Overpeinzing: Mogen we ontkennen dat Covid-19 bestaat?

(Door: “Henk der Niederländer)

Vooropgesteld zeg ik niet dat het niet bestaat, maar wel dat ik er grote twijfels bij heb. Ik zal daarom uitleggen wat ik hiermee bedoel.  We gaan even een jaar terug naar  China. We hebben allemaal de berichten en video’s gezien die op met name Youtube geplaatst werden. Nu is hier wel bekend dat ik vanaf het eerste begin zeer kritisch heb gestaan tegenover het gevaar van corona en zeker nadat deze filmpjes een steeds heftiger karakter begonnen te krijgen, totdat er opeens een foto geplaatst werd van iemand in China die op straat dood lag met zijn hoofd in een plas bloed (sommigen zullen zich die foto nog wel herinneren). Bij mij kwam het namelijk eerder over dat het iemand was die een schot in zijn hoofd had gekregen dan iemand die gestikt was wegens corona. 

Een foto van een vrouw die op een markt dood voorover was gevallen, waar ik zelf als commentaar onder schreef : “Als je zo ziek bent, ga je niet naar de markt.” Toen kwamen de filmpjes binnen van het Chinese leger, dat hele flatgebouwen isoleerde door de deuren dicht te lassen. Hoe gek wil je het hebben. Nu is wel bekend dat de Chinese overheid niks heeft met vrijheid voor de burgers en een dode meer of minder er daar helemaal niet toe doet, dus het werd me steeds duidelijker dat het hele verhaal niet meer klopte en hoe verder we in het coronaverhaal zijn verwikkeld hoe sterker mijn overtuiging dat er geen ene reet van klopt. 

Ondertussen is bekend dat Bill prik Gates voor deze zogenaamde pandemie verschillende meetings heeft gehad met Xi Jinping, de leider van het Chinese bolwerk. Daarbij komt dat Bill prik Gates zijn Event 201 hield op 18 oktober 2019, wat op zijn minst toch wel opmerkelijk genoemd mag worden. 

Vervolgens gaan we een 11 jaar terug in de tijd. In april 2009 verandert de WHO plotseling de definitie van een pandemie. En wat is het eerste dat er gebeurt? Je gelooft het niet, maar een nieuwe pandemie breekt uit, namelijk de Mexicaanse griep, die achteraf geen pandemie was, maar waaraan Big Pharma en Ab Oosterhaus een smak geld verdienden. Bij deze veearts genoeg reden om een fles whisky open te trekken, zoals we mochten bewonderen op een filmpje dat naar Youtube gelekt werd. 

Terug naar voorjaar 2020.  Paniek en blijdschap over heel de wereld, want corona komt nu op elk continent voor en het feest kan beginnen. Begonnen wordt met de oudjes die in verpleeghuizen zitten op te sluiten onder de slechtst denkbare omstandigheden en die dus met bosjes sterven. Er worden massa’s ventilatoren gekocht om de mensen aan de beademing te helpen, maar wat blijkt: deze ventilatoren richten meer slechts dan goed aan, doordat de longen van de patiënten de druk niet aankunnen van deze ventilatoren, terwijl goede apparatuur om mensen te beademen niet gebruikt kon en mocht worden. 

Dan komen filmpjes uit Amerika waar koel/vriestrailers bij ziekenhuizen ingezet moeten worden om de lijken op te slaan. Is dit toevallig dat dit naar buiten komt? Zeker niet, want de angst moest groter worden en wat blijkt? Het werkte. 

Ondertussen doet onze eigen pathetische leugenaar Mark Rutte een verklaring uitgaan dat we wat maatregelen voor onze kiezen gaan krijgen, en als we ons niet aan deze maatregelen houden het allemaal nog veel erger zou kunnen worden, en wordt de niet deugende PCR-test ingezet om aan te tonen dat we een niet deugend volk zijn en de maatregelen verscherpt moeten worden. 

Maar wat blijkt ondertussen. Is het verdomme de hele westerse wereld die niet deugt, want in elk westers land worden dezelfde maatregelen genomen. Toeval? Nou nee, niet echt, want ondertussen is nog steeds niet aangetoond of Covid-19 bestaat of niet en komt Klaus Schwab ons steeds indringender vertellen dat we een stapje terug moeten doen, zodat hij en zijn vrienden van het World Economic Forum hun zakken nog voller kunnen laden en samen met de Verenigde Nazi’s de wereld kunnen gaan besturen naar eigen inzicht. Ondertussen is er een herverdeling van de welvaart gaande, zodat we over een tiental jaren niet meer allemaal even rijk zijn, maar met zijn allen even arm. Ondertussen doen de miljardairs uit Californië er alles aan om ieder niet welgevallig commentaar de mond te snoeren en is dus inmiddels Café Weltschmerz het slachtoffer geworden van de censuur. 

En ondertussen is in de VS onder het mom van corona het per post stemmen erin gegooid om Trump kwijt te raken en de Democraten (lees socialisten met sterke hang naar communisme) aan de macht te helpen, waarbij Sleepy Joe even president mag spelen en dan afgevoerd wordt om Kamala Harris op de troon te hijsen. De samenwerking met de Chinese Volksrepubliek kan beginnen om de VS totaal op de knieën te dwingen en een groot deel van de industrie kan naar China verhuizen. 

Hetzelfde geldt voor Europa, waar de Chinezen al volop begonnen zijn om hele industrieën op te kopen, spoorverbindingen aan te leggen om de Europese Spoorwegen afhankelijk te maken van de Chinese industrie en dat alles met grote dank aan de verschillende corrupte liberale en progressieve regeringen.

Door:
“Henk der Niederländer”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

50 reacties op Overpeinzing: Mogen we ontkennen dat Covid-19 bestaat?

 1. klaas zegt:

  Geliked door 1 persoon

 2. Wakker geworden zegt:

  Die filmpjes, waar ik eerst ook intrapte, waren zeer verdacht. Het Chinese regime zou nooit en te nimmer hebben toegestaan dat hen onwelgevallige video’s op You Tube verschenen.

  Geliked door 1 persoon

 3. jan zegt:

  veel info weinig reactie
  als kuddedieren doen wat links van ons verwacht
  waar zijn we met ons boerenverstand mee bezig
  het mag allemaal wel wat luider tegengesproken
  worden
  laat ze het ons eens duidelijker met discussies uitleggen

  Like

  • Eigenlijk is er niet veel Tegenspraak Jan.
   De enige die tot nog toe echt iets serieus weet te vertellen is van Haga, maar die krijgt geen steun van die andere niksnutten, zodoende is er ook geen eenheid die opstaat tegen deze twee minitirannetjes en kunnen ze gewoon de dingen blijven doen die ze doen.
   Persoonlijk had Ik meer van Wilders verwacht maar die loopt eigenlijk precies in de pas en blijft maar hameren op de verkeerde zaken.

   Geliked door 5 people

   • J. C. Th. Köhler zegt:

    Wilders hamert op de goede zaken. Islam is nóg gevaarlijker dan corona.

    j.c.th.kohler@ziggo.nl

    Geliked door 3 people

   • guusvelraeds zegt:

    van Haga heeft de juiste toon en spirit. Wilder heeft goed gedaan het vaccin niet verplichtend te stellen. Ook niet indirect. Maar je weet het maar nooit. Verder komt Wilders niet overtuigend over rondom het corona circus. Mogelijk ziet hij de lockdown ook wel zitten. Dat vind ik een misser. Baudet is 180 graden gedraaid en gaat nu voor de verkiezingen helemaal op de lijn van Jensen en Willen Engel zitten. Dat zal Baudet veel stemmen opleveren onder de jongeren. Heb veel contact met jongeren en ik kan je vertellen zij zijn het kots en kots beu. Het zijn vooral de ouderen die met open mond, knikkende knieën en instemmend naar de grote leugenaar en landverrader op TV zitten te kijken.

    Geliked door 2 people

   • Tistochwat zegt:

    J. C. Th. Köhler 14 december 2020 om 23:18

    U hebt gelijk, maar Wilders laat zich te veel meesleuren met de corona-gekte.
    Dat gaat hem kiezers kosten.

