Ouderen in Limburg worden bij extreem heet weer niet gedoucht: ’Ik ben echt razend’

Screenshot - 2020-07-31T090631.382

Nu de temperaturen vrijdag op kunnen lopen tot lokaal 35 graden, snakken veel mensen naar een koude douche. Zo ook de ouderen in Limburg, maar veel van hen zullen het moeten doen met een nat washandje.

De Telegraaf

„Een douchebeurt kost extra energie en is belastend voor de klanten en onze medewerkers”, zegt Tessa Schreibers, directeur wijkverpleging bij Meander Thuizorg, tegen De Limburger. „Een washandje – wassen zonder water, zoals wij het noemen – geeft hetzelfde resultaat.”

Het dragen van een mondkapjes maakt het volgens Schreibers „extra zwaar” voor het personeel. „Maar zonder corona hadden we dit ook gedaan. Het maakt deel uit van ons hitteprotocol.”

Henk Dritty, wiens moeder rekent op de thuiszorg van Meander, is „razend.” „Als het zo warm is, verlang je juist naar een extra douchebeurt. Mijn moeder ervaart het helemaal niet als extra belastend, ze wil gewoon gedoucht worden. We mogen hopen dat wij niet zo oud worden en zo worden behandeld.”

Schreibers laat weten dat „erover te praten valt” als de ervaringen van cliënten niet goed zijn.

Bron:
www.telegraaf.nl
(h/t “BertG.”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in achterlijkheid, Bananenmonarchie Nederland, Barbarisme, Bureaucratie, Hypocrisie, Krankzinnigheid, Rotzakken, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

22 reacties op Ouderen in Limburg worden bij extreem heet weer niet gedoucht: ’Ik ben echt razend’

 1. flo zegt:

  Het “hitte protocol”… verzonnen klimaat waanzin als het zoals al eeuwen rond de 30’ wordt… sodemieter op met dat gezeik en geef die mensen een douche beurt!!
  Meander steekt de poen liever in eigen zak.

  Geliked door 4 people

 2. Monalisa zegt:

  Straks komt er geen water uit de douch, maar weer gas om de ouderen op te reumen.

  Geliked door 2 people

 3. F1802 zegt:

  Wat is dat eigenlijk, hitteprotocol? Is dat weer een of ander verzinsel van een over de top betaalde nep manager die waarschijnlijk zelf thuis wél al bij 28 graden extra gaat douchen? Het wordt steeds gekker hier in dit apenland van mensen die menen dat ze van die rare beslissingen mogen nemen. Ze komen tegenwoordig overal mee weg.

  Geliked door 3 people

 4. BertG. zegt:

  Zeg dan gewoon eerlijk, wij, het personeel zitten liever buiten in het zonnetje met wat fris als het wat warmer wordt.
  En dan blijft er gewoon wat minder tijd over voor de verzorging, waar wij eigenlijk voor aangenomen zijn.
  Jullie kunnen nou eenmaal niet alles hebben op je oude dag, ook wij hebben zo onze prioriteiten.

  Geliked door 1 persoon

 5. BertG. zegt:

  Met alles aan berichten overdrijven ze op een bijna extreme manier.
  Van die hoge temperaturen die ze zogezegd voorspeld hebben daar kun je gerust 10 gr, vanaf halen.
  Allemaal bedoeld om de mensen bang te maken.

  Like

  • Cathja zegt:

   @BertG.

   Nou Bert, het was in Twente (plaatselijk, bij ons) 31 graden in de schaduw….
   Niet mijn favoriete temperatuur, maar wel een feit.
   Ik ben het met je eens dat de weersvoorspellingen of -verwachtingen er nogal eens ver naast zitten.
   Maar vandaag dus niet. Misschien in jouw omgeving wel?

   Like

 6. Eppo zegt:

  Ja en die oudjes stemmen ook nog eens PvdA , Ze moesten eens weten hoe ze belazerd zijn door die Club .
  Geen verzorgingstehuis is er . Al het geld weg gesinterklaast aan en naar het Buitenland .
  Treinladingen vol en retour Opvreters uit het Midden -Oosten en Afrika en nog wat van die contreien zonde rtoegevoegde waarde voor dit Land .

  Like

 7. karton zegt:

  Verzuipen in ijskoud water, dat zg. management van die tehuizen !

  Like

 8. Johan zegt:

  Wat een gezeur. Het is eindelijk één keer een dag van 35 graden en het gejeremieer begint alweer. Is het nou echt zo erg, als die ouderen eens een dag niet gedoucht worden ?
  Nee, natuurlijk niet.

