Onlusten in Louisville: BLM-activisten roepen op om de stad in brand te steken – twee politieagenten neergeschoten


(Door: Sonja Ozimek – Vertaling: E.J. Bron)

Tijdens “Black Lives Matter”-protesten in Louisville werden twee politieagenten door activisten neergeschoten. Bovendien werd in de Amerikaanse stad de noodtoestand uitgeroepen.

 

De politieagenten zouden niet in levensgevaar verkeren, deelde de plaatselijke politie woensdagavond mee. Er zou één verdachte zijn gearresteerd.

In Louisville vond woensdag een demonstratie plaats waarbij het tot confrontaties met de politie kwam. Er werden meerdere personen gearresteerd, zoals televisiebeelden lieten zien.

Het protest volgde op de beslissing van justitie van Kentucky, die had afgezien van een aanklacht tegen politieagenten wegens dodelijke schoten op de Afro-Amerikaanse Breonna Taylor. Wegens gevreesde uitbraken van geweld kondigde burgemeester Greg Fischer de noodtoestand en een nachtelijk uitgaansverbod vanaf 21.00 uur af.

Politieagenten handelden uit zelfverdediging

Taylor raakte op 13 maart in Louisville dodelijk gewond bij een incident. De procureur-generaal van Kentucky, Daniel Cameron, diende nu weliswaar een aanklacht tegen een van de betreffende agenten in – echter niet vanwege de afgevuurde schoten op de 26-jarige.

De aanklacht tegen politieagent Brett Hankison heeft veelmeer te maken met zijn schoten in een woning naast die van Taylor – de aanklacht luidt nalatige bedreiging van het leven van anderen. In deze woning bevonden zich op het tijdstip van de nachtelijke politieactie drie mensen. Ze bleven ongedeerd.

Twee andere politieagenten die betrokken waren bij het incident, worden daarentegen niet aangeklaagd door het Openbaar Ministerie. Cameron zei dat de beide in zelfverdediging en zodoende rechtmatig gehandeld zouden hebben, nadat Taylor´s vriend op hen had geschoten. Daarom zouden ze juridisch niet vervolgd kunnen worden.

De drie agenten in burger hadden Taylor´s woning tijdens een drugsrazzia bestormd. Daarvoor hadden de agenten op de deur geklopt, maar niemand deed open. Dat verklaarde ook de vriend van Taylor. Hij en de 26-jarige lagen op dat moment in bed. De vriend dacht naar eigen zeggen – ondanks het geklop op de deur – aan een ”overval” en vuurde met zijn wapen een schot af, waardoor een van de agenten gewond raakte. Daarop vuurden de drie agenten met hun dienstwapens.

Volgens procureur-generaal Cameron werd de naast haar vriend staande Taylor door zes kogels getroffen, waarvan er eentje dodelijk was. Haar vriend bleef ongedeerd.

Taylor´s familie was het vorige week met de stad eens geworden over een schadevergoeding van $ 12 miljoen.

Amerikaanse president Trump biedt hulp aan

De Democratische Amerikaanse presidentschapkandidaat Joe Biden gaf na het incident een verklaring in de sociale media af: “Zelfs te midden van de diepe rouw en woede, die de beslissing van vandaag oproept, is geweld nooit een antwoord en kan nooit het antwoord zijn. Diegenen, die zich daarmee inlaten, moeten ter verantwoording geroepen worden. Jill en ik bidden vanavond voor de in Louisville neergeschoten agenten. Wij wensen hen allebei een spoedig en volledig herstel.”

Ook de Amerikaanse president Donald Trump meldde zich over het incident op Twitter. Ook hij zou voor de beide politieagenten bidden, schreef Trump. Bovendien zou de federale regering bereid zijn om hulp te bieden aan Andy Beshear, de Democratische gouverneur van Kentucky, als deze om ondersteuning zou vragen.

Beshear zei tijdens een persconferentie woensdag: hij zou voor de beide gewonde agenten en hun families goede gedachten uitzenden. Bovendien riep hij de activisten op, die ook na het afgekondigde uitgaansverbod op straat bleven: “Ga vanavond alsjeblieft naar huis”.

Hij zei eveneens: “Laten we er voor zorgen dat we vanavond niet nog meer geweld hoeven meemaken. Laten we manieren vinden om ons uit te drukken. Laten we onze standpunten vertegenwoordigen, maar ook naar die van de anderen luisteren. Hopelijk lukt het ons niet alleen te luisteren, maar ook te horen.”