    Geliked door 1 persoon

   • willie zegt:

    @Henk ” Persoonlijk had Ik meer van Wilders verwacht maar die loopt eigenlijk precies in de pas en blijft maar hameren op de verkeerde zaken.”
    Henk, lees dit eens door:
    https://www.wanttoknow.nl/politiek/geert-wilders-is-de-mol/

    Geliked door 1 persoon

 4. antiislamnu zegt:

  Op de persconferentie van Rutte werden we eerst even bang gemaakt 60 doden per dag en nog heel veel onzin.
  Inplaats van onze economie kapot te laten gaan 1000 intensieve care bedden er bij niet genoeg dan 5000 nee niet genoeg dan 10000 dat lijkt mij veel goedkoper dan alles plat te gooien.
  En de lul verhaaltjes dat dat niet gaat lukken trap ik niet in met 18 miljoen mensen lukt dat prima.

  Like

  • Tijl Uylenspiegel zegt:

   Ze kunnen bouwen wat ze willen, dat is het probleem niet, je moet ook nog gekwalificeerd personeel ervoor hebben, en die hebben we gewoon niet.
   Een verpleegkundige op de IC is een verpleegster die naast haar reguliere opleiding voor haar specialisme heeft moeten leren en dat is een hele zware studie.
   Die schud je niet zo 1 2 3 uitje mouw.

   Geliked door 1 persoon

 5. Klopt inderdaad Antiislamnu maar dat is de bedoeling niet want zou men inderdaad op die manier te werkgaan is er niks of niemand meer bang te maken en kan de onderliggende agenda niet uitgerold worden.
  Daarbij mag niet vergeten worden dat er ruim voldoende bedden beschikbaar waren in Nederland want in Ahoy Rotterdam en Mecc Maastricht waren twee noodziekenhuizen ingericht waar nog niet een patient ingelegen heeft en in de kranten maar janken dat er geen plaats genoeg was in Nederland en patienten verhuizen naar Duitsland want dat paste zo perfect in het plaatje van een pandemie.
  Geloof me die hele corona hoax begint zo ver uit de klauwen te lopen dat er binnenkort echt grote problemen gaan ontstaan in het land.
  Ik heb het nu niet over de problemen die er nu al zijn zoals de totale afbraak van het MKB maar dat mensen er zo genoeg van hebben dat ze de straat op gaan om de confrontatie aan te gaan met de overheden.
  We kennen de uitdrukking wel dat de kruik net zo lang te water gaat totdat hij breekt.

  Like

 6. Even naar clusterfuck Hugo zitten luisteren want Ik was wel even nieuwsgierig wat er uit zijn junkensmoel kwam om zijn volgende blunder te rechtvaardigen
  Gaat de lul weer over testen liggen lullen waarvan bekend is dat die hele zooi alleen maar gebruikt wordt om de mensen te beliegen en ze op die manier blijven te onderdrukken.
  Het corona nieuws Feiten en Fabels.
  Je lacht je te pletter als je een beetje kritisch kijkt want de vragen die gesteld horen te worden worden angstvallig vermeden.
  Dus over een paar jaar maar weer eens naar de gesubsidieerde troep kijken.

  Like

 7. D. G. Neree zegt:

  Ik moet bekennen, dat ik in het begin misleid werd door die video’s. Eigenlijk de eerste keer dat ik over het virus in China hoorde, kreeg ik een enorme dreun in mijn maag. Ik wist, nog voor al die berichten loskwamen dat er iets verschrikkelijks ging gebeuren. Dat gevoel heb ik in mijn hele leven nog niet gehad. Een paar dagen was ik erg bang, maar op een nacht werd ik met een schok wakker. Ik weet niet wat ik droomde, maar een innerlijke stem zei me (dwingend) dat ik niet in angst kon leven. Vanaf dat moment was alle angst verdwenen en kon ik weer helder nadenken. Die dagen komen nu over als een donkere geestestoestand.
  Ik dacht aan de dreun in mijn maag die ik had gevoeld, want zulke sterke indrukken blijken bij mij altijd voorspellend dan wel waarheidsgetrouw te zijn. Die dreun kwam achteraf gezien vanwege de implicaties die zich begonnen uit te rollen. De wereldwijde lockdowns, de 1,5 meter, de mondluiers. De enorme, negatieve impact die deze opgeklopte paniek teweeg zou brengen. En langzaam wordt het steeds duidelijker wat die dreun in mijn maag betekende. Het betekende het einde van de vrije, democratische rechtstaat en het einde van het leven zoals we het tot nu toe geleid hebben. Het einde van de menselijke samenleving en het in rap tempo afglijden naar een totalitaire staat. Hi tech 1984 on steroids.

  Ik had even de hoop dat andere mensen ook “wakker zouden schrikken”, maar tot mijn verbijstering was dat een minderheid. Zelfs mensen die altijd al verkondigden dat de regering niet voor het volk werkt en de media als hun lakeien ons grandioos voorliegen trapten in de val en roeptoeterden nu het gepresenteerde narratief na. En nu is het zelfs zo dat de mensen die nog wel het hoofd koel houden ervan worden beschuldigd de oorzaak van de nieuwe lockdown te zijn. Ik was bijzonder blij dat de heer Bron zich niet van zijn stuk had laten brengen. Een van de weinigen, want andere bloggers, die ik niet zal noemen, vielen wel erg door de man. Plotseling deden ze zelf geen onderzoek meer of probeerden een beetje te schipperen en van twee walletjes te eten. Afijn, dat moeten ze zelf weten, maar het valt me tegen. De afgelopen tijd komen er steeds meer stemmen op die protest aantekenen. Artsen en ander medisch personeel, Twitteraars, Jensen kwam als een mokerslag, Café Weltschmerz, Uitgeverij de Blauwe Tijger en andere dappere strijders voor de waarheid en het vrije woord.

  Ik vrees dat we een zeer moeilijke tijd tegemoet gaan en er is nog geen licht aan het eind van de tunnel. Ik roep mensen op om moedig te zijn en niet toe te geven. Spreek je uit tegen anderen. Spreek de waarheid. Vanmiddag hoorde ik van een vriend dat hij na 15 jaar zijn winkel moet sluiten, een zaak waar hij zijn halve leven naar toe heeft gewerkt en die nu in 1 klap vernietigd is. Daarna heb ik ruzie gekregen met mensen die de lock down uitstekend vonden. Ik ben op straat uitgescholden omdat ik geen mondluier droeg en werd ervan beschuldigd de schuld te hebben voor de nieuwe lock down door een wijf dat hysterisch naar me aan het schreeuwen was. En dat is in mijn ogen het ergste. Een volk dat zijn eigen vijand is geworden. De misdaad die hier wordt gepleegd is enorm, bijna onbevattelijk. Daarom, wees sterk! Wees dapper en blijf bij de waarheid en verdedig je vrijheid zo goed als je kunt. Je bent niet alleen. Iets anders weet ik niet te zeggen.

  Geliked door 4 people

  • Veel mensen waren in het begin misleid @ D.G. en daar is ook helemaal niks mis mee.
   Later krijg je voortschrijdend inzicht en zie je dat een en ander allemaal niet nodig was.
   Maakt op zich allemaal niet zo veel uit, alleen verbaasd het mij persoonlijk hoeveel mensen er in deze val zijn getrapt en er zijn blijven hangen.
   Trouwens wil Ik nog een kleine opmerking maken.
   Het mondkapjesgebeuren in de supermarkten.
   Hoewel Ik helemaal tegen die mondkapjes ben omdat duidelijk is dat ze niet werken doe Ik ze wel op in de supermarkt, alleen om te voorkomen dat de retailer een boete krijgt van een NSB er die zulke dingen zoeken.

   Geliked door 3 people

  • Tistochwat zegt:

   D. G. Neree 14 december 2020 om 21:59

   Uitstekende reactie!

   “En dat is in mijn ogen het ergste. Een volk dat zijn eigen vijand is geworden.

