Eindfase van de waanzin: “Antiracisten” besmeuren zeemeermin in Kopenhagen

Screenshot_94

(Vertaling: E.J. Bron)

Tot de alleen nog maar zwakzinnig te noemen uitwassen van de globale “Black Lives Matter”-waanzin behoort niet alleen de verheerlijking van anarchie en geweld, maar ook de ongeremde verwoesting en beschadiging van cultuurmonumenten. Gisteren was zelfs een van de symbolen van Denemarken aan de beurt – de “kleine zeemeermin” op de oeverpromenade “Langelinie” in Kopenhagen.

journalistenwatch

Op de als sokkel van het 107 jaar oude bronzen beeld dienende natuursteen schreven vandalen “Racist Fish”, zoals “Reuters” gisteren berichte; weliswaar volledig zinloos, want diversiteit en verschillende pigmentatie zijn bij zeemeerminnen normaal gesproken geen punt. Temeer daar het bij het kunstwerk, dat elke Deen en elke Kopenhagen-toerist kent en dat betrekking heeft op het gelijknamige sprookje “De kleine zeemeermin” van de vereerde Deense nationale dichter Hans Christian Andersen, om een fantasiefiguur gaat, die zelfs bij een nog zo fanatieke duiding niet kan worden beticht van enige relatie tot de koloniale tijd of zelfs tot de slavenhandel.

Het was niet de eerste keer dat de kleine zeemeermin het doelwit van vandalisme en zaakbeschadiging werd; zoals “RND” terugblikkend schrijft, werd in 1984 door onbekenden haar rechterarm “geamputeerd”, in 1988 werd zelfs haar hoofd afgezaagd… En in 2003 werd het standbeeld met een gewicht van 175 kilogram van zijn sokkel in het water gegooid. Ook moest het beeld dienen voor politieke parolen, bijvoorbeeld tegen de walvisvangst, de industriële varkensmesterij of onlangs voor de democratiebeweging in Hongkong; ook werd het beeld in een boerka gehuld tegen de toetredingsonderhandelingen van Turkije met de EU; en ter gelegenheid van Internationale Vrouwendag op 8 maart dit jaar plakten toeristen een plastic dildo in haar kruis.

Maar dat de sierlijke waternimf nu ook moet dienen voor de psychotische onzin van het alomtegenwoordig “racisme”-geschreeuw, is een nieuwe dimensie van politiek-geestelijke verdwazing.

Bron:
www.journalistenwatch.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in achterlijkheid, Barbarisme, cultuurrelativisme, Denemarken, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Links fascisme. Bookmark de permalink .

15 reacties op Eindfase van de waanzin: “Antiracisten” besmeuren zeemeermin in Kopenhagen

 1. Monalisa zegt:

  dit gaat te ver, heeft niks met racisme te maken.

  Geliked door 1 persoon

 2. Bas zegt:

  https://www.breitbart.com/europe/2020/07/03/female-muslim-convert-plot-st-pauls-cathedral-jailed/

  Vrouwelijke moslimbekeerling die van plan was om St Paul’s Cathedral op te blazen lacht en salueert terwijl ze gevangen wordt gezet

  Een moslimbekeerling waarvan wordt aangenomen dat het de eerste vrouwelijke zelfmoordaanslagplotter in het VK is, is gevangen gezet omdat hij van plan was om ‘de kathedraal van St. Paul tot de grond op te blazen’ en ‘zoveel mogelijk mensen te vermoorden’.

  Geboren als Michelle Ramsden, werd de alleenstaande moeder uit Hayes gezien terwijl ze de rechtbank verliet in een zwarte hijab, glimlachend naar de pers terwijl ze haar vinger ophief in een saluut in verband met de terreurgroep van de Islamitische Staat, volgens Sky News.

  De veroordeelde terrorist, die zich in 2007 tot de islam had bekeerd, was van plan om met Pasen de Sint-Pauluskathedraal te bombarderen. Ze was ook van plan een hotel in de buurt te bombarderen en zichzelf vervolgens op te blazen in de Londense metro bij een zelfmoordaanslag.

