Foto´s: “White privilege”. . .

Geplaatst door:
E.J. Bron (via Twitter; Bert Haandrikman)
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

38 reacties op Foto´s: “White privilege”. . .

  1. koddebeier zegt:

    Nederlanders tijdens de slavernij !!
    Kunnen de nazaten van hen nu ook een herstelbetaling eisen ??????

    Geliked door 1 persoon

  2. Lord of Host zegt:

    Ons eigen Hollandsch volkje leefde in weelde zo te zien.
    En hun nakomelingen wordt verweten het nageslacht van slavenhandelaar te zijn?
    De ware geschiedenis wordt al lange tijd gewist.

    Geliked door 1 persoon

  3. J. C. Th. Köhler zegt:

    Is heel wat beter dan slavernij. Toch?

    j.c.th.kohler@ziggo.nl

    Like

    • delamontagne zegt:

      Dan waren de slavenhutjes op b.v. Curaçao toch iets beter en van steen.
      Alleen de NL-“slaven” konden gaan en staan waar zij wilden i tegenstelling tot de andere.

      Like

  4. Joannes den Hollander zegt:

    Dat was de tijd dat we nog massaal in armoede leefden. Toen zag je geen enkele buitenlander. De parasieten kwamen pas toen wij door hard werken er beter voor kwamen te staan.

    Geliked door 3 people

  5. Jan zegt:

    Blank voorrecht

    Geliked door 2 people

  6. Gienekehado zegt:

    Hele generaties Voorouders hebben tig keer meer ontberingen en ellende meegemaakt dan al die Prinsjes/Prinsesjes die hier onder de mom van ‘ZIELEG” in de watten worden gelegd en 24/7 aan het mekkeren zijn dat ze het zo zwaar hebben in DE HEL die Nederland zou zijn!! Ik hoor net dat er een voorstel komt om ‘het jaar van de slavernij’ te organiseren. Om van ‘KotiKuttie’ een jaarlijkse feestdag te maken!! Net Geert Wilders gehoord in het (kotz kotz) slavernijdebat! TOP!! TOP!! Helaas lukt het mij nog steeds niet om hier een relevante foto te plaatsen. Mss dat iemand hier nog weer eens de werkwijze kan plaatsen. Dank alvast!

    Geliked door 1 persoon

    • Jan zegt:

      En dan is dat kutvolk ook nog eens vrijwillig gekomen en houdt niemand hen tegen te vertrekken. Wat hen wel tegenhoudt is de uitkering

      Geliked door 2 people

    • Jan zegt:

      Zorg dat de foto als extensie jpg heeft, of jpeg.
      Klik rechts op de foto als deze op de site staat en kies View image (Ik gebruik waterfox als browser)
      Boven in de adresbalk staat dan het adres van de afbeelding en die plak je in het commentaarveld hier op de site.
      Staat pbs vooraan in het adres dan wordt de afbeelding niet getoond. Dan kun je dit omzeilen door de afbeelding via een site te uploaden door deze eerst te bewaren. De afbeelding krijgt dan het adres van deze site zonder pbs er voor. Imgur is bijv zo’n site en deze site https://www.mupload.nl/

      Microsoft Edge
      Kiezen voor Openen in nieuw tablad of nog een keer klikken op de afbeelding. Nu zie je in de adresbalk het adres met extensie jpg of iets anders.
      Soms eindigt het adres op een enorm aantal letters en cijfers. Dan heeft het geen zin dit adres over te nemen. Alleen via Opslaan en dan weer uploaden via een andere site levert een extensie op dat op jpg eindigt (imgur eindigt vaak op png)

      Geliked door 2 people

      • Gienekehado zegt:

        Dank hoor! Moet er wel even voor gaan zitten. Niet echt veel ervaring met foto’s etc.

        Like

  7. BertG. zegt:

    Kijk ze toch eens patserig staan voor hun kapitale villa.
    Die nieuwe T-Ford hebben ze maar even aan de achterkant geparkeerd, de patsers.

