Laten we het werkelijk gebeuren?

Screenshot_170

(Door: “Elise Nijmegen”)

Echt, soms heb ik van die momenten dat ik echt teleurgesteld ben in de Nederlandse bevolking. Hoe erg het is gesteld met die Nederlandse bevolking blijkt uit het feit dat we het laten gebeuren. Want dat doen we, we laten het gebeuren met zijn allen. Is het onpersoonlijke, narcistische politieke beleid overgeslagen op de Nederlandse bevolking? En laten we onze dierbaren, zonder dat er een gegronde reden bestaat, gewoon opsluiten? 

Zijn wij als Nederlandse bevolking echt dusdanig geïndoctrineerd door het Nepnieuws Onder Staatstoezicht dat een krankzinnig onrealistisch beleid ons weghoudt van diegenen die voor ons zó belangrijk zijn?

Soms denk ik; waar zijn die mensen, de afstammelingen van de echte feministen en van anderen die voor onze vrijheid en democratie hebben gevochten? Het gaat me door hart en ziel als ik denk aan diegenen die opgesloten zitten! Hoe eenzaam sommigen zich moeten voelen zonder sociale contacten. Ouderen waren al eenzaam, en nu? En waarom? En het onrecht dat ons wordt aangedaan, maakt me pisnijdig! Om een schatting (4,3%) van de corrupte WHO die niet blijkt te zijn uitgekomen (0,02%)!!!!

Mensen maken hartverscheurende dingen mee, omdat ze niet bij hun dierbaren mogen zijn!!! En wat doet de politiek? Niets!!! Die volgt de orders van de VN en de EU, die mensen en hun leven zien als een geldstroom, niet als iets waardevols en iets dat gerespecteerd zou moeten worden. Ziek gewoon!

Mijns inziens is het tijd dat u, zoals de regering zegt, zorgt voor uw dierbaren! Want samen, samen kunnen we én zorgen voor onze ouderen en anderen die van zorg afhankelijk zijn én een verandering teweegbrengen.

Het wachten op een realistisch beleid dat Nederland en de Nederlandse bevolking op de eerste plaats zet, duurt nu al vele, vele jaren en diegenen, met het oog op Agenda 21 van de Verenigde Naties, die nog geloven dat dit eraan komt, noemt ik uitermate naïef!! En dat is zacht uitgedrukt!

Wij, de Nederlandse bevolking zullen de normale Nederlandse strijdvaardige mentaliteit, de nu nog slapende patriot, in onszelf wakker moeten maken, ons moeten organiseren en een cohesie vormen die een mooie toekomst voor onze kinderen weerspiegelt. Een toekomst zonder globalistische doelen, een toekomst mét vrijheid en democratie, waarin onze (klein)kinderen zich vrij en in goede gezondheid, met vers voedsel van onze boeren, kunnen ontwikkelen.

De keuze is aan u!!! Sluit u aan bij andere wakkere realistisch ingestelde mensen en laten we samen voor een verandering zorgen!!!

Door:
“Elise Nijmegen”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, Nationalisme, Patriottisme, soevereiniteit, Verzet, Vrijheid, Zelfbeschikking. Bookmark de permalink .

45 reacties op Laten we het werkelijk gebeuren?

 1. Rensk. zegt:

  Ik krijg het meest benauwd van die Eurobonds. Benauwd niet maar ik begin te koken. Ontplof bijna. We worden de transferunie ingerommeld. Wedden dat Rutte weer gaat bukken? Ik haat die vent. Andermans schulden overnemen tegen elke prijs. Hoe godverdomme verzinnen ze het.

  Geliked door 7 people

 2. verwardeman zegt:

  Zoals VOX in Spanje , zal hier de PVV / FvD zo’n LANDELIJK verzet moeten organiseren ,
  Als je in je uppie met spandoek voor het gemeentehuis gaat staan ben je ” dead meat ” .
  Arbeiders houden OOK geen staking zonder backup van een vakbond !
  Het moet en zal van PVV dan wel FvD moeten komen .

  Geliked door 4 people

  • Steven zegt:

   Die kerel moeten ze AFSCHIETEN!!

   Geliked door 4 people

   • koddebeier zegt:

    Als dat zou kunnen !!

