De ergste ziekte van deze tijd is hysterie

Screenshot_177

(Door: Florian Hoffmann – Vertaling: E.J. Bron)

Belangrijker dan ooit: gezond mensenverstand!

Mijn vraag is waarom het volk zo van de macht is beroofd, waarom het zo nieuwsgierig en gespannen als apen naar de deskundigen en de politieke discussie kijkt, altijd met het resultaat: die heeft gelijk! En die ook! Waar is de oplossing? Waar is de waarheid? 

epoch times

U moet niet denken dat ik hysterisch ben geworden, beste lezer, nee, het gaat mij om een genezingsproces dat de hysterie in het vizier heeft. Want de ergste ziekte van deze tijd is niet een of ander virus dat ons lichamelijk treft en waartegen we een heel natuurlijke immuniteit ontwikkelen, de ergste ziekte van deze tijd is hysterie! De hysterie, die de politiek en de publieke opinie heeft overvallen.

“We moeten de klimaathysterie stoppen!”, schrijft een bekende columnist in december 2019 uit diepe bezorgdheid rondom de hysterische ontwikkeling van de politieke discussie rondom CO2 en de oncontroleerbare vrijdagdemonstraties. In december 2019 leefden we nog in een andere wereld. Ook de columnist vermoedde niet wat zijn volgende, nog veel luidere kreet zou zijn: we moeten de corona-hysterie stoppen!

De corona-hysterie veroorzaakt de instorting van de wereldeconomie

Corona is de meest extreme escalatie van een hysterie die de wereld, die de mensheid tot nu toe heeft meegemaakt. Een groot aantal van de 198 landen in de wereld legt zijn economie lam, het openbare leven lam, de vrijheid van de mensen lam. De actie is onvergelijkbaar. De mooiste hotels staan wereldwijd leeg, de mooie grote vliegtuigen mogen niet meer vliegen, miljarden mensen mogen hun woningen niet meer verlaten, of, als ze het wel mogen, alleen maar om zichzelf te voorzien van het meest noodzakelijke. Alleen de data zijn nog vrij en mogen zich globaal verbreiden en netwerken vormen. De gedigitaliseerde mens vervangt de echte mens. An dat allemaal in één klap.

In een handomdraai veroveren de mensen een nieuwe vrijheid voor zichzelf, de digitale – die daarna in een handomdraai door de staat en andere machten weer gecontroleerd en gefilterd wordt. Censuur op alle kanalen. De regerenden vrezen de vrijheidsdrang van hun onderdanen. De mensen staan al voor de Rijksdag en schreeuwen “Wir sind das Volk!”. De geplande gracht om de Rijksdag komt te laat, kan de demonstratie niet stoppen. Vanaf het balkon van de bondskanselarij kijkt de vrouw des huizes toe.

De fijnstof-hysterie demoniseert de diesel

Al bijna vergeten is het extreem hysterische optreden van Greta Thunberg in de VN, waar ze met gehuil en geschreeuw de mensheid wakker wilde schudden. De nieuwe, grote, globale hysterie heeft de kleinere overrompeld. Maar ze heeft nog een paar kleinere, hysterische voorgangers. Hoe is het anders dan met fijnstof-hysterie te verklaren dat een belangrijke grote Duitse stad, quasi het centrum van de Duitse automobielindustrie, de stad Stuttgart, een rijverbod voor dieselauto´s uitvaardigt? Het is toch werkelijk niet normaal dat men de meest economische autoaandrijving met het minste brandstofverbruik verbiedt, de absolute aandrijving-trots van de Duitse automobielindustrie. Niet de 8- of 12-cilinder motoren zijn de trots van de producenten, maar de geniale, uitermate effectieve, opgeladen 6-cilinder dieselmotoren. Iets beters dan zij bestaat er niet in de wereld. Desondanks veegt de fijnstof-hysterie ze weg. Toen daarna de corona-hysterie het wegverkeer verminderde, bleef de fijnstof-belasting onveranderd. Dus was de hele demonisering van de dieselmotor onzin, waanzin, krankzinnig. Zo is het. Hysterie maakt het mogelijk.

De pers spreekt deze dagen van een verwoestende eerste procesdag voor het hoogste federaal gerechtshof voor VW. Iemand heeft tot aan het hoogste federaal gerechtshof geklaagd, die in 2014 een tweedehands VW Sharan had gekocht en die vanwege de vermeende gemanipuleerde dieselmotor de volledige aankoopprijs van € 30.000,- terugeist.

