Boeren ontvangen proces-verbaal na ode Bevrijdingsdag met trekkers

Screenshot_78

Boerenactiegroepen Farmers Defence Force en Voll Gass hebben in een weiland in het Gelderse Mariënvelde een ode gebracht aan Bevrijdingsdag. 240 trekkers vormden daar het vrijheidssymbool. Wel kregen de boeren een proces-verbaal, omdat zij de corona-maatregelen overtraden.

De actiegroepen deelden dinsdag op YouTube drone-beelden van de actie, die vrijdag plaatsvond. Te zien is hoe de boeren hun trekkers zo parkeren dat die de tekst ’75 jaar vrijheid’ en het symbool voor vrijheid vormen.

Tijdens de actie kwam de politie ter plaatse om een proces-verbaal op te maken tegen de boeren. De corona-maatregelen verbieden namelijk om in grote groepen samen te komen. Er werden geen boetes uitgedeeld. Om geen openbare ordeproblemen te veroorzaken besloten politie en gemeente niet in te grijpen. Het Openbaar Ministerie zal zich over het opgemaakte dossier gaan buigen.

De boeren vertrokken ’s avonds op eigen initiatief. Zij zeggen zich keurig aan de maatregelen te hebben gehouden door 1,5 meter afstand te houden tot elkaar.

Bron:
www.nu.nl
(h/t “Balkanske priče”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Justitie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Nederland, nieuw fascisme, Overheid, politie, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Vrijheid. Bookmark de permalink .

17 reacties op Boeren ontvangen proces-verbaal na ode Bevrijdingsdag met trekkers

 1. Albert zegt:

  Bravo voor deze helden!!!
  Geweldig, wat een symbool om voor onze vrijheid op te komen.
  De boeren geven ons en onze kinderen meer hoop op een toekomst dan de regering.

  Geliked door 6 people

  • Jules Vismale zegt:

   De linkse idioten die deze boeren in Mariënvelde willen bekeuren lijken haast op de Stalinistische communisten of de Vrouwe van Stavoren! Die gaven namelijk ook niet of nauwelijks iets om graan om brood mee te bakken omdat zij hun eigen ideologie of aardse rijkdommen veel meer begeerden!
   Maar in de Bijbel stonden al verhalen over het feit dat je stenen niet in brood kunt gaan veranderen en dat er niet altijd manna uit de Hemel valt als je zelf niet de moeite neemt om een akker te bewerken! Ik hoop zelfs dat die linkse klootzakken ooit in de gevangenis belanden waar ze versteend of beschimmeld brood te eten krijgen en zeewater te drinken dat nog veel zouter is dan water uit de Dode Zee!

   Geliked door 1 persoon

 2. koddebeier zegt:

  De helden van “Waakzaam en Dienstbaar” slaan weer toe.

  Geliked door 6 people

 3. D.G.M.Holland zegt:

  Goed om te zien, dat de plichtsgetrouwe politie (Net als in de 2e wereldoorlog) hun taak zo serieus neemt door burgers af te straffen, die nog denken dat 5 mei bevrijdingsdag is…
  Chapeau heren, pak die misdadigers ! Dat heeft de hoogste prioriteit…

  Maar vraag mij niet meer om bij opsporing verzocht inlichtingen te verschaffen bij misdaden.
  Zoeken jullie dat voortaan maar lekker zelf uit. Jullie zijn toch zo goed in het opsporen….?
  De politie is je vriend ? Nou, nee,hoor ik vind wel andere vrienden.

  Geliked door 4 people

 4. Tistochwat zegt:

  GATVERDAMME!
  IN WELKE K*TSAMENLEVING BEVINDEN WIJ ONS?!

  Ik ben het kotsbeu!
  CORONAMAATREGELEN!

  ‘Kus toch mijn kloten’, zou ik zeggen als ik een vent was.

  Excusez les mots, mes amis.

  Geliked door 3 people

  • karton zegt:

   @ Tistochwat.
   Dit soort van “optreden” van de politie maakt steeds meer duidelijk dat wij langzamerhand in een politie-staat moeten leven, een dictatuur waarin de politie én het leger zich als VIJANDEN van de bevolking zijn gaan opstellen !
   Als ex-politie-ambtenaar schaam ik mij kapot om te zien dat huidige “politie-ambtenaren” zich op deze manier laten misbruiken door hun “chefs”.
   Let op Haagse Bende : de wraak v.d. burgers komt, wanneer weet nog niemand, maar dát die komt is 100% zeker. Doe als de toenmalige koningin Wilhelmina en stippel uw vluchtweg maar vast uit; oh…….dat had u al gedaan ? Heel dapper van u !!!