   Ik heb de waanzinnige agressie van de ‘mondluiers’ ook al ervaren. Zelf lopen ze met een weerzinwekkende bacterie- en schimmelkwekerij voor hun gok, en dan zou IK de schuld zijn van de ‘lockdown’, van de ‘besmettingen, zelfs van de hele ‘pandemie’.

   Als kleuter was ik al doodsbang dat de zuurstof zou opraken en dat er weer een wereldoorlog zou uitbreken. Dit is nu aan het uitkomen. Rekent u er maar niet meer op dat we ooit nog normaal (laat staan plezierig) ‘mogen leven’. Het is over en uit.

   En dat ‘vaccin’? O, gruwel, zelfs Trump slaat zich op de borst dat dit duivelse RNA-vaccin dankzij hem nu beschikbaar is voor iedereen. OMG, ik kan deze situatie niet veel langer aan.

   Geliked door 2 people

   • willie zegt:

    @Tistochwat : de beste raad die ik mensen ,die ze alle 5 nog op een rijtje hebben, kan geven is : Zoek jezelf een SAFE PLACE, eender waar,liefst op de buiten , zelfs de kelder van een vervallen gebouw, fabriek is goed, zodat je wanneer de nood echt aan de man moest komen zonder dralen kunt ”verdwijnen” van die duivels radars.Voorzie je wel van de nodige ”gerief”.Desnoods leer je maar wat vanop 1 of andere ”Preppers-site)
    https://thesurvivalmom.com/teotwawki/

    Like

   • Tistochwat zegt:

    willie 16 december 2020 om 16:18

    Denkt u nu echt dat ik een ‘prepper’ wil worden? Dat ik nog fut en zin heb om te vechten?
    Ik heb nog nooit zo’n grote hekel aan het ‘leven’ gehad als nu!
    Voor mijn part ga ik vandaag nog de pijp uit.
    Waarom zou je nog verder willen leven als een soort ondergrondse rat met een noodvoorraadje?

    Geliked door 1 persoon

   • willie zegt:

    Tja Tis, als je liever jezelf op geeft zonder slag of stoot is dat JOUW zaak, maar dan zou ik er niet zoveel woorden meer over vuil maken hier.Anderen laten zich angst aanjagen door hun stomme TV , geloven al de shit daarop, en jij laat je bang maken door JEZELF , denk daar eens over na meid ! Sterkte !! PS :misschien ligt het aan de leeftijd ?? Ik ben ook bijna 72 ,maar ik wil me toch niet laten kisten door die smeerlappen, dus ????

    Like

   • Tistochwat zegt:

    willie 17 december 2020 om 20:27

    “jij laat je bang maken door JEZELF”

    Oh nee, totaal niet! Ik ben bang voor de dictators om ons heen! ZIJ JAGEN ME ANGST AAN!
    En daar kan niemand iets tegen ondernemen! Mijn leeftijd heeft er niets mee te maken.
    Wacht maar, u komt er nog wel achter wanneer de ‘elite’ ook u te grazen neemt.

    Zelfs Geert Wilders staat hartstochtelijk te pleiten voor snelle vaccinatie. ONZE GEERT!
    Weet Geert dan niet dat we na die vaccinatie nog steeds niet vrij zullen zijn?

    Ik laat maar één ‘vaccinatie toe: de euthanasiespuit. Dan ben ik ook van dat ‘burgertje pesten’ af, waarmee ik al jaren te maken heb.

    Like

   • willie zegt:

    @ Tis ”Wacht maar, u komt er nog wel achter wanneer de ‘elite’ ook u te grazen neemt.”
    Dat kan altijd liefje, MAAR : ik ga dan niet alleen hoor,daar zorg ik wel voor , leuk knokpartijtje , dan kan ik stoom van JAREN eens aflaten gni gni gni.
    http://www.tekstschrijvernodig.nl/liever-staand-sterven-dan-kruipend-door-het-leven-gaan

    Like

  • Tistochwat zegt:

   (Even testen of de reactie nu wél meteen zichtbaar is.)

   D. G. Neree 14 december 2020 om 21:59

   Uitstekende reactie!

   “En dat is in mijn ogen het ergste. Een volk dat zijn eigen vijand is geworden.

   Ik heb de waanzinnige agressie van de ‘mondluiers’ ook al ervaren. Zelf lopen ze met een weerzinwekkende bacterie- en schimmelkwekerij voor hun gok, en dan zou IK de schuld zijn van de ‘lockdown’, van de ‘besmettingen, zelfs van de hele ‘pandemie’.

   Als kleuter was ik al doodsbang dat de zuurstof zou opraken en dat er weer een wereldoorlog zou uitbreken. Dit is nu aan het uitkomen. Rekent u er maar niet meer op dat we ooit nog normaal (laat staan plezierig) ‘mogen leven’. Het is over en uit.

   En dat ‘vaccin’? O, gruwel, zelfs Trump slaat zich op de borst dat dit duivelse RNA-vaccin dankzij hem nu beschikbaar is voor iedereen. OMG, ik kan deze situatie niet veel langer aan.

   Like

   • Het gaat er toch helemaal niet om of je reactie wat vroeger of later geplaatst word.
    Rekening houdend met de webmaster zijn baan en gezin zal het inderdaad voorkomen dat soms een en ander later gebeurd als wijn verwachten.
    Niks fout mee lijkt me en niet denken dat nou de scholen gesloten zijn Bert nou ineens thuis zit want er moeten onverwacht een aantal zaken afgesloten worden en voorbereidt op een heropening.

    Like

   • Tistochwat zegt:

    Henk der Niederlánder 15 december 2020 om 21:09

    “Het gaat er toch helemaal niet om of je reactie wat vroeger of later geplaatst word.”

    Nee, natuurlijk maakt dat helemaal niet uit! Ik heb dat al heel vaak meegemaakt.
    Het hoort er gewoon bij.

    Like

  • Tineke zegt:

   Mooie reactie.

   Geliked door 1 persoon

 8. D. G. Neree zegt:

  Heer Bron, mijn vrij lange reactie zit denk ik weer eens in de spambak. Ik probeer het hieronder nog een keer.

  Like

 9. Republikein zegt:

  Chinezen gaan ook dood.

  Like

 10. D. G. Neree zegt:

  @EJBron De reactie staat er nu opeens wel. Zou er een vertraging zijn?

  Like

  • E.J. Bron zegt:

   ??? Vertraging? Ja, vermoedelijk wel dan. Blijft vreemd overigens.

   Geliked door 1 persoon

   • Tistochwat zegt:

    E.J. Bron 15 december 2020 om 14:00

    Die ‘vertraging’ was er volgens mij altijd al. Ik weet niet beter of het hoort zo. Heel vaak zie ik mijn geplaatste reactie niet meteen staan, en dan verschijnt hij later alsnog.

    Geliked door 3 people

   • Blaffertje zegt:

    Dat idee heb ik de laatste tijd ook.
    Ik post bijna dagelijks en krijg dan het vrij laat weer terug te zien op de site.
    Gaat soms wel meer dan een dag overheen.

    Ik maak mij er niet druk om maar omdat D.G. Negree dit ook opvalt lijkt mij goed om dit toch even te melden,

    Zal wel aan de corona liggen .

    Geliked door 4 people

   • ronjaspers zegt:

    E.J.Bron.Ik heb regelmatig dat mijn reactie hier niet geplaatst wordt.Ik heb sinds een maand een splinternieuwe laptop en vaste verbinding,geen wifi.Ook op de websites van xandernieuws en ninefornews kan ik geen reactie plaatsen,die blijft 1 minuut staan en verdwijnt dan.

    Like

   • Monalisa zegt:

    Blaffertje tja Corona maakt wat stuk 😂😂😂😂

    Geliked door 1 persoon

   • Boike zegt:

    @ E.J. Bron15 december 2020 om 14:00

    Ook ik heb deze ervaring en niet alleen op E.J. Bron, ook elders. Ik heb het gevoel dat met name critise comments worden onderschept en vertraagd door Big Brother. Ik heb zelfs het gevoel, dat comments soms zo lang worden vertraagd, dat het artikel, waar het over gaat, niet meer in de aandacht staat. Gewoon een zekere vorm van censuur. Ik heb ook al eens meegemaakt, dat de redactie was gewijzigd (niet bij E.J.Bron).
    Wees alert !!!

