VIDEO – President van Ghana: “Op weg naar soevereiniteit en weg met ontwikkelingshulp”


(Klik rechts onderin de balk voor Engelse ondertiteling)

(Door:”Jasper”)

Dit klinkt heel erg hoopvol en we zullen ons wat meer in de man gaan verdiepen. In de media horen we hier niets over In gezelschap van de Franse president Macron gaf de Ghanese president Akuffo Addo de volgende speech:

“We kunnen niet langer ons beleid baseren op ontwikkelingsgelden uit Frankrijk of de EU. Het werkt niet en zal niet gaan werken. We moeten een pad gaan bewandelen, waar wij zelf onze landen kunnen ontwikkelen. Het is niet juist voor een land als Ghana, zestig jaar na de onafhankelijkheid, dat onze gezondheidszorg en onderwijs worden betaald door de Europese belastingbetaler. Natuurlijk is een gulle hand welkom, immers mag men een gegeven paard niet in de bek kijken, maar wij (Ghana en Afrika) moeten wel zelf kunnen voorzien in die behoeften. Ons continent (Afrika) biedt kansen, daarom wil ik de jeugd hier meegeven dat haar toekomst HIER (in Afrika) ligt. En als zij emigreren, is dat een teken van ons falen om deze jongeren van kansen te voorzien in eigen land.”

Lees verder>>>
commonsenseTV

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Afrika, Algemeen, Europa, Frankrijk, Ontwikkelingshulp. Bookmark de permalink .

8 reacties op VIDEO – President van Ghana: “Op weg naar soevereiniteit en weg met ontwikkelingshulp”

 1. Dr. Heinz zegt:

  De wonderen zijn de wereld nog niet uit.
  Nou als héél Afrika ook alle grenzen gesloten houd, en die bevolking binnen houd dan komt men er wel!!
  En dan vanaf vandaag geen gratis geld en gratis goederen naar héél Afrika!!
  Kijken we met 30 jaar wel eens weer!

  Geliked door 3 people

 2. karton zegt:

  Lijkt me wel een aardige man, deze ADDO, béétje gek, dat wel; hij denkt n.l. dat hij de baas is van een Nederlandse voetbalclub uit Den Haag !

  Like

 3. Rensk. zegt:

  Interessant. Eerst zien en dan geloven. Zelf verantwoording nemen? Altijd goed. Voor iedereen. Ook voor Rutte. Hij doet het alleen niet. Schuift graag af en houdt heel graag zn straatje schoon.

  Geliked door 2 people

 4. guusvelraeds zegt:

  Dan heeft hij geen rekening gehouden met de westerse asiel industrie. Die industrie is niet gebaat bij een ontwikkeld Afrika. De asiel industrie heeft grote budgetten via allerlei lobby groepen bijeen geharkt en maken samen met de belanghebbenden in Afrikaanse landen onderonsjes. Dit verdienmodel laten ze niet kapot maken door een Ghanees politicus aan de rechter kant. Niet ondenkbaar dat deze politicus binnenkort het loodje legt. Want het moet niet gekker worden. De neger moet in zijn slachtoffer rol blijven dat is het beste voor de zwarte uitbuitende elite en hun helpers en mede profiteurs in de linkse westerse politieke en ngo bolwerken.

  Geliked door 3 people

 5. vangie1206j zegt:

  Ook al stopt hij de ontvangst zal die GEK van KAAG dat overgebleven geld wel in een andere bodemloze put donderen.
  MAW. hoe dan ook dat geld moet de grens over ergens naar een ander Verweggistan.

  Like

 6. Cathja zegt:

  Misschien zie ik het verkeerd, maar ik vind dit wel een positieve instelling. Ik vraag me al zo lang af waarom Afrikaanse volkeren zo afhankelijk willen zijn van buitenlandse hulp. Afrika is rijk aan bodemschatten, dus met verstandige (en daar ontbreekt het meestal aan) leiders zou dit werelddeel heel goed in staat kunnen zijn om zichzelf te bedruipen. Kijk naar Saoedi-Arabië met de olie. Ze zijn er rijk door geworden, al lijkt het tij nu iets te gaan keren. Wij willen minder afhankelijk worden van olie.

  We moeten afwachten of deze Ghanese president het voor elkaar krijgt om de eigen mensen binnen boord te houden, en of het land zich gaat ontwikkelen. Het zou mooi zijn.

  Like

 7. kampersrene zegt:

  voor ontwikkelijkshulp heeft de president gekozen voor asielzoekers

  Like

 8. LUCIA zegt:

  Als kaag een beetje gevoel voor humor heeft stuurt ze geen geld maar mensen… hun eigen mensen retour als ontwikkelingshulp.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s