    Geliked door 1 persoon

  8. Bas zegt:

    https://www.dagelijksestandaard.nl/2020/07/geert-wilders-over-racisme-80-000-sociale-huurwoningen-gingen-naar-asielzoekers-terwijl-autochtonen-moeten-wachten/

    Geert Wilders over racisme: ‘80.000 sociale huurwoningen gingen naar asielzoekers, terwijl autochtonen moeten wachten’

    Geert Wilders kan het niet aanhoren dat politici menen dat Nederland tot op het bot racistisch is. Vooral Asscher moet het ontgelden in het debat over racisme. Nederland is een van de meest tolerante landen in Europa, tal van voorzieningen zijn er geregeld voor migranten, maar toch meent men dat Nederland racistisch is. Deze nonsens kan Wilders niet langer aanhoren en hij gaat hard tekeer in de Kamer.

    Geliked door 2 people

  9. Bas zegt:

    Braakwekkend
    https://www.dagelijksestandaard.nl/2020/07/nyt-schrijft-zwart-voortaan-met-hoofdletter-het-weerspiegelt-ons-doel-om-respectvol-te-zijn-voor-alle-mensen/

    NYT schrijft ‘Zwart’ voortaan met hoofdletter: ‘Het weerspiegelt ons doel om respectvol te zijn voor alle mensen’

    Na grondig onderzoek is de New York Times van mening dat ze voortaan het bijvoeglijk naamwoord ‘zwart’ met een hoofdletter gaan schrijven. Dus voortaan zal het ‘Zwarte man’ zijn, een ‘witte man’ blijft nog zonder hoofdletter. Reden? Omdat er onder witte mensen geen gedeelde cultuur en geschiedenis is. Eigenlijk best bizar dat NYT alle zwarte mensen op één hoop gooit als één homogene groep.

    De NYT geeft zelf aan dat de keuze voor het schrijven van ‘Zwart’ met een hoofdletter komt omdat zwarte mensen een gedeelde geschiedenis en identiteit hebben.

    Dit is nogal een grove bewering. Alsof alle zwarte/donkere mensen hetzelfde zijn. Dit zijn nu niet bepaald dingen die je in Afrika moet gaan roepen. Daar is haat en nijd tussen tal van volkeren nog steeds de orde van de dag.

    Like

  10. Bas zegt:

    https://www.xandernieuws.net/algemeen/white-lives-dont-matter-media-moedigen-golf-van-racistische-haat-tegen-blanken-aan/

    ‘White Lives Don’t Matter’: Media moedigen golf van racistische haat tegen blanken aan

    Zolang je maar niet-blank bent, kun je je inmiddels de grofste racistische haat permiteren, en wordt je er vaak nog voor beloond ook. (Afbeelding: screenshot/compilatie).

    Stasi achtige toestanden in Amerika en Europa: zelfs (schoon)familieleden van ‘verdachte racisten’ raken hun baan kwijt – Syp Wynia: Ook in Nederland is een Gedachtenpolitie in oprichting

    Geliked door 1 persoon

  11. Hovawart zegt:

    De VVD als regerende partij is op langere termijn niet levensvatbaar. De achterban vertegenwoordigt een steeds grotere groep in het electoraat. De volledige overgave van de kiezers aan Rutte’s VVD-kabinet lijkt de laatste opvlieging van een land in ernstig verval.
    De rol die de staatsmedia en de EU-echokamers van het internet hierbij spelen, is al vaker belicht, er is geen gemeenschappelijke waarheid meer. Het media-aanbod van nu is volledig verkokerd in een veelheid van gecorrumpeerde nieuwskanalen die hun eigen gesloten gemeenschappen bedienen en hun eigen waarheid presenteren. Het gaat hier niet om een vertrouwde en normale polarisatie tussen links en rechts in de politiek en de media. Het gaat hier vrijwel uitsluitend om de radicalisering van de socialistische en quasi-democratische partijen die een geheel eigen ideologische wereld hebben gecreëerd in Brussel dat volledig losgezongen is van de realiteit, en verworden tot een extreme, onverdraagzame en anti-nationalistische agenda 21……Dat heeft alles te maken met het gevoel van bedreiging en nationaal verval dat veel van de burgers in de Pays-Bah lijken te ervaren,…..met dank aan de leugens van de VVD en haar schaduwpartijen.

