Open brief aan de dialooggroep die gaat praten over slavernijverleden

Screenshot_109

(Door: Prof. dr. Paul Cliteur)

Beste dialooggroep!

Gefeliciteerd met uw benoeming in de commissie over het slavernijverleden die onlangs is geïnstalleerd. In het interview met Dion Mebius, “Een praatclub over slavernij, gaat dat wat helpen?” (De Volkskrant, 2 juli 2020) heb ik iets meer vernomen over de werkzaamheden van uw groep.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, zo begrijp ik, heeft het initiatief genomen tot het instellen van deze “dialooggroep” over slavernijverleden. Met als deelnemers Hannie Kool-Blokland, Frits Goedgedrag, Glenn de Randamie (Typhoon), Ruben Severina, Edgar Davids en Lilian Gonçalves-Ho Kang You. Uw opdracht is breed: het aanzwengelen van de maatschappelijke discussie over het slavernijverleden, en hoe dat verleden zijn sporen achterlaat in de huidige samenleving.

Lees verder>>>
DDS

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", Bananenmonarchie Nederland, belangenverstrengeling, betutteling, cultuurrelativisme, demoniseren, gezond realisme, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Linkse Kerk, meningsdictatuur, moralisme, nieuw fascisme, Overheid, political correctness, Slavernij, tolerantie/intolerantie, verloedering, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

15 reacties op Open brief aan de dialooggroep die gaat praten over slavernijverleden

 1. karton zegt:

  Ik EIS van de Partij van de Dieren dat zij excuses eist van de nazaten van de gebruikers van trekhonden. Deze trekhonden werden geslagen, getrapt , kregen te weinig te eten en leden daardoor ondragelijk pijnen én verdriet. Het gevolg ? Het regent klachten bij de dierenartsen i.v.m. getraumatiseerde honden, nazaten van trekhonden. Omdat deze honden niet kunnen spreken MOET de PvdD excuses eisen van de nazaten van de bezitters.
  Zo niet………….dan richt ik een blafclubje op van nazaten der trekhonden, genaamd : NDT.
  (Overigens : trekhonden waren doorgaans van het ras Berner Sennen , dus eigenlijk de negers onder de honden; ik verwacht nog een claim van het Kanton Bern in Zwitserland !).
  Dit soort onzinnige reacties is een gevolg van de slavernij-WAANZIN dat Nederland overspoelt.

  Geliked door 6 people

 2. Heniusz zegt:

  Een “commissie” gevuld met de “usual suspects” zal ongetwijfeld tot een soort van “Wij van WC eend” conclusie gaan komen, mogen ze nog een jaar over doen ook, dat kan veel sneller als je slecht een fractie van het slavernijverleden tot onderwerp van discussie maakt. Ben er van te voren al wel weer klaar mee, eenzijdig stukje kokervisie op slechts één enkel facetje. Slechts een enkel vraagje rest nog: Wat gaat deze flauwekul kosten?

  Geliked door 2 people

 3. koddebeier zegt:

  Ja hoor ze hebben weer eens een commissie en wat gaat dat nou weer kosten dit clubje opvreters in wiens mening ik totaal niet in geïnteresseerd ben !
  Rot op met je gezeik !

  Geliked door 3 people

 4. Mary zegt:

  Ik zie geen enkele reden tot discussie over een slavernijverleden waar uitsluitend zwarte slavenhandelaren waren die hun eigen zwarte volk, zelfs van hun eigen stam verkochten aan een ieder die er voor betaalde zelfs al heel lang voordat er ooit een Europeaan een stap op dat continent had gezet, tot op vandaag de dag worden er door diezelfde zwarte mensen zwarte mensen gebruikt en gedwongen om als slaaf te werken tot hele jonge kinderen aan toe, ga dus met je discussieclub naar Afrika zou ik zeggen ze daar het een en ander aanpraten dan zit je goed maar zeker niet hier……….

