“We zijn allemaal soldaten van de profeet Mohammed”: moslims protesteren tegen Frankrijk´s staatschef Macron

(Vertaling: E.J. Bron)

Duizenden mensen hebben vrijdag in verschillende steden tegen de Franse president Emmanuel Macron wegens diens islamuitspraken geprotesteerd. Duizenden moslims zijn vrijdag in meerdere landen voor nieuwe protesten tegen de Franse president Emmanuel Macron de straat opgegaan. De deelnemers aan de manifestaties in Bangladesh, Pakistan en Libanon gaven uiting aan hun ergernis over Macron´s verdediging van Mohammed-karikaturen.

In Bangladesh vonden na het vrijdagsgebed in heel het land protesten plaats. Enkele demonstranten staken daarbij portreten van de Franse staatschef in brand. Volgens informatie van de politie namen alleen al in de hoofdstad Dhaka 12.000 mensen aan de protesten deel; onafhankelijke waarnemers evenals de organisatoren spreken van 40.000 deelnemers.

De mensen in het islamitisch beïnvloede land gingen deze week al voor de tweede keer tegen Frankrijk en zijn president de straat op. “We zijn allemaal soldaten van de profeet Mohammed”, schreeuwden de demonstranten in Dhaka vrijdag. Ze eisten bovendien een boycot van Franse producten evenals straffen voor Macron.

Onlusten tijdens protesten

In de Libanese hoofdstad Beiroet vonden ongeregeldheden plaats tussen demonstranten en de politie. De ongeveer 200 deelnemers aan de manifestatie werden teruggedrongen toen ze dichterbij de residentie van de Franse ambassadeur kwamen, zoals een fotograaf van AFP berichtte. Enkele demonstranten vielen de agenten met stenen en flessen aan. Daarop zette de politie traangas in.

In de Pakistaanse hoofdstad Islamabad gingen ongeveer 2000 mensen de straat op en marcheerden eveneens in de richting van de Franse ambassade. Versperringen hielden de mensen er vanaf hun doel te bereiken. Enkele deelnemers bekogelden de politie met stenen. Deze zette traangas tegen de demonstranten in. De mensenmenigte riep “Verjaag die Franse hond” en “Onthoofd de godslasteraar”.

In de metropool Karachi trokken 10.000 mensen na het vrijdagsgebed door de stad n.a.v. de geboortedag van de profeet Mohammed. Ook dit protest werd vormgegeven door woede over de Franse president.

Minister-president Imran Khan had daarvoor de regeringen van de islamitische landen tot een gezamenlijke strijd tegen “islamvijandigheid” opgeroepen en geklaagd over een “schending van de heilige koran” in Europese landen. Kleinere protesten vonden ook in het naburige Afghanistan plaats.

Erdoğan roept op tot boycot

Veroorzaker van de spanningen waren Macron´s uitspraken ter verdediging van de vrijheid van meningsuiting na de vermeende “islamistische” aanslag op een leraar bij Parijs, die in zijn les Mohammed-karikaturen had laten zien. De president benadrukte dat Frankrijk “karikaturen en tekeningen niet zou opgeven”.

Sinds Macron de karikaturen na de moord op de leraar Samuel Paty verdedigd heeft, komt het in vele islamitische landen tot protesten. De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan riep op tot de boycot van Franse producten en adviseerde de Franse president zijn “geestestoestand te laten onderzoeken”.

Ook in Frankrijk bleef de situatie gespannen, nadat een moslim uit Tunesië donderdag drie mensen in een kerk in Nice had vermoord. De Franse staatschef noemde de daad een “islamistische terreuraanval”.

Bron:
epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Blasfemie", "hatespeech", "Islamofobie", "Religie van de vrede", achterlijkheid, Afghanistan, Bangladesh, Barbarisme, belangenverstrengeling, Censuur, christenhaat, demoniseren, Europa, Frankrijk, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, Islam, islamitische ideologie, Islamkritiek, islamofascisme, koran, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Libanon, meningsdictatuur, Mohammed, Moslims, nieuw fascisme, Rotzakken, Terrorisme, tolerantie/intolerantie, Volksvijandigheid, Vrijheid van meningsuiting, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

24 reacties op “We zijn allemaal soldaten van de profeet Mohammed”: moslims protesteren tegen Frankrijk´s staatschef Macron

 1. antiislamnu zegt:

  Je zou toch wel wat meer bijval mogen verwachten bijvoorbeeld van de Eu of de Verenigde naties of het hof van mensen rechten.
  O nee die zijn natuurlijk veel te begaan met de moslims die horen we natuurlijk niet.

  Geliked door 2 people

 2. scherpschutter1943 zegt:

  Dit is het begin van de islamitische aanval op de vrijheid van europa. Wordt vervolgd.

  Geliked door 3 people

 3. Marc zegt:

  10.000 demonstranten in Dhaka, 10.000 in Karachi, 200 in Beiroet. En dat op een aantal van 1,6 miljard islamofascisten! Is dat alles?

