Restrictieve bekendmaking aan de Fransen: uitgaansverbod met Oud & Nieuw – en de “derde lockdown” in het vizier

(Vertaling: E.J. Bron)

Daar zullen de graag feest vierende Fransen vast en zeker blij mee zijn – en de regering kondigt tussen neus en lippen door ook al de volgende “lockdown” aan. Nu heeft ze in ieder geval beschikt dat Oud & Nieuw dit jaar uitvalt: de regering legde zonder dralen een uitgaansverbod voor Oud & Nieuw van 20.00 uur tot 07.00 uur op. Als reden noemt minister-president Castex zoals gebruikelijk het hogere aantal nieuwe coronabesmettingen.

Letterlijk: “We zijn nog niet aan het einde van de tweede lockdown aangekomen.” Al geplande coronaversoepelingen worden eerst uitgesteld: bioscopen, theaters en musea zullen op z´n vroegst in januari open gaan, restaurants, bars en cafés evenals sport- en cultuurinstellingen zijn sowieso al wekenlang gesloten.

De regeringschef had voor zijn landgenoten ook meteen een kleine intimidatiebonbon in zijn bagage: er zou alles aan gedaan moeten worden “om een derde lockdown in de komende maanden te verhinderen”, zei hij.

Bron:
zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

11 reacties op Restrictieve bekendmaking aan de Fransen: uitgaansverbod met Oud & Nieuw – en de “derde lockdown” in het vizier

 1. guusvelraeds zegt:

  Wie nu nog niet in de gaten heeft dat er heel wat anders aan de hand is dan een pandemie die is het zelf schuld. Denk vooral ook aan de de gigantische fraude tijdens de presidentsverkiezingen in de VS. Een aanvraag voor een proces wordt zo van tafel geveegd. Ze kijken niet eens naar de bewijzen. Die weten ze ook zowel. Trump moet gewoon weg. Wat in 4 jaar niet gelukt is moet nu lukken met frauduleuze verkiezingen. De great reset staat in de start blokken. Dit gaat alleen stoppen als de bevolkingen zelf opstaan.

  Geliked door 4 people

 2. Yvonne zegt:

  Te zot voor woorden met oudjaar een uitgaans verbod van 20.00 tot de volgende ochtend 7 uur
  Reken maar dat onze Knabbel en Babbel heer Rutte en de Jonge ook strengere maatregelen gaan nemen wat Macron en Merkel doen wordt ook ons door de strot gedrukt
  Goh het volk zou het toch eens leuk kunnen hebben
  Allemaal weer kijken hoor a.s dinsdag, ik wil die 2 koppen niet op mijn TV zien

  Geliked door 2 people

  • scherpschutter1943 zegt:

   Ik voorzie dat met oud en nieuw mensen massaal de straat opgaan, uitgaansverbod of niet. Ook het vuurwerkverbod kan niet gehandhaafd worden omdat de lieden die zich normaal al niet aan de regels houden, hier ook op grote schaal schijt aan zullen hebben. Er zijn nooit zoveel agenten ter beschikking dat de vuurwerkregels daadwerkelijk kunnen worden gehandhaafd. Dat betekent dat de regering, in haar eigen bubbel, denken dat ze daarmee het volk kunnen besturen. Dat zou dan door de politie moeten gebeuren. Ik vermoed dat de agenten zich massaal ziek melden op oudejaarsavond want de taak die hun die nacht wacht is totaal onuitvoerbaar. Daarbij komt nog de moeilijkheid dat de politie in normale tijden al geen gezag meer heeft op straat laat staan in een dergelijke noodtoestand, want dat is het wel. Het zal voor de bestuurderen een schokkende ervaring zijn om te zien dat de burgers schijt hebben aan hun hebben

   Like

  • leo1 zegt:

   WE zijn weer BEZET !!

   Geliked door 2 people

 3. Julia zegt:

  De regelmatige lock downs tirannie zullen zeer zeker tot 2030 door gaan. Niets naar het oude normaal bestaat niet meer ook niet na de massale vaccinatie van het gifvaccin. Dat is nog maar een droom maar de komende jaren zullen wij keihard continu geconfronteerd worden met een ongekende dictatuur en waar democratie verleden tijd is en grondrechten totaal worden genegeerd en onze vrijheden voor de komende jaren zijn afgenomen. Ook stevenen wij allen af op een basissalaris dat een fooitje is voor minimale levensbehoeften en waar supers van multinationals nog bepalen wat wij wel kunnen inkopen en wat niet zoals o.a. vlees, alcohol en sigaretten zullen niet meer toereikend zijn voor ons smal basisinkomen. Vandaar dat de algehele MKB moet verdwijnen zodat wij alleen nog voor de benodigde levensbehoefte afhankelijk zijn van de multinationals.

  Geliked door 2 people

 4. Rensk. zegt:

  Er komt een moment dat men gaat verlangen naar hoe het gegaan is met de spaanse griep. Ja veel doden en veel verdriet,maar daarna heel veel sterkte (de sterken blijvenleven) en energie de boel weer op gang te brengen. Dit afgrijselijke geemmer (puntjes doen het niet) leidt tot heel heel veel vervelende dingen. (zacht gezegd) En zeker met die portretten die in de West-Europese regeringen zitten. Alleen een revolutie kan nog verandering brengen, maar dat zie ik niet gebeuren met deze enorme zwakke bevolking.

  Geliked door 2 people

 5. BigLJohn zegt:

  Het is nergens in de wereld nog veilig en normaal voor de mensen. Wereldwijd Corona en de daarbij behorende onderdrukkende maatregelen. Bijna iedere wereldburger speelt dit gore spelletje mee met als gevolg dat al die foute overheden steeds mee macht krijgen en…..voorgoed behouden. Ik zou niet meer weten of wij hier nog ooit van verlost gaan worden, en tegen welke prijs. In de tijd van de 2e wereldoorlog bestond er nog zo iets als de geallieerden. Maar op welke geallieerden kunnen we ons nu beroepen ? Zelfs Trumps wettige eisen werden door het Supreme Court van tafel geveegd (uitspraak was tegen de grondwet van de US) en zullen we het lange tijd met de communist Biden moeten doen.

  Like

  • ronjaspers zegt:

   BigLJohn.Vroeger hebben de geallieerden europa bevrijd,nu mogen we het zelf doen.Ik heb er wel een zwaar hoofd in of er nog mannen zijn die kunnen en willen vechten.De meeste jongens en mannen hebben zich in het keurslijf laten stoppen van de feminisering en politieke correctheid,en zijn zo van hun mannelijkheid gestript.

   Like

 6. Bas zegt:

  Ondertussen in Parijs

  Geliked door 2 people

 7. Bas zegt:

  Frankrijk

  Geliked door 1 persoon

 8. Bas zegt:

  Nu óók in Frankrijk, een winkel binnenvallen en leegroven

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s