    Geliked door 1 persoon

  12. Meine zegt:

    Dat past niet in de PC-agenda….

    Like

  13. Bas zegt:

    https://twitter.com/i/status/1278000057145491456

    Harvard senior Claira Janover dreigt iedereen neer te steken die zegt dat ‘all lives matter’.

    Like

  14. Bas zegt:

    https://twitter.com/i/status/1276232694624591879

    Facebook heeft net toegegeven dat het de voorkeur geeft aan links, conservatieven target en blanke mannen onterecht straft.

    Het doet dus precies wat we allemaal dachten.

    Nu we deze duidelijke onverdraagzaamheid hebben erkend, waarom mag Facebook dan überhaupt opereren?

    Like

    • J. C. Th. Köhler zegt:

      “Nu we deze duidelijke onverdraagzaamheid hebben erkend…”
      Waarom is er überhaupt nog iemand die een Facebook account wil hebben? Collectief opzeggen en dan zien hoe Zuckerberg reageert. Ik heb het mijne negen jaar geleden al afgesloten.

      j.c.th.kohler@ziggo.nl

      Like

  15. Corné zegt:

    Geweldig! Het overgrote deel van ons volk leefde in bittere armoede! Zogenaamd vrij, maar slaaf van ongezonde levensomstandigheden, keihard werken en uitbuiting door een select groepje profiteurs. Een en al ellende. Laten we stoppen met die onzin over het slavernijverleden. Blanke Nederlanders die sympathie koesteren voor de pogingen om ons een collectief schuldgevoel aan te praten zijn knettergek. Black Lives Matter is een anarchistische, marxistische organisatie, levensgevaarlijk en er alleen maar op uit het Westen kapot te maken.

    Geliked door 3 people

  16. Tistochwat zegt:

    Een tikkeltje minder comfortabel dan de kastelen en paleizen van de ‘oranjes’.

    Like

  17. Bas zegt:

    https://www.breitbart.com/entertainment/2020/07/01/nolte-time-magazines-woke-taliban-want-superheroes-canceled/amp/?__twitter_impression=true

    Nolte: Time Magazine’s Wakkere Taliban Wil Superhelden Annuleren

    Volgens de Woke Taliban van het uiterst linkse Time Magazine zijn er “goedgekeurde” superhelden en “niet-goedgekeurde” superhelden – en moeten de “niet-goedgekeurde” gaan.

    Goedgekeurde superhelden zijn natuurlijk degenen die niet blank zijn en een sociaal geweten hebben dat overeenkomt met extreem-links. Dit omvat Black Panther, Blade, HBO’s Watchmen reboot en de Spider-Man-verhalen met de zwarte jongen, Miles Morales, in plaats van lelieblanke Peter Parker.

    Niet-goedgekeurde superhelden zijn vrijwel iedereen en al het andere.

    In de afgelopen weken, toen de oproepen om de politie te ontmaskeren, mainstream werden, hebben critici en fans van de popcultuur heroverwogen hoe Hollywood de politie heldhaftig maakt. Juridische procedures en shoot-em-up-actiefilms hebben al lang een scheve perceptie van het rechtssysteem in Amerika, waarin de politie bijna altijd als de goeden wordt gepositioneerd. Deze ‘goede agent’-verhalen worden zelden in evenwicht gehouden met verhalen over systemisch racisme in het strafrechtsysteem. De ‘slechteriken’ die ze achtervolgen zijn vaak gekleurde mensen, hun personages onontwikkeld buiten hun criminaliteit.

