De Portugese partij “Chega!” wordt lid van de fractie “Europese Identiteit en Democratie” (ID)

Screenshot_83

(Vertaling: E.J. Bron)

De Portugese partij “Chega!” (“Het is genoeg!”) is nu lid van de fractie “Europese Identiteit en Democratie” (ID) in het Europees Parlement.

Mitteleuropa

Screenshot_115De leider van “Chega!”, André Ventura (foto), ondertekende het bondgenootschap woensdag 1 juli, nadat hij op Portugal-dag, 10 juni, door de voorzitter van de ID, Gerolf Annemans, uitgenodigd werd om toe te treden. In diens uitnodigingsbrief stond: “Als voorzitter van deze fractie van het Europees Parlement die de nationale identiteit hoog in haar vaandel heeft staan, en in naam van de ID en haar leden wil ik u en uw volk en vooral de Chega-medestrijders op deze nationale feestdag van de Portugese republiek feliciteren.”

Screenshot_116Van de acht fracties in het Europees Parlement is de ID met 76 zetels op drie na de grootste. Tot de ID behoren o.a. het Rassemblement National (Marine Le Pen), de LEGA (Matteo Salvini), de AfD, Vlaams Belang, en de PVV (Geert Wilders).

(Bron: “Sabado.pt”)

Bron:
https://unser-mitteleuropa.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Europees Parlement, gezond realisme, Nationalisme, Patriottisme, Rechts geluid. Bookmark de permalink .

3 reacties op De Portugese partij “Chega!” wordt lid van de fractie “Europese Identiteit en Democratie” (ID)

  1. LUCIA zegt:

    Heeft die Chega de meerderheid is het een grote of kleine partij, weet iemand dat zonder te googelen want dat kan ik natuurlijk ook.
    Ik weet dat Portugal jarenlang overwegend links was qua landspolitiek.

    Like

    • Albert zegt:

      Helaas niet, ik denk geen enkele zetel nog lokaal… (woon in Portugal, de socialisten zijn populair hier zolang ze nog met andermans geld kunnen strooien)…

      Like

  2. Willem zegt:

    Er is nog hoop.

    Like

Plaats een reactie