  Like

  • karton zegt:

   @ Mary.
   Met u eens.
   Negers werden verkocht door negers.
   Een béétje neger van 13-25 jaar, bracht al gauw één spiegeltje én een haarkammetje op,
   boven die leeftijd : één spiegeltje.
   Een negerin was vaak ietsje duurder omdat zij voor nazaten kon zorgen (van DIE nazaten hebben we nu nóg last !) zij kostte, inkoop dus : één spiegeltje en een handvol glazen stuiters , zij moest dan tussen de 10 en 24 jaar zijn. Daar bovenop kwamen dan óók nog eens de kosten van verscheping, dan kwamen o.a. de Nederlanders in zicht.
   In Amerika aangekomen kostte een sterke neger plm. 10 US-dollar, dan moesten hun “bazen” ook nog eens voor voedsel én onderdak zorgen.
   Als je, als neger, een beetje mazzel had, kwam je in een fokkerij terecht.

   Like

 5. Dr. Heinz zegt:

  Dit krijg je ervan als je dat simpel links deugvolk zijn gang laat gaan!!
  Ze zitten overal als mollen ingegraven, om zo van binnenuit de zaak over te nemen.
  En dat is wat er gebeurt is, sinds de dol dwaze jaren zestig!!
  En die kinderen van dat waardeloos hippie generatie, die al snuivend, spuitend en rokend door het leven ging!!
  Hersenloos dom linksvolk!!
  Ze hebben nooit fatsoenlijk onderwijs genoten, laat staan de geschiedenis over Nederland mee gekregen en geleerd!!
  Wanneer men dat wel had genoten, dan had men zo een kletsgroepje nooit samen gesteld!!
  Dom links deugvolk maakt méér kapot dan u lief is!!
  Weg met die zooi!!

  Like

 6. BigLJohn zegt:

  Dat links Nederland zich laat meeslepen door dat tuig uit het buitenland. Schandalig ! Een figuur als Sylvana Simons bleek al niet genoeg. Als een zwerm sprinkhanen hebben ze zich op ons land gestort om onze cultuur en historie te verwoesten, compleet met een aanval op koloniale straatnamen-bordjes en een beeldenstorm. Ook zijn ze niet vies van sociale uitkeringen, want werken is een vies woord voor ze. Dat moeten die zotte kaaskoppen maar voor ze doen. Ze zijn er uiteindelijk op uit om ons te knechten, ja om ons als slaaf te gaan behandelen. Over racisme gesproken !

  Like

 7. Rensk. zegt:

  Tja ouwe koeien uit de sloot halen en zich in de slachtofferrol wentelen wat racisme betreft halen levert momenteel veel op.Ten eerste veel aandacht. Heel veel aandacht. Ten tweede alles wat verkeerd in het leven gegaan is kan men gooien op het verleden. Betekend dat men er niets aan kan doen hoe men in het heden zit. Eigenlijk dezelfde instelling als veel Islamieten. Namelijk men heeft geen verantwoording voor zijn of haar gedrag. Allah bepaald. Ten derde zou het als er maar lang genoeg doorgedramd word nog wel eens financieel iets op kunnen leveren. Uiteindelijk kan dat drammen ontaarden in dreigen. Akwasie heeft alvast een voorzetje gegeven. De grachtenpanden moeten afgestaan worden. Net zoals de blanke boeren in Zuid-Afrika de boerderijen af moeten geven. Zodat er vervolgens een zooitje van gemaakt kan worden. Geen brood op de plank. In Zimbabwe is dat ook gebeurd. De zwarten waren blij toen er weer een blanke op die boerderijen kwam zodat ze weer feesten konden, omdat ze weer werk hadden. Je moet ze trouwens per dag betalen, want betaal je ze per week zie je ze pas weer als het geld op is. Het volk leeft per dag. En de paar afrikanen in die landen die dat niet doen word het zwaar moeilijk gemaakt. Vooral als ze het door hard werken goed hebben komt de Jalouzie om de hoek kijken. Overigens in Arabische landen exact hetzelfde probleem

  Like

 8. Peter zegt:

  Op deze manier is het werkloosheidprobleem in een klap opgelost,je stopt gewoon iedereen in die commissie ,heb het idee dat ze er ook nog aardig wat voor opstrijken,en overspannen worden ze ook niet ,ze zijn hier stapelgek .