  Like

 3. Bas zegt:

  Tijdens de Culturele Revolutie van China probeerde Mao zijn visie op het marxisme te versterken en de geschiedenis, cultuur en herinnering uit te wissen. Alle tegengestelde ideeën en de objecten die ze vertegenwoordigen, moesten worden vernietigd.

  Geliked door 1 persoon

 4. Meine zegt:

  “Every record has been destroyed or falsified, every book has been rewritten, every picture has been repainted, every statue and street building has been renamed, every date has been altered…History has stopped. Nothing exists except the endless present in which the party is always right”

  George Orwell

  Geliked door 2 people

 5. Frits ter Weele zegt:

  Wat een Minderwaardig TUIG om zoiets te doen

  Like

 6. Bas zegt:

  https://www.breitbart.com/the-media/2020/07/03/cnn-praised-mt-rushmore-when-obama-visited-attacks-when-trump-visits/

  CNN Press Mountt. Rushmore toen Obama bezocht; Valt Aan wanneer Trump bezoekt

  CNN beschreef Mount Rushmore als een “monument van twee slaveneigenaren” op “land dat weggewrongen was van de indianen” voorafgaand aan het bezoek van president Donald Trump daar op vrijdag.

  Maar in 2008 verwonderde CNN zich over het herkenningspunt toen-Sen. Barack Obama (D-IL) bezocht Rushmore op het campagnetraject.

  https://mobile.twitter.com/AZachParkinson/status/1279175939709120513/photo/1

  Fascinerend hoe CNN Mount Rushmore in 2008 ‘majestueus’ en ‘nogal een indrukwekkend’ noemde toen Obama hem bezocht, maar nu is het een symbool van slavernij en gestolen land

  Geliked door 1 persoon

 7. Bas zegt:

  https://t.co/F2oz8r5MaU?amp=1

  Zweden hebben genoeg van ANTIFA

  Een grote groep mensen kwam opdagen om een ​​standbeeld van de beroemde botanicus Carl Linnaeus te VERDEDIGEN tegen vernietiging door extreem-linkse extremisten.

  Raad eens…

  ANTIFA kwam niet opdagen

  Geliked door 1 persoon

 8. guusvelraeds zegt:

  Lees de Frankfurter Schule en haar kritische theorie goed door. Je moet wel flink doorzetten om de absurditeiten tot je te nemen. Eenmaal gelezen snap je alles wat je vandaag ziet op TV. Van Antifa tot BLM van politieke correctheid tot massa emigratie en van antiracisme tot uithollen natiestaten door de EU. Genderpolitiek klimaat politiek positieve discriminatie de hele reutemeteut. Op het einde van de rit blijft er maar een misdadiger over en dat is de westerse cultuur met zijn hetero man en hetero vrouw.

  Alle issues zijn alleen maar vehikels om de westerse kapitalistische samenleving te ontmantelen

  Er is een voordeel. De grote massa begint wakker te worden en begint de politiek correcte verdwazing zat te worden. Wie ik ook spreek de mensen zijn het zat.

  Geliked door 1 persoon

 9. Johan zegt:

  Het kan nog erger :Een of ander deugwitje heeft in het Martin Luther Kingpark in Amsterdam illegaal een zelf gefabriceerd bronzen beeld van Martin Luther King geplaatst. (In eerste instantie werd haar prul-project afgewezen).

  Dank zij de “Black Lives Matter”-hysterie is er nu aandacht voor dit soort nonsens en nu heeft het gemeentebestuur haar ‘standbeeld’ “gelegaliseerd”.

  Het is me volstrekt onduidelijk waarom wij hier in Nederland standbeelden van Amerikaanse negers zouden moeten plaatsen.