    Geliked door 1 persoon

   • Blaffertje zegt:

    Misschien wordt je ook wel in de gaten gehouden door defensie Bert.
    Dat zou eigenlijk een compliment moeten zijn.
    😉

    Geliked door 1 persoon

   • E.J. Bron zegt:

    Daar twijfel ik niet aan “Blaffertje” . . . 😦

    Like

  • fleckie zegt:

   Misschien moest het eerst ‘ goed bevonden’ worden , door madam. OLLONGREN, van D66.?!…….<~<~<~<~<~<~<

   Geliked door 1 persoon

 11. Om het nou nog geiniger te maken komen ze met een lulverhaal uit Engeland dat daar een nieuwe variant van het coronavirus is opgedoken.
  Eh Vraag Ik me even af hebben ze deze nieuw variant dan geisoleerd en is er met de elektronen microscoop een foto van genomen,
  Ze weten dus al dat er een nieuwe variant is terwijl de eerste variant nog niet onderzocht is.
  Past allemaal prcies in het WHO spel.
  Ik geef de garantie dat volgend jaar weer een nieuwe variant op duikt die nooit onderzocht is.

  Geliked door 4 people

 12. fleckie zegt:

  Enfin, zijn we dank zij de voorzitter van ‘Tribunaal voor de Vrede‘, …….waarschijnlijk ontkomen aan nucleaire genocide, waar hij zich optimaal tegen verzet heeft, …en men er nu meer over op pag. 226, van het boek “EENS. zullen. ze. ons. GELIJK. geven”, kan lezen, over ‘’” In het Kernwapenarrest was immers gesteld dat de nucleaire vernietiging van steden. niet altijd onrechtmatig zou zijn, hoewel het dan gaat over genocide en een rechtstreekse aanval op de burgerbevolking met dit arrest corrumpeerde de Hoge Raad de rechterlijke macht, beschermde hij het systeem misdadige NUCLEAR isme en collaboreerde hij met de meest extreme vorm van misdadigheid’.( etc. ) Uitg. Thoth, Bussum …Tribunaal voor de vrede A’dam……………..
  .www.tribunaalvoordevrede.nl. .administratie@ tribunaal voor de vrede .nl…………………
  .Stichting Tribunaal voor de Vrede, postbus 92066, 1090 AB, Amsterdam. …….<~<~<~<~<~<~<

  Like

  • fleckie zegt:

   KERNWAPENMYTHEN, De VOLKSKRANT’ 16.7.’98. Peter. Passell.
   .de AMERIKAAANSE senator Mcmahon gaf In september 1951 het doorslaggevende argument ten gunste van kernwapens’ ‘Militaire slagkracht gebaseerd. op. de atoombom is honderden malen goedkoper dan conventionele explosieven’, zei hij
   .het Brookings- Instituut in WASHINGTON heeft bijna een halve eeuw later de eerste grondige evaluatie gepubliceerd v.d. Kosten van Ucleaire wapens.
   .de studie, ATOMIC AUDIT, schat dat de ver.Staten in totaal5,5 biljoen dollar ( gerekend) naar de ) hebben uitgegeven aan de bouw en plaatsing van kernwapens en aan de verdediging tegen ‘de Bom’. En de teller tikt door, met een snelheid van 35 MILJARD dollar per jaar. …Hoeveel geld is. 5,5 biljoen dollar. ? Het is meer dan het bedrag dat de Amerikaanse overheid heeft besteed aan. MEDICARE en de uitkeringen voor veteranen tezamen, maar het is 2,3 biljoen dollar minder. dan. de. betalingen. die sinds 1940 zijn gedaan uit de sociale verzekeringskassen.
   Om de fantasie te prikkelen: als je voor 5,5 biljoen dollar aan. EEN. dollar- biljetten opstapelt, kun je een muur bouwen. rond dee ernaar van wel tweeeneenhalve meter hoog.
   .De koele logica van de economie sluit echter niet uit dat de opbrengsten van atoomwapens de kosten overtreffen. Hoewel,alleen al het idee dat kernwapens op zulke simpele financiële gronden werden omhelsd, bewijst de gebrekkige soliditeit van de militaire economie. .Senator McMahon, indertijd voorzitter van de Gezamenlijke Commissie voor Atoomenergievan het Congres, rekende juist uit dat een atoombom van. EEN megaton goedkoper was dan conventionele. wapens. van. twee. miljard pond TNT. Maar hij zag volslagen. over. het. hoofd dat plaatsing van kernwapens ook geld kost.
   .Het Brookings- instituut schat in zijn studie onder leiding van Stephen SCHWARTZ de kosten van het bouwen van atoomwapens op slechts 409 miljard dollar-2% van de uitgaven voor Defensie tussen 1940 en 1996. Maar door lanceerinrichtingen- te weten vliegtuigen, raketten. en. bijbehorende apparatuur- moet daar 3,3 biljoen dollar bij worden opgeteld. .Het richten van atoomwapens en nucleaire wapenbeheersingssystemen hebben nog eens 831. Iljard dollar. gekost. De verdediging tegen kernwapens. slokte 937 miljard op. De ( grotendeels) toekomstige kosten van het beheer van kernafval en het ontmantelen van verouderde wapens zullen zo’n 400 miljard belopen.
   .Wat begon als een Amerikaans plan om conventionele strijdkrachten te vervangen. door. spotgoedkope technologie, is hoe langer hoe meer een eigen leven gaan leiden. Eerst was er de. KOREAANSE. OORLOG. Toen de ‘raketten kloof’ tussen Amerikanen. en. Sovjets die tijdens de presidentsverkiezingen van 1960 een kwestie werd en uitmondde in een regelrechte wapenwedloop tussen de VS en de Sovjet- unie. En later gebruikte de regering. REAGAN de militaire uitgaven expliciet om het Rijk. van het Kwaad op de rand van een faiilisesement te brengen.
   .Het PENTAGON was in startte berekenen hoeveel bommen nodig waren om de Sovjet raket acht te vernietigen of. MOSKOU. In een parkeer weitje veranderen. Maar zolang het doel niet een militaire overwinning was,bleef’nucleaire toereikendheid een subjectief concept. ‘ De man die het best weet wat de minimale afschrikkingsmacht is, is Croestjtsjov’ ’ maar ik denk niet dat hij het elke week weet’.
   .Het hoeft niet te verbazen dat iedereen een mening leek te hebben. Het begrotingsbureau van president Johnson, dat in 1964 door de financiering van de. GREAT. SOCIETY. in beslag werd genomen, concludeerde dat een macht van meer dan 450 Minuteman- raketten weggegooid geld eas. Aan gene zijde van de Potomac hield de militaire bureaucratie het juiste aantal op tienduizend. Minister van Defensie McNamara kwam vervolgens uit op duizend raketten. Na de komst van de nucleaire onderzeeboot meende de marine dat een paar Polarisduikboten voldeden om de Sovjets af te schrikken. De luchtmacht dacht er anders over en het Congres besloot dat een ‘triade’ van ter zee en te land gestationeerderaketten, naast bemande bommenwerpers, noodzakelijk was om de Russen in hun loopgraven te houden.
   .Deverdedigers van het nucleaire ESTABLISHMENT wijzen erop dat het Amerikaanse arsenaal erin is geslaagd een catastrofale oorlog te voorkomen. Maar naar de mening van Brookings- onderzoeker Schwartz is dat een ondeugdelijke rationalisatie.
   .Conventionele strijdkrachten, door een q kleine nucleaire macht gesteund, zouden ten eerste minder hebben gekost en mi stens zo doelmatig zijn geweest, stelt hij. Ten tweede,aldus Schwartz, nam de kans op conflict toe door het onvermogen de omvang van het kern wapenarsenaal te beheersen, laat staan de onzekerheden die kernbewapening oproept. .De tienduizenden lanceerinrichtingen maakten oorlog WAARSCHIJNLIJKER . De risico’s werden. groter doordat snelle- reactie protocollen werden ingevoerd als verdediging tegen reusachtige aantallen. aan als raketten. De uitvinding van compacte kernkoppen waarvan er zes ineen raket passen, maakte wapenbeheersing praktisch onmogelijk.
   The New York. Times Peter. Passell . …….<~<~<~<~<~<~<

