“Ontziet uw vijanden niet, God is met ons.” (J.P. Coen)

Screenshot_238

(Door: “eg regs”)

De voormalige eerste minister van Rhodesië, Ian Smith, had altijd zijn antwoord paraat als hij de erfschuld van kolonialisme voor de voeten geworpen kreeg. Hij wees er dan op dat het begrip ‘oorspronkelijke bewoners’ eigenlijk maar heel relatief is. Inderdaad, de blanken arriveerden in een land dat bevolkt werd door negers en deze oude orde werd inderdaad onderworpen. Maar feitelijk was dit dezelfde ‘misdaad’ als waar de negroïden zich eerder zelf aan schuldig hadden gemaakt. Dit was immers bruinmensen-land geweest (Hottentotten/Bosjesmannen mag je niet meer zeggen).

Het Nederlandse kolonialisme moet grotendeels door ditzelfde prisma bekeken worden. Met uitzondering dan van de Kaap, waar van eerdere permanente bewoning zelfs hoegenaamd geen sprake was. In zowel Indonesië als Suriname pakten de Nederlanders het op waar andere Europese mogendheden waren gebleven. En in Noord-Amerika kan van ‘oorspronkelijke bewoners’ slechts gesproken worden indien alle Indianenstammen onder één enkele noemer worden samengeraapt. Deze stammen verkeerden namelijk in  permanente staat van oorlog met elkaar en grondbezit was zodoende alles behalve een onbetwist gegeven. Het enige wat de blanken hebben gedaan, is om zich in deze bestaande concurrentiestrijd te mengen. Toegegeven, de huidige grenzen zijn door oorlog tot stand gekomen, maar waar ter wereld is dit anders? Waarom is Antwerpen vandaag de dag een Belgische en niet Nederlandse stad? Hoe zal denkt u de soevereiniteit over de Koerillen uiteindelijk beslecht worden?

Over de slavernij is al veel geschreven en het is overduidelijk dat geheel ten onrechte het blanke ras hier de zwarte piet toegeschoven krijgt. Wat wij deden, was niet uniek en het was (naar de toenmalige begrippen) ook niet buitensporig. We hebben dit niet bedacht, maar we hebben het wel beëindigd. Op een zelfde manier wordt ‘expansie over de grenzen’ – kolonialisme zo u wilt – heel leugenachtig voorgesteld als een uitsluitend blanke aangelegenheid waar wij ons in unieke mate voor hebben te verontschuldigen.

Overigens, als ‘kolonialisme’ inderdaad zoiets afschuwelijks is, hoe is het dan mogelijk dat multiculturalisme tegenwoordig wordt bejubeld in termen van ‘verrijking’? Zijn die Arabieren en negers dan niet bezig het grondgebied van ‘oorspronkelijke (blanke) bewoners’ in te nemen?Al is er een verschil. Nederland is het dichtstbevolkte land ter wereld, terwijl in geheel Noord-Amerika indertijd slechts een paar honderdduizend Indianen woonden. We moeten dus maar aannemen dat zij volledig in hun recht stonden om dit gigantische continent egoïstisch te vrijwaren van ‘blanke verrijking’.

Ian Smith zei het volgende over kolonialisme: “Het is een geweldig iets. Het bracht beschaving. Zij hadden geen geschreven schrift, geen wiel, geen scholen, geen ziekenhuizen, niet eens normale kleding.” En zo is het maar net. Blank christendom gaf licht aan een duistere wereld van islamisme, animisme, kind-offers, tover-doktoren en totempalen. Dat deze weldaden vaak ondankbaar verstoten werden, doet hier niks aan af. Een gewassen zeug zal immers terugkeren naar de modderpoel.

Maar laten we de blanke ‘misdaden’ wel eventjes in perspectief blijven zien. Onder het alom verguisde stelsel van Apartheid vielen bijvoorbeeld enkele duizenden doden. Ondertussen is de “Regenboognatie” de moordhoofdstad van de wereld. Honderdduizenden hebben met hun bloed moeten betalen voor het voorrecht om te leven in ‘kleurenblinde vrijheid’. En indien het redelijk is om te herinneren aan de oorlogshandelingen van Jan Pieterszoon Coen, misschien dat we ons dan ook mogen bedenken dat Soekarno’s Merdeka een minimaal honderdvoudig (en wellicht zelfs duizendvoudig) offer vroeg.

J.P. Coen was een militair, financieel en politiek genie. Hij was een voorbeeldige Vaderlander, een christelijke held. Als wij de voorbije 40 jaar door zo iemand geregeerd waren geweest, dan zouden wij nu niet in deze huidige ellende zitten.

