

   • Tistochwat zegt:

    Gienekehado 11 april 2020 om 19:46

    Iedereen (ongeacht hoe oud/jong men is) zou baas over zijn/haar eigen leven moeten zijn en RECHT moeten hebben op een ‘humaan’ spuitje als de persoon in kwestie dit ZELF wil!

    En verdiep je eens in die walgelijke ‘orgaanoogst’!
    Ik heb een zeer fatsoenlijke oplossing voor iemand die een donororgaan nodig heeft.
    Maar men wilde niet naar mijn idee luisteren.
    Het is een heel verhaal, dus dat ga ik niet allemaal opschrijven.

    Like

 7. bozeoudeman zegt:

  Maar de filantroop Bil Gates heeft voor ons allen de oplossing, een chip en dan allemaal ieder ochtend gezond weer op tot de chip zegt dat het tijd is om te stoppen. Geweldig toch hoeft de roversbende die elite heet geen metalen robotten meer te laten fabriceren men krijgt ze voor niets van vlees en bloed.

  Geliked door 3 people

 8. Franco zegt:

  Wat een flagrante onzin!! Wij wonen zelf in Italie en zien elke dag dat iedereen (oud! en jong) zich strikt aan de opgelegde regels houdt. Straten zijn totaal uitgestorven. Spookachtig! Vooral de senioren gaan bijna helemaal niet meer de deur uit. Boodschappen laten ze hun kinderen c.q. kleinkinderen doen! Heb op TV gezien dat in Napels mensen naar de markt gingen, vooral jongeren. Markten zijn overal echter verboden, maar ja, Napels hè! En die stad is niet geheel Italie. Waar heeft Weethetwel (beter Weethetniet) deze nonsens vandaan gehaald? Niet één bejaarde op de sociale media??? Mamma mia, je zou ze de kost moeten geven. En ouderen staan in dit land in hoger aanzien dan in Nederland, dat is een feit.

  Geliked door 4 people

  • Ook mij lijkt het sterk overdreven, daarbij is voor iedereen de wereld onwaarschijnlijk gekrompen, ik kan een beetje oordelen over mijn eigen omgeving en op wat ik van familie en bekenden hoor.
   Het is extreem stil op straat en alleen allochtoon Nederland lijkt zich er beduidend minder van aan te trekken maar ja die gaan er al jaren vanuit dat ze onder en boven de wet staan dus dat is niks nieuws.
   De ellende is juist dat ouderen niet langer in staat zijn een vuist te maken en met de huidige politiek is dat bijna gek makend.
   Gepensioneerd Nederland wordt al 12 jaar legaal bestolen als dank voor een arbeidzaam leven en belasting afdragen.
   Zich “econoom” noemende lieden stoken jongeren op dat er gekort moet worden op pensioenen omdat er anders straks voor hun niks meer in de pot zou zitten.
   Vreemd want als ik bij het laatste overzicht van mijn fonds kijk dan blijkt dat de winst uit beleggingen alleen al ruim voldoende is om de lopende aanspraken uit te keren.

   Geliked door 1 persoon

  • delamontagne zegt:

   Dat van die ouderen en aanzien geldt voor meer “zuidelijke|” landen……..

   Like

  • Weethetwel zegt:

   @Franco en @Tijl Uylenspiegel
   Wanneer je nog in de ontkenningsfase zit en thuis uit het raam kijkt moet je niet verwachten dat je daar ziet wat er in de wereld gebeurt. Als je andere venster dan ook nog de tv is moet je je realiseren dat de tv in Italië niet veel anders is dan die in Nederland.

   Ilja Pfeiffer schrijft er notabene over in de NRC: (https://www.nrc.nl/nieuws/2020/04/09/voor-de-tiende-keer-boodschappen-doen-a3996330).
   Italiaanse kranten maken er ook gewag van dat de sfeer steeds grimmiger wordt en het aantal mensen dat naar buiten gaat met 40% is toegenomen in de laatste 48 uur, waaronder opvallend veel ouderen.

   Like

 9. vangie1206j zegt:

  Nemesis neem maar van mij aan daar komen ze wel achter maar dan is het te laat.
  Ik denk dat alle mensen die geboren zijn tussen de jaren 1945 en zeg 1960-65 de gouden jaren hebben meegemaakt.
  Na 1973 olie crisis is het bergafwaarts gegaan minder vrijheid meer controlle meer regels/bemoeizucht van de overheid. Gigantische belastingdruk.
  De instroom van buitenlanders met alle gevolgen van dien (veiligheid).
  En. toen kregen we de juppen overheid zie de resultaten misdaden moorden verkrachtingen.
  Dit hebben aan hun die juppen grachtengordel kwallen te danken.
  En nu 11 april 2020 1 en al ellende een opgefokte pandemie de totale economie verwoest mede door dank aan jup Mark Rutte.

  Geliked door 2 people

  • ronjaspers zegt:

   vangie.Die zogenaamde oliecrisis tussen 1973 en 1975 was keiharde chantage van de olierijke islamitische landen.Dit had te maken met de verloren oorlogen van de arabische landen tegen israel,europa was toen pro israel en de arabieren wilden wraak nemen op europa.In 1975 heeft de raad van europa de resolutie van straatsburg aangenomen,islamisering van europa in ruil voor olie.

   Like

 10. ieznogoedh zegt:

  De reactie van de zoon van vangie1206j is veelzeggend: hij reageerde met de woorden dus dat mens gaat er met mijn geld straks van door.

  De notie dat dat niet zijn geld was komt niet bij hem op. Immers hij heeft niets gedaan om dat geld bij elkaar te brengen, maar zoals veel van de ‘jongere’ generatie meent ook hij vooral rechten te hebben.
  De trucs van dochter’lief’ behoeven niet eens een verder commentaar.