Wat was de oorsprong van de hysterie, die van de hele Duitse automobielindustrie en haar managers een vermeende bedrieglijke manifestatie heeft gemaakt, het slachtoffer van de hysterie rondom de vermeende gezondheidbedreigende stikstofdioxide? Heel eenvoudig: een hysterische Californische milieupolitiek beloofde autoproducenten bonussen voor extreem lage stikstofdioxide grenswaarden, de EU nam deze idiote grenswaarden over, waaraan absoluut niemand (!) kan voldoen en voor de producenten zat er niets anders op dan de controlerende ingenieurs van de staat bij de motorentest te misleiden. De ingenieurs van de producenten weerden zich weliswaar met onoorbare middelen tegen de krankzinnige wetgever, ze voelden zich daar echte rook toe gerechtigd, omdat de grenswaarden elk gezond mensenverstand bespotten.

Waarom kon de hysterie zich zo uitbreiden?

Je kunt de bovenstaande uiteenzettingen heel eenvoudig samenvatten: er bestaat een escalerende ontwikkeling van de stikstofdioxide-hysterie naar de fijnstof-hysterie, naar de CO2-hysterie, naar de corona-hysterie. In alle gevallen speelt zich hetzelfde af: er bestaan wettelijke normen en ingrepen door de staat, waarvan de juistheid weliswaar door gekwalificeerde deskundigen wordt betwist, door technologen, longartsen, door geologen en meteorologen, door virologen. Maar er bestaan overheids- en semioverheidsinstellingen, die de betwijfelde en twijfelachtige grenswaarden en maatregelen met alle middelen, vooral met hun volledige overheids- of wetenschappelijke autoriteit, verdedigen.

Je zou nu journalistieke “uitstapjes” kunnen maken in de richting van de WHO, IPCC, RKI en de Bill and Melinda Gates Foundation en heftige en goed gemotiveerde aanvallen beginnen om de vermeende vijand te overwinnen. Maar dat is niet mijn manier. Mijn vraag is waarom het volk zo van de macht is beroofd, waarom het zo gespannen als apen naar de deskundigen en de politieke discussie kijkt, altijd met het resultaat: die heeft gelijk! En die ook! Waar is de oplossing? Waar is de waarheid?

Eerst de onzichtbare stikstofdioxide

Ik denk dat hierop een antwoord bestaat: het volk is van de macht beroofd, omdat het de hysterie zelf niet kan meten, niet kan zien, niet kan beetpakken, zichzelf geen eigen oordeel kan vormen. Omdat het afhankelijk is van meetapparatuur, van studies, van deskundigen, dus van zaken die het zelf niet in de hand heeft, van mensen die banen hebben, die betaald worden, die aangestuurd worden, die belangen en voorliefdes hebben en die door de bank genomen – bewust of onbewust – liegen.

Ikzelf heb over deze zaken een uitgewerkt, eigen oordeel. Over stikstofdioxide, over fijnstof, over het klimaat en CO2 en over het corona-virus. Maar ik ben, net als alle anderen ook, onzeker, omdat ik niets, maar dan ook niets daarvan zelf kan meten, om maar te zwijgen van zien. Daarvoor ontbreekt het ons allemaal aan meetapparatuur en capaciteiten. Bij ons ontbreekt het zevende of het achtste zintuig om stikstofoxide of fijnstof met welk orgaan dan ook te kunnen voelen.

Daarna het onzichtbare fijnstof

Mijn moeder heeft me meer dan eens laten zien wat stof is door met haar vinger over de bovenkant van een schilderijlijst te gaan en me daarna haar smerige vinger liet zien. Toen wij als ordentelijke Duitsers klaar waren met het vuil en het stof op straat (wie herinnert zich nog de stoffige, onverharde wegen?), vonden enkele politieke grootdoeners het onzichtbare fijnstof uit, voor het zien waarvan men complexe meetapparatuur nodig heeft, die dan als grijze monsters langs de kant van de straat opgesteld worden en waarvan de meetwaarden daarna bureaucratisch beheerd worden.

Toen er uit de uitlaten van diesels geen zichtbare, zwarte rookpluim meer kwam, vonden enkele politieke zedenpredikers de stikstofdioxide als dodelijk gevaar voor duizenden – vooral op drukke kruispunten, dus op maximaal 50 punten in deze republiek. De overige 357.000 km² zijn vrij van dit gas, dat overigens binnen seconden vervliegt.

Daarna het onzichtbare CO2

Toen het enkele ingenieurs van de NASA 27 jaar geleden niet snel genoeg ging met de expansie van kernenergie, besloten ze om ervoor te zorgen dat de fossiele brandstoffen in de ban gedaan zouden worden. Ze waren van plan om wereldwijd angst en vrees (dus hysterie) voor een klimaatverandering te verbreiden. Hun eerste promotor was de voormalige Amerikaanse vicepresident Al Gore, wiens hockeystick-grafiek het gewenste succes opleverde – die echter als kwade leugen ontmaskerd is.