    Geliked door 3 people

   • LUCIA zegt:

    @Steven En wel heel wat sneller…. lopen wel wat processen tegen hem maar de vraag is haalt dat de vaart er genoeg uit. Iedereen hoopt op Trump maar die heeft stroop aan de voeten en dat gaat erg langzaam, bovendien moet hij zijn krachten op diverse fronten verdelen.
    Hier komen ook langzaam wat juridische processen van de grond maar krijg het maar langs die stront D66 rechters en hoor je dat het RIVM in de fik staat neen , of al die geheime genootschappen neen.
    Ja een plofkraak gebeurt zo!!…. maar voor de echte goede zaak, wat niets financieel oplevert, komt niemand zijn bed uit.
    Ik ga binnenkort weg, omdat ik het niet zie zitten, heb al een chronische ziekte onder de leden er kan niet veel meer op mijn bordje dus ik jank er iedere dag om en ben geen jankepiet, wat ze met Nederland doen en gedaan hebben, vreselijk, het snijdt door mijn ziel en hoe gek ik ook ben op mijn Nederland, je bent een paria in je eigen land geworden. Ik kwam net van boodschappen doen een 7-tal BOA’s tegen, allemaal sterke jonge mannen geen enkele hollandse jongen van de gestampte pot er tussen. Moet dat ???Je oude dag wordt al je geld wordt van je geroofd, let maar op straks met al die groene maatregelen, willen ze alleen maar je voor tientallen jaren in de schulden zetten, je kinderen of kleinkinderen, je eigen vlees en bloed tegen je opzetten. Alles wat je van waarde acht verbieden en ze hebben het speciaal gemunt op de ouderen, wij zij de bedreiging want we weten te veel, ze gaan het zo goed met u menen dat u er spontaan van in uw graf beland. Ik ga ergens naar toe waar ik de taal niet van spreek maar waar je geld nog wat waard is lekker veel land kopen, en nog wat andere zaken , ik pleur wel wat zonnepanelen op mijn dak, en als straks de hele wereld misschien een gevangenis wordt dan een gevangenis met een hele grote tuin met kippetjes, paar geiten, je eigen groente en fruit. Beter dan als een gekooid dier op je balkon lopen totaal afhankelijk zijn van voedsel. Dan ga ik min of meer off the grid, niet echt een onderneming waar ik voor 100% voor gekozen zou hebben maar het Nederland van mijn dromen bestaat niet alleen niet meer maar is gehijacked/ontvoerd door de nachtmerriemakers en als ik hier blijf wordt het mijn nachttmerrie. No way!!!

    Geliked door 1 persoon

 3. J. C. Th. Köhler zegt:

  Na de Tweede Wereldoorlog bleken er ongeveer vijf tot zeven miljoen landgenoten in het verzet gezeten te hebben. Wilhelmina zelfs vanuit Londen. Volgens Churchill was zij de enige vent in de Nederlandse regering. Maar wel een die het hazenpad had gekozen.
  Waar zijn ze nu? Een handjevol protesteert van achter zijn computer, maar feitelijk iets doen? Ho maar. Op D66 en GL stemmen, dat doen ze. Of VVD en CDA, maar dat is net zo fataal.
  Tien, vijftien jaar geleden heb ik op Elsevier.nl opgeroepen tot een demonstratie, van het Malieveld naar het Binnenhof. Er hebben zich zeker wel een man of tien aangemeld.
  Op deze manier vechten de PVV en het FvD een op voorhand verloren strijd. Toch respect voor de mannen (én vrouwen, Fleur) die de strijd niet opgeven.

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Geliked door 8 people

 4. Saeftinghe zegt:

  Ik denk dat het nog goed kan komen wanneer we bij de eerst volgende verkiezing de PVV duidelijk de grootste maken.
  NU zijn er nog verkiezingen, vrijwel zeker worden die afgeschaft wanneer we opnieuw verzaken met stemmen..
  Wanneer de PVV de grootste wordt volgt een coalitei met FvD.
  met een beetje geluk geen derde partij nodig.
  Voor alle mensen die nu nog twijfelen geef de PVV de kans, dan worden de verkiezingen niet afgeschaft en kunnen we 4 jaar later opnieuw kiezen.

  Wanneer Rutte weer premier wordt zijn het (in mijn optiek) de laatste democratische verkiezingen.
  Kijk naar wat hij deed met het referendum en nog een groot aantal zaken die hij er gewoon doordrukte tegen alle regels in.
  Willen we dat?
  Al ons geld naar “asielzoekers” die roven en moorden geen klap uitvoeren en meer dan 50.000 Euro per jaar kosten, per persoon dan hé.
  De hulpgelden die ongecontroleerd naar Africa verdwijnen en op Zwitserse bankrekeningen terecht komen ipv van bij de hongerende bevolking!!!
  Waar de machthebbers millioenen vergaren!!
  en dat alles zonder dat de betaler ervan inspraak heeft.

  Weg met de Islam
  Weg met Rutte
  Weg met illigale buitenlanders

  Een practische vent aan het roer die de belangenb dient van het volk wat hem kiest,

  Trump voor de USA
  Putin voor Rusland
  Salvini voor italie
  en Wilders voor Nederland, voor ons het belangrijkste.

  Geliked door 1 persoon

  • Saeftinghe
   U schrijft; “Wanneer de PVV de grootste wordt volgt een coalitie met FvD.
   met een beetje geluk geen derde partij nodig.”

