“Black Lives Matter”: Starbucks tegen beslaglegging door politieke statements

Screenshot (73)

(Door: Lars Poelz – Vertaling: E.J. Bron)

Terwijl concerns zoals Amazon en Google met duidelijke boodschappen hun sympathie voor het verwoestende handelen van de omineuze “Black Lives Matter”-beweging in volle omvang laten blijken, schijnen er toch nog grote ondernemingen te zijn die niet met politieke stemmingmakerij proberen de klanten in een bepaalde richting te conditioneren.

CompactOnline

Zo houdt de grote koffiehuisketen “Starbucks” zich volledig afzijdig van het gebeuren rondom de gedode Afro-Amerikaan George Floyd. Ze verbood haar medewerkers zelfs het dragen van kledingstukken waarop men zich solidair verklaart met “Black Lives Matter” (BLM). Dit bleek uit een interne memo van de keten, die in bezit is van het Amerikaanse magazine “Buzzfeed”.

De beslissing werd genomen, nadat meerdere filiaalhouders zich in naam van de medewerkers tot de bedrijfsleiding hadden gericht met het verzoek “Black Lives Matter”-accessoires te mogen dragen. Maar die verwees naar de kledingvoorschriften van de onderneming. Daarin worden politieke, religieuze of andere persoonlijke bekentenissen verboden. Bovendien vindt Zing Zaw, die als vicepresident verantwoordelijk is voor inclusiviteit en diversiteit, dat zulke bekentenissen door ophitsers de doelen van BML verkeerd uitleggen en zo opzettelijk “splijtingen versterken”.

Deze uitspraak veroorzaakte bij enkele medewerkers onmiddellijk hyperventilatie en verontwaardiging. Gekleurde medewerkers bliezen dit meteen op tot een aanval tegen hun huidskleur en vergaten daarbij volledig dat de vrees wel degelijk terecht kan zijn. De extreemlinkse BLM-beweging viel tijdens de protesten in de Amerikaanse staten niet zelden op met twijfelachtige acties.

De Beeldenstorm, waarbij standbeelden van historisch belang werden beschadigd, is er nog een mild voorbeeld van hoe aanhangers van deze beweging van één huidskleur opstoken tegen andere Amerikanen. Zulke beelden zullen voor de concerns aanleiding geweest zijn tot een neutrale houding. Per slot van rekening zijn in de Amerikaanse ondernemingen werknemers met verschillende nationaliteiten vertegenwoordigd, zodat het alleen maar in het belang van “Starbucks” zelf kan zijn om een splijting zo mogelijk te voorkomen.

Bron:
www.compact-online.de
Door: Lars Poelz

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in gezond realisme. Bookmark de permalink .

16 reacties op “Black Lives Matter”: Starbucks tegen beslaglegging door politieke statements

 1. karton zegt:

  Hopelijk gaat het met bedrijven die áchter dat BLM-gedoe aan glibberen, zoals momenteel met de Hema, die volkomen “halal” ging en thans voor een failliet staat, prima zaak, niet dat de Hema mogelijk verdwijnt maar dat zij merken wat het betekent als zij, als bedrijf, totaal verkeerde dingen gaat doen. De échte Nederlanders keren zo’n bedrijf de rug toe ! Prima toch ?

  Geliked door 1 persoon

 2. Natuurlijk niet… ze hebben momenteel meer belang bij weinig aandacht.

  Het was de vader van Bill Gates, William, die Howard Schultz hielp om het merk groot te maken. Wat zit er zoal in de koffie van Starbucks?
  “Genetisch gemodificeerde organismen, pesticiden, glucose-fructosestroop en sporen van groeihormonen, die allemaal gelinkt zijn aan chronische ziekten en vruchtbaarheidsproblemen.”

  De melk in Starbucks-koffie komt van koeien die genetisch gemodificeerde maïs eten. Maïs die besproeid is met pesticiden, zoals Roundup van Monsanto. Dit bedrijf beheerst een groot deel van de wereldvoedselvoorraad. Het begon als chemiebedrijf en maakte het ontbladeringsmiddel Agent Orange, de insecticide DDT, PCB’s en kunstmatige groeihormonen, die een spoor van vernietiging hebben achtergelaten.

  Geliked door 2 people

 3. antiislamnu zegt:

  Koffie is echt veel te duur als je het nog over koffie kunt hebben want een cappuccino daar van is de melk oververtegenwoordigd en is het meer een bekertje vet inplaats van koffie

  Like

  • fleckie zegt:

   Heeft men ook al eens gecontroleetd hoeveel.? CHOLESTOROL er ontstaat bij ….. zeker ‘s avonds drinken, Voor / tijdens het slapend Zijn! ??!!…….( ik/ ben benieuwd)<~<~<~~>~

   Like

 4. Republikein zegt:

  Best in orde, dat, het blijven wel belastingontwijkers, maar dat is legaal.