   Like

 13. fleckie zegt:

  “ om Ook HET GEVAAR van een ( voorheen. ‘Voorgenomen? liquidatie,door tactische kernwapens) verdere info’s te plaatsen, zijn deze ook de moeite waard, ( te. weten):::::::” WIE. VOOR. LEVENS. VECHT, VECHT. TEGEN. STOOMWAPENS”, UITGAVE. Stichting MEDISCHE POLEMOLOGIE……..’ DE. ENIGE DENKBARE BENADERING VAN. DE. MEDISCHE. EFFECTEN VAN. EXPLOSIES. IS. HET. VOORKOMEN DAARVAN, …DE PREVENTIE VAN. EEN. KERNOORLOG’……..Wereld GEZONDHEIDS. ORGANISATIE,…….1983………………….
  .‘ WE. HEBBEN. ER. ALLEMAAL. MEE. TE. MAKEN’ . .
  ..VAN. ARTSENen. ANDEREN zin de gezondheidszorg wordt verwacht dat zij zich inzetten voor het behoud en herstel van de gezondheid van hun medemens. Dat betekent niet alleen genezen, behandelen en verzorgen, maar ookvoorkomen en beschermen. Dus bestrijden van alles wat leven en gezondheid bedreigt. …………..Door atoombeeapeni g wordt niet slechts ons leven en onze gezondheid bedreigd, maar alle leven op aarde. Nog nooit in de geschiedenis was voorzorg zo belangrijk als nu. Want zorg achteraf, genezing, zal niet meer mogelijk zijn.
  .WAARSCHUWING TEGEN. ATOOMOORLOG.
  .Het is geen toeval, dat sinds enkele jaren overal ter wereld artsen,verpleegkundigen en anderen zich met al hun kracht en deskundigheid inzetten om atoomoorlog te voorkomen. Net zoals bij het voorschrijven van medicijnen of bij medische ingrepen het geval is,willen wij u informatie geven over de gevolgen en de bijwerkingen van de. kernbewapenng . In dit geval levensgevaarlijke bijwerkingen.
  ..Wijwillen het leven behouden en daarom vechten wij tegen kernwapens. ‘Kernwapens betekenen de ernstigste bedreiging van de gezondheid en van het welzijn van de mensheid’, schrijft de. Wereld GEZONDHEIDS- Organisatie in haar rapport over de gevolgen van een kernoorlog Voorde gezondheid en de gezondheidszorg. Na een kernoorlog is uw dokter dood en de ZIEKTEN waar u aan lijdt zijn ongeneeslijk. Daarom mag het nooit zover komen. Daarom roepen wij u op mee te helpen vechten tegen atoomwapens.
  .Elke behandeling heeft tijd nodig. Het uitroeien v.d. Pokken heeft meer dan honderd jaar inspanning en volhouden gekost. . ATOOMBEWAPENING neemt op een hardnekkige manier voortdurend toe. Wie daar iets aan wil doen moet volhouden. Sinds enkele jaren waarschuwen de Ned. Vereniging voor Medische Polemologie, de groep GEZONDHEIDSWERKERS tegen Kernbewapening en de Medische Werkgroep Tegen Atoomwapens in Vlaanderen tegen de gevolgen van kernbewapening en een atoomoorlog voor de gezondheid en de gezondheidszorg.
  .VOLHOUDEN. .Steeds meer mensen zijn over de kernbewapening gaan nadenken. Kerken, vakbonden, beroepsgroepen, ook de onze, houden zich allen op hun manier met dit vraagstuk bezig. De volksvertegenwoordiging is kritischer geworden. Vergeleken met enkele jaren geleden is de kennis toegenomen.
  .Het is misschien kenmerkend voor mensen die in de gezondheidszorg werken, dat ze heel goed weten dat de strijd Voorde gezondheid en het leven altijd een kwestie van volhouden is.
  .ALS. DE. BOM. VALT.
  . HITTEFLITS, DRUKGOLF, VUURSTORM.
  Het begint met een flits, een verblindend licht. LETTERLIJK. VERBLINDEND: mensen en dieren tot op grote afstand van de explosie kunnen blind worden. Daar waar de explosie plaatsgrijpt wordt het zo heet,dat kilometers. in de omtrek alles smelt en verdampt. En daar buiten, tot verv.d.ontploffing krijgen de mensen ernstige, meestal dodelijke brandwonden.
  .Twpegelijk ontstaat er vanuit het middelpunt van de explosie een drukgolf die de gebouwen doet instorten, ook die van gewapend beton. Door de rondvliegende brokken en scherven worden de mensen zwaar gewond. Gelijk is er HET. VUUR. De hitte v.d.explosie maakt dat er op vele plaatsen tegelijk branden uitbreken. Brandstoftanks van auto’s ontploffen, gasleidingen breken. Er ontwikkelt zich een vuurstorm met een alles vernietigende kracht. Wie in een schuilplaats zit kan door de hitte worden. VER- AST. of door zuurstofgebrek stikken.
  .IN. DE. STEDEN. VERBRANDEN. GROTE. HOEVEELHEDEN. SYNTHETISCH. MATERIAAL
  DAARUIT ONTSTAAN. GIFTIGE. GASWOLKEN.
  .RADIO- ACTIVITEIT. .Wie dichtbij de explosie is en door een toeval niet ernstig gewond raakt en niet verbrandt, heeft een grote kans om door de nucleaire straling binnen enige dagen of weken te sterven. Wie verder weg is kan levensgevaarlijk ziek. worden.
  STRALINGSZIEKTE komt in het gewone leven zelden voor, hooguit als een bedrijfsongeval.
  De ervaring ermee heeft geleerd dat een heel enkele patiënt met een zeer intensieve behandeling in leven kan worden gehouden..Wie aan minder straling is blootgesteld heeft nog een verhoogde kans om LATER KANKER TE KRIJGEN, OF. LEUKEMIE.
  .Een zwangere die radio- actief besmet is moet vrezen dat zij een diep- zwakzinnig kind ter wereld zal brengen.
  .NIEMAND. TE. BEREIKEN. .Op het moment v.d.explosie is er gedurende heel korte tijd een zeer sterke. electro- magnetische. golf, de. E.M.P.
  .Het menselijk lichaam wordt daar niet door beschadigd, maar telefoon,radio en allerlei elektronische apparatuur valt uit. Communicatie is verbroken, auto’s rijden. NIET. Er is niemand te bereiken, de dokter niet,familie niet.
  .FALL- OUT. Door de kracht v.d. Explosie worden grote hoeveelheden radio- actieve deeltjes hoog in de atmosfeer geslingerd.
  .Ze worden MEEGEVOERD DOOR. DE. WIND. EN. ZAKKEN. VROEG. OF. LAAT. ERGENS .OP. DE. AARDE. TERUG. . Radio- actieve deeltjes komen neer op voeding, Op de huid, of worden. INGEADEMD. Ver van de plaats van de explosie kan deze FALL- OUT. MENSEN. ZIEK. MAKEN.