   De PVV staat in de peiling van de Hond op 18 zetels en FvD op 11 zetels, de kleinst benodigde meerderheid is dat ze 76 zetels nodig hebben voor uw coalitie zonder derde partij.
   Hoe realistisch is dat denkt u ?
   De waarheid is dat in het huidige politieke klimaat er volgend jaar een helse Kabinetsformatie komt waarbij vele partijen benodigd zijn om een meerderheid te creëren.
   En ga er maar vast vanuit dat zowel de PVV als FvD buiten de coalitiebesprekingen worden gelaten.
   Persoonlijk stem ik sinds de oprichting op de PVV en zal dat ook zeker blijven doen maar de realiteit is dat regeringsdeelname nagenoeg uitgesloten is.

   Geliked door 3 people

   • Oeps zegt:

    Het ziet er momenteel inderdaad niet al te best uit voor de PVV. Die 18 zetels stellen net zoveel voor als slechts 1 zetel. Wil de PVV onze verwachtingen waar maken, dan zal Wilders moeten gaan voor minstens 76 zetels. Dat wil zeggen, dat er heel veel werk aan de winkel is. En de tijd dringt inmiddels. Het vergt heel veel inspanning en heel veel promotie. Ik heb het hier al zo vaak aangegeven. Wilders, stop met het ”lief zijn”. Voer volop oppositie. Gedoog niets meer. Hamer op wat er fout is. Weg met het lijzige stemmetje. Trek je keel wijd open. Laat je niet langer in dat cordon sanitaire dringen. Veeg de vloer aan met de coalitie. Trek ze uit de kast. Laat ze alle hoeken van de kamer zien. Vlieg telkens naar voren, naar de interruptiemicrofoon, haal de sprekers ad rem uit hun apropos en zet ze op het verkeerde been. Zorg ervoor, dat je een goed gevulde trukendoos achter de hand hebt en trek hem open, wanneer nodig. Denk aan je lichaamstaal. Leun niet verveelt achterover, om met je telefoontje te spelen. Wees alert en sla toe als een momentum zich aandient. Trap niet in ruttige verkiezingsstunts, maar ontmasker ze. De campagne moet nu al gevoerd worden. Vertel de waarheid. Toon aan welke gemene spelletjes er in de achterkamertjes worden gespeeld. Wees niet bang, om met modder te gooien. Er is niets meer te verliezen. Er is alleen nog maar te winnen. Als de volgende verkiezing geen meerderheid oplevert, is het over en uit. Dan is het gedaan met de PVV. Het is nu dus alles of niets. Wees niet langer een one-issue partij, maar zorg ervoor dat je een programma hebt met duidelijke meningen op alle fronten. Politiek bedrijven is een vuil spel spelen. Wel Wilders, stroop je mouwen op en wees niet bang, om vies te worden. Spring in de beerput, schep de drek eruit en laat de stank zijn werk doen. Geert, wees geen watje en geen mietje. Doe niet langer zielig. Daar hebben kiezers geen boodschappen aan. Laat zien, dat je een vent bent met ballen en een ruggegraat en dat je stevig op je poten staat. Ga zonodig bij een gepensioneerde drilsergeant in de leer, hoe je houding moet aannemen. En een ”ki-training” doet ook wonderen. Trek je plan, doe je huiswerk, get organized and get the job done. Ga ervoor en doe geen halfwerk.

    Geliked door 1 persoon

   • Tistochwat zegt:

    Oeps 29 mei 2020 om 16:20

    Ik zie dat je niet meer ‘op zwart’ staat, Oeps.

    Ja, Wilders is jammer genoeg veel te aardig en het schaapachtige kiesvee is veel te stom.

    Geliked door 1 persoon

   • Orelius zegt:

    En dat komt niet omdat er niet genoeg op de PVV gestemd zou worden .
    MAAR OMDAT ZE DE STEMMEN STELEN. Kijk naar Rutte hij was bij de bilderberg vergadering geweest en daarna werd hij premie . Macron was op de bilderberg vergadering geweest en twee maanden later werd hij president . Geloven jullie uberhaut nog in verkiezingen . Ze (bilderberg) zetten gewoon die gene op de troon die zij willen dat er zit . Zodat hij of zei mooi gebruikt kan worden als hun buikspreek pop .
    WAKKER WORDEN.

    Geliked door 2 people

   • @ Orelius.
    Gesteld dat wat u zegt waar zou zijn dan hoeven we ons niet meer druk te maken, dan hebben we dus verloren en kunnen we de handdoek wel in de ring gooien.
    Gelukkig dus maar dat u geen gelijk heeft !
    Waarom niet ?
    Omdat als ze die macht zouden hebben dan was de hele santenkraam allang omgegooid.