   Geliked door 4 people

 5. Kanaloa01 zegt:

  Vandaag sloeg de bereden politie in Den Haag met de lange lat op de demonstranten die protesteerden tegen de huidige lock down maatregelen.
  Rutte en zijn ploeg hangen waarschijnlijk het fascisme want anders ga je niet zo tekeer tegen onschuldige burgers. waarom krijgen Rutte en zijn ministers geen bekeuring als ze op nog geen halve meter van elkaar zitten zoals op diverse foto’s is te zien?

  Geliked door 4 people

  • karton zegt:

   @ Kanaloa01.
   Het is zéker dat Rutte + trawanten het fascisme aanhangen : inslaan op je eigen bevolking moet héérlijk zijn voor dat Haagse schorem ! Beter te zeggen : te láten inslaan op je eigen bevolking; want dat zootje is te laf om zelf één poot uit te steken. Morgen staat die kul-figuur weer met z’n gore grijns op de tv te wauwelen, wát een engerd, die man !

   Geliked door 2 people

 6. Monalisa zegt:

  Daarom bestaat de vrijheid ook niet, we leven nu al in een dictatuur staat, heb u Rutte gisterenavond gezien met die 2 minuten stilte de lul stond om zich heen te kijken, wat een lul van Nederland

  Geliked door 2 people

  • karton zegt:

   @ Monalisa. Praat mij a.u.b. NIET meer over Adolf Rutte ! Wát een ongelooflijke smeerlap, leugenaar, bedrieger enz. enz. De kwal wentelt zich in aandacht en “macht”. Ik heb aan diverse mensen een hekel, vooral “politici”, maar Rutte staat bij mij op één mét stip. Walgelijke schijtlijster !!!!!

   Geliked door 2 people

 7. Cathja zegt:

  Zijn de boeren gezellig bezig, want het is een een ‘feest’dag…., krijgen ze een prent….!
  Ze hebben namelijk de ‘corona-regels’ overtreden. Erg….!! ;(
  Heeft de politie echt niets beters te doen dan een feestje van blije boeren te verstoren?

  Geliked door 3 people

  • Cathja zegt:

   Correctie:

   …….want het is een ‘feest’dag…, had er moeten staan.
   Excuus.

   Like

  • karton zegt:

   @ Cathja. Dit “optreden” van de politie is één van de “regerings-opdrachten” op weg naar de dictatuur. Hard werkenden de vernieling inslaan, dat is hun lust en hun leven ! Ach, zij weten niet beter, stumperds.

   Like

 8. Japio zegt:

  Wat een helden die overijverige dienders. Als ze hun werk moeten doen in Rotterdam als die turken demonstreren zijn ze niet thuis. Ik krijg een steeds diepere minachting voor die gefrustreerde flapdrollen.

  Geliked door 3 people

 9. Julia zegt:

  Politie? Een stel laffe watjes die in probleemwijken weg kijken en er liever niet meer komen om orde te handhaven en vooral hun ogen toeknijpen. Blijkbaar hebben zij nu alleen de moed hun laffe macht verborgen achter maskers te tonen tegen weerloze burgers die binnen een democratie alle recht hebben om hun ongenoegen kenbaar te maken m.b.t. de corona maatregelen in elkaar te meppen. Kortom respect kan ik niet meer opbrengen voor deze lafaards met haar Gestapo praktijken. Laten we hopen dat er een dag komt dat wij als burgers onze ongenoegens ten opzichte van hen flink kenbaar kunnen maken. Ook vraagtekens achter het feit dat de ME geen rugnummers droeg zodat er een aanklacht tegen ze kan worden ingediend als zij hun boekje te buiten gaan. Lafheid ten top en misselijkmakend dat dit 75 jaar na onze bevrijding plaats vindt.

  Geliked door 2 people

 10. verwardeman zegt:

  Stonden de trekkers dan geen anderhalve meter uit elkaar ?
  Of was het omdat de boeren ” samenschoolden “……………………………….?
  Die corona crisis is – blijkt steeds meer – bedoeld om de bevolking monddood te maken en te
  isoleren , teneinde allerlei wetjes erdoor te jassen ZONDER tegenstand !
  Welkom in de POLITIESTAAT .

  Geliked door 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s