Samuel Paty en het gelijk van Wilders

(Door: David Pinto)

Vrijdag 16 oktober 2020 is de Franse leraar Samuel Paty onthoofd door een moslim, onder het uitroepen van Allahu akbar. Het gebeurde in de voorstad Conflans-Sainte-Honorine ten noordwesten van Parijs. De leraar liet tijdens een les over persvrijheid onder andere karikaturen van de profeet Mohammed zien.

Lange tijd werd van de hand gewezen dat jihadistisch geweld ‒ 267 doden sinds 2012 bij ruim twintig aanslagen in Frankrijk ‒ te maken heeft met het wezen van de islamitische leer. De aanslagen werden vaak gezien als acties van individuen, en om stigmatisering van moslims te voorkomen werd in algemene termen gesproken. Ditmaal merkte president Emmanuel Macron de aanval dezelfde avond nog aan als terrorisme. Jihadistisch terrorisme. Vergoelijkers en andere dwaallichten van de but brigade, zoals Salman Rushdie die treffend heeft genoemd, kwamen nu in de media nauwelijks aan het woord. Het is een islamitisch geïnspireerde terreurdaad, punt uit. Frankrijk is vastberaden en treedt ferm op. Opruiende video? Moskee dicht. De Grande Mosquée de Pantin is al gesloten.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

16 reacties op Samuel Paty en het gelijk van Wilders

 1. Gienekehado St. zegt:

  Het kan natuurlijk dat Beatrice de familie van Van Gogh en Fortuyn een innige deelneming heeft gestuurd. Misschien wilden de families ook wel geen HOTEMETOTEN over de vloer. Kan ik mij van alles bij voor stellen. Bea heeft ook nooit ingegrepen bij de OMVOLKING van “haar” koninkrijk!! Job Cohen is mededader van de sloop van Het Landje van Onze Voorouders! (OMVOLKING is bij volk als Madeleine van Toorenburg en Attje Kuiken een heel FOUT woord. Hitler schijnt dit woord ook gebruikt te hebben)

  Geliked door 1 persoon

 2. Gienekehado St. zegt:

  Geert Wilders krijgt RESPECT, Mark Rutte de Strontemmer!!

  Like

 3. Bas zegt:

  https://amp.welt.de/debatte/kommentare/article219080800/Islamistischer-Terror-Die-Verharmlosung-ist-normal-geworden.html?__twitter_impression=true

  Het bagatelliseren van islamistische terreur is normaal geworden

  Het Westen moet oppassen dat het niet te onverschillig reageert op de islamitische aanvallen. Omdat de moordenaars niet alleen in Idlib worden gevierd, maar ook in Londen, Parijs of Berlijn.

  Veel radicale moslims in dit land worden beïnvloed vanuit het buitenland. De Turkse vice-minister van Cultuur beledigde de redacteuren van een Franse satirische krant als “klootzakken” en “hondenzonen” op Twitter. Groot applaus. De voormalige premier van Maleisië zei tegen zijn meer dan een miljoen op Twitter: “Moslims hebben het recht om boos te zijn en miljoenen Fransen te vermoorden vanwege de bloedbaden uit het verleden.”

  Noch het ene noch het andere verzoek om te spreken werd verboden door Twitter, het bedrijf dat de Amerikaanse president verbiedt om te spreken als een kleuterleidster om te vloeken tegen een zesjarige. Ondertussen blijven veel media schrijven over “incidenten” wanneer er “moorden” moeten worden geschreven. De bezorgdheid die de redactie baart dat rechtsextremisten en xenofoben hun waanzin bevestigd zien, is begrijpelijk. Er kan echter alleen “tegenactie” worden genomen als de situatie eerlijk wordt beschreven.

  Like

 4. Bas zegt:

  Geestelijk verminkt kind….

  Ik vraag premier Imran Khan om een ​​atoombom op Frankrijk te laten vallen voor het publiceren van godslasterlijke cartoons, waarin de profeet Mohammed wordt beledigd, dit is de ernstigste misdaad aller tijden.

  Like

 5. Bas zegt:

  https://pbs.twimg.com/media/ElucCKAX0AIV2wa?format=jpg&name=large

  Het speeltje van #mitchellesajas en #jerryafriyie @theNUC1, retweet een tweet waarin ze de #stopmacron steunen en pro radicale islam zijn

  Het gaat ze niet om #zwartepiet maar om het stukmaken van onze Westerse waarden

  Geliked door 1 persoon

 6. Bas zegt:

  Geliked door 1 persoon

 7. Harrie Vaes zegt:

  Geen woorden….maar …D A D E N.
  Daden??? We zijn toch zeker niet gek…..en ons dan ook laten onthoofden zeker.
  Dit geldt niet voor de PVV en Fvd. Die hebben het lef om op te treden….maar ze krijgen helaas de kans niet.
  De overige partijen……. kakelen als een kip zonder kop en kruipen van angst onder een steen.