Door:
“eg regs”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

17 reacties op “Ontziet uw vijanden niet, God is met ons.” (J.P. Coen)

 1. Republikein zegt:

  Doe mij maar een pigmee met sambalsaus.

  Geliked door 1 persoon

 2. guusvelraeds zegt:

  We zitten in de multiculturele neerwaartse spiraal (je geloofd toch zelf niet dat de islamiet en de neger zich zal gaan aanpassen) omdat de 1968 generatie die alles gratis kreeg (Universitaire opleiding die vaak meer dan 10 jaar duurde want was toch gratis, gratis uitkeringen, Contra prestatie met vrachtschepen vol waardeloze “kunst”) eenmaal op hun positie neer gingen kijken op de Nederlandse arbeiders die hun studenten leven hadden betaald. Voor de Nederlandse arbeider die niet meer hun belangstelling had werden buitenlandse slachtoffers naar binnen geharkt die hier in Nederland meteen zonder een greintje inspanning dezelfde rechten kregen als de bio Nederlander. Met dedain werd gesproken over de Nederlanders die hier iets van vonden. Wilt U weten wat ik bedoel kijk dan morgen naar het racisme debat op de NPO. Doet dat wel in geknielde houding en kijk met afschuw terug op je witte privilege.

  Geliked door 3 people

  • delamontagne zegt:

   Ik ga er niet naar kijken, erger me al genoeg aan wat ik hier lees en via NL-radio hoor over schuldgevoel aanpraten van de echte Nederlanders.
   ‘BIO-Nederlander”? ?, nieuw woord. ?
   De oorspronkelijke NL-er met voorvaderen in het land.
   Heet hier “Francais desouche” alhoewel ’t woord autochtone ook voorkomt………….

   Geliked door 3 people

 3. delamontagne zegt:

  Ik heb ’t terug kunnen vinden; “Zimbabwe, de blanke boeren kunnen hun land dat eerder was geconfisceert tijdens de landhervormingen, terug krijgen.
  [ ze moeten dan wel terugkeren uiteraard, het is misschien ? een achterdochtige gedachte van me, “zou er eigenbelang bij zitten van de zimbabwaanse Regering. ]
  In hetzelfde artikel las ik dat de eerdere President Mugabe, de moordenaars van de blanke boeren van strafvervolging vrijpleitte.

  https://www.francetvinfo.fr/monde/afrique/politique-africaine/zimbabwe-des-fermiers-blancs-pourront-recuperer-leurs-terres-confisquees-lors-de-la-reforme-agraire_3876507.html

  Geliked door 1 persoon

  • scherpschutter1943 zegt:

   laat die negers in Zimbabwe maar verhongeren. Elke blanke die naar terug keert is levensmoe. Geef ook geen geld meer aan de VN want die gaan die negers dan weer voeren van ons geld.

   Like

 4. Om de kolonisten te begrijpen moet je je in gedachten verplaatsen naar de wereld waarin zij toen leefden.
  Hoe barbaars op sommige terreinen ook (denk aan gevangenissen en de vaak afgrijselijke lijfstraffen) toch hadden ze een behoorlijk niveau van beschaving weten te verkrijgen, niet zonder vallen en opstaan, maar toch.
  Men bouwde huizen met meerdere verdiepingen boven elkaar. Men bouwde zeilschepen waarmee naast de meerkoppige bemanning ook een aanzienlijke hoeveelheid vracht vervoerd kon worden.
  Men reed niet alleen paard maar bouwde ook rijtuigen waarmee je redelijk comfortabel van A naar B kon reizen. Men kon ijzer smeden, men had landbouwwerktuigen van houweel en schep tot en met de ploeg.
  En daar kwam men dan aan in Toekie Toekieland, de ‘huizen’ waren hutten van takken en bladeren, zelfs de meest eenvoudige werktuigen waren ze vreemd, landbouw was ze vreemd, het enige waar ze een beetje mee konden varen waren kano’s van uitgeholde boomstammen, zelfs die van de Batavieren van eeuwen daarvoor waren beter.
  Niet zo heel erg gek dat ze als een diersoort werden gezien en behandeld.
  Goud zilver en edelstenen betekenden minder dan niks voor ze en voor ons des te meer.
  Europeanen waren vergroeid met hun klimaat, dat betekende dat ze verplicht waren vooruit te denken want in winters groeide er nauwelijks voedsel. Men moest zijn hersens gebruiken om manieren te vinden eten te conserveren voor in de winter.
  En dat terwijl Afrikanen ’s morgens opstonden en het hele jaar rond alles voorhanden hadden.
  “Wat eten we vandaag, kokosnoten of bananen, schieten we met pijl en boog een vogel uit zijn boom of snijden we een slang zijn kop eraf”? Twaalf maanden per jaar een zorgeloos bestaan, hoe anders was dat voor ons, wij moesten in de milde jaargetijden kleding maken voor als het in de herfst en de winter weer bar werd.
  Om kort te gaan, die mensen kwamen in een totaal andere wereld waarin zwarte mensachtigen leefden, veel verschil met apen was er niet.
  Nee dat is niet racistisch in de ware betekenis van het woord maar kijk hoe chimpansees leven, dat verschilt echt niet zo heel veel van de aboriginals om het zo maar eens te zeggen.