    Like

   • Piet Snot zegt:

    Tijl, als ze de hele santenkraam allang omgegooid zouden hebben, dan had iedereen direct door dat ze in de zeik worden genomen met elke stemming.
    En zolang dat stomme volk nog denkt dat wij in een democratisch land wonen, waar jij ook nogal overtuigd van schijnt te zijn, laten ze lekker alles zo als het is.
    Dan heeft niemand iets door.

    Geliked door 2 people

   • Tijl Uylenspiegel zegt:

    Ja dat klopt wel, daar ben ik inderdaad van overtuigd.

    Like

 5. malsion zegt:

  Elise, je hebt gelijk. We laten het ons aandoen. Degenen die de besluiten moeten nemen zitten nog steeds in de sfeer van de schatting van de WHO (4,2%). Het RIVM heeft zich daar ook aan gecommitteerd en waarschuwt voor een 2e Uitbraak.
  Diverse “deskundigen” en gemotiveerde mensen in de sociale media (Robert Jensen) twijfelen sterk aan de noodzaak om ons zo te beschermen en te beperken als voorgeschreven.
  Je roept op tot verzet. Heel sterk in de kop van je artikel. Dat is een noodzaak. Ik ben er van overtuigd dat veel Nederlands dat ook vinden. Veel Nederlanders zouden ook in verzet willen komen maar zoals met zoveel gebeurtenissen waar actie noodzakelijk zou kunnen zijn, wacht Jantje, Pietje en Marie op iemand (?) die het initiatief neemt. U weet het, ze deden een plas en lieten het zoals het was.
  Hopelijk wordt dit een uitzondering.

  Geliked door 6 people

 6. LUCIA zegt:

  Ik ga weg ik heb het gezien hier blijven is zelfmoord !!!

  Geliked door 6 people

  • Ruben zegt:

   Lucia,
   Mag ik mee?

   Like

  • Tistochwat zegt:

   LUCIA 29 mei 2020 om 01:35

   Ik wou dat ik mee kon.
   Waar moet je trouwens naartoe vluchten?

   Geliked door 1 persoon

   • Lucia zegt:

    Had eerst een andere plek in gedachten maar gezien Corona is je actieradius beperkt.
    Tip kiijk goed rond en vraag jezelf af wat je wilt, Ik heb de mazzel dat ik in mijn dertiger jaren een huis kocht, da’s nu aardig wat waard , als ik het verkoop kan ik in een oost -europees land iets aardigs voor terugkopen met een tuintje van 23000M2 en dan heb ik genoeg geld over om het 10 jaar uit te zingen . Ik ga er gemakshalve van uit dat er straks geen AOW en geen pensioen meer is, daarom moeten ook de oudjes dood, we hebben teveel geld, simpel verhaal er is geen moraal meer money talks, we hebben gewoon te maken met ordinaire dieven en moordenaars , niet met regeerders.
    Eerst dacht ik met z’n alleen een eiland kopen voor 1.5. millioen kun je al een aardig groot eiland kopen soms zelfs goedkoper, kijk maar in croatie maar google eens, islands for sale in europe.
    Als je het met 10-15 man zou kunnen doen, dan kun je een eigen leefgemeenschap beginnen maar dan ben je erg op mekaar aangewezen . Ik hou van mensen maar kan ook erg goed alleen zijn, bovendien heb ik ontzettend veel meegemaakt in mijn leven leuke maar ook keiharde dingen daar hou je mensen kennis aan over . En soms Tistochwat vind ik mensen enorme zeikerds, vragen om perfectie in een imperfecte wereld en als ze het niet krijgen, zeuren als een verwend kind, kijk daar kan ik niet zo goed tegen, dan heb ik een dag der waarheid en dan zeg ik echt onverbloemd de waarheid.
    Nou dan heb je het gedaan hoor. Zelf… ja als iemand iets vervelends zegt, ben ik het morgen al vergeten, we hebben allemaal wel eens onze dag niet, heb een groot hart.
    Als een van jullie relaties heeft met de bouwwereld want je moet zo’n eiland bouwrijp maken, kom je in Croatie een heel eind, veel zon dus zonnepanelen op je dak, zout water omzetten in zoetwater is mogelijk dan kun je als die idiote op vaccin gebaseerde wereld je eigen lepraeiland beginnen, als je met zijn alleen een bv opricht dan kun je ook daarmee handelen mocht je als persoon omdat je gevaccineerd bent handelingsonbekwaam worden, een bv is dat niet, dus kun je alles inkopen en verkopen , Kortom het is doenlijk.
    Iedereen denkt aan kinderen en kleinkinderen, als een reden om niet te vertrekken maar wat als je pionier bent en ze straks alleen nog maar bij jou kunnen voor een normale wereld, is het dan niet de moeite om pionier te zijn en te worden.
    Ik merk dat een heleboel mensen mekaar hier goed kennen en ook vertrouwen over en weer, dat is al een goed uitgangspunt, ik ben er nog niet zolang op maar het geeft een fijn familiegevoel misschien kan dat uitgebouwd worden naar meer.
    Ik heb in mijn leven een ding geleerd blijf niet te lang in een situatie zitten die niet goed gaat het heeft me eens bijna de dood gekost, heb ik van geleerd anders had ik misschien ook zitten wachten op… en ik haat wachtkamers.
    Er zijn mogelijkheden maar je moet bereid zijn om te kappen met het oude en dat is voor de een moeilijker dan de ander, het zij zo.
    Aug 10, 2016 – Although Croatia has 1,244 islands, only 65 islands are inhabited, whilst 85 percent of them are the property of the state and are thus not for sale.