  Geliked door 1 persoon

 8. Bas zegt:

  @geertwilderspvv
  Ze willen mijn karkas over straat slepen, mijn hoofd eraf hakken, mijn hersenen laten exploderen, me door mijn hoofd schieten met een kalasjnikov en me doodslaan.

  Fijn weekend allemaal!

  https://pbs.twimg.com/media/ElqUEBkXIAA4dO3?format=jpg&name=large

  Reactie:
  Allemaal doodsbedreigingen @Het_OM waarom gebeurt hier niks mee?
  Ik vind dit toch behoorlijk erg hoor, en dat in ons Nederland.
  Daarbij schaam ik mij ook dat ik in een land moet wonen waar dit gewoon het nieuwe normaal is omdat het niet serieus genomen wordt. ( Zie Frankrijk )

  Ons land zit vol met dit soort achterwaarts uitschot. ‘T liefst zou ik ze er eigenhandig met hun familie en al uitschoppen!
  Typisch Nederland overigens dat deze gedegenereerden geen strobreed in de weg gelegd wordt: Ze kunnen je naar hartelust en vrijelijk blijven bedreigen

  Geliked door 2 people

  • J. C. Th. Köhler zegt:

   “Ze willen mijn karkas over straat slepen, mijn hoofd eraf hakken, mijn hersenen laten exploderen, me door mijn hoofd schieten met een kalasjnikov en me doodslaan.”

   Nou ja, doodsbedreigingen. Het gaat er natuurlijk wèl om in welke volgorde dit wordt gedaan.

   j.c.th.kohler@ziggo.nl

   Like

 9. Bas zegt:

  Like

 10. J.C. Jans zegt:

  VLAARDINGEN – Dit schooljaar is de St.-Jozefmavo begonnen met een nieuw vak: LEF (Levensbeschouwing, ethiek en filosofie). Bij dit vak komen onderwerpen aan de orde die voor leerlingen belangrijk zijn, maar nog niet bij andere vakken besproken worden. Te denken valt onder andere aan lessen over wereldreligies, levensvragen, de dood en geluk. Ook laten we leerlingen in contact komen met de wereld om hen heen door gastdocenten uit te nodigen en excursies te maken naar bijvoorbeeld een moskee, kerk en synagoge.

  https://www.vlaardingen24.nl/nl/nieuws/onderwijs/st-jozefmavo-start-met-lef-wie-doet-mee/29854

  Like

 11. BigLJohn zegt:

  Wilders had gelijk, maar; je gelijk hebben of je gelijk krijgen zijn twee verschillende zaken. En dat maken we allemaal mee in Nederland. In het dagelijks leven, bij de justitie, en bij de politiek. De leugen regeert en de waarheid word afgedaan als een leugen. Typisch iets van de Duivel; leugens en halve waarheden verkondigen en rechtvaardigen wegzetten als misdadigers. Maar de kruik gaat net zo lang te water tot ie barst. Alleen dat barsten van die kruik kon nog wel eens erg lang gaan duren !

  Like

 12. Bas zegt:

  Ondertussen

  Like

 13. saddy zegt:

  Het gaat meer om het ONGELIJK van de nieuwe wereld orde en alles wat er mee samenhangt.

  Er is nog nooit! een onderzoek gepubliceerd dat een positief effect van islamisering of van multi-culti liet zien. Zelfs New York Times moest passen, maar was nog wel zo eerlijk om het vernietigende onderzoek te plaatsen.

  Like

 14. Jan zegt:

  Leugen Franse scholiere (13) leidde tot onthoofding leraar Samuel Paty

  Een Franse scholiere heeft toegegeven te hebben gelogen over Samuel Paty en de les die uiteindelijk leidde tot zijn dood. De docent maatschappijleer werd vorig jaar onthoofd omdat hij zijn leerlingen spotprenten van de islamitische profeet Mohammed had laten zien.

  ….
  https://www.ad.nl/buitenland/leugen-franse-scholiere-13-leidde-tot-onthoofding-leraar-samuel-paty~a279b73d/?referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s