    Op een paar opmerkelijke uitzonderingen na (meer daarover later), bevatten de meeste superheldenverhalen hetero, blanke mannen die ofwel fungeren als een verlengstuk van een gebroken Amerikaans rechtssysteem of als burgerwachten zonder enige controle op hun bevoegdheden. Meestal hebben ze een soort voorlopige relatie met de overheid: The Avengers werken voor de geheime dienst S.H.I.E.L.D .; Batman neemt orders op van Gotham-politiecommissaris Gordon; zelfs de doortrapte leden van de Suicide Squad voeren bevelen van de regering uit in ruil voor omgezet gevangenisstraffen. En zelfs als superhelden buiten het rechtssysteem functioneren, worden ze soms verafgood door de politie omdat ze de wet kunnen omzeilen om ‘de klus te klaren’.

    Deze ijver zal elke aankomende tv-show, elke film, muziek, videogames en meer verpletteren … Als je denkt dat het moderne entertainment nu verstikt, heb je nog niets gezien …

    Hoe impopulair of vreselijk het product ook is, degenen die zich conformeren, zullen worden beloond door hun leeftijdsgenoten en degenen die zich niet conformeren, zullen worden besmeurd als racisten en zullen hun leven en levensonderhoud door de doxers in de media vernietigen. Niemand zal veilig zijn (zie: Rowling, JK).

    Tijdens het McCarthy-tijdperk was het in Hollywood niet eens zo slecht. Destijds waren sommige onderwerpen verboden terrein, maar niemand vertelde je hoe je je verhalen moest vertellen, niemand vertelde je wat je verhalen moesten zeggen en hoe ze het moesten zeggen.

    Like

  18. Blaffertje zegt:

    Precies.

    De overgrootmoeder van mijn man leefde nog in zo’n plaggehut.
    Dit was hem; plaggehut.https://i.postimg.cc/BZR5Yd6C/plaggehut-1.jpg
    Dat ding staat nog in het veenmuseum in Barger compascuum.
    Wat en villa hè.
    Whoopi.
    Ò wat was dat een luxe, een riante hut van wel 8 vierkante meter met kinderen op strozakken vol vlooien en emmertjes vol regenwater en dat lage plafond, want hoger dan 1meter 40 moest je niet zijn.

    Mensen die zo woonden waren de blanke slaven van die tijd, niemand staat voor hen op want zij zijn fout hè vanwege hun kleur.

    Geliked door 2 people

    • BertG. zegt:

      Ik denk dat nog wel minder lang geleden mensen woonden in zeer erbarmelijke omstandigheden zonder enige vorm van sanitair of luxe.
      Mijn eigen moeder is in “41 nog geboren in een vieze vochtige kelder in de Jordaan van een paar vierkante meter.
      In Durgerdam waar ik ben geboren in “63 was de enige vorm van luxe stromend water.
      De wc was een hokje boven de sloot met een houten deksel.

      Geliked door 2 people

  19. Henk der Niederlánder zegt:

    Niet zo moeilijk allemaal, Trump moet hangen en daar mag elk mechanisme voor gebruikt worden.
    Dat word lachen na de verkiezingen als die demente idioot naar zijn plaats verwezen wordt

    Like

  20. Jan zegt:

    White privilege

    Glasgow 1970
    https://www.bbc.com/news/uk-scotland-34593382

    Salford, Manchester
    [https://www.youtube.com/watch?v=4RavGUbjMzs]

    De Kroonhof, Utrecht, eind jaren vijftig

    Geliked door 3 people

    • delamontagne zegt:

      De “Laantjes” een poëtische naam voor dit buurtje dat bij flinke regenbuien altijd onder water stond.
      Heb die buurt nog meegemaakt eind jaren ’50, werd pas in ’63 gesloopt en nu staat er de Essalam-moskeet, de Grootste van Rotterdam, West VARKENoord………………

      Geliked door 1 persoon

      • BertG. zegt:

        Mooie foto’s uit die tijd, die nog niet eens zo vreselijk lang gelden zijn gemaakt dat er nog armoe bestond in Nederland, hebben jullie er bij gevonden.
        Als er bij de foto uit Utrecht eind 1930 had gestaan, had ik het ook geloofd.