  Like

 5. Bas zegt:


  Anarchie in Seattle

  Like

 6. J. C. Th. Köhler zegt:

  Wat iedereen schijn te vergeten is dat het BLANKEN waren die de slavernij over de hele wereld hebben afgeschaft. Alleen in de islamitische wereld is dat (nog) niet gebeurd. Maar dat zijn moslims, die moet je niet met mensen vergelijken.

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Geliked door 2 people

  • karton zegt:

   @ J.C.Th. Köhler.
   NIET iedereen is dat vergeten, het zijn alleen de negers die ’t niet meer weten, zij hebben een heel kort geheugen. Mét die vergeetachtige negers lopen wel een aantal blanken mee, meestal mevrouwen en meisjes die dól zijn op negers, en das NIET vanwege hun grote mond !

   Geliked door 2 people

 7. Julia zegt:

  Mag ik nog een koffie ZWART bestellen of valt dit ook onder discriminatie? De waanzin slaat nog verder door maar de weerzin groeit. Verder gaat al die linkse hysterie langs mij heen en ben niet van plan mijn eigen ras te verraden,te knielen en te buigen voor wie dan ook en zeker niet mee te werken aan tweedeling en haat dat onze samenleving meer en meer vergiftigd. Zolang een ieder zich aan normen en waarden houdt en onze cultuur en tradities respecteert heb ik respect voor iedereen wat voor een afkomst of huidskleur dan ook. Dat is gezond en normaal denken en meewerken aan een gezonde samenleving. Al dit soort demonstraties (demonstreren is uiteraard ieders recht binnen een democratie, maar demonstraties die de volksgezondheid in gevaar brengen en alleen de boel meer en meer opfokken en vernielingen aanrichten met als gevolg dat de belastingbetaler voor de aangerichte schade kan gaan dokken zouden per direct verboden moeten worden alsmede dient en de Overheid verantwoording te worden afgedwongen waarom zij ons belastinggeld weg smijten aan subsidies aan terreurorganisaties als ANTIFA en Kick Off die alleen maar meer gif verspreiden binnen onze samenleving. Dus Rutte morgen een noodwet (daar bent u toch zo goed in) en per direct vastleggen dat dit soort demonstraties per direct worden verboden maar niet de linkse bestuurders die graag meewerken dit te faciliteren het voor het zeggen laten hebben. Het gaat om landsbelang en niet meer om plaatselijk beleid met name omdat het gif zich landelijk verspreid.

  Geliked door 2 people

 8. Julia zegt:

  Een politiek statement hier in Nederland zou moeten zijn dat linkse burgemeesters geen terreinen meer beschikbaar stellen voor dit soort demonstraties maar beschikbaar stelt voor het houden van evenementen ook dat kan met 1000 man zoals in Alkmaar makkelijk om dit aantal mensen toe te laten voor plezier i.p.v. oproerkraaiers dan is 1,5 meter makkelijk haalbaar mede omdat er binnen de evenementensector grotere belangen spelen namelijk dat er 50,000 banen dreigen verloren te gaan. Vele Nederlanders die in deze vervelende tijd ook eens plezier willen hebben in plaats dagelijks tot ergenis geconfronteerd te worden met Black Lives Matter. Ik hoop dat Nederland met name de jongeren zich hier eens sterk voor gaan maken. Kortom All Lives are Matter en niet alleen Black Lives!.

  Like

 9. de nationalist zegt:

  Iedereen is zo druk met plunderen enzo dat ze vergeten zijn dat we een nieuw pensioenstelsel hebben,maar vooruit blm was belangrijker not.

  Like

  • Marc zegt:

   Haha, het ABP heeft me vorige week meegedeeld dat mijn pensioen vanwege corona met 10.000 euri bruto per jaar is afgewaardeerd tot 14.000.

   Vervolgens komen ze met dat nieuwe stelsel om het allemaal nog ‘eerlijker’ te maken.

   O, en laten we niet vergeten dat die arme drommels uit Afrika en Azië heel dapper zich niet door corona laten tegenhouden: vorige week weer 4.300 Europa binnengezeild. Ik mag toch verwachten dat Rutte daarom de volgende 10.000 in mindering zal brengen. Tenslotte is ‘racisme systematisch’. Ja, ik merk het!

   Met Rutte blijf je werken tot na je dood!

   Geliked door 1 persoon

 10. BigLJohn zegt:

  Dus voor onze TROOST, voor ons bakkie TROOST moeten we voortaan naar Starbucks toe. Hun koffie schijnt niet te zuipen te zijn maar ala. Is er toch EEN grote onderneming die het met ons eens is !

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s