Voor het hysterische hoogtepunt zorgde Greta Thunberg met haar vrijdagdemonstraties. Haar moeder beweert dat haar dochter CO2 zou kunnen zien. Ze is de enige in de hele wereld. Zij is de enige die met haar ogen een gas kan zien dat niet op elektromagnetische golven, dus op licht, reageert, zodat we om ons heen heldere lucht hebben en geen troebele soep. Wij anderen zijn allemaal aangewezen op meetapparatuur en studies, waarvan de resultaten door deskundigen geïnterpreteerd worden. Daarom zijn wij manipuleerbaar – omdat niemand van ons CO2 kan zien.

Daarna het onzichtbare corona-virus

En precies zo is het met corona. Iedereen kan zien wat een verkoudheid is, maar ik verwed er het licht in mijn ogen om dat geen van ons normale mensen, afgezien van enkele virologen en geneeskundigen, ooit een virus heeft gezien. Zij kunnen ons alles wijsmaken wat ze willen. Wij zijn hun slachtoffers. Veel deskundigen bedoelen het goed – dan hebben we geluk gehad. Anderen liegen, willen met hun miljarden dollars de mensheid verblijden door haar in te enten. Cui bono? Een in een laboratorium geproduceerd virus komt dan heel goed van pas om in de wereld door middel van angst voor hysterie te zorgen. En hoe sluw ze allemaal zijn, diegenen die meer weten dan wij, omdat zij het virus-thema tot bestanddeel van hun levensagenda gemaakt hebben. En hoe zij met hun wetenschappelijke autoriteit opereren en onze meningen manipuleren. En wij zijn opnieuw weer weerloos.

We zijn weerloos, maar niet helemaal. Wij hebben altijd nog ons gezonde mensenverstand om de hysterie de baas te worden. We moeten de deskundigen gewoon op politiek-democratische manier van de macht beroven. We hoeven alleen maar zelf de grenswaarden onder controle te krijgen, democratisch onder controle te krijgen. Grenzen mogen alleen daar worden getrokken waar een ieder ze persoonlijk en argumentatief kan begrijpen. Er mogen geen grenswaarden voor stikstofdioxide, geen grenswaarde voor fijnstof, geen grenswaarde voor CO2-uitstoot, geen grenswaarde voor virussen worden verordend, tenzij er zo over wordt gediscussieerd dat iedereen het begrijpt en zich erin kan inleven. En dan pas wordt er beslist, d.m.v. een referendum – en niet via een order van bovenaf!

Bron:
www.epochtimes.de
Door: Florian Hoffmann

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

18 reacties op De ergste ziekte van deze tijd is hysterie

  1. Voor het eerst geloof ik dat ik een auteur zie die twee los van elkaar staande problemen met elkaar vervlecht.
    Waar het debacle in de milieusector wel grotendeels correct wordt weergegeven heb ik bij de coronacrisis toch mijn bedenkingen.
    Natuurlijk maak ik me zoals zovelen ernstig zorgen of de “intellectuele lockdown” niet ernstiger is dan de kwaal.
    Maar dan kijk en luister ik naar de mensen die om het zo maar eens te zeggen met hun poten in de modder staan.

    Een viroloog bij Pauw die schrikt van foto’s uit een Amsterdams park waar mensen massaal van het voorjaarsweer genieten en zegt “ik zou weleens een paar van die mensen mee willen nemen naar de ic om te laten zien wat er gebeurt en waar we mee te maken hebben”.

    Een 25 jarige verpleegkundige die vertelt in de hel te zijn beland sinds het uitbreken van het virus.
    De jonge vrouw werkte eerst op de afdeling oncologie en zal ongetwijfeld in die functie ook de nodige ellende ‘gewend’ zijn.
    Nu werd haar afdeling tijdelijk omgebouwd voor de verzorging van mensen die besmet zijn met corona, zij vertelt dat het virus razendsnel kan veranderen, mensen die het ene moment nog in redelijke doen zijn en vijf minuten later in doodsangst naar lucht happen.
    Zij legt ook uit dat mensen later doorverwezen worden dan normaal naar de ic omdat die al overbezet zijn. Normaliter werd aangehouden dat iemand die per uur meer dan 15 liter zuurstof nodig had werd doorgestuurd maar nu toch nog maar even moeten blijven in de hoop dat er een verbetering optreed.
    Ze vertelt over patiënten die eenzaam op een kamer liggen waar eens in de zoveel uur even een verpleegkundige of een arts komt kijken, dat ze geen tijd of argumenten hebben om mensen gerust te stellen en hoe vreselijk da moet zijn voor die mensen.