  Dus vangie1206j, Well Done!!!

  Geliked door 3 people

  • vangie1206j zegt:

   Dankkkkk ik hreb tegen MIJN ZOON 46 jaar onder zijn neus gevreven ( dat mens is wel mijn vrouw) 7 jaar niet meer gezien of gesproken.
   Mijn dochter nu 42 jaar heb ik meer dan 20 jaar niet meer gezien of gesproken.
   Het zij zo.

   Geliked door 2 people

   • Marijke zegt:

    Wat verdrietig allemaal. Ik wens u verder nog een heel gelukkig leven met uw nieuwe vrouw!

    Geliked door 1 persoon

   • vangie1206j zegt:

    Dank ik wens u ook al het geluk

    Like

   • vangie1206j zegt:

    van de wereld toe.

    Like

   • ronjaspers zegt:

    vangie1206j.Dieptriest u relaas,dit gebeurt helaas vaker in deze egoistische rotte wereld en bezorgt veel verdriet pijn en ellende.Heel veel sterkte toegewenst.

    Like

   • vangie1206j zegt:

    Ron het doet inhet begin veel pijn

    Like

   • vangie1206j zegt:

    Mart dat slijt redelijk snel. Het overlijden van.mijn tweede vrouw hersen metastase heefy mij bijna genekt.
    Als je ziet hoe een eens sterke vrouw helemaal gesloopt wordt bleef mij jaren bij.
    Zelfs nu na 10 jaar nog.

    Like

   • ronjaspers zegt:

    vangie1206j veel sterkte ermee,ik weet hoe het voelt.Van je familie moet je het niet hebben.

    Like

   • vangie1206j zegt:

    Ik heb meer te doen met Nemesis wat overkomen is vind ik persoonlijk veel erger een aanval op je leven.
    Nogmaals lieve Nemesis ik wens je heel veel sterkte in je strijd en dat je die moge overwinnen.

    Geliked door 1 persoon

 11. jegeloofthetniet zegt:

  Geweldig die bejaarden. Groot gelijk hebben ze. De angsthazen zijn de
  jongeren. Ik ben een oudere en ga naar buiten. De winkels waar maar 1 persoon per gezin naar binnen mag, mijd ik ook in de toekomst. Ook waar ik niet contant kan betalen. Het is genoeg geweest. Alles is zo opgeklopt en er worden leugens verteld. Wat deze bejaarden doen moeten wij opvolgen.

  Geliked door 2 people

 12. Reiki zegt:

  Ik ben dertien jaar terug in Italie gaan wònen…. Zie ik de kinderen misschien weer eens, eens per jaar een halve dag, als ze op weg zijn naar hun vakantiebestemming..

  Like

 13. Brandriet zegt:

  He Rutte en D66 en Groenlinks en PVDA en CDA kijk goed hier na daar zijn jullie ook in Nederland mee bezig.
  Geef de oudjes gewoon net als in de oorlog een ster op en als ze niet luisteren opruimen die hap.
  De politie en de Boas zijn niet de spionnen van 1944 achterbaks zooitje.
  Maar je haalt zelf al jaren bacteriën in ons land.
  Deze mensen worden door jullie in luxe watten gelegd en krijgen nog miljoenen extra wachtgeld kadoo
  En welke mensen moeten dat ophoesten de mensen die Nederland de welvaart hebben gegeven met hun leven.
  Deze mensen gaan dood door opsluiting en dat ze de eigen kinderen en familie niet mogen zien.
  Dus met andere woorden Rutte je kunt dan weer heel veel goudzoekers en nietsnutten binnen halen.
  Je hoeft de ouderen niet meer op te voeden maar begin eerst met de jeugd en hangjongeren op te voeden

  Geliked door 2 people

 14. Carla zegt:

  Fantastisch !!

  Like

 15. Clara zegt:

  Nu hier in nl zitten de bejaarden lockdown in hun verzorgingshuis en is dat veilig?????Nee zeker niet ze vallen met bosjes dood (grof gezegd) ik vraag me af hoe kan dit……….Alleen personeel die niet goed beveiligd zijn en deze virus overdraagt het is verschrikkelijk al die mensjes zonder hun familie te laten sterven geen woorden voor alleen verdriet

  Geliked door 2 people

 16. robert zegt:

  Superrrtr ik heb zeer veel respect voor deze ouderen ..

  Like

 17. Karma zegt:

  Herkenbaar
  40jaar hard gewerkt als getrouwde vrouw sinds jaren 70 en zuinig geleeft,
  Zodat Kids niets tekort kwamen en HBO opleidingen kregen. Als daddy na 42jaar de Koopwoning verlaat om met een hoer v zijn leeftijd te gaan leven,omdat mn AOW 5jaar na die v hem komt en ik geen inkomen meer had, laten zelfs de kinderen zich brainwashen door daddy en hoer.
  Mag ik op straat gaan wonen omdat daddy wil cashen?
  Noway daddy, als ik dood ben zullen ze erfenis zoeken.

  Geliked door 1 persoon

 18. vangie1206j zegt:

  Ik begrijp je emoties heb ongeveer het zelfde meegemaakt alleen ben ik een man met toen eigen bedrijf. Mijn ex wilde ook via het gerecht de eigen woning toe gewezen krijgen maar de rechter wees dat af omdat de woning en mijn bedrijf niet gesplitst von worden.
  Ik heb mijn enig nooit zo kwaad en vals gezien na de uitspraak.
  Ik kon slechts een lichte smile haar toezenden wegens winnen mede dank aan mijn advocaat toen.

  Geliked door 1 persoon

 19. vangie1206j zegt:

  Enig is ex.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s