    Geliked door 2 people

   • Tistochwat zegt:

    Lucia 30 mei 2020 om 11:46

    Een leefgemeenschap met gelijkgestemden, wat een prettige gedachte.
    Maar op ‘ons’ eiland zullen we toch ook een ziekenhuis en een tandarts moeten hebben.
    Als we artsen, bouwers, boeren en andere deskundigen mee zouden krijgen…

    We hebben ook jonge mensen nodig, die de ouderen kunnen helpen en verzorgen.
    Ik denk niet dat het makkelijk is om een eigen leefomgeving, een eigen wereld, voor realisten op te zetten.

    Er zal iemand de leiding moeten nemen: een zeer integer persoon, die deskundigen kan aansturen.

    Like

   • Piet Snot zegt:

    “Er zal iemand de leiding moeten nemen: een zeer integer persoon, die deskundigen kan aansturen.”

    Het is dat ik het lees, anders was ik er nooit over begonnen, maar bij deze dan.
    Iemand moet het tenslotte doen.
    Ik heb verder op dit moment toch niet zoveel te doen, dus het komt mij nu wel goed uit.

    Geliked door 1 persoon

  • Oeps zegt:

   @ LUCIA 29 mei 2020 om 01:35

   Ja, het wordt benauwend hier. Je wilt weg. Je wilt naar een plaats waar het nog is, zoals het vroeger was. Maar helaas, zo’n plaats bestaat niet meer. Vluchten kan niet meer. De wereld is te klein. De duivelaanbidders hebben de hele wereld verpest.

   Op 22 december 2012, de datum van de winter zonnewende, de echte datum van het nieuwe jaar, de datum waarop de Maya kalender eindigde, dat is de datum waarop het nieuwe tijdperk begon. We zijn op 22 december 2012 overgegaan van het tijdperk van de vissen, naar het tijdperk van de waterman. Kenmerkend voor de waterman is het doordrijven tot het uiterste en nog een beetje verder en daar verrast worden door de waterval. Met het nieuwe tijdperk heeft de Nieuwe WereldOrde zich aangediend. het tijdperk van de waterman zal ruim 2000 jaar duren. Ruim 2000 jaar geleden ging de wereld over van het tijdperk van de ram naar het tijdperk van de vissen. Toen begon het christendom. En dat christendom zakt nu dus als een kaartenhuis in elkaar. Dit is dus astrologie en dat is geen wetenschap. Maar er is meer tussen hemel en aarde, dan de wetenschap kan verklaren.

   Geliked door 1 persoon

   • LUCIA zegt:

    @Oeps
    De tijd loopt niet overal hetzelfde omdat moraal en gewoonten niet overal hetzelfde zijn er zijn nog plaatsen waar fatsoen heerst boven geld het duurt nog misschien een jaar of 10 en dan is dat ook verpest maar als je de bijbel bekijkt waar je eigenlijk naar refereert duurt de periode 7 jaar en daarna komt de straf voor diegenen die het op zijn geweten hebben etc.overigens 2012 is nu in 2020 als je de meest originele bijbel volgt n.l de Ethiopische en hun tijdlijn die niet is “omgezet”door de pausen/daar hebben geen ingrepen van rome tijdlijnen en de bijbel veranderd. het geloof is vanaf de bron gecorrumpeerd ; zie hier wat ik bedoel ;
    Biblical warnings about Manipulative Extraterrestrials

    …have been censored by Christian religious cultist elites

    The Bible itself in pre-translated forms, as presented by Biblical scholars, actually contains specific warnings against these apparent Manipulative Extraterrestrials, who have apparently sought to control, exploit and oppress humanity, through mass-deception.

    However, translated forms of the Bible, including the notable King James Version, presumably directed by these reported manipulative entities, excluded the explicit warnings.

    For example, Ephesians 6:12 in the King James Version of the Bible, used as a basis for more modern translations stipulates,

    “For we wrestle not against flesh and blood, but against principalities, against powers, against the rulers of the darkness of this world, against spiritual wickedness in high places.”