  Like

 10. Bas zegt:

  https://www.breitbart.com/europe/2020/07/04/you-wont-be-missed-rugby-fan-life-ban-criticising-marxist-blm/

  You Won’t Be Missed’ – Rugby Fan Gets Life Ban for Criticising ‘Marxist’ BLM

  A rugby fan has been banned from his club’s stadium for life for praising a girl who refused to “take the knee” and criticising “Marxist extremism and intimidation”.

  Sharing a now-viral image of a player on a girl’s football (soccer) team declining to kneel for Black Lives Matter ahead of a game shared by actor Laurence Fox, Twitter user GJPowell had commented: “More moral fibre than the rest of her teammates combined and more balls than the entirety of the [English Premier League] player pool in the face of Marxist extremism and intimidation…?”

  Je wordt niet gemist ’- Rugbyfan krijgt levenslange ban wegens kritiek op‘ marxistische ’BLM

  Een rugbyfan is levenslang verbannen uit het stadion van zijn club omdat hij een meisje prees dat weigerde ‘de knie te nemen’ en kritiek had op ‘marxistisch extremisme en intimidatie’.

  Twitter-gebruiker GJPowell, die een nu virale afbeelding deelt van een speler in het voetbalteam van een meisje dat niet wil knielen voor Black Lives Matter, voorafgaand aan een wedstrijd die werd gedeeld door acteur Laurence Fox, had opgemerkt: “Meer morele vezels dan de rest van haar teamgenoten gecombineerd en meer ballen dan de hele [Engelse Premier League] spelerspool in het licht van marxistisch extremisme en intimidatie …? ”

  Hoewel het staan van het meisje werd geprezen door duizenden gebruikers van sociale media die niet volledig aan boord zijn van de organisaties die de Black Lives Matter-beweging leiden, maakte GJPowell’s steun ervoor Ben Jeffreys, de CEO van Pontypool Rugby Football Club in Wales, woedend, wat leidde tot een verbazingwekkende en een zeer persoonlijke aanval.

  ‘Zoek een andere club om te steunen. Je bent niet langer welkom bij @PontypoolRFC en Pontypool Park, ‘raasde Jeffreys.

  “Ik zal er persoonlijk voor zorgen dat we je nooit meer een kaartje verkopen”, zwoer hij.

  Like

 11. Bas zegt:

  Britse politie gedwongen terug te trekken door Afro-Caribische bendes in #Londen. Dit is nu tenminste 3 weekends op rij gebeurd …

  Geliked door 1 persoon

 12. Bas zegt:

  https://www.dagelijksestandaard.nl/2020/07/hahahaha-anti-racistisch-twitter-schaft-black-list-af/

  HAHAHAHA ‘Anti-racistisch’ Twitter schaft ‘Black List’ af

  Ja, zo gaan we racisme echt wel succesvol bestrijden. Gewoon woorden afschaffen en hop, voor je het weet leven we allemaal in het antiracistische paradijs. Lekker zeg!

  De engineers van Twitter — die overduidelijk wat te veel vrije tijd om handen hebben — laten vandaag weten dat ze racisme heel actief gaan bestrijden. Hoe? Nou, door bepaalde termen gewoon af te schaffen. Want, zie je, als je die termen niet meer gebruikt zal racisme niet meer voorkomen. He who owns the language owns the culture. Ofzo.

  Dan denk je natuurlijk: ‘Oké, om wat voor termen gaat het dan?’ Nou, zwarte lijst, bijvoorbeeld. Want het hebben van een ‘zwarte lijst’ is racistisch. Immers, het zwarte deel ervan betekent ‘niet toegestaan.’ En dat is voor de zwarte medemens bijzonder beledigend.

  Like

 13. Gienekehado zegt:

  Laat ook weer mooi zien waar we met z’n allen in terechtgekomen zijn, Open Inrichting!!

  Like

 14. Gienekehado zegt:

  Vannacht weer een PLOF in Islamsterdam!! Hoi Femke, gaat lekker héééééé…….

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s