  DE. ZON. WORDT. VERDUISTERD. .Door de explosie en de vuurstorm komen enorme hoeveelheden stof en roet in de .ucht. Als een vette zwarte deken drijven zij boven het land. Als de Ver.Staten en de Sowjet- Unie een deel van hun kernwapens laten ontploffen zal er binnen enkele weken een stof- en roet wolk over het hele noordelijk halfrond hangen. Deze is zo ondoordringbaar voor het zonlicht dat de temperatuur kan dalen, tot 25 graden onder nul. In de nucleaire winter die dan aanbreekt zullen de oogsten mislukken, de bossen verdwijnen. Er breekt een ongekende hongersnood uit. Het duurt vele jaren voor er een begin van herstel van het milieu kan intreden. .Doordat de talrijke kern explosies hebben geleid tot een gedeeltelijke afbraak v.d. OZONLAAG OM. DE. WERELD dringt er, als de stof- en roetwolken zijn opgetrokken veel te veel ultra- violette straling met zonlicht tot het aardoppervlak door. Dat beschadigt plantaardig en dierlijk leven. . HULP? EEN. ILLUSIE .Als er ergens in ons land een grote ramp gebeurt komt er een indrukwekkende organisatie in actie. Telefoons rinkelen,reddingsploegen rukken uit, operatiekamers worden in gereedheid gebracht, brandweer en politie doen hun werk, artsen bepalen zo snel mogelijk wie er direct geholpen moeten worden, ambulances rijden af en aan.
  .NIETS. VAN. DAT. ALLES. NA. EEN. KERNRAMP. Telefoons doen het niet, auto’s rijden niet, bluswater is er niet, ziekenhuizen liggen in puin, en overal is er nog radio- activiteit. Grote gebieden van Nederland, waarschijnlijk de. HELFT, .STAAT. ONDER. WATER.
  .EEN. BOM. .En als er nu ergens op de. BENELUX. E E N. enkele atoombom zou vallen, een KLEINE, zoals die van Hiroshima. Zullen we dan met zijn allen de slachtoffers kunnen helpen en de branden kunnen blussen. .Bedenk dit: EEN. enkele patiënt met ernstige brandwonden zet een hele,hoog- gespecialiseerde brandwonden afdeling dagen achtereen, dag en nacht aan het werk. Zulke afdelingen zijn er in de Benelux maar enkele.In de drie landen samen kunnen hoogstens enkele tientallen ernstige brandwonden patiënten tegelijk behandeld worden. .Minstens zo ernstig staat het met de behandeling van. STRALINGSZIEKTEN: elke afzonderlijke patiënt moet steriel verpleegd worden en tientallen transfusies krijgen. .Hulptroepen die in radio- actief besmet gebied werken moeten snel worden afgelost en zo goed en zo kwaad als het kan worden ontsmet om zelf niet stralingsziekte te worden. .Een enkele atoombom. OP. E E N. S T A D. in de Benelux zou veel meer slechtoffers opleveren dan we met al onze mensen en al ons materiaal zouden kunnen helpen.
  …….WIJ. VINDEN. DAT. ER. MAAR. E E N. HOUDING MOGELIJK. IS: WIJ. MOETEN. VOORKOMEN. DAT. HET. OOIT. ZOVER. KOMT.
  HET. KLOPT. NIET. .VOORKOMEN. DAT. ER. OOIT ! hetzijn hier in EUROPA, hetzij elders op de wereld een atoombom valt: wie wil dat niet? Natuurlijk wil iedereen dat. De. Afvraag is hoe. .AFSCHRIKKING? .Zoals het nu is hebben de landen v.d.NAVO en die v.h.Warschaupact de mogelijkheid tot een wederzijdse totale vernietiging. Al jaren wordt gesteld dat dat maar goed is: geen van beide zal, om die reden,tot een aanval op de ander overgaan.
  .Maar tegelijkertijd wordt aan beide kanten de bewapening nog steeds opgevoerd: het zou toch kunnen zijn dat de ander iets meer heeft. De nieuwe generatie kernwapens zijn zo snel, dat er geen tijd is om te controleren of er sprake kan zijn van een vals alarm, of om de bevolking te waarschuwen. Er wordt gesproken over de mogelijkheid om een eerste klap uit te delen.
  .En intussen wordt er in alle Ernst gedacht en gesproken over de mogelijkheid van een kernoorlog die BEHEERST. en. BEPERKT. kan blijven. Een paar atoombommen dus.
  ..MAAR. DAN. WEL. BOVEN. EUROPA…………ZOVER. MAG. HET. NOOIT. KOMEN.
  MENSENWERK. Kernwapens verouderen en moeten dus, zegt me bnp, gemoderniseerd pad worden. Sneller en trefzekerder wapens worden gemaakt met meer technische voorzieningen. Meer kansen ook, dat er technisch iets fout gaat. Bovendien : het blijven mensen,die met kernwapens omgaan, MENSEN DIE. OVER. HET. GEBRUIK. ERVAN. BESLISSEN. Mensen maken fouten, mensen nemen verkeerde beslissingen, ook als ze niet moe of uitgeput zijn, ook als ze niet onder stress staan, ook als ze niet net ruzie hebbengemaakt of teveel hebben gedronken.
  .Politieke leiders zouden graag wijze staatslieden willen zijn, top- strategen zetten zich in voor de vrede en veiligheid van hun land en dat van hun bondgenoten. Maar zelfs als dat beeld zou kloppen, het zijn en blijven mensen. .Zoals het nu is kan een menselijke fout,evengoed als een technische, een atoom ramp ontketenen.
  .MEER. GELD. VOOR. WAPENS? .Voortdurend worden nieuwe wapens gemaakt De voorraden grondstoffen en energie van onze aarde worden verbruikt om wapens te maken. Enzo worden mogelijkheden om de honger in de wereld te bestrijden EN. DE. GEZONDHEIDSZORG, met name in arme landen ,te verbeteren, steeds kleiner.
  . ER. IS. VEEL. TE. DOEN. .Hebben wij u met al deze informatie bang willen maken?
  N E E? We vinden dat. IEDEREEN, OOK. U, voor het eigen belang en voordat van onze kinderen, moet weten wat de gevaren zijn. We denken dat u de meeste van deze feiten ook wel wist, maar misschien geprobeerd hebt ze niet te zeer tot uw bewustzijn te laten doordringen.
  .sommigen zeggen: we zullen met kernwapens moeten leren leven. Alsof zo’n uitspraak iets oplost! .W E E. R. B. A. A. R. Z. I. J. N. .Oversl in de Benelux zijn er mensen in de gezondheidszorg die zich met deze vraagstukken bezighouden. Ze zijn ervan overtuigd dat ieder op zijn of haar eigen plaats in de samenleving eraan kan meewerken om te vechten tegen de kernbewapening. Iedereen kan informatie verzamelen en nadenken. Iedereen kan uitspreken dat verdere kernbewapening nergens goed voor is. WE. HOEVEN. NIET. OP. GEZAG. AAN. TE. NEMEN. DAT. KERNWAPENS. GEMODERNISEERD. MOETEN. WORDEN . .Het onderwerp is natuurlijk beangstigend. We proberen daar greep op te krijgen door er met elkaar en met anderen over te praten. Overal zijn groepen waar men ervaringen uitwisselt en zijn bezorgdheid uitspreekt. We kunnen demonstreren, we kunnen schrijven, stemmen,kiezen. We kunnen laten merken dat we volhouden, dat we niet machteloos anderen voor on. EN. over. ONS. LATEN. BESLISSEN.
  DAARVOOR. STAAT. IMMERS. TE. VEEL. OP. HET. SPEL. , ONS. LEVEN EN. DAT. VAN. ONZE. KINDEREN. ……………<~<~<~<~<~<~<#