  Like

  • Bas zegt:

   Inderdaad, deze mensen zijn opgegroeid met maar 1x in de week in bad, de andere dagen gebruikte men toen ook gewoon een washandje.

   Like

   • Monalisa zegt:

    Een douch hadden ze niet wel een zinke Tijl om in te zitten.

    Like

   • fleckie zegt:

    Vroeger, Ook bekend: lampetkan, gevuld met water, en een grote kom, om zich daarmee te wassen/ verfrissen, ( af en toe. nog op rommelmarkten te zien~<~<~<~<~<~<~<

    Like

  • Cathja zegt:

   @ Johan

   Je zegt: “een dag niet gedoucht…?” Nee, strikt genomen is het niet erg als er eens een dag niet wordt gedoucht. Is beter ook voor ouderen om niet elke dag gedoucht te worden.
   Maar ik ken situaties waar mensen niet verzorgd werden/worden zoals het behoort. Dat is geen gezeur, want je moest eens weten welk bedrag ouderen maandelijks voor hun verzorging moeten afdragen. Mogen ze daar dan ook wat voor terugkrijgen?
   Ik weet dat er tehuizen zijn waar toiletpapier gekocht moet worden, en fruit bijvoorbeeld ook. Niet normaal!
   Mijn eigen vader troffen we in zijn kamer aan bij 33 graden, en slechts een kiertje van 10 cm. van zijn raam stond open….! Alleen een glaasje thee binnen handbereik. En ik zeg niet zomaar wat. Er wordt niet gezeurd, maar er moet terecht voldoende aandacht voor onze kwetsbare ouderen zijn. Zéker bij hoge temperaturen. En dan mag er best eens extra gedoucht worden.

   Like

   • fleckie zegt:

    MEN. heeft toch MET. OPZET. het woord VERGRIJZING. ingevoerd, als. NEGATIEF. WOORD!! dus. resultaat, ……. ( zelf in te vullen, naar eigen ervaringen, n.a.v. DAT. woord)…. …<~<~<~<~<~<~<

    Like

 9. Cathja zegt:

  Maar zelf stappen de verzorgers/verzorgsters na thuiskomst heus wel onder een verkoelende douche. Ze hebben immers een ‘zware dag’ achter de rug…., en dan is het heerlijk om je even te ontspannen.
  Dit geldt minstens ook voor onze ouderen, die net zo graag een verkwikkende douchebeurt willen krijgen. En dat niet alleen, want je hoort ervoor te zorgen dat bij extreme temperaturen onze ouderen met de meeste zorg worden omgeven. Zij zijn de kwetsbaren onder ons, die afhankelijk geworden zijn van goede zorg. Voldoende drinken en fruit eten hoort daar ook bij.

  Is alles dan teveel gevraagd? Wat moeten de ouderen allemaal al niet inleveren?

  Like

 10. Bas zegt:

  Zwaar werk hoor, in de ouderenzorg, ik kan begrijpen dat het voor het personeel niet te trekken is om met 35 graden de hele dag zware inspanningen te moeten doen, zéker met ook nog een mondkapje op.

  Like

  • Bas zegt:

   Trouwens, alleen als je lichamelijk en/of geestelijk zwaar beperkt bent kom je tegenwoordig pas in aanmerking voor een plek in een verzorgingshuis.
   Het douchen van zulk soort mensen is geen makkelijk klusje om effe te doen.

   Like

 11. Mary zegt:

  Zo en wat is er belastend aan douchen??? is ze helemaal gek geworden, dit zou strafbaar moeten zijn, deze mensen moeten alle koelte krijgen die er is, een hitteberoerte ligt op de loer, organen kunnen beschadigen waardoor je kunt overlijden, ouderen hebben minder zweetklieren waardoor ze de warmte niet meer goed kwijt kunnen uit hun lijf, het hart draad overuren omdat het bloedvolume daalt en het bloed wordt stroperig zodat het hart extra hard moet werken en er stroomt minder zuurstofrijk bloed naar de hersenen en zo kunnen we nog wel even doorgaan, dit is algemeen bekend en dus is het zeker crimineel om oudere mensen welke afkoeling dan ook te onthouden, ik bracht haar met alle medische kennis hierover voor de rechter!!!!

  Geliked door 1 persoon

 12. LUCIA zegt:

  Nederlandse politici hebben voor het merendeel uitgeblonken in fascistoïde haat jegens de eigen autochtone bevolking.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s