    In sharp contrast a direct uncensored translation from Greek according to Biblical scholars indicates the following,

    “For our struggle is not against [human beings], but against the rulers, against the powers, against the world forces of this darkness, against the spiritual [dark forces] of wickedness in outer space.”
    – Ephesians 6:12 [the uncensored citation]

    Zie hier de complete link ; https://www.bibliotecapleyades.net/vida_alien/alien_humanitymanipulationalien16.htm
    Komt er o neer dat de waarschuwing z.a. in de bijbel belandt afgezwakt is het stuk waar duidelijk gesteld wordt dat deze duistere krachten van buiten de aarde (outer space) af komen is verwijderd dat bedoel ik met corruptie bij de bron.Het hele boek van Enoch is niet in de bijbel opgenomen en zo nog meer geschriften in de Ethiopische bijbel staan ze er wel .Overigens zegt men dat daar ook de arc of the covenant bewaard wordt door een oude orde, waar er meer van zijn dan we denken zowel slechte als goede. Voor de goede orde er is genoeg reden om aan te nmen dat alle belangrijke godsdiensten aan de basis gecorrumpeerd zijn door de Archons . Ze hadden gewoon de macht dat te doen en laten we wel wezen godsdienst en politiek 2 perfecte instituties om de mensheid te manipuleren.

    Like

   • Piet Snot zegt:

    Klopt dat het tijdperk van de vissen is aangetreden.
    Toen werd ik namelijk geboren, als vis volgens mijn sterrenbeeld.

    Like

  • Oeps zegt:

   @ LUCIA 30 mei 2020 om 12:25

   In mijn commentaar had ik het over astrologische tijdperken en niet zo zeer over bijbelse perioden. Dat bijvoorbeeld opkomst en ondergang van het christendom samenvalt met astrologische tijdperken is astrologisch echter heel goed verklaarbaar.

   In de bijbel wordt inderdaad verhaalt over een antichrist in de eindtijd. En het lijkt erop, dat die voorspellingen nu aan het uitkomen zijn. De grote vraag is echter wat de ”eindtijd” is. Is dat het absolute einde van tijd van de aarde ??? Of wordt hiermee het einde van het christendom bedoeld ???

   Overigens wil ik ervoor waarschuwen, dat je heel voorzichtig moet zijn met het interpreteren van de bijbel. Alleen al in het Nederlands bestaan meer dan 300 verschillende vertalingen,die op veel punten niet met elkaar in overeenstemming zijn. De bijbelse boeken en geschriften zijn geschreven voor mensen die lang geleden leefden in een omgeving met een bepaalde cultuur. Omdat wij in het hier en nu en in een geheel andere cultuur leven, kunnen wij heel veel verhalen niet goed plaatsen. Dit heeft geleid tot veel onbegrip. Bovendien heeft heel veel van de gebezigde terminologie in de loop der eeuwen een andere lading gekregen. Ook hebben christelijke doctrines en dogma’s een enorme invloed uitgeoefend op de interpretatie. Ook de strijd tussen de diverse christelijke overtuigingen met de daarbij behorende haarkloverij heeft de nodige sporen nagelaten. Het beroerde is, dat we niet over de originele teksten beschikken. Wat de grondtekst wordt genoemd is een een verzameling van een aantal teksten en boeken, die niet allemaal compleet zijn. Van sommige teksten zijn meerdere exemplaren beschikbaar. Maar helaas zit daar ook onderling veel discrepantie tussen. De zogenaamde grondteksten zijn geen teksten in de oorspronkelijke taal, maar vertalingen van vertalingen, met alle problemen, die daarbij horen. Naast de boeken en geschriften, die het tot de canon van de bijbel behoren, zijn er nog heel veel andere geschriften en boeken beschikbaar. Ik denk bijv. aan de Dode Zee rollen, de Nag Hamadi bibliotheek, de diverse zaken die links en rechts in geheime bibliotheken en elders zijn gevonden, alsmede teksten die door allerlei sectarische en ketterse groeperingen, als bijv. de Katharen, werden gebezigd. De canon van de bijbel werd vastgesteld op het concilie van Nicea (anno 325). Dat concilie was bijeengeroepen door keizer Constantijn. In het proces van erkenning van het christendom ondekte hij dat het “nieuwe geloof” geen eenheid vormde, maar een verzameling van ruziënde bisschoppen was. En dat kon hij niet gebruiken. De bisschoppen begrepen, dat zij een unieke kans hadden op erkenning, maar dan wel de nodige voorzichtigheid moesten betrachten ten opzichte van de Romeinen. Zij bedreven dus hoge politiek. Bovendien bleek, dat de vrouw van Constantijn feitelijk de broek aan had. En zij had nogal wat verlangens, wensen en eisen, waar rekening mee gehouden moest worden. Een en ander heeft er onder andere toe geleid, dat teksten, waarin de Romeinen niet al te best uit de verf kwamen, werden afgezwakt of verwijderd. Over politiek gekonkel gesproken !!! Het concilie werd tevens door de bisschoppen aangegrepen om korte metten te maken met de Gnostici. Deze Gnostici zochten God in zichzelf, in het innerlijke van de mens. Dat was tegen het zere been van de bisschoppen. De kerk diende middelaar te zijn tussen mens en God. Zonder die middelaarsrol had je immers geen Kerk nodig. En dat was dus uiteraard niet de bedoeling. Alle geschriften, die ook maar enigszins een gnostische inslag hadden werden zonder pardon afgekeurd en apocrief verklaard. De diverse boeken en geschriften van de canon werden vervolgens nog tot ver in de zesde eeuw bewerkt en gecensureerd. Voorts werd tijdends en na de reformatie door diverse protestantse richtingen bepaalde geschriften en boeken alsnog apocrief verklaard en uit hun bijbels verwijderd. Overigens zijn er voldoende redenen, om met de kennis van het heden, aan te nemen, dat bijvoorbeeld het boek Openbaringen is geschreven onder invloed van narcotica.
   Al met al voldoende redenen, om uiterste voorzichtigheid te betrachten bij het lezen en interpreteren van de bijbel. De absolute waarheid van de bijbel, waar menigeen zich zo graag op beroept, is feitelijk maar heel betrekkelijk. Niettemin is de bijbel wel een waardevol boek, waar menigeen steun uit kan putten. Er staan uiteraard heel veel goede dingen is, die als leidraad voor het leven kunnen dienen.