    Zomaar twee heel normale mensen die hun verhaal doen, de viroloog zou zomaar je tante kunnen zijn, de verpleegster zou je nichtje kunnen zijn of de mooie jonge vrouw die een eindje verderop in de straat woont.
    En ze beschrijven de dramatische gevolgen voor zichzelf en van hun patiënten en wat ze meemaken.
    Natuurlijk, paniek is ten alle tijden een verkeerde emotie maar het toont wel dat we met een uitzonderlijke ziekte te maken hebben.
    Rechtvaardigt het de vergaande maatregelen ?
    Nu het virus lijkt af te zwakken kun je zeggen dat het virus minder gevaarlijk is dan eerst werd aangenomen, maar je zou ook kunnen zeggen dat het door de maatregelen redelijk binnen de perken is gebleven.
    Wie het weet mag het zeggen.

    Geliked door 1 persoon

    • Peter1948 zegt:

      Ik weet het niet. Maar het zijn allemaal verhalen. In mijn eigen omgeving merk ik weinig. Wat ik wel merk is dat mensen die in deze tijd bij mij in de buurt en familie zijn overleden zonder te testen worden gekenmerkt als corona doden. Normaal waren ze overleden aan hartvalen enz.

      Geliked door 2 people

    • Tistochwat zegt:

      Tijl Uylenspiegel 11 mei 2020 om 12:08

      Wat mij het meest interesseert, is waar dit merkwaardige virus vandaan komt. 👿

      Like

      • ronjaspers zegt:

        Tistochwat.Kill bil gates en george soros beide miljardairs hadden belangen in het labaratorium voor biologische oorlogsvoering in wuhan in china.

        Like

  2. guusvelraeds zegt:

    We moeten de deskundigen gewoon op politiek-democratische manier van de macht beroven.

    Oké maar dan moet je wel beschikken over een functionerende democratie. Die is niet meer sinds de EU referendums door het putje afgevoerd werden en ene zekere “”kanslerin”” op haar vakantie adres een democratische stemming in een deelstaat met een pennenstreek ongeldig maakte en opnieuw liet doen met nu wel het gewenste resultaat.

    Moeten we het nog hebben over Nederland waar de grootste oppositie partij buiten het parlement wordt gehouden door met de kleinsten van de kleinsten samen te klitten om het volk te verneuken?

    Laat maar zitten.

    Geliked door 3 people

  3. Piet Snot zegt:

    Ik hoorde eergisteren dat vrijwel alle soldaten naar huis zijn gestuurd omdat alle kazernes nodig zijn om alle corona patiënten op te vangen.
    Ik heb namelijk een soldaten broertje.
    Als je dan laat zien dat er nu nog ongeveer 500 mensen op de IC liggen, en vraagt wat ze daar dan allemaal doen, als er nog 500 in het ziekenhuis liggen.
    Dan klopt die info niet want alle kazernes zijn voor corona bestemd en propvol, en het leger liegt niet. Er zou zelfs ruimte te kort zijn.
    En zo maken ze mekaar van alles wijs en houden mekaar vooral in een angst greep.
    Er valt werkelijk geen zinnig gesprek meer te voeren over corona.

    Geliked door 1 persoon

    • Piet Snot zegt:

      Er zijn trouwens ook leger uitzendingen op tv hoe geweldig het leger alle corona patiënten opvangt.
      Geen spotje van 3 min maar complete uitzendingen op tv.

      Like

    • Tistochwat zegt:

      Piet Snot 11 mei 2020 om 12:24

      Er valt werkelijk geen zinnig gesprek meer te voeren over corona.

      Dat klopt.

      Het enige wat ik zeker weet – en niemand hoeft dit met me eens te zijn – is dat er iets níét klopt.
      Er wordt een smerig spel gespeeld, daar durf ik mijn leven onder te verwedden.

      Geliked door 2 people

    • M. zegt:

      De militairen zitten al weken thuis men wil geen pottenkijkers bij de buitenlandse militairen die ons land binnen kwamen.