Demonstranten willen de stad “in brand steken”

De demonstranten en agitators van “Black Lives Matter” marcheerden dinsdagavond al door Louisville. En wel nadat burgemeester Fischer de noodtoestand had uitgeroepen en twee uitvoeringsverordeningen ondertekend had “die het hem toestaan om gebruik te maken van al zijn bevoegdheden betreffende de noodtoestand”.

Woensdag lieten video-opnames van de protesten zien hoe demonstranten opriepen tot geweld. Enkelen riepen ertoe op “de stad in brand te steken”. Daarop kwam de Nationale Garde in actie, zoals journalisten in de stad berichtten. Er werden enkele activisten gearresteerd.

Bron:
www.epochtimes.de
Door: Sonja Ozimek

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Black Lives Matter", Barbarisme, Criminaliteit, Hypocrisie, Justitie, Links fascisme, Marxisme, politie, Rotzakken, verloedering, VS. Bookmark de permalink .

8 reacties op Onlusten in Louisville: BLM-activisten roepen op om de stad in brand te steken – twee politieagenten neergeschoten

 1. karton zegt:

  In grote chaos , tussen het vuilnis , voelen veel negers zich kennelijk heel goed thuis. Zélf nooit iets gepresteerd hebbend , steelt of vernielt dat zwarte gajes wélde eigendommen van anderen ; en dan voert dat zwarte spul nog ff snel een vruchtbaarheidsdansje uit. Wát een goor zootje.

  Geliked door 2 people

 2. Julia zegt:

  Dit is dus het resultaat van het niet aanpakken en gehoor geven aan een ordinaire terroristische organisatie. Ze kunnen niet buiten vandalisme, terreur en plunderingen. Ongelooflijk dat tegen deze terreurorganisaties niet het leger wordt ingezet om dat tuig te verzamelen en voorlopig achter hele hoge hekken op minimale levensbehoeften op te sluiten totdat ze zijn berecht. Het begint wereldwijd uit de hand te lopen met dit zwarte tuig. Dit is totaal een oorlogsverklaring welk land pikt dit nog langer en subsidieert dit zelfs nog. Als dit zo door gaat loopt het uit tot een massale rassenoorlogen en zijn we flink terug naar af.

  Like

 3. Bas zegt:


  Nos: Misleiding over politiegeweld in de VS

  Like

 4. Bas zegt:

  BREAKING: Burisma-onderzoek wordt binnen 24 uur vrijgegeven – VINDT BIDEN FAMILIE SCHULDIGHEID VAN WAARSCHIJNLIJKE STRAFRECHTELIJKE ACTIES (VIDEO)

  Like

 5. Bas zegt:

  https://summit.news/2020/09/25/15-point-swing-most-americans-now-hostile-to-black-lives-matter/

  De meeste Amerikanen zijn nu vijandig tegenover Black Lives Matter
  Ondersteuning voor BLM is een verloren verkiezingskwestie.

  Uit een nieuwe peiling van Associated Press blijkt dat er een enorme zwaai van 15 punten is geweest en dat de meeste Amerikanen nu vijandig staan ​​tegenover Black Lives Matter-protesten.

  “Uit de peiling van The Associated Press-NORC Center for Public Affairs Research blijkt dat 44% van de Amerikanen protesten als reactie op politiegeweld tegen zwarte Amerikanen afkeurt, terwijl 39% het ermee eens is. In juni keurde 54% het goed. Het nieuwe onderzoek werd uitgevoerd van 11 tot 14 september, vóór de aankondiging van woensdag dat een eenzame politieagent in Louisville in de Taylor-zaak zou worden aangeklaagd, maar niet voor haar daadwerkelijke dood. ”

  De cijfers zijn ook interessant als ze raciaal worden uitgesplitst.

  Slechts 35% van de blanke Amerikanen keurt de protesten goed, tegen 53% in juni. Alleen Latino’s, 31% keurt het goed, vergeleken met 44% in juni.

  De steun voor BLM onder Afro-Amerikanen is ook gedaald van 81% naar 63%.

  Like

 6. Bas zegt:

  GB

  Uiterst links verheugt zich over de tragische dood een politieagent vanmorgen.

  De krabemoji’s zijn hun gemene manier om zijn dood te vieren.

  Deze anti-Britse extremisten zetten de linkse traditie voort van het hebben van niets dan minachting en haat voor onze dappere officieren

  Like

 7. Bas zegt:

  Dierenbeul!

  De man die door burgemeester Lightfoot was aangesteld om de ‘Census Cowboy’ van Chicago te zijn, reed zijn paard totdat het bloedde om de aandacht te vestigen op een zaak van sociale rechtvaardigheid. Het had geen goede ijzers voor bestrating en liep grote schade op, kilometers lang galopperend. Het zal worden omgelegd.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s