   Geliked door 1 persoon

 7. Sinyo zegt:

  Met genoegen: “Für Elise/Beethoven om te luisteren en Für Elise/Nijmegen om te lezen.
  Onvoorstelbaar hoe een groot deel van deze bevolking zich laat beïnvloeden (lees vergiftigen/vern*&^*#)) door de aan de linkerzijde voortbewegende media.
  Toen Tutti Rutti op het scherm verscheen en zijn stoere woordje deed n.a.v. de corona situatie kon je GVD al voorspellen dat een groot aantal stemmers VVD zou gaan kiezen (MaudeHo).
  Dit volk is verdeeld. Je krijgt haar nooit onder één noemer.
  J.C.Th: Dezelfde opkomst tegen de islam bij het pannenkoekenhuis op het Malieveld. Meer plisi dan protesterenden. Werd dan ook afgeblazen.
  Saefthinge: Vlak voor de verkiezingen enige jaren terug had de PVV een recordaantal stemmers, maar toen – vermoed ik – werd een affaire geschapen, die de media in de gelegenheid stelde die “branie doende” Tutti Rutti naar voren te promoten. Daar zijn veel lieden ingetrapt.
  De donkere onweerswolken zijn voor deze lieden niet zichtbaar . . . . die kijken weg :o(.

  Geliked door 1 persoon

 8. Jan zegt:

  De natte droom van socialisten: Contact Tracing. Hou ieder individu 24/7 in de gaten en hou hem 24/7 gekooid als de staat vindt dat het nodig is
  Welkom in 1984

  https://www.thegatewaypundit.com/2020/05/contact-tracing-orwellian-government-will-track-everyone-near-greater-good/

  Geliked door 1 persoon

 9. Julia zegt:

  Nederland is zo ondemocratisch dat zelfs een vredig demonstratieverbod is verboden. Democratie bestaat niet meer daar hebben heel veel Nederlanders zelf aan meegewerkt. Belangen hebben zij alleen voor zichzelf is al gebleken en samen komen we er wel uit kun je vergeten. Ze laten zich totaal censureren door een (s)linkse smerige politiek en het maakt blijkbaar niet uit wat het kost. Samen stappen we per 1 juni als gemaskerde onderdanen gezellig in het OV dat de naam OV niet meer verdient omdat het door de beperking van alle idiote onhaalbare maatregelen niet meer voor iedereen toegankelijk is. Samen duiken we massaal de bijstand in. Samen vinden wij het goed dat ouderen veelal aan haar lot worden overgelaten en opgesloten. Samen vinden wij het normaal dat mensen geen afscheid van hun geliefde tijdens het stervensproces mogen nemen. Samen geven wij graag onze vrijheden op. Dit alles om een virus die helaas ernstig is en in sommige gevallen dodelijk. Een feit is dat de dood bij het leven hoort en waarbij niet weggekeken kan worden. Een virus die elk jaar voorkomt dat elk jaar duizenden slachtoffers eist maar waar nimmer de economie voor plat is gegooid en nimmer zo saamhorigheid aan complete hysterie heeft veroorzaakt. Samen bestrijden wij het zogenoemde Corona virus (dat allang bestaat) en gaan samen onze armoede tegemoet. Wij samen hebben het goed voor elkaar. Nimmer zo een slap, bang, onderdanig en hysterisch volk meegemaakt dat elke onderdrukking gedwee voor lief neemt. WIJ SAMEN!!