  Like

 4. oprechtegeus zegt:

  De grote vraag is nu, gaat Macron door de knieën of niet? Zo ja, dan zijn de islamisten weer een stuk opgeschoten in de verovering van Europa en blijkt ook Macron voor de islam niets dan een papieren tijger te zijn. Zij worden dan hierdoor juist aangemoedigd.

  Like

 5. vangie1206j zegt:

  Ik ben ook begaan met moslims.
  Al dat gajes oppakken door het leger en het land uit donderen.
  Geen enkel protest of rel meer accepteren door dat verrottings proces wat islam heet en is.
  Wat zal zo.n land herleven.

  Geliked door 4 people

 6. Frits zegt:

  Ik heb niets op met Macron, maar als hij nog een reden nodig heeft om de Islam eruit te sodemieteren, dan is het nu. Zou de rest v Europa ook moeten doen

  Geliked door 1 persoon

  • Jules Vismale zegt:

   Emmanuel Macron is een ware ramp voor Frankrijk omdat hij er in het begin niets op tegen had dat daar moslims binnenkwamen! Sinds hij daar aan de macht is veranderd dat land in een ware tijdbom en de haat tegen die akelige moslimextremisten zal er zelfs gigantisch gaan toenemen!
   Ik hoop dat er dadelijk iemand aan de macht komt die dat islamtuig nergens hun zin in geeft en als er Franse producten worden geboycot dan gaan die landen toch een keer failliet! Dat die moslimextremisten daar allemaal maar de kwaadaardige vorm van het coronavirus gaan oplopen!

   Like

 7. Willem zegt:

  De religie van de vrede laat wel weer zijn ware gezicht zien. Het is diep triest, maar te gevaarlijk. Er moet iets aan gedaan worden, draconische maatregelen asap.

  Geliked door 1 persoon

 8. Jan zegt:

  Alsof er ook maar 1 Bengali is die weet waar Frankrijk ligt, laat staan wie Macron is.

  Zij zijn opgezweepte idioten zoals de PVdA en de andere bolsjewistische sektes in de Kamer die zo stupide waren direct landelijk te demonstreren voor BLM toen de van fentanyl stijf staande Floyd werd gearresteerd en stierf (door de dodelijke hoeveelheid fentanyl), ‘want BLM is tegen immers racisme’ (nee, het is een zwarte, racistische terreurorganisatie die haar haat openlijk tegen Joden en blanken etaleert)

  Geliked door 1 persoon

 9. koddebeier zegt:

  Er is maar één oplossing deporteren, alle moslims retour maar het land van herkomst !!!

  Like

 10. Bas zegt:

  Rome

  Ongelofelijk in Rome: de dag na het bloedbad in Nice komen moslims samen om te protesteren tegen Frankrijk: “Tegen de vervolging van de islamitische gemeenschap in Frankrijk en tegen de publicaties van de satirische cartoons van Mohammed.” Absurd!

  Geliked door 1 persoon

 11. Bas zegt:

  Voer een oorlog met een atoombom en verklaar de Jihad tegen Frankrijk, zegt de Pakistaanse spirituele leider en politicus Allama Khadim Hussain Rizvi

  Like

 12. Bas zegt:

  Terroristische aanslag in Parijs, Frankrijk. De Noord-Afrikaanse man viel de politie aan met messen

  Like

 13. Bas zegt:

  Turken terroriseren mensen en komen vanavond in Frankrijk weer in botsing met de politie

  Like

 14. Bas zegt:

  Honderden Turken gaan de straten op in Dijon, Frankrijk, op zoek naar Armeniërs.

  Like

 15. Bas zegt:

  Like

 16. Saeftinghe zegt:

  In Moskou was het protest voor de Franse ambasade snel afgelopen!
  Daar kunnen we in West Europa nog veel bvan leren.

  Geliked door 1 persoon

 17. Harry zegt:

  “We zijn allemaal soldaten van de profeet mohammed ” ,
  Mooi , want het is oorlog met de islam en op soldaten mag je in de oorlog straffeloos schieten !
  Rare gewoonte trouwens , maar daar kunnen we hier ons voordeel mooi mee doen .

  Like

 18. Jan zegt:

  Trudeau haat christenen en dus verkoopt hij dronetechnologie aan Turkije zodat die kan doormoorden in Armenië

  Canada: Trudeau government grants exemption to sell drone technology to Turkey
  https://www.jihadwatch.org/2020/10/canada-trudeau-government-grants-exemption-to-sell-drone-technology-to-turke

  Like

 19. ronjaspers zegt:

  Die macron is onderdeel van de N.W.O. het lijkt er verdacht veel op dat hij een oorlog probeert te forceren tussen de fransen en moslims.Per slot van rekening moet 90 % van de wereldbevolking uitgemoord worden voor de N.W.O.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s