      Like

  4. Hovawart zegt:

    De jaartelling is zeker en vast opnieuw begonnen in Brussel, het gebruikte AD(anno domini) en BC(before christ) van de christelijke jaartelling zijn verleden tijd, vanaf juli volgend jaar gebruikt men liever AC(After Corona of Crisis) en BC(Before Corona of Crisis), aangezien er in de westerse wereld binnenkort geen andere gebruiken meer zijn toegestaan, enkel de islamitische jaartelling die op 5 of 16 juli in het jaar 622 staat, en tevens het eerste jaar dat onze vrijheid “Life as We Knew It’, werd afgenomen door de EU-dictatuur en de grootste klimaatleugen ooit, de doelstellingen uit de Klimaatwet, het Klimaatakkoord en het Parijs-akkoord halen….Dat Klimaatakkoord verplicht Nederland tot een halvering van de CO2-uitstoot in 2030, ten opzichte van 1990. In 2050 moet de uitstoot zelfs 85 tot 95 procent lager zijn.
    (ik hoor u zeggen ‘Ach vent ga toch fietsen’ maar binnenkort (2030) zal dat de enige vorm van transport mogelijk zijn, elke vorm van CO2-uitstoot zal verboden worden, zelfs diep ademhalen.)

    Geliked door 3 people

  5. De heer Hoffmann heeft helemaal gelijk met bovenstaand stuk.
    Maar Ik zie als Ik in mijn koffiedik kijk wel aankomen dat de volgende hysterie al weer in de maak is, want overheden hebben al lang geleden begrepen dat het volk te sturen is met telkens weer een nieuwe hysterie te sponsoren.
    En als Ik hier dan schrijf sponsoren zou dat vreemd over kunnen komen, maar toch gebeurd dit al jaren in de vorm van subsidies.
    Er lopen talloze actiegroepen rond die zwaar betaald worden met subsidies (lees uw en mijn belasting geld) om ons van van alles te beroven tot onze vrijheid toe, zoals nu te zien is met ook deze corona hoax waarbij miljoenen naar de WHO gesluisd word en hetzelfde geldt voor de Bill en Melinda Gates oplichters bende Honderden miljoenen worden in bodemloze maffia putten gestort om politieke agenda’s door te drijven en op die manier betalen we onze eigen onderdrukking.
    Mijn gedachte is, dat zo lang de mensen weigeren te willen zien wat er werkelijk gebeurd er nog wel enkele hoaxen zullen komen de komende jaren.

    Geliked door 3 people

    • Tistochwat zegt:

      Henk der Niederlánder 11 mei 2020 om 13:31

      Als ik me wil ergeren, ‘doe’ ik weleens een rondje feestboek.
      Wat je dan leest van al die gewillige schapen…
      Ze zijn intens tevreden met de ‘coronamaatregelen’ en hebben het thuis allemaal zó gezellig gemaakt. Ze hebben nu tijd om dingen te doen waar ze nooit aan toekwamen.
      Rutte doet het prima, hoor, we moeten precies doen wat hij zegt, en als je dat niet doet, ben je een aso, dan breng je anderen in gevaar.
      Ze zitten het liefst de hele dag mondkapjes te kantklossen.
      Als er nu maar snel een vaccin komt, dan kunnen ze weer naar festivals en ‘koningsdag’ vieren. ALLAAHF!

      OMG, ik ben het zo spuugzat.

      Geliked door 3 people

  6. verwardeman zegt:

    Mijn ” gezond gevoel ” gaf mij de volgende indruk :
    De afgelopen 20 jaar zwaar bezuinigd op ouderenzorg .
    De afgelopen 15 jaar bevriezen van pensioenen , gevolg koopkrachtdaling voor ouderen .
    Conclusie : De overheid geeft geen flikker om de oudjes ……………….
    EN DAN NU : – met corona – zijn ze ineens ZO bezorgd om diezelfde oudjes , dat ze
    er desnoods de economie voor verwoesten met een lockdown ?
    DAT KLOPT NIET , mijne dames en heren , mijn gevoel zegt me dat dat niet ” matcht ” .
    Mijn gevoel zegt mij dat deze lockdown wordt GEBRUIKTom er allerlei wetjes en dingetjes door te jassen , omdat er immers geen weerstand wordt geboden : SAMENSCHOLINGSVERBOD !
    Let op die TIMMERKUT met zijn ” green deal ” !

    Geliked door 1 persoon

  7. ronjaspers zegt:

    verwardeman.Klopt als een bus,met de klimaathoax lukte het niet om de mensen bang te maken.Toen stapten ze over op plan B de corona hoax staatsgreep.Allemaal bedoeld om de mensen hun vrijheden en mensenrechten af te pakken en financieel kapot te belasten.De N.W.O. agenda op schema.

    Like

  8. nieuwgenieriekgmailcom zegt:

    In de zaterdagkrant (De Standaard) staan tegenwoordig 7 pagina’s vol overlijdensberichten.
    Vroeger was dat maar een halve bladzijde.

    Like

Plaats een reactie