  Geliked door 4 people

  • Piet Snot zegt:

   Als ze een demonstratieverbod verboden hebben, dan is er juist niks aan de hand.
   Want dan mag het juist weer. Of ben ik nou gek.

   Like

 10. koddebeier zegt:

  Als ik om me heen kijk voel ik me steeds minder Nederland en denk daar wil ik niet bij horen bij dat stelletje onnozelaars !!

  Geliked door 4 people

 11. ruud beijer zegt:

  Helaas Elize het komt nooit meer goed.
  Nederlanders kiezen voor de islam en de asielparasieten. Slechts twee partijen zijn voor Nederland. De rest verraadt ons land.

  Like

 12. Jan zegt:

  Ook Toronto is knetter met zijn cirkels. Afgekeken van Nederland?

  Like

 13. BigLJohn zegt:

  Nederland kom in verzet. Ja, ja, dat zal best. Het moet niet gekker worden. Het laatste verzet stamt uit de tweede wereldoorlog, en dat was meteen ook de laatste keer. En na de oorlog toeterde half Nederland dat ze allemaal in het verzet gezeten hadden. Die idioten die vandaag de dag rondlopen zijn eerste klas mietjes die het veel te druk hebben met hun mobieltje en met suffe TV programma’s. En natuurlijk die plotselinge aanbidding van Rutte, die een goed staatsman zou zijn. Het enige verzet wat Nederlanders kennen is het verzet tegen de realiteit zoals die van The NWO, nep Corona en de islamisatie !

  Geliked door 1 persoon

 14. Tineke zegt:

  Off Topic:

  Nu bedenk ik mij ineens dat ik lucky hier mis.
  Iemand??

  Geliked door 2 people

  • delamontagne zegt:

   lucky Bee ?, dat was toch degene die altijd in de clinch lag met Piet Snot alias Bert G ?
   ( over geleufskwesties meen ik )

   Like

   • Tineke zegt:

    Nee,heer delamontagne,
    Ik bedoel de lucky die hier heel veel links en informatie door gaf.
    Ze had een flinke confrontatie hier met @bobzelf.
    Die lucky !

    Like

   • Piet Snot zegt:

    Nee, Lucky alias Elisah.

    Geliked door 1 persoon

   • Harry zegt:

    Nee , dat was een andere , Delamontagne .
    Tjonge , wat was die vent hardleers , zeg !
    Het was een heel klein schuw Indisch mannetje .
    Woonde in Dordt , god hebbe zijn ziel .
    Oh nee , die heeft ie al .
    Die lag altijd met die Bert G . in de clinch , tjonge wat kon die Bert te keer gaan zeg !
    En lucky bee reageerde dan nooit daarop , maar kwam dan de andere dag weer met nieuwe bijbelspreuken en verwensingen !
    Hij wilde ook de motorfietsen verbieden in Dordrecht .
    Toen heb ik gezegd dat als ie naar de Indische toko Yvonne ( een begrip in Dordt ) ging , dat ik dan met mijn Harley over hem heen zou rijden als ie over het zebrapad liep .
    Meen dat ie daarna drie dagen stil was !

    Ik denk dat ” Lucky ” een dame is , eigenlijk .
    Zo aan de schrijfstijl te lezen .

    En Tineke , dat is nou het nare als je op een site met veelal ouderen zit .
    De een na de ander valt weg .
    Ik ben ook al meer dan de helft van mijn vrienden verloren .
    Het wordt steeds dunner .
    En het lijkt verdomme wel of de beste eerst gaan !
    Op een gegeven moment kom je allemaal aan de beurt , vreselijk genoeg .

    Dus als je nog eens vraagt : ” mag ik dan bij jou ” ? , dan zou ik maar opschieten , want mijn tijdklok loopt ook af .

    Geliked door 3 people

   • Republikein zegt:

    Als je geen vrienden hebt valt er weinig te treuren, en treuren om je zelf schiet niet op, de overledenen zijn vrij, wees blij, in sommige culturen vieren ze het verlies, dat is much better denk ik, zo boven, zo beneden.

    Like

   • Piet Snot zegt:

    Wat kon die Bert tekeer gaan?
    Wij werden regelrecht met de dood bedreigd door die gek omdat we de 10 geboden niet naleefden.
    Maar doet natuurlijk kunnen volgens de bijbel liefhebbers hier, daar moet je niet zo moeilijk over doen. Tenslotte is je eigen schuld omdat je god niet gehoorzaamd.

    Geliked door 1 persoon

   • Piet Snot zegt:

    En Delamontagne, ik zou het uitlokking willen noemen.
    Ik begin NOOIT zomaar iets of iemand te beledigen.
    En iemand moet mij niet gaan bedreigen, daar hou ik niet van.
    Jullie weten de boel aardig te verdraaien. (om de gelovigen gunstig te stemmen?)

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s