Voor het eerst bezoekt een Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Israëlische “nederzettingen” op de “Westelijke Jordaanoever”

(Vertaling: E.J. Bron)

(Vertaling: E.J. Bron)

Als eerste minister van Buitenlandse Zaken van Amerika in de geschiedenis zal Mike Pompeo (foto) volgens berichten in de media tijdens een officieel verblijf in het Midden-Oosten ook een Israëlische “nederzetting” op de “bezette Westelijke Jordaanoever” bezoeken. Zoals de krant “Haaretz” en de nieuwssite “Axios” donderdag berichtten, is Pompeo van plan om volgende week een bezoek te brengen aan de Israëlische wijngaard Psagot op de “Westelijke Jordaanoever”.

Volgens de berichten wil Pompeo ook de Golanhoogten bezoeken, waarvan de annexatie door Israël in een internationaal bekritiseerde stap werd erkend door de Amerikaanse president Donald Trump.

Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken deelde mee dat Pompeo volgende week naar Israël zou reizen om daar minister-president Benjamin Netanyahu te ontmoeten. Het ministerie bevestigde de bezoeken aan de “Westelijke Jordaanoever” en de Golanhoogten niet.

Israël “bezet” de “Westelijke Jordaanoever” sinds 1967

Precies een jaar geleden verklaarde Pompeo dat Washington de Israëlische “nederzettingen” in de “bezette” Palestijnse gebieden niet meer als illegaal zou beschouwen. Israël “bezet” de “Westelijke Jordaanoever” sinds 1967. In het gebied wonen ongeveer 2,8 miljoen Palestijnen evenals 450.000 Israëli´s in “nederzettingen”. De bouw van deze “nederzettingen” wordt door de internationale gemeenschap verschillend beoordeeld. Een deel van de internationale gemeenschap beschouwt deze als in strijd met het volkerenrecht.

Bron:
epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

3 reacties op Voor het eerst bezoekt een Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Israëlische “nederzettingen” op de “Westelijke Jordaanoever”

 1. Gienekehado St. zegt:

  Veel rechtse Israeliers, zeker ook op de “West-Bank”, vrezen de nieuwe president! Biden is voorstander van een 2-Statenoplossing en is kritisch tav. de zgn. nederzettingen. Het Heksenkwartet zal eisen dat de VS-ambassade weer teruggaat naar Tel Aviv! Het lijkt er op dat Israel versnelt aan het bouwen slaat op de zgn. West-Bank, nu Trump er nog is.

  Like

 2. Gienekehado St. zegt:

  Behalve op de “West-Bank”, wonen er ook 100.000en Joden in Oost-Jeruzalem. Ik meen dat ong. 10% van de Israëlische bevolking in de zgn. ‘Betwistte Gebieden’ woont. (ong. 6 à 700.000)

  Like

 3. Svalbard zegt:

  Israël moet zich helemaal niets aantrekken van al dat geneuzel over “bezette gebieden”!
  Ze hebben in 1967 hun door Jordanië in 1948 bezette gebieden gewoon heroverd. Al het land dat nu in Israëlische handen is behoort toe aan Israël volgens het Internationale Recht.
  Maar er is een ander recht dat nog veel meer zwaarwegend is, en dat is het recht dat Israël van God heeft ontvangen. Dus geen Palestijnse staat!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s