  Like

  • Meine zegt:

   Dat wordt de “Cold Winter Theory” genoemd. Langere termijn planning vraagt enig cognitief vermogen. Daarnaast werd de zorg voor het kind vergroot, door minder kinderen beter te verzorgen, zodat de kans op overleven groter werd.

   Zo ontstonden er meer verschillen, draagtijd van een Caucasian is 40 tot 41 weken, van een Negroide is het 38-39 weken. Voor betere overlevingskansen ging de Negroide meer kinderen maken. Het is ook bekend dat die sneller groeien en ook sneller in de pubertijd komen, dus vruchtbaar zijn. En zo zijn er nog veel meer verschillen te vinden, waar je goed om moet zoeken, want “thought-crime”

   Geliked door 1 persoon

 5. Sinyo zegt:

  J.P. Coen is in de ogen van Indonesiërs, die ik gesproken heb niet de “grootste schurk” die in de Archipel heeft rondgelopen. Coen handelde in de ondernemingsgeest van de VOC en had niet de negatief overkomende “VOC Mentaliteit”, dat J.P. Balkenende zijn toehoorders heeft toegeroepen.
  In hun ogen was Daendels de schurk. De hele Grote Postweg van West – naar Oost Java is gebouwd op beenderen van de inheemse bevolking. De Grote Postweg was weliswaar een verbetering van reeds bestaande wegen. Die weg moest dwars door moerassen heen, waar duizenden “inlanders” het leven lieten door uitputting en ziektes.
  Een paar eeuwen later kregen deze inheemse werklieden de naam Romoesja’s hetgeen in het Japans arbeider betekent. Zij zijn te beschouwen als dwangarbeiders (aan slavernij grenzende tewerk stelling) en ook hier stierven als ratten.

  Geliked door 1 persoon

 6. HeinzBakker33 zegt:

  Blank christendom gaf licht aan een duistere wereld van islamisme, animisme, kind-offers, tover-doktoren en totempalen.
  ???
  live and let be, het christendom is een vloek over de wereld…

  Like

 7. Bas zegt:

  https://www.breitbart.com/europe/2020/07/14/delingpole-slavery-is-still-rife-in-britain-so-where-are-the-blm-protests/

  Delingpole: Slavernij Is Nog Steeds schering en inslag in Groot-Brittannië. Dus waar zijn de BLM-protesten?

  Groot-Brittannië heeft nog steeds een bloeiende slavenhandel – maar om een ​​of andere mysterieuze reden wil Black Lives Matter het gewoon niet weten.

  Waarom zou dat zijn, vraag ik me af?
  Hoe vervormd en onwetend en walgelijk hypocriet zou je moeten zijn om luidruchtig en gewelddadig te protesteren tegen de transatlantische slavenhandel die Groot-Brittannië meer dan 200 jaar geleden in 1807 begon af te schaffen, en vervolgens tientallen jaren tegen andere koninkrijken vocht om ze ook op te geven, terwijl ze het volledig negeerden de moderne versie die nu voor de deur staat?

  Misschien zit er ergens in dit rapport een aanwijzing verborgen. Het beschrijft hoe volgens de anti-slavernij-liefdadigheidsinstelling Justice and Care er in heel Groot-Brittannië bijna 100.000 slaven werken.

  Like

 8. Bas zegt:

  Zwaar racistische Blm voorman:
  Nick Cannon zegt dat blanken ‘een beetje minder zijn ‘, ‘dichter bij dieren zijn’, ‘de echte wilden zijn’, ‘handelen vanuit een tekort, dus de enige manier waarop ze kunnen handelen, is kwaadaardig’. Wanneer wordt hij geannuleerd

  Like

 9. Bas zegt:

  Kathedraal Nantes in brand
  3 brandhaarden gevonden…..

  https://twitter.com/i/status/1284405995528224769

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s