Radiozenders laten Claudia de Breij links liggen

Screenshot_62

Veel Nederlandse radiozenders hebben besloten om op Bevrijdingsdag 16.55 uur niet mee te doen met het singalong-initiatief van Claudia de Breij. Qmusic en NPO Radio 1, 2 en 4 zullen dinsdagmiddag geen Shaffy draaien. Eerder meldden Sky Radio, 538 en Radio Veronica al niet mee te doen met het idee.

De Telegraaf

De zenders die het iconische lied Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder niet laten horen, stellen dat het plan niet past in de geplande programmering voor Bevrijdingsdag. NPO 3FM, NPO Radio 5, Radio 10 en diverse regionale zender hebben zich wel bij de actie aangesloten.

Het idee om in het hele land het nummer Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder van de overleden chansonnier te laten horen, komt van cabaretier Claudia de Breij (foto). De grootse herdenkingsactiviteiten en -festivals die gepland stonden voor 4 en 5 mei kunnen niet doorgaan vanwege de corona-crisis.

Toch wil het Nationaal Comité dit jaar stilstaan bij de bevrijding en 75 jaar vrijheid en heeft het land opgeroepen om met ideeën te komen. Het initiatief van De Breij past helemaal in deze geest, vindt de organisatie.

Bron:
www.telegraaf.nl

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", Bananenmonarchie Nederland, betutteling, gezond realisme, Hypocrisie, Linkse Kerk, political correctness, verloedering. Bookmark de permalink .

20 reacties op Radiozenders laten Claudia de Breij links liggen

  1. Harry Willemse zegt:

    Waar de Breij wel in past laat ik maar even in het midden. Alleen al het idee dat ik naar deze weg met ons NSBer zou kijken dan wel luisteren, doet mij mijn diner weer om hoog komen.

    Geliked door 1 persoon

  2. neilsven zegt:

    Goed zo, weg met die linkse trut!!

    Geliked door 1 persoon

  3. Leon Theunisz zegt:

    Gewoon afblijven van Bevrijdingsdag dat past niet

    Geliked door 1 persoon

  4. Republikein zegt:

    Kaatje de weduwe vrouw,
    Haren op haar kut als kabeltouw,
    Paar tieten als een jute peer,
    Geil in haar broek als wagens meer .
    Ugh.

    Like

  5. Dus de andere nationale gutmensch ook flink door de zeik getrokken.
    Mijn dag wordt steeds beter hehehehehe

    Like

  6. Tineke zegt:

    Ach, deze linkse breedbekkikker had ook weer wat bedacht?

    Geliked door 3 people

  7. Gienekehado zegt:

    Ik denk dat veel DEUGMENSEN een overdosis De Breij, Sjonnie de Mol ea. hebben gehad en afhaken. Ik proef dit ook bij mijn slinkse familieleden. Hebben De Breij en De mol hun huisdeuren al opengegooid voor Zielenpieten?? VIEZE SALONSOCIALISTEN!!

    Geliked door 1 persoon

    • Lucky zegt:

      AANDACHTTREKKERIJ.
      Ze doen dit niet voor anderen, maar echt alleen voor zichzelf, om op zo’n manier het middelpunt van de aandacht te zijn. Lekker veel exposure time…dus rinkelende kassa.

      Like

  8. Rensk. zegt:

    Claudia de Breij wekt bij mij dezelfde irritatie op als Halsema. De onechtheid spat er van af. Die onechte glimlachjes. Brrrrrrrrrrrrrrrr

    Like

  9. Republikein zegt:

    Nederlandstalige uitvaartmuziek: onze top 10
    1. Claudia de Breij – Mag ik dan bij jou

    Claudia de Breij bracht dit lied uit in 2009, tijdens haar voorstelling Hete vrede. Het gaat over iemand die op zoek is naar geborgenheid, bij iemand die ze vertrouwt. In 2012 kreeg het lied veel bekendheid. Claudia zong het toen tijdens de Wereld Draait Door naar aanleiding van het ski-ongeluk van Prins Friso. “In 2016 werd dit lied opvallend vaak gedraaid op uitvaarten die ik verzorgde”, zegt Madeleine. Ook als we andere bronnen raadplegen komt dit nummer steeds naar voren. Als je het hebt over populaire Nederlandstalige uitvaartmuziek staat Mag ik dan bij jou toch wel bovenaan het lijstje.
    https://www.rememberme.nl/inspiratie/uitvaartmuziek/nederlandstalige-uitvaartmuziek-10-populaire-liederen

    Magere Hein geeft soelaas?

    Like

  10. Hovawart zegt:

    NPO2 heeft een traditie op te houden op 4 Mei, om 20.00u ná het taptoe trompetsignaal géén twee minuten stilte, maar een ‘technicus’ die gewoon het nieuws laat lopen…….wat een amateuristisch gebeuren, en een totale schijt aan fatsoen.

    Geliked door 2 people

  11. Lucky zegt:

    Over radio gesproken, doodsbedreigingen vanwege muziek met rammeldan.

    https://www.ad.nl/show/funx-schrapt-ramadanshow-na-doodsbedreigingen~a3190676/

    FunX schrapt ramadanshow na doodsbedreigingen

    FunX stopt met Ramadan Late Night. Dat heeft de radiozender vandaag bekendgemaakt, nadat presentator Morad El Ouakili vorige week doodsbedreigingen ontving na de show. ‘Een voor ons onacceptabel gevolg van een initiatief dat bedoeld was om mensen samen te brengen’, valt er te lezen in een verklaring op de website van FunX.

    El Ouakili, die dagelijks op NPO Radio 1 het praatprogramma Gaan! presenteert, maakt in de weekenden programma’s voor FunX. Tijdens de ramadan presenteerde hij op deze zender ook Ramadan Late Night. Die show viel niet bij iedereen in goede aarde. Sommige luisteraars waren van mening dat muziek en ramadan niet samen gaan en daarom zou het programma de naam moeten veranderen. Maar de kritiek ging nog veel verder: zo werden diverse presentatoren en mensen in hun omgeving met de dood bedreigd. De berichten kwamen vooral via sociale media als twitter binnen en waren afkomstig van ‘fanatieke extremisten’, vertelde El Ouaklili in zijn radioshow.

    Like

  12. Helena zegt:

    Mooi zo! Hoe minder we dat gekweel aan moeten horen van slinkse madam de Breij des te beter, zeker vandaag. 😜

    Like

  13. Hovawart zegt:

    De NPO, u weet wel de amateuristische Staatsomroep, betaalt door ons allen, jaarlijks ettelijke miljoenen van het ministerie voor deze linkse ether en ledtv-vervuiling, met haar zendtijdverkwistende niksnutten met hun enorm ego’s, het zal je baan maar wezen….schaam je!
    Dat men trots kan zijn op baantjes als linkse kanaries van de Linksche Looney Brigade, met een programma waarin ze verplicht worden te kwekken, om alles dat neigt naar rechts en nationalistisch te verketteren……..zelfs Jadio Vejonica doet er tegenwoordig aan mee….schaam je!

    Like

Plaats een reactie