        Like

      • delamontagne zegt:

        Die foto van dat armoe-straatje blijft me bij omdat je die omgeving vanuit de Tram lijn 2 zag als je vanuit Zuid naar de stad ( centrum ) ging.
        Het is waar nu die moskeet Essalabim staat, de grootste van NL.
        ( in mijn jeugd wist men niet eens wat moslims waren…)
        Die reis duurde in de jaren ’50 3 kwartier, nu met de metro 10 minuten.

        Like

    • Bas zegt:


      Kinderarbeid

      Geliked door 1 persoon

  21. Bas zegt:

    Haatzaaien alléén tegen blanken toegestaan…
    https://summit.news/2020/06/29/reddit-says-it-will-allow-hate-speech-against-people-who-are-in-the-majority/

    CENSUUR Reddit zegt dat het haatzaaien toestaat tegen mensen (blank) die in de meerderheid zijn

    Het sitebeleid inzake pesten en intimidatie zegt expliciet dat het niet elke groep zal beschermen.

    Nadat The Donald subreddit door Reddit was verbannen, vestigden gebruikers de aandacht op het beleid van de site op het gebied van aanzetten tot haat, dat expliciet geen bescherming biedt aan ‘mensen die in de meerderheid zijn’.

    Hoewel het maandenlang grotendeels inactief was nadat de eigenaren TheDonald.win hadden opgezet, verbood Reddit het forum waar meer dan 800.000 Trump-supporters woonden.

    Dit gebeurde op dezelfde dag dat streamingsite Twitch het kanaal van president Trump tijdelijk stopzette wegens ‘haatdragende taal’.

    Een interessant voorbehoud dat uit de censuur van Reddit naar voren komt, is dat het gedeelte van de site over het promoten van haat op basis van identiteit of kwetsbaarheid expliciet vermeldt dat haatdragende taal nog steeds is toegestaan ​​aan ‘mensen die in de meerderheid zijn’.

    Like

  22. N.E. Derlander zegt:

    Waarom richt de woede van de slachtoffers van de slavernij, die kennelijk volgens hen alleen uit zwarten bestond, zich niet op de Nederlandse families, die stinkend rijk geworden zijn van de slavernij? Hoe kan dat toch???????

    Like

  23. Blaffertje, dan hebben onze voorouders elkaar hoogstwaarschijnlijk gekend. Mijn familie van vaderskant komt uit Borger, ik meen zelfs Borger Compascuum en Borger Oostveen. Mijn opa is met zijn familie in de jaren 20 naar Amsterdam verhuisd om de bittere armoede daar te ontvluchten. Turf steken en gedwongen winkelnering is niet bepaald een verheven levenswijze.
    Ook, zoals hierboven aangeduid, was het leven van de mijnwerkers(families) in Limburg . Maar niet alleen daar. In de grote steden heerste tot aan de 2 wereldoorlogen ook grote armoede onder “het grauw” zoals gewone mensen door de elite werden aangeduid. Kleinbehuisd, zonder sanitair, slecht betaald, veelal analfabeet, terwijl de notabelen van die steden goede sier maakten in hun nepotisme.

    Met ras heeft dat alles niets te maken en geen haar op mijn hoofd denkt eraan om nu te gaan klagen over “het onrecht dat mijn voorouders is aangedaan”. Mensen zijn verantwoordelijk voor hun eigen leven. Sommigen krijgen een makkelijker start dan anderen, maar in Nederland is iedereen, ongeacht ras en dergelijke gelijk voor de wet en eenieder heeft de mogelijkheid iets van zijn of haar leven te maken. Wie die last niet op zijn schouders wil nemen is feitelijk niet geschikt voor het leven. Anderen de schuld daarvan geven is een zwaktebod en een toegeven van falen.

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie