Amerikaanse president Trump verbreekt alle banden met de WHO

Screenshot_195

(Vertaling: E.J. Bron)

Gisteren kondigde president Trump op een persconferentie aan dat de VS hun betrekkingen met de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) zullen beëindigen. Na de aankondiging beantwoordde de president vragen van de journalisten. Hij bekritiseerde China en de WHO ervoor dat zij niet transparanter met de corona-virus pandemie omgegaan zouden zijn.

DWN

President Trump zei dat de VS de financiële middelen, die ter beschikking zouden worden gesteld aan de WHO, in andere terreinen van de globale openbare gezondheidsdienst zou den investeren.

“China heeft de absolute controle over de Wereldgezondheidsorganisatie, hoewel het slechts $ 40 miljoen per jaar betaalt, vergeleken met datgene wat de VS betaald hebben, wat ongeveer overeenkomt met $ 450 miljoen per jaar. De wereld heeft antwoorden uit China op het virus nodig. We moeten transparantie hebben. Waarom heeft China besmette mensen uit Wuhan het reizen naar alle andere delen van China verboden? Maar ze stonden hen toe om vrij door de wereld te reizen, inclusief naar Europa en de VS”, aldus Trump.

Er is al geruime tijd kritiek op de WHO. De voorzitter van de organisatie, Tedros Adhanom Ghebreyesus, zou drie cholera-epidemieën verdoezelt hebben om de economie niet te schaden.

Volgens de Duitse geheime inlichtingendienst heeft China druk op de WHO uitgeoefend om de pandemiewaarschuwing te vertragen. Daarom zouden er vier tot zes weken voor de bestrijding van het corona-virus verloren gegaan zijn.

Al jaren heerst er bij de WHO spilzucht en incompetentie. Daarbij komt dat de organisatie in feite door de farmaceutische industrie gecontroleerd wordt. Een gerenommeerde epidemioloog had lange tijd geleden gezegd: “Met Rhino-virussen, RS-virussen en de meeste andere van deze ziekteverwekkers is niet het grote geld te verdienen en nauwelijks carrière te maken. Tegen influenzavirussen daarentegen bestaat er een vaccin en ook medicijnen. Daar zit het grote geld van de farmaceutische industrie achter!”

Bron:
https://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in belangenverstrengeling, China, corruptie, Donald Trump, fraude, gezond realisme, VS, WHO. Bookmark de permalink .

9 reacties op Amerikaanse president Trump verbreekt alle banden met de WHO

 1. Blaffertje zegt:

  Hij heeft gelijk.
  WHO is een onbetrouwbare criminele bende.
  En China vertrouw ik ook voor geen meter.
  Wat is beiden hun rol in deze coronacrisis?
  China, de grootste medicijnen leverancier van de wereld en WHO de supporter en financieel belanghebbende.

  Geliked door 4 people

 2. Piet Snot zegt:

  Heeft hij al ze twitter account beëindigd?
  Of blijft ie alleen mopperen dat het beleid en de voorwaarden ‘m niet bevalt, zoals alle facebook gebruikers als ze weer een maand in de hoek zijn gezet vanwege een opmerking.

  Like

 3. karton zegt:

  President Trump : 👍👍!!🇺🇸

  Geliked door 5 people

 4. Lost Johnny zegt:

  Was het niet Rutte die stond te lachen toen er vragen werden gesteld in Januari….zou hier niet komen, dus onzin……en nu speelt de schijnheil de grote roerganger, een fuckin’ gangster is het.

  Hoeveel mensen zijn er gestorven door het Corona beleid? Mensen die anders medische zorg hadden gehad en niet hoefden te sterven…..hoeveel ouderen en andere zieken zijn alleen overleden, zonder nog contact met iemand te mogen hebben. puur omdat ergens iemand bedacht dat ze afgezonderd moesten worden….

  Ik zie een heel duidelijke overeenkomst met Lepra, maar dan met hoe de mensen 100 jaar geleden met Leprozen om gingen….zelfs met hen die men verdacht Lepra te hebben. Voor wie interesse heeft, “The Island” van Victoria Hislop……beschrijft hoe “mensen” reageren als iemand iets onder de leden heeft…..tot 1957 werden mensen die Lepra hadden behandeld als criminelen en in dwangbuis afgevoerd, alles ontnomen, bezit en familie, puur omdat ergens iemand een achterlijk beleid had bedacht en anderen dat blind uitvoerden.

  Je zou denken dat we met al onze kennis dit soort problemen zoals ziekten op een goede manier kunnen remmen en qua gevaar reduceren , maar zolang politici bepalen en medici hun zakken vullen is dat een utopie. Verandering kan enkel vanuit de burgers zelf komen.

  Ik heb een stelregel: komt informatie van de overheid of een organisatie die subsidie ontvangt, dan mag je dat met groot wantrouwen begroeten.

  De hamsteraars werden door Rutte uitgelachen, omdat HIJ had gezegd dat het niet nodig was….en dus ging half Nederland massaal hamsteren…..dat zegt alles over het gebrek aan vertrouwen dat mensen hebben in de woorden van Rutte en niet zozeer een handeling uit een primitieve angst….zo kun je het dus ook zien.

  Na twee genegeerde referenda en gestolen verkiezingen door moord en geweld in de afgelopen decennia, na het uitsluiten van de mening van miljoenen Nederlanders kan de politiek ook geen enkel krediet van vertrouwen meer hebben, ze zijn zowel moreel als integer totaal failliet. Enkel de pers, die hun brood eet en hun woord preekt heeft dat niet door, iedere burger ziet het.

  Idioten staan aan het roer, en een stel knuppels zorgt ervoor dat niemand kans krijgt om de koers te wijzingen. Enkel nog door geweld , er is ons geen andere mogelijkheid gelaten….

  Geliked door 4 people

 5. karton zegt:

  Het ongevraagd en onnodig boven ons gestelde clubje van z.g. elitaire mensjes is doorlopend gegroeid. Hun gigantische salarissen, reis-en onkostenvergoedingen én hun reusachtige kantoren worden betaald door een steeds kleiner wordend “leger” van werkenden. Wie zijn hier het stomst ?

  Geliked door 1 persoon

 6. malsion zegt:

  De gehele farmaceutische industrie zou uit de kapitalistische sfeer gehaald moeten worden.
  De totale gezondheidszorg voor de wereldbevolking moet in overheidshanden komen met strenge democratische controle door politieke volksvertegenwoordigers. Geen zakkenvullerij door Bill Gates en dergelijk gespuis.
  Het is onacceptabel dat voor sommige medicijnen kapitalen worden gevraagd.

  Geliked door 2 people

 7. R Thomasson zegt:

  Donald Trump is een president met ballen in een wereld vol laffe schijterds.

  Geliked door 4 people

 8. Alex Delarge zegt:

  Prima actie weer.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s