  Geliked door 1 persoon

 9. M. zegt:

  Laat die zogenaamde slachtoffers eerst maar eens de geschiedenis leren voordat ze mensen de schuld gaan geven voor iets waar ze zelf het grootste aandeel in hebben gehad en nog hebben.
  De ellende met die mensen is dat men de feiten niet wil horen want daar valt geen munt uit te slaan en daarmee kan men niet ongegeneerd racisme tegen de blanken mee aan de dag leggen.
  Zo racistisch dat Nederland daarom willen er allemaal naar toe deze hypocrieten.

  Like

  • Jules Vismale zegt:

   Inderdaad zijn al die anti-racisten een bende hypocriete huichelaars omdat ze het hele slavenverleden uit de geschiedenis niet eens kennen! Talloze volkeren in Europa, Afrika, Azië en Amerika maakten zich daaraan schuldig en niet alleen maar blanken maar ook indianen, Chinezen, negers, Arabieren e.v.a. volkeren!
   Nederland heeft hier decennia’s lang namelijk kapitalen geschonken aan Afrika en het hier talloze allochtonen naar de zin gemaakt met (over)verwennen en hen overal hun zin in te gaan geven maar dachten de linkse knuffelaars toen dat die lui daar blij, tevreden en gelukkig door werden? Vergeet het maar mooi!
   In talloze strips zoals Suske & Wiske, Donald Duck, Mickey Mouse, de Jetsons enz. gaven de hoofdpersonen andere mensen (waaronder arme blanke mensen) ook een hele hoop geld, welvaart, dure huizen, computers of luxe door middel van toverlampen of -beelden maar dat groeide de desbetreffende ontvangers zo boven het hoofd dat ze hierdoor, zoals eerder vermeld, juist ontzettend hebzuchtig, ondankbaar, brutaal, ontevreden. en gewelddadig werden (net als oververwende kinderen) zodat ze alleen maar gingen klagen en meenden dat zij hun weldoeners konden omvormen zoals zij dat wilden!
   Wie namelijk gruwelijk wordt oververwend zal vaak NOOIT tevreden, blij en dankbaar zijn daar emoties zoals liefde, vriendschap, geluk en blijdschap niet gekocht, verkocht en afgekocht kunnen worden! Dus we hoeven de nazaten van het slavernijverleden zeker GEEN schadevergoedingen uit te betalen omdat zij hier al genoeg hebben gekregen en ontvangen!
   Ontevreden en hebzuchtige personages kun je namelijk veel beter niets meer geven want voor hen geldt juist een zeer wijs gezegde: “Wie het onderste uit de kan wil hebben die krijgt ooit de deksel op zijn neus!”

   Geliked door 1 persoon

 10. Adriaen zegt:

  Ik heb het volste vertrouwen in deze commissie.
  Met intellectuelen als Edgar Davids enTyphoon in hun midden kan er niets misgaan.
  Hun eruditie is ons privilege..

  Geliked door 1 persoon

 11. Kuu zegt:

  Links Nederland wordt gemanipuleerd door de academische wereld!

  Like

 12. flecken zegt:

  Op de Duits-Franse t.v. Zender. Arte, uitzending over slavernij- verleden, in 4 gedeeltes, O.a. Ook JAPAN,? etc.. .VANAVOND, Di. 7.7.2020. …….20.15 u.
  . Over de’bakermat van de slavenhalers/ houders, uit. DIVERSE. LANDEN!!! …….<~<~<~<~<~<~<

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s