Griekse minister van Migratie en Asiel: gesloten kampen met dubbele hekken

(Vertaling: E.J. Bron)

In reactie op brandstichtingen

De Griekse nieuwssite “Samos Today” meldde 16 september een scherpe aankondiging van de Griekse minister van Migratie en Asiel, Notis Mitarakis (foto). In het belang van de veiligheid van iedereen zou men nu gesloten, bewaakte kampen moeten oprichten.

 

Mitarakis behoort tot de partij “New Democracy”, die men qua oriëntering het best kan vergelijken met de Oostenrijkse ÖVP: christelijk, conservatief, liberaal, pro-Europees. Des te opmerkelijker is het citaat dat aan hem wordt toegeschreven door de kleine eilandsite “Samos Today”. Op zoek naar een bevestiging stuitten we op een artikel in de “taz”, dat dit eveneens beweert.

Bewaakte, gesloten kampen

“Onze prioriteit is de veiligheid van ons allen. Illegale acties kunnen we niet tolereren. De volgende stap is de oprichting van gesloten, gecontroleerde structuren.” Daarmee bedoelde de minister van Migratie en Asiel kampen, die bij de onvermoeibare strijders van de NGO´s vermoedelijk voor tranen zullen zorgen: dubbele hekken, een gecontroleerde toegang, bewaking en brandbeveiligingssystemen.

Bewoners van de eilanden zijn het zat

“We kunnen niet toelaten dat criminelen zulke illegale handelingen uitvoeren”, aldus de minister, wiens taak in zijn land alles andere dan gemakkelijk is. De bewoners van de eilanden, waarop de grote, open asielkampen getolereerd worden, zijn het zat. Ze willen hun land en hun leven terug. Daaraan herinnerde ook Mitarakis door te zeggen dat de bewoners van de eilanden onlangs nog aandrongen zouden hebben op een andere politiek.

“We moeten zorgen voor veiligheid”

Zogenaamd zouden strenge grensbewakingmaatregelen de vluchtelingenstromen met 90% verminderd hebben. Sinds 1 januari zouden er 25.000 migranten illegaal Grieks grondgebied zijn binnengedrongen. “We moeten de vluchtelingenstroom in ons land verminderen en tegelijkertijd voor veiligheid zorgen”, aldus Mitarakis.

Bron:
www.wochenblick.at

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "migratie", "Vluchtelingen", Allochtonen, asielwaanzin, Barbarisme, gezond realisme, Griekenland, Illegalen, Immigratie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

11 reacties op Griekse minister van Migratie en Asiel: gesloten kampen met dubbele hekken

 1. koddebeier zegt:

  Zouden de Griekse politici eindelijk ontwaken ????

  Like

 2. het veiligste is niemand toelaten ; ook beter voor natuurbehoud en milieu.
  Asielzoekers kunnen gewoon in Marokko en Saudi Arabie asiel vragen

  Like

 3. Julia zegt:

  Helemaal mee eens dat moet voor alle andere Europese landen van toepassing worden. Zodat zeer strenge controle te handhaven is en uitsluitend vluchtelingen uit oorlogsgebieden asiel kunnen aanvragen en de rest met zeer hoge snelheid en geen aanvechten via advocaten niet meer mogelijk met onverrichte zaken retour. Dat zal de massale bestormingen uit allerlei landen flink ontmoedigen.

  Like

 4. Yvonne zegt:

  Hekken om heel Europa heen zonder de mogelijkheid om er over te klimmen, eerst allemaal illegaal onze landen binnen dringen de boel af laten branden, dan janken dat ze geen dak boven hun hoofd hebben ,meer kans op een woning die ze erna helemaal uit wonen, geweldig zoveel leuke aardige mensen erbij

  Like

 5. Hovawart zegt:

  De Grieken moeten de lucifers en Gas en Benzineaanstekers verbieden, één EU-breed verbod,……
  Lieve mensen dit houd nooit op,……wat een incompetentie……wat een farce.
  Pak het probleem bij de oorzaak aan, stel een duidelijk voorbeeld in plaats van te blijven faciliteren, uitnodigen en knuffelen.

  Like

 6. Claudia Millenaar zegt:

  De grenzen moeten gewoon gesloten worden, anders blijft dit tot in de eeuwigheid aanhouden. Iedere illegale grensoverschrijding moet worden tegenhouden en als het toch lukt, resulteren in een onmiddellijk terugsturen van betreffende. Zeker hen die geen enkel recht krijgen om ooit in Europa te mogen verblijven. Dat alleen, zou al heel veel schelen.

  Verder kan ik alleen maar hopen dat men snel bij zinnen gaat komen, zeker onze EU despoten, anders zijn ze over een jaartje 20 uitgeregeerd in en met de EU. Dan zijn onze landen verworden tot dezelfde shitholes van waaruit hele volksstammen alleen door hen welkom geheten worden.

  Like

 7. karton zegt:

  “Gesloten kampen met dubbele hekken”, maar dan wél bewaakt door gewapende militairen.

  Like

 8. Niek zegt:

  Geert word in de media helemaal afgebrand, dat hij gelijk heeft en compleet uit zijn stekker gaat wordt niet begrepen, maar ze wonen niet zelf in een no go area of achterbuurt, tot de integratie ze ineens is overkomen, dan pas gaan zij zich afvragen waar zij mee bezig waren.
  voorbeelden genoeg uit Zweden en Stockholm, ziende blind en horen doof?
  Hoe lang moet dit nog doorgaan voor ze wakker worden?

  Like

 9. Freddy zegt:

  Wie zonder papieren binnenkomt, asiel weigeren. Landen die weigeren hun migranten terug te nemen, afsnijden van subsidies vanuit Europa

  Like

 10. Knalkopje1 zegt:

  Te verwachten reactie van extreem links: Concentratiekampen, nieuwe holocaust dreigt! Schande! Haal alle zieligerds die nu zo bedreigd worden meteen naar Europa met een luchtbrug en gecharterde cruiseschepen! Refugees Welcome!

  Like

 11. Bas zegt:

  Reactie elders gelezen
  Asielzoeker zegt zelf dat iederéén liegt bij het asielverhaal…

  Ik wil je iets vertellen. Ik houd ook van dit land. Al ben ik van buitenlandse afkomst. Dat kan niemand mij ontnemen.
  Ik ben ook keihard tegen het misbruik van duizenden mensen die naar hier komen om zogenaamd asiel te vragen terwijl ze van alles bij elkaar liegen en bedriegen

  Ik ben min of meer een van deze mensen. Dus ik weet veel meer. Ik ken niemand die eerlijk was in zijn asielverhaal, ze komen allemaal voor economische redenen. Niet meer en niet minder. Ja vooral de mensen die zogenaamd uit oorlogsgebied komen

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s