Deskundige: “Ze zijn geen vluchtelingen, alleen diegenen met geld stappen in de boten”

Screenshot_230

(Vertaling: E.J. Bron)

Anna Bono, professor voor Afrikaanse geschiedenis en instituties aan de Universiteit van Turijn, zegt over de “bootvluchtelingen” die in Italië aan land komen:

“Ze komen uit landen, waarin de democratie geen voorbeeldige hoogtes bereikt heeft en waarin geen gebrek is aan conflicten, maar op enkele uitzonderingen na zijn het landen die een asielaanvraag in Europa niet rechtvaardigen, en diegenen die deze indienen, krijgen ook zelden asiel. Ik noem ze daarom liever landverhuizers.”

Mitteleuropa

“Als we het over diegenen hebben die uit Afrikaanse landen ten zuiden van de Sahara komen, zoals Senegal, Ghana, maar ook Somalië en Nigeria, dan zoeken diegenen die vluchten voor oorlog óf toevlucht in veilige gebieden van hetzelfde land óf in een buurland, maar niet in Europa. Het geval van Somalië is typerend. De Somalische diaspora behoort tot de grootste ter wereld, terwijl honderdduizenden naar het naburige Kenia gevlucht zijn. Sinds de Somalische regering de belangrijkste steden heeft heroverd op de islamitische terreurbeweging Al-Shbaab, hebben duizenden Somaliërs geprobeerd naar hun vaderland terug te keren. Diegenen die met al de daaraan verbonden risico´s en onzekerheden desondanks besluiten te emigreren, doen dit om andere redenen, niet echter omdat zij in levensgevaar verkeren of bang zijn voor een meedogenloos regime of in extreme ellende leven.”

“De ´boatpeople´ behoren in ieder geval niet tot de armste klassen van de Afrikaanse samenleving. De kenmerken die hen verenigen, zijn: het gaat om jonge mensen, meestal mannen, velen zelfs met een middelbare school diploma, van wie de overwegende meerderheid afkomstig is uit stedelijke gebieden, waar ze zondermeer verder zouden hebben kunnen leven; want het leven daar vormt in Afrika al een mijlpaal in vergelijking met de honderden miljoenen mensen die echt in armoede leven.”

“Ze voelen zich aangetrokken door de propaganda, die Italië en andere Europes elanden als een Eldorado schetst, plekken, waar alle problemen opgelost worden, waar men werk vindt en zich goed kan voelen. Deze propaganda is zo krachtig en effectief dat regeringen zoals Ethiopië, Tanzania, Mali en Nigeria al proberen haar te bestrijden met afschrikkingcampagnes. In de straten hangen bijvoorbeeld grote posters met het opschrift “Ons Eldorado is Mali”, terwijl in Nigeria een poster te zien is met daarop een man die tegen een meisje zegt: “Ik kan een baan voor je regelen in Italië”, en daar onder: “Mensenhandelaars kennen veel trucs. Zeg nee!”

“De mensenhandelaren verkopen hoop voor € 3000,- tot € 4000,- Dat is het tarief voor diegenen die in de buurt van de Middellandse Zee vertrekken, maar velen beginnen veel verder weg en betalen nog veel meer.”

“Het feit dat ze hele hoge bedragen kunnen betalen, toont aan dat het om mensen gaat die duidelijk boven de armoedegrens leven.”

De professor schat dat de zelfbenoemde vluchtelingen gemiddeld elk meer dan € 5000,- voor de “veerboot naar Europa” moeten betalen. € 5000,- komen in de landen waar ze vandaan komen aanzienlijke bedragen wat betreft de koopkrachtpariteit. Laten we het geval Ghana nemen, geenszins het armste land onder de landen van herkomst. Een euro komt daar ongeveer overeen met 3 Cedi – de lokale munteenheid -, dus zijn € 5000,- ca. 15.000 Cedi. Het gemiddelde maandinkomen in Ghana bedraagt ca. 120 Cedi voor een arbeider en ca. 300 Cedi voor ambtenaren. Laten we zeggen gemiddeld 200 Cedi. Gezien het feit dat in Italië het gemiddeld inkomen bijna € 1300,- bedraagt, kunnen we een vergelijking maken:

15.000:200=X:1300

Het resultaat: € 97.500,-

Zo veel zou men vergeleken met het gemiddelde Italiaanse inkomen moeten betalen om van Afrika naar Europa gebracht te worden. Met dit bedrag komt ook de daadwerkelijke welstand van deze “wanhopige” vluchtelingen in hun eigen landen tot uitdrukking.

Zoals professor Bono verder uiteenzet, zijn deze “landverhuizers” in werkelijkheid kinderen van de midden- en bovenklasse van hun land van herkomst. Want de armen reizen niet: die hebben de middelen helemaal niet om de Afrikaanse smokkelaars contant te betalen.

In het geval van landverhuizers uit Somalië, Eritrea of andere landen die allemaal armer zijn dan Ghana, zou dit bedrag nog duidelijk hoger zijn. We spreken in deze gevallen van echt rijke klassen die deze landen verlaten, waar overigens al jaren geen oorlog meer voorkomt.

Waarom besluiten deze mensen, die in hun landen van herkomst als rijk gelden, om illegaal naar Europa te komen en afscheid te nemen van hun vaderland? Ze willen dat het hen nog beter gaat, wat weliswaar wel degelijk een begrijpelijke menselijke drijfveer is, maar omdat hun “wens” botst met ons recht om niet te verarmen, veilig te leven, geen illegale immigranten te hoeven opnemen en onze tradities te bewaren, moeten wij ons recht boven hun wens plaatsen. Want zij zijn gewoon geen “wanhopige” vluchtelingen, zoals de media ons willen doen geloven, maar relatief rijke individuen op zoek naar nog meer welstand.

(Bron: “VoxNews”)

Bron:
https://unser-mitteleuropa.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "omvolking", "Verrijking", "Vluchtelingen", Afrika, Censuur, cultuurrelativisme, Demografie, Desinformatie, Europa, EUSSR, gezond realisme, Graaien, Hypocrisie, Illegalen, Immigratie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, mainstream-media, onwetendheid, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

12 reacties op Deskundige: “Ze zijn geen vluchtelingen, alleen diegenen met geld stappen in de boten”

 1. Republikein zegt:

  Wie weet dat nou niet🍺, of…

  Geliked door 1 persoon

 2. Hovawart zegt:

  Het loopt in Afrika gierend uit de hand met de apartheid, daar hoor je onze politiek nu niet over, maar de stroom gelukzoekers die naar Europa komen zijn wel de voorbode van een massamigratie uit Afrika, blanken en zwarten, jong en oud, man, vrouw en kinderen…..of zijn het toch enkel maar zwarte jongemannen die hier hun wilde haren willen botvieren op de witman of witvrouw…en hun kinderen.

  Geliked door 1 persoon

 3. Ravian zegt:

  Sorry, maar ik geloof eerlijk gezegd niet dat het hier de goed opgeleide kinderen van de hogere en midden klasse betreft.
  Ik denk dat het voornamelijk criminelen betreft, die op onfrisse wijze het geld voor hun overtocht bij elkaar geharkt hebben, middels zaken als diefstal, drugshandel, afpersing, moord, en prostitutie dus.
  De wijze waarop ze zich na de oversteek in Europa gedragen bevestigd dit.

  Geliked door 1 persoon

  • LUCIA zegt:

   @ Ravian ; Dat is ook mijn insteek want het eerste wat ze vaak doen als ze aan land gaan is mobieltjes jatten om de rest van de reis te betalen een soort tussenstop voor de verdere financiële afwikkeling.

   Like

 4. Pingback: “Ze zijn geen vluchtelingen, alleen diegenen met geld stappen in de boten” | JDreport.com

 5. renato zegt:

  Serge Borte Bokwango , een Congolese VN diplomaat heeft hier in 2015 al in niet mis te verstane bewoordingen voor gewaarschuwd.

  Geliked door 1 persoon

 6. Cathja zegt:

  Het zou ook nog kunnen dat diverse Afrikaanse landen de gevangenisdeuren wijd open gezet hebben, en alles wat daar zat richting Europa gestuurd hebben. Zijn zij mooi van die criminelen af.

  Like

 7. Bas zegt:

  Ondertussen, oorlog met de turken?

  https://www.middleeastmonitor.com/20200905-turkey-war-with-greece-just-a-matter-of-time/amp/?__twitter_impression=true

  Turkije: oorlog met Griekenland ‘slechts een kwestie van tijd’

  Het hoofd van de Turkse Nationale Beweging Partij Devlet Bahçeli heeft verklaard dat oorlog met Griekenland “slechts een kwestie van tijd” is, meldde The New Khaleej vrijdag.

  “Het is ondenkbaar om onze historische belangen in de Middellandse Zee en de Egeïsche Zee de rug toe te keren”, kondigde Bahçeli aan in een verklaring van de Arabische nieuwswebsite.

  “Het lijkt erop dat de eetlust en het verlangen van Griekenland om in zee te worden gegooid weer is toegenomen”, en benadrukt dat oorlog in de Middellandse Zee en de Egeïsche Zee “slechts een kwestie van tijd” is.

  Hij voegde eraan toe: “Het doel van Griekenland is om terug te komen en ons land te bezetten vanwaar we ze het 98 jaar geleden hebben weggegooid. We staan ​​voor een nieuw invasieplan. ”

  De Turkse politicus, die een bondgenoot is van de Turkse regeringspartij, vervolgde: “Vanaf nu zullen de houding en het gedrag van Griekenland de toenemende spanningen bepalen die zullen leiden tot bloedingen of een afschuwelijke confrontatie.”

  Turkije en Griekenland staan ​​op gespannen voet met de afbakening van zeegrenzen in de Middellandse Zee en het recht om daar koolwaterstofbronnen te onderzoeken

  Like

 8. Meine zegt:

  En waarom is dit geen voorpagina nieuws ? Of openings-onderwerp in het NOS-Journaal ??
  Vragen, vragen…

  Like

 9. Bob zegt:

  Iemand die zegt vluchteling te zijn en naar
  het land van reist is geen vluchteling maar
  een geluk zoeker Ze willen meeeten uit de
  ruif die een ander heeft opgebouwd.

  Like

 10. Julia zegt:

  Allemaal opzet om nog meer tweedeling te zaaien en heel veel kindjes te laten verwekken om de omvolking in volle gang voort zetten. Het is de meest smerigste politiek door de eeuwen heen.

  Like

 11. Bas zegt:

  De chauffeur vroegvom een masker te dragen….

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s