  Like

  • fleckie zegt:

   NVMP( NEDERLANDSE. VERENIGING. MEDISCHE. POLEMOLOGIE). ‘ARTSEN. VOOR. VREDE’. In PROCESNIEUWS 123, dec. 2020, van. ‘TRIBUNAAL voor de VREDE’, ( advocaten etc. Tegen KERNWAPENS? ( postbus 92066, 1090 AB, A’dam.’
   ‘ Vrienden en medestrijders van het TRIBUNAAl. Voor de. VREDE’.
   ‘ Van harte gefeliciteerd met jullie 40- jarig bestaan’.
   Wat hadden wij graag deze woorden live uitgesproken op. 21 November 2020 in de Eenhoorn. te. Amersfoort,
   Maar wat ons als NVMP Artsen voor. Rede wel was gegund— het vieren van ons 50 e verjaardag in het Vredespaleis, 26-11-2019- werd jullie door de neus geboord. Niet door een kernwapen. of. noodweer, maar door een. onooglijk klein wezen, dat wereldwijd voor kolossale ontwrichting zorgt: het Corona- virus. Sleep dat maar eens voor een Tribunaal.
   Niettemin dank voor de eervolle uitnodiging het woord te voeren. Dat zullen we na onderling overleg. met. jullie. getweeen. schriftelijk. doen : mijn mede. NVMP- bestuurslid. Dirk. Hoogenkamp, coassistent, en ikzelf, Peter Buijs, bedrijfsarts en voorzitter v.d. NVMP. . Het woord is dan eerst aan Dirk:
   “Een 40- jarig jubileum is wel e iets om bij stil te staan, al is het wel met een dubbel gevoel. Mooier was het geweest als ons bestaansrecht verlopen was, als alle kernwapens voor eens en altijd al ontmanteld waren. De realiteit is weerbarstiger. Ik moet zelfde veertig maar zien te halen. Ik ben al over de helft, maar onze toekomst wordt nog altijd gegijzeld. door. duizenden. en. duizenden kernwapens. Wapens. die. als. doel. hebben. om. zonder aanzien. ces. persoons. complete. steden. te. verwoesten, en. dus. voor. het. overgrote. deel burgers.
   De bombardementen op Hiroshima. en. Nagasaki, dit jaar 75. jaar geleden, tonen ons wat dit betekent. Zij. die. het. kunnen. navertellen. raakten. gewond. of ziek. door de. hitte,de drukgolf en. instortende gebouwen, door de straling en radioactieve. FALL. OUT. U zegt al terecht 40 jaar lang dat gebruik van deze wapens crimineel is. De bereidheid ooit een kernwapen te gebruiken, ze dus te maken. en. hebben, is crimineel. Als. NVMP. zeggen wij bovendien al 51 jaar: dit leed is niette. te. repareren of te behandelen. Voorkomen. is. de. enige. optie.
   In de jaren die verstreken zij ,zijn onze. problemen alleen maar groter geworden. We weten nu dat ook een. ‘beperkte. nucleaire. oorlog’, NVMP. tussen India. en. Pakistan, gevolgen kan hebben voorbeelden wereld door de NUCLEAR FAMINE. die er onvermijdelijk op zal volgen. Gedegen wetenschappelijk onderzoek toont al enkele decennia aan, dat een nucleair. conflict tot twee. miljard. honger doden kan leiden als gevolg van gigantische. misoogsten door blokkering. van het zonlicht door alle roet in de stratosfeer. En als dat uit de hand loopt – wat experts waarschijnlijk achten — dan belanden we in een MUCLRAR. WINTER: het einde van vrijwel alle vormen. van. leven. op. aarde. Intussen dringt de tijd. om. nog. iets. aan. de. klimaatopwarming. te. kunnen. doen. En als. derde. existentiële uitdaging, dat kon er nog wel bij, een pandemie. Voorkomen is beter dan genezen. We zijn nogal druk dat te verkondigen. Met mond maskers op en. anderhalve. meter. tussen. ons. in. stonden. wij. samen. met. vele. bondgenoten. Op. 26.9.2020 , de jaarlijkse VN- dag van TOTAL ABOLITION. OF. NUCLEAR. WEAPONS. , te protesteren voor de poorten. van. VOLKEL. Op 6 augustus. deden. we. dat. In. Amsterdam. vanwege de atoombommen op Hiroshima en Nagasaki. Ik geef meteen toe: naar wat ik heb gehoord, was het in 1981 een stuk drukker. Maar we zijn niet terug bij af. Er. wordt. nog. vooruitgang. geboekt. In het regeerakkoord staat dat dit kabinet zich actief inzet ‘voor een kernwapenvrije wereld’.
   Het. VN- kernwapen verbod heeft zijn vijftigste ratificatie binnen en treedt 22 januari. 2021 inwerking. En Yrump lijkt voorlopig de pas te zijn afgesneden om nog meer onheil aan te richten. Voor 2021 hoop ik op nog veel meer mooie mijlpalen.
   Terwijl ik dit schrijf besef ik dat voor veel mensen 2020 inmiddels wel lang genoeg heeft geduurd. Een jaar dat in het teken stond van Corona. Om niet al te zwaarmoedig te eindigen, het volgende: inmiddels. is heel Nederland. een. beetje. medicus. geworden. Het essentiële begrip is er : De curve moet omlaag. Zolang we niet op de nul zitten, zijn we er nog niet vanaf. Dan pas kunnen we doen wat we willen, dan pas zijn we vrij.“.
   Dank, Dirk! En inderdaad, zolang. we. niet. Op. GLOBAL. ZERO . zitten-+ n.b. een verplichting. volgens Artikel. Vl. van het NPV. , getekend door de belangrijkste kernwapen Staten-+ zijn organisaties als. Het Tribunaal. voor de. Rede. en de NVMP- Artsen voor rede. nodig om druk op de ketel te houden. Wij hebben ervaren dat onze medische, wetenschappelijk. onderbouwde. argumenten effect hebben op de Nederlandse politiek, zoals ze dat ook hadden. medio jaren 80 : zowel Reagan als Gorbatsjov raakten ervan overtuigd, dat het juist die argumenten waren diede doorslag gaven om tegen hun aanvankelijke. zin. te. gaan. onderhandelen— met groot succes!
   Wij voegen dan. ook. graag. onze. medische. argumenten. In. het. koor. van. hamanitaire, religieuze, en zeker ook juridische argumenten, zoals jullie die al vier. decennia. met kracht. en. overtuiging. naar voren. brengen. Laten we gezamenlijk de komende jaren. Reder. strijden. voor. een. kernwapenvrije wereld!
   Dirk. Hoogenkamp is student- estuurslid. NVMP. Artsen voor. Vrede.
   .Peter. Buijs is voorzitter. NVMP. Artsen voor<~<~<~<~<~<~<

   Like

  • fleckie zegt:

   Ps. Is het NU. niet. de moeite waard, om aan de weet zien te komen, …WELKE. PARTIJ, deze rechters. WAREN / ZIJN ‘T O E G E D A A N’! …….<~<~<~<~<~<~<

   Like

 14. fleckie zegt:

  ‘WAT. KOSTEN. DE. KERNWAPENS. IN. NEDERLAND.? uit ProcesNieuws, TRIBUNAAL voor de VREDE’ 123, december 2020.
  Het is geen nieuws dat de plaatsing van. AMERIKAANSE. Kernwapens op VOLKEL met officiële geheimzinnigheid ( ‘ ontkennen noch bevestigen’) is omgeven. In het verlengde daarvan is het ook moeilijk een vinger te krijgen achter de kosten voor de Nederlandse overheid die hiermee gepaard gaan. De uitgaven voor de kernwapens zelf, inclusief de peperdure modernisering die nu gasnde is, komen voor de rekening voor de Verenigde Staten. De kosten voor Nederland lijken vooral te zitten in het faciliteren v.d. stationering van kernwapens op Volkel, maar ook de aanschaf van de voor kernwapen gebruik geschikte. F35- gevechtsvliegtuigen komt in beeld.
  .WERELDWIJDE. KOSTEN .De internationale Campaign to Abolish. NUCLEAR. Weapons( ICAN) berekende dat negen kernwapen Staten in 2019 gezamenlijk $72,9 miljard uitgaven aan kernwapens. De ver. Staten was goed voor zo’n 45% van deze besteding met. $35,4. miljard, ongeveer 5% van het totale militaire budget van dit land.
  .MODERNISERING. KERNWAPENS……De Amerikaanse kernwapens. die. in. Europese landen ( naast Nederland. ook. Belgie, Duitsland. en. Italië) liggen,worden de komende jaren vervangen door de B61-12 , een nieuwe versie van de huidige. bom. Door het toevoegen van. een. nieuw. geleidingssysteem , in de vorm van. door. Boeing geproduceerde. staartvleugels , wordt. de. Zpreciesie. van. het. Wapen verhoogd. Daarmee kan de militaire geschiktheid bij een lagere kracht op hetzelfde niveau blijven. Met deze toegenomen capaciteit wordt de B61-12. een veel bruikbaarder wapen. dan. de. eerdere. B61- versies. Daarmee wordt de bom in de praktijk ook beter inzetbaar. Dit is een zeer gevaarlijke ontwikkeling omdat dit een forse verlaging van de inzet drempel betekent. De nieuwe bommen hadden eigenlijk als sinds 2018 naar Europa moeten komen, maar het programma heeft forse vertraging opgelopen. Eerder dit jaar werd de verwacpcnte datum vor de ingebruikname van een eerste productie- unit nog uitgesteld naar 2022, als gevolg van problemen met de condensatoren in belangrijke onderdelen in de kernkoppen. De afronding v.d.hele moderniseringsoperatie wordt nu pas in 2020 verwacht.
  De vertragingen leiden ook tot oplopende kosten voor wat toch al het duurste kernwapenprogramma van de VS ooit is. Alleen al de vervanging van de niet goed werkende condensatoren zou een extra kostenpost voor 600 tot 700 miljoen dollar opleveren. De Amerikaanse overheid houdt vast aan een schatting van $8 miljard, maar kritische deskundigen. gaan er inmiddels vanuit dat. de. totale. uitgaven uiteindelijk 10 tot 11 miljard dollar zullen bedragen. Voor 2031 heeft de verantwoordelijke NATIONAL Nucleat Security Administration $815,7 miljoen aangevraagd voor voortzetting van het moderniseringsprogramma.
  Er zijn, in het kader van de alsmaar stijgende kosten voor het moderniseringprogramma, van Republikeinse zijde in het Amerikaanse parlement nog wel eens voorstellen geweest deze deels door te berekenen aan de landen waar de B61-12’s gestationeerd worden, maar dat is geen realiteit geworden. Was dat wel gebeurd. dan had Nederland. een rekening van tegen de $400 miljoen kunnen verwachten.
  .KOSTEN. ROND. VOLKEL. .waar zitten de kosten voor Nederland dan wel in? Zoals gezegd, is van de overheid zelf hier geen inzicht in te verwachten. Het is echter aannemelijk dat het vooral gaat om het faciliteren van de stationering v.d.kernwapens op Volkel. Deze liggen in speciale kluizen, zogenaamde W53- vaults, die ingebouwd zijn in de vloer van een asntal( vermoedelijk elf) van de vliegtuig hangars op Volkel. Iedere kluis kan twee kernwapens bevatten, die door middel van een lift systeem onder de vliegtuigen gehangen kunnen worden.
  Deze kluizen zijn aangelegd door de Amerikaanse luchtmacht, terwijl de NAVO de meeste kosten op zich nam. Net zoals voor het onderhoud en de upgrading v.d, nucleaire opslag- en beveiligingsinfrastructuur op andere z Europese bases.
  Een laatste bericht hierover is alweer enkele jaren oud tussen 2000 en 2014 zou het om $80 miljoen gaan, met nog eens $154 miljoen in de planning. De financiële bijdragen van de gastlanden, waaronder Nederland, zijn ook hier met geheimzinnigheid omgeven, maar volgens het PENTAGON zijn deze wel ‘substantieel’.
  Voor bijkomende kosten moet je bijvoorbeeld denken aan meet dan normaal op militaire bases aanwezige bewaking en beveiliging. Voor een deel gebeurt dit door de op Volkel gestationeerde z Amerikaanse 703 rd Munitions Pecial Suppert Sauadron ( MUNSS) eenheid, maar ook de Nederlandse Luchtmacht Bewakings( LB) speelt hierbij een rol. ………………<~<~<~<~<~<~<

  Like

 15. fleckie zegt:

  Uit Procesnieuws, 123, december 2020, van Tribunaal. voor. de. Vrede, …….
  .‘KERNWAPENVERBOD. VN. IN. WERKING, ZONDER. NEDERLAND’.
  …Net VN- verdrag waarin kernwapens worden verboden,is door een vijftigste land geratificeerd. Dat betekent dat het verdrag over 90 dagen in werking treedt. Het geldt echter alleen voor de. landen. die. het. hebben. ondertekend., dus niet voor Nederland en kernmachten als de Ver.Staten, Rusland en China. Het verdrag werd. in. 2017. aangenomen door. de. algemene. Vergadering v.d. VN . Maar moest erna. nog door 50 regeringen worden geratificeerd. Honduras deed dat gisteren als vijftigste. Het nieuwe verdrag gaat een stuk verder dan het Non- proliferatieverdrag uit 1968, dat wel door bijna alle VN – lidstaten is ondertekend. In het oude verdrag wordt het bezit van kernwapens beperkt. In het nieuwe is sprake van een wereldwijd verbod. De grote kermachten zijn altijd tegen het verbod geweest. Ook Nederland, dat in VOLKEL een vliegbasis heeft waar Amerikaanse kernkoppen liggen opgeslagen, stemde er in 2017. al tegen.
  HISTORISCHE . DAG . De inwerkingtreding is dus in hoge mate symbolisch, maar het RODE. KRUIS. spreekt desondanks van een historische dag “ Voor de goedkeuring van het verdrag waren kernwapens de enige massavernietigingswapens die niet onder een categorisch verbod vielen., zoals het verbod. op. BIOLOGISCHE. en. CHEMISCHE wapens, landmijnen en clustermunitie”, stelt de organisatie. “ Dit nieuwe verdrag vult daarmee een grote leemte in het internationale recht”. Ook tevreden is de internationale Campagne voor. Afschaffing. van. Nucleaire. wapens. ICAN , die aan de wieg stond van hetb verdrag en daarvoor. In. 2017 de Nobelprijs voor de Vrede. kreeg
  Directeur Beatrice Fihn spreekt van “ een nieuw hoofdstuk voor nucleaire ontwapening”.
  nos.nl/ artikel / 2353715 – KERNWAPENVERBOD- VN treedt- in- werking- Nederland- doet- niet- mee- html. . ……..<~<~<~<~<~<~<

  Like

 16. fleckie zegt:

  Even ‘aanvullen’, IRAN, van waaruit URANIUM. – VERRIJKING . voor PRODUKTIE KERNWAPENS zich afspeelt. .Nw. ISR. Weekblad8.1.2021..
  , . In strijd met internationale afspraken heeft. IRAN. aangekondigd uranium te verrijken tot 20% , een cruciale stap op weg naar de productie van. ATOOMWAPENS. Ook neemt de islamitische Rubliek duizend nieuwe centrifuges in gebruik in het ondergrondse nucleaire complex in Frodo.
  Centrifuge is een noodzakelijk proces voorafgaande aan de verrijking. Teheran voert hiermee de druk op, in de hoop dat de nieuwe Amerikaanse president Joe Biden terug zal keren naar de onderhandelingstafel. Tot nu toe werkt de stap averechts: de VS kondigden onmiddellijk nieuwe sancties aan tegen het regime van de ayatollahs, het ministerie van Buitenlandse Zaken in Washington noemde de Iraanse stappen ‘nucleaire chantage’.
  Premier Benjamin. Netanyahu reageerde dreigend op het nieuws uit Teheran:” ISrael zal niet toestaan dat Iran kernwapens produceert”.
  Zijn reactie is begrijpelijk: de week nog diende het Ira@nse parlement een wetsvoorstel in dat de regering in Teheran verplicht de Joodse staat te vernietigen voor het jaar 2041. De behandeling van deze wet valt samen met de herdenking van de liquidatie van generaal Qassem Soleimani, architect van de Iraanse militaire betrokkenheid in SYRIË, IRAK, LIBANON,JEMEN. en de Palestijnse gebieden en anti- Joods terrorisme over de gehele wereld. Misschien is het wetsvoorstel wel goed nieuws. Het is tenslotte een wassen neus,terwijl veel internationale waarnemers vreesden voor aanslagen op zamerikaanse, Israëlische en Joodse doelen. …….<